برای مشاوره سامانه نظارت بر اجرای استاندارد
برای مشاوره سامانه نظارت بر اجرای استاندارد
برای ورود مستقیم به سامانه نظارت بر اجرای استاندارد کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه نظارت بر اجرای استاندارد به نشانی isom.isiri.gov.ir ارائه شده است.
واحدهای تولیدی برای تولید کالاهایشان باید مطابق معیارهای استاندارد باشند. از این رو سامانه نظارت بر اجرای استاندارد به این منظور ایجاد شده تا در صورتی که واحد تولیدی خطا داشتند، مردم بتوانند به راحتی شکایت کرده و گزارش دهند. همچنین امکان تمدید و صدور پروانه و معاینه فنی احتراق برای واحدهای تولیدی در این سامانه امکان پذیر است.
از آنجایی که سامانه نظارت بر اجرای استاندارد برای مردم و واحدهای تولیدی اهمیت زیادی دارد، در این مقاله قصد داریم به معرفی سامانه نظارت بر اجرای استاندارد و امکانات آن بپردازیم. تا در صورتی که ابهامی از نحوه ورود به این سامانه isom.isiri.gov.ir وجود داشت، برطرف گردد.
معرفی سامانه نظارت بر اجرای استاندارد isom.isiri.gov.ir
همه فرآیندهای نظارت بر اجرای استاندارد شامل طرح ها، نمونه برداری، بازرسی ها و غیره در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد به نشانی isom.isiri.gov.ir ثبت و پیگیری می گردد. کلیه ذینفعان سیستم شامل واحدهای تولیدی، شرکت های بازرسی، آزمایشگاه های همکار، مدیران کنترل کیفیت و واحدهای خدماتی بوده که با توجه به نیازشان ثبت درخواست می کنند.
با توجه به راه اندازی این سامانه، ثبت اطلاعات مخصوص هر واحد تولیدی و ثبت نتایج آزمون در آزمایشگاه های همکار، نحوه عملکرد در حوزه های مختلف فعالیت سازمان و به روز کردن همه اطلاعات واحد های تولیدی و همینطور چگونگی عملکرد سازمانی در برخورد با واحدهای تولیدی به آسانی قابل اجرا است.
سامانه نظارت بر اجرای استاندارد، خدماتی همچون صدور و تمدید پروانه کاربرد نشان استاندارد، صدور و تمدید پروانه مدیران کنترل کیفیت و نظارت بر تولید و عرضه کالاهای مشمول استاندارد اجباری و تشویقی و غیره را ارائه می دهد.
راهنمای ورود به سامانه نظارت بر اجرای استاندارد isom.isiri.gov.ir
برای اینکه افراد بتوانند از خدمات ارائه شده توسط سامانه نظارت بر اجرای استاندارد استفاده نمایند، لازم است وارد سایت آن شوند. با توجه به انتقال اطلاعات واحدهای تولیدی و شرکت های بازرسی به سامانه نظارت، با داشتن نام کاربری و رمز عبور می توان کلیه اطلاعات و فرآیندهای مرتبط را در سامانه نظارت وارد کرد. حال برای ورود به سامانه نظارت باید از طریق مراحل زیر اقدام کرد.
ابتدا در مرورگر خود آدرس سامانه نظارت بر اجرای استاندارد به نشانی را isom.isiri.gov.ir را وارد نمایند.
در صفحه اصلی سایت می توان کادرهای مربوط به ثبت گزارش مردمی، نمودار فرآیند صدور پروانه، پرسش و پاسخ های متداول، مدارک صدور پروانه، ذینفعان سیستم، امکانات سیستم، راهنمای دیجیتال سامانه، شناسنامه خدمات سامانه و تماس با ما را مشاهده کرد.
در صورتی که افراد بخواهند به هر کدام از قسمت های مشخص شده وارد شوند، باید روی کادر مورد نظر کلیک کرده و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل نمایند.
واحدهای تولیدی نیز می توانند برای درخواست صدور پروانه اقدام نمایند. با کلیک بر روی هرکدام از گزینه های ارائه شده، می توان اطلاعات مربوطه را تکمیل کرده و درخواست صدور پروانه کرد.
آنچه در اینجا مورد بررسی قرار گرفت، نحوه ورود به سامانه نظارت بود که به راحتی با داشتن کلمه عبور و نام کاربری و وارد کردن کد امنیتی می توان از خدمات آن استفاده نمود.
نحوه ثبت گزارش مردمی در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد
با توجه به تحقق اهداف دولت الکترونیک و پاسخگویی سریع به شکایات مربوط به کالاهای مشمول استاندارد و تولید شده داخل کشور، سامانه ملی رسیدگی به گزارشات مردمی، برای خدمت رسانی به کلیه عموم جامعه طراحی و ایجاد شده است.
همانطور که اشاره کردیم، اولین کادر در صفحه سامانه نظارت بر اجرای استاندارد، ثبت گزارش مردمی بوده که افراد می توانند با کلیک بر روی آن گزارشات خود را ثبت نمایند. حال در ادامه قصد داریم به نحوه ثبت گزارش مردمی در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد بپردازیم.
در وهله باید آدرس سامانه نظارت بر اجرای استاندارد به نشانی isom.isiri.gov.ir را در مرورگر خود وارد نمایند. سپس اولین گزینه، ثبت گزارش مردمی را انتخاب کرده و وارد صفحه مورد نظر می شوند.
کامل کردن اطلاعات در کادرهای ستاره دار ضرورت دارد. شکایت هایی که دارای اطلاعات ناقص یا نادرست بوده و مشخصات شاکی ناقص یا هویت فرد احراز نگردد، رسیدگی نمی شود.
برای یافتن نام یک واحد تولیدی، بعد از مشخص شدن استان، کافی است بخشی از نام تولیدی را وارد کرده و در این صورت همه واحدهای تولیدی با نام مشابه که در آن استان قرار دارد، برای انتخاب شان ظاهر می شود.
پس از مشخص شدن واحد تولیدی، کلید "بررسی" را کلیک کرده تا برای شان امکان معرفی فرآورده خریداری شده فراهم شود.
فقط فراورده هایی برای انتخاب در اختیارشان قرار داده می شود که محصول واحد تولیدی مورد نظر باشند. بعد از تعیین فرآورده، کلید "بررسی" را کلیک کرده تا به صفحه بعد بروند.
در این صفحه باید کادرهای ستاره دار مانند نام و نام خانوادگی/نام شرکت، کد ملی یا شناسه ملی، استان محل خرید کالا، شهر محل خرید کالا، آدرس محل تهیه کالا و گزارش را باید در کادر مخصوص آن نوشت.
در پایان بر روی ارسال گزارش کلیک کنند و پس از ثبت می توانند کد رهگیری را دریافت و در صورت لزوم درخواست شان را پیگیری نمایند.
نحوه پیگیری گزارش مردمی در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد
در صورتی که افراد بخواهند شکایت شان را ثبت و کد پیگیری دریافت کنند می توانند برای پیگیری آن اقدام نمایند. در واقع سامانه نظارت بر اجرای استاندارد، امکان پیگیری گزارش مردمی را برایشان فراهم کرده است. در ادامه به بررسی نحوه پیگیری گزارش مردمی در سامانه نظارت می پردازیم.
در ابتدا وارد سامانه نظارت بر اجرای استاندارد شده و گزینه ثبت گزارش مردمی را انتخاب نمایند. سپس وارد قسمت پیگیری گزارش ارسال شده قبلی شان شوند.
در کادر های مشخص شده، کد رهگیری، کد ملی یا شناسه ملی و کد امنیتی را وارد نمایند.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده می توانند نتیجه را مشاهده کنند.
در این حالت تکمیل همه کادرها الزامی بوده و در صورت عدم تکمیل نمی توان از نتیجه مطلع شد.
پیگیری گزارش مردمی فقط توسط شخص شاکی قابل پیگیری بوده و مسئولیت قانونی آن بر عهده فرد خواهد بود. در صورتیکه که شکایتی قبلا در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد ارسال شده، پرونده در حال رسیدگی بوده و دیگر نیازی به ارسال مجدد همان شکایت نیست.
بنابراین با بررسی موارد فوق، می توان شکایت خود را به صورت مکتوب ارسال کرده تا از طریق آن مرجع پیگیری صورت گیرد.
نحوه صدور پروانه در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد
جهت صدور پروانه در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد باید مراحلی را طی کرد تا پروانه صادر گردد.
در وهله اول فرد باید به سامانه سازمان ملی استاندارد مراجعه و پس از ثبت نام اولیه در سازمان نظارت بر اجرای استاندارد و تایید مدارک به تکمیل مدارک خود بپردازد.
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد شامل موارد زیر می شود.
تصویر برابر اصل آگهی ثبت واحد تولیدی خدماتی در روزنامه رسمی
آگهی تغییرات
تصویر برابر اصل پروانه تاسیس، بهره برداری، فعالیت، از مراجع قانونی
فرم ثبت علائم تجاری
تصویر برابر اصل آگهی ثبت نام یا علائم تجاری محصول در روزنامه اصلی
تصویر پرسشنامه اطلاعات فنی
اطلاعات آزمایشگاه واحد تولیدی
گواهی نامه معتبر تایید صلاحیت مدیر یا مسئول کنترل کیفیت
مدارک مبنی بر اخذ ایران کد
مدارک مرتبط با مفاصا حساب یا پرداخت کارمزد خدماتی
تصویر فیش پرداختی
با تهیه مدارک خواسته شده، افراد می توانند برای صدور پروانه اقدام نمایند.
چنانچه که تولیدات واحدهای تولیدی در گروه استاندارد اجباری قرار داشته باشد، دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری بوده و در صورتی که تولیدات واحدهای تولیدی در گروه استاندارد تشویقی قرار بگیرد، دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی و اختیاری است.
معاینه فنی سازمان احتراقی سامانه نظارت بر اجرای استاندارد
کلیه واحدهای تولیدی باید برای معاینه فنی و سامانه های احتراقی خود از طریق سامانه نظارت بر اجرای استاندارد اقدام نمایند. طبق برنامه ها و تصمیمات اتخاذ شده، این طرح به صورت کلی و جامع در کلیه ادارات باید اجرا شده و واحدهای تولیدی برای اجرای بهینه سازی مصرف انرژی و استاندارد سازی موتورخانه هایشان اقدام کنند.
واحدهای تولیدی برای معاینه فنی سازمان احتراقی سامانه نظارت بر اجرای استاندارد باید مراحل زیر را اجرا کنند.
ابتدا بر روی واحد تولیدی کلیک کرده و وارد صفحه زیر می شوند. سپس گزینه "درخواست معاینه فنی سامانه احترافی" را انتخاب نمایند.
در ادامه وارد صفحه سامانه انرژی و سامانه احتراقی می شوند و می توانند یکی از گزینه ها را انتخاب کنند.
با انتخاب کادر "ثبت نام بازرسی موتورخانه" باید قدم اول استعلام شماره اشتراک گاز را بگیرند. و در این حالت شماره اشتراک گاز و شماره موبایل شان را وارد نموده و بر روی کادر "ارسال کد فعالسازی" کلیک نمایند.
در قدم دوم باید اطلاعات شان را مورد بررسی قرار داده و در مرحله پایانی کد رهگیری شان را دریافت کنند. اما با انتخاب گزینه دوم " ثبت نام واحدهای انرژی" وارد صفحه زیر می شوند.
در سامانه انرژی باید کادر شخصیت واحد( حقیقی یا حقوقی)، که در صورت انتخاب شخصیت حقیقی باید کد ملی، تاریخ تولد و شماره موبایل را وارد نمایند.
اما اگر شخصیت واحد حقوقی باشد، باید اطلاعات دیگری مانند شناسه ملی و شماره موبایل را وارد کنند.
سپس بر روی گزینه ارسال کد فعال سازی کلیک نمایند.
پس از گذراندن مرحله احراز هویت، در گام بعدی باید اطلاعات را مورد بررسی قرار دهند.
در مرحله پایانی کد رهگیری را دریافت کرده و ثبت نام صورت می گیرد.
با ثبت درخواست و دریافت کد رهگیری می توان برای سامانه انرژی و سامانه بازرسی موتورخانه اقدام کرد. در این حالت معاینه فنی سازمان احتراقی مطابق با استاندارد ها بسیار حائز اهمیت است.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه نظارت بر اجرای استاندارد به نشانی isom.isiri.gov.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. بله. شکایت هایی که دارای اطلاعات ناقص یا نادرست بوده و مشخصات شاکی ناقص یا هویت فرد احراز نگردد، رسیدگی نمی شوند.