برای مشاوره ثبت نام بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
برای مشاوره ثبت نام بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
بیمه بازنشستگی در دنیای امروز امری بسیار مهم و ضروری تلقی می شود. داشتن یک بیمه مناسب خیال افراد را از بازنشستگی شان راحت می کند و پشتوانه مالی مناسبی را برای آینده آن ها فراهم می کند، اما متأسفانه بسیاری از شغل ها شامل بیمه بازنشستگی نمی شود. توصیه می شود افرادی که به کار هایی مشغول هستند که دارای بیمه نیستند، خود را حتما به صورت شخصی بیمه کنند تا دارای پشتوانه مالی مناسبی در زمان بازنشستگی باشند.
یکی از مشاغلی که شامل بیمه بازنشستگی نیست، خانه داری است، اما خوشبختانه از سال 1387 سازمان تامین اجتماعی طرحی را اجرایی کرده است که خانم های خانه دار با استفاده از این طرح می توانند خود را بیمه کنند و خیالشان را از بازنشستگی شان راحت کنند. در ادامه این مقاله اطلاعات کاملی درباره بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی، شیوه ثبت نام، مدارک لازم برای آن و...گذاشته شده است.
معرفی بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
همان طور که به آن اشاره شد خانه داری جزو مشاغلی است که شامل بیمه نمی شود. همین مسئله آینده زنان خانه دار را متوجه تهدیداتی از جمله عدم تامین مالی در سنین پیری می کند. اما خوشبختانه از سال 1387 تا به الان سازمان تامین اجتماعی طرحی را اجرایی کرده است که با استفاده از آن زنان خانه دار می توانند خودشان را بیمه کنند و از مزایای آن در سنین بازنشستگی بهره مند شوند. این طرح فرصت بسیار مناسبی است که زنان خانهدار بتوانند پشتوانه مالی مناسبی برای آینده شان ایجاد کنند.
همچنین به غیر از زنان خانه دار خانم هایی که در کارگاه هایی مشغول به کار هستند که شغل آن ها شامل بیمه نمی شود نیز می توانند از این طرح استفاده کنند و خود را بیمه کنند. حتی خانم هایی نیز که مدتی مشغول بکار بوده اند و برای آن ها بیمه رد شده است و هم اکنون به خانه داری روی آورده اند نیز می توانند از این طرح استفاده کنند و خود را بیمه کنند.
خانم هایی که به این صورت بیمه شده اند، هر ماه باید حق بیمه خود را پرداخت کنند و به صورت معمول پس از سی سال پرداخت حق بیمه، می توانند از بیمه بازنشستگی بهره مند شوند. البته در شرایط خاص زنان می توانند با سابقه شغلی کمتری نیز بازنشسته شوند. برای بازنشستگی پیش از موعد بیمه شونده باید دارای شرایط خاصی باشد که در ادامه این شرایط توضیح داده شده است.
پس از بازنشستگی خانم های خانه دار متناسب با بیمه ای که پرداخت کرده اند، از حقوق و مستمری برخوردار خواهند شد. هر چقدر که مبلغ پرداختی بیشتر باشد، در نهایت خانم خانه دار از حقوق بیشتری برخوردار خواهد بود. مبلغ پرداختی حق بیمه، هر ساله متناسب با حداقل دستمزد از سوی سازمان تامین اجتماعی اعلام می شود.
خانم ها برای ثبت نام در بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی و پرداخت حق بیمه، باید به وب سایتی که سازمان تامین اجتماعی برای این امر ایجاد کرده است مراجعه کنند و اطلاعاتشان را وارد کنند. در ادامه این وب سایت و همچنین مدارک مورد نیاز برای ثبت نام به صورت کامل معرفی شده است.
ورود به سایت بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی سامانه ای آنلاین را ایجاد کرده است که متقاضیان استفاده از خدمات بیمه، می توانند به این وب سایت مراجعه کنند و با ثبت اطلاعات و مدارک خود، برای دریافتی بیمه ثبت نام کنند. تمامی اطلاعات لازم برای ثبت نام در بیمه، در این وب سایت آورده شده است.
با استفاده از این سامانه آنلاین، دیگر لازم نیست که داوطلبان شرکت در طرح های بیمه ای، به صورت حضوری در دفاتر بیمه حاضر شوند و می توانند تمام امور بیمه شدنشان را به صورت کاملاً آنلاین و غیر حضوری پیگیری کنند.
این وب سایت به غیر از بخش مربوط به ثبت نام بیمه از قسمت های دیگری نیز تشکیل شده است که در ادامه این بخش ها معرفی خواهد شد. برای ورود به این وب سایت، لازم است که کاربران با استفاده از مرورگر های مختلف به آدرس اینترنتی eservices.tamin.ir مراجعه کنند. پس از ورود به این آدرس اینترنتی، کاربران با صفحه اصلی این سایت مواجه می شوند و می توانند متناسب با نیاز شان از بخش های مختلف آن استفاده کنند.
پس از ورود به این وب سایت، کاربران با چهار گزینه مختلف در منوی بالای صفحه مواجه می شوند. این گزینه ها متعلق به بیمه شدگان، کار فرمایان و مستمری بگیران است. کاربران متناسب با نوع بیمه شان باید به یکی از این بخش ها مراجعه کند.
در قسمت سمت چپ وب سایت، گزینه ای با نام ورود به سامانه وجود دارد که کاربران می توانند با استفاده از کد هایی که در هنگام ثبت نام در سامانه ثبت کرده اند، به این بخش وارد شوند و اطلاعات بیمه ای خود را مورد بررسی قرار دهند. همچنین این وب سایت دارای بخشی دیگری با نام تامین اجتماعی من نیز است که در این قسمت کاربران می توانند تمامی اطلاعات مربوط به خودشان که در این سازمان ثبت شده است را مشاهده کنند.
شرایط بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
بانوانی که قصد دارند از خدمات بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی استفاده کنند و خود را بیمه کنند، باید دارای شرایط خاصی باشند تا بتوانند برای این طرح ثبت نام کنند. این شرایط عجیب و غریب و سخت نیستند و معمولاً بیشتر زنان خانه دار را شامل می شوند. در ادامه شروط لازم برای ثبت نام در بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی، به صورت کامل شرح داده شده است.
اولین شرط برای استفاده از بیمه زنان خانه دار، این است که متقاضی در زمانی که برای دریافت بیمه ثبت نام می کنند باید دارای سن هیجده سال به بالا و زیر پنجاه سال باشند. در صورتی که فرد بخواهد در سنین بالای پنجاه سال از این بیمه استفاده کند، باید معادل هر سال بیشتر از حداکثر سن، حق بیمه خود را پرداخت کند.
قانون استفاده از بیمه زنان خانه دار، به این صورت است که زنان خانه دار تنها می توانند از این طرح برای خودشان استفاده کنند و خودشان را بیمه کند اما، در صورتی که دارای فرزندانی باشند که تحت تکفل پدرشان نباشند، این زنان می توانند با استفاده از این طرح فرزندانشان را نیز برای استفاده از خدمات درمانی بیمه کنند و زیر پوشش خود بیاورند.
همان طور که در قسمت های قبل نیز اشاره شد، معمولاً سازمان تامین اجتماعی با نرخ حداقل دستمزد، حق بیمه را مشخص می کند. زنان خانه دار پس از بازنشستگی متناسب با حق بیمه ای که پرداخت کرده اند حقوق دریافت می کنند.
مدارک لازم برای بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
خانم ها برای استفاده از طرح بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی و ثبت نام در آن، باید برخی از مدارک شخصی شان ارائه کنند تا بتوانند از این خدمات بهره مند شوند. در صورت ناقص بودن این مدارک، معمولاً ثبت نام افراد به درستی انجام نمی شود و ممکن است که در آینده برای آن ها مشکلآفرین باشد.
به همین علت لازم است که افراد قبل از مراجعه برای ثبت نام در بیمه، لیست مدارک مورد نیاز را تهیه کنند و تمامی این مدارک را به صورت برای ثبت نام به دفاتر بیمه ای ارائه دهند. در ادامه این قسمت از مقاله، لیست تمامی مدارک لازم برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار آمده است. افرادی که قصد ثبت نام در بیمه را دارند، با استفاده از لیستی که در ادامه آورده شده است به راحتی می توانند مدارک مورد نیاز را تهیه کنند.
اصل شناسنامه همراه با کپی آن
کارت ملی و فتوکپی آن
چند قطعه عکس سه در چهار رنگی که خانم ها باید دقت داشته باشند حتما در این عکس ها حجاب کامل اسلامی را رعایت کرده باشند.
در صورت داشتن سوابق بیمه ای، باید این سوابق را نیز در هنگام ثبت نام به کارگزاری بیمه خود ارائه دهید
فرم بیمه زنان خانه دار
ثبت نام بیمه زنان خانه دار
متقاضیان ثبت نام بیمه زنان خانه دار از دو طریق می توانند اینکار را انجام دهند. در روش اول، متقاضیان باید تمامی مدارک لازم برای ثبت نام را جمع آوری کنند و به یکی از دفاتر مجاز مراجعه کنند و به صورت حضوری در این طرح ثبت نام کنند.
در روش دوم متقاضیان می توانند به صورت آنلاین و غیر حضوری کار ثبت نام بیمه خود را انجام دهند. سازمان تأمین برای رفاه حال بیشتر مشتریانش وب سایتی را به وجود آورده است که بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین در این وب سایت ارائه می کند.
علاقه مندان برای استفاده از طرح های این سازمان با مراجعه به سایت می توانند امور مربوط به بیمه شان را به صورت آنلاین انجام دهند. یکی از خدماتی که این وب سایت ارائه می کند ثبت نام در طرح بیمه نیز زنان خانه دار است.
برای استفاده از این طرح، لازم است متقاضیان از قبل در این سامانه ثبت نام کرده باشد و با استفاده از گذر واژه و رمز عبوری که از قبل در سامانه ثبت کرده اند، به وب سایت وارد شده و مراحل ثبت نام خود را انجام دهند. در ادامه این قسمت مراحل ثبت نام در این طرح به صورت کامل توضیح داده شده است.
در ابتدا برای ثبت نام در طرح بیمه زنان خانه دار، در ابتدا باید با استفاده از مرورگر های مختلف به آدرس اینترنتی eservices.tamin.ir وارد شوید. پس از ورود به این آدرس اینترنتی، شما با صفحه اصلی سایت تامین اجتماعی روبرو می شوید.
پس از ورود به صفحه اصلی وب سایت، منویی برای شما باز می شود که از قسمت بیمه شدگان، باید بر روی گزینه بیمه شدگان خاص و سپس زنان خانه دار و دختران کلیک کنید.
پس از انتخاب این گزینه صفحه ای برای شما باز می شود که باید با استفاده از کد کاربری و رمز عبوری که در هنگام ثبت نام در این سیستم ثبت کرده اید به ان وارد شوید.
پس از وارد کردن رمز عبور و کد کاربریتان، فرم ثبت نام مربوط به زنان خانه دار برای شما باز می شود که باید با استفاده از اطلاعات و مدارک شخصیتان این فرم را پر کنید و ثبت نامتان را تکمیل کنید.
معایب بیمه زنان خانه دار
طرح بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی در کنار مزایای بسیاری که دارد از معایبی نیز برخوردار است. کسانی که قصد استفاده از این طرح را دارند، بهتر است که در ابتدا در مورد مزایا و معایب این طرح به خوبی تحقیق کنند و در نهایت در این زمینه بتوانند تصمیم مناسبی بگیرند. در ادامه این قسمت برخی از معایب مهم این بیمه آورده شده است که این معایب میتوانند دید بازتری به زنان خانه دار برای انتخاب این طرح بدهند.
اولین عیب این بیمه حق بیمه ماهانه زیاد آن است. معمولاً بیشتر زنان خانه دار دارای درامد مستقل نیستند و پرداخت این حق بیمه برای آن ها مشکل است.
مشکل بعدی استفاده از این بیمه این است که بسیاری از خدمات بیمه ای کوتاه مدت را شامل نمی شود. با وجود اینکه زنان خانه دار هر ماه حق بیمه خود را به صورت کامل پرداخت می کنند اما خدماتی همچون پوش بیمه برای زمان بارداری، شامل این طرح نمی شود. زنان خانه دار برای بهره مندی از پوشش درمانی بیمه، در هنگام ثبت نام باید گزینه درمان را نیز انتخاب کنند و به صورت ماهانه هزینه دیگری برای آن پرداخت کنند که این هزینه خود بار مضاعفی بر روی دوش زنان خانه دار است.
همان طور که در قسمت های پیشین نیز اشاره شد، میزان مستمری که شامل بیمه شوندگان می شود متناسب با حق بیمه ای است که در سالیان متعدد پرداخت کرده اند. متأسفانه حداقل مستمری مبلغ زیادی نیست و ممکن است که زنان سالمند و بازنشسته با این مبلغ مستمری برای تامین نیاز هایشان به مشکل بخورند.
وام بیمه زنان خانه دار
سازمان تامین اجتماعی برای مستمری بگیران خود مزایایی را در نظر گرفته است که بازنشستگان می توانند با داشتن شرایط استفاده از این مزایا، از آن ها بهره مند شوند. یکی از مزایایی که تمامی مستمری بگیران این سازمان، می توانند از آن بهره مند شوند، دریافت وام است. بازنشستگان این سازمان با استفاده از مدارک شخصی شان می توانند برای دریافت این وام اقدام کنند.
خانم های خانه داری که با استفاده از طرح بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت کرده اند و بازنشست شده اند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و پس از بازنشستگی می توانند از وام های مخصوص به مستمری بگیران تامین اجتماعی استفاده کنند. بانوان بازنشسته برای دریافت این وام، باید به شعب مختلف بیمه مراجعه کنند و با ارائه مدارک خواسته شده، برای دریافت ان ثبت نام کنند.
البته علاقه مندان به دریافت این وام حتما باید به این مسئله توجه داشته باشند که این روند تنها مخصوص به بازنشستگان و مستمری بگیران است و سازمان تامین اجتماعی، هیچ طرحی برای اعطای وام به بیمه شدگان و پرداخت کنندگان حق بیمه که هنوز بازنشست نشده اند ندارد.
مبلغ بیمه زنان خانه دار
مبلغ پرداختی حق بیمه برای تمامی افراد که از بیمه تامین اجتماعی استفاده می کنند، در ابتدای هر سال با مشخص شدن میزان حداقل دستمزد تصویب می شود. حق بیمه زنان خانه دار نیز از این قضیه مستثنی نیست و بر اساس میزان حداقل دستمزدی که توسط دولت مشخص می شود، تعیین می شود. البته نرخ پرداخت حق بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی تک نرخی نیست و آن ها می توانند متناسب با درآمد شان حق بیمه های متفاوتی پرداخت کنند.
حداقل میزان پرداختی این بانوان، معادل دوازده درصد حداقل دستمزد می باشد که این مبلغ برابر با پانصد و ده هزار تومان است. البته خانم های خانه دار در صورت داشتن استعانت مالی، می توانند حق بیمه برابر با چهارده درصد و یا هیجده درصد حداقل دستمزد را نیز پرداخت کنند. بدیهی است که هر چقدر مبلغ پرداختی حق بیمه بیشتر باشد در زمان بازنشستگی مستمری افراد نیز بیشتر خواهد بود.
حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال 1403
پس از اینکه زنان خانه دار حق بیمه پرداخت کنند و یا به سن 35، 45 و یا 55 برسند، بازنشسته خواهند شد. پس از بازنشستگی، مطابق با قوانین مربوط به مستمری بگیران تامین اجتماعی با آن ها برخورد خواهد شد و میزان دستمزد آن نیز متناسب با سایر بازنشستگان خواهد بود.
دو شرط مهم در تعیین میزان حقوق بازنشستگی وجود دارد. اولین شرط تعداد سال هایی است که فرد مستمری بگیر، به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت کرده است. بدیهی است که هر چقدر تعداد سال های عضویت در این سازمان بیشتر باشد، فرد بازنشسته از حقوق بالاتری برخوردار خواهد بود. مسئله مهم بعدی در تعیین میزان حقوق بازنشستگی، میزان حق بیمه ای است که افراد در طول سالیان مختلف پرداخت کرده اند، هر چقدر میزان پرداختی بیشتر باشد در نهایت حقوق بازنشستگی نیز بیشتر خواهد بود.
در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی حق بیمه دوازده درصدی، چهارده درصدی و هیجده درصدی را برای بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی در نظر دارد. افراد با توجه به تمایل خودشان یکی از این میزان حق بیمه ها را پرداخت می کنند و در نهایت بر اساس همین میزان حقوق بازنشستگی آن ها تعیین خواهد شد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. مدارک مورد نیاز در متن مقاله ارائه شده است.
پاسخ مشاور: سلام. شرایط بیمه در مقاله ارائه شده است.
پاسخ مشاور: سلام ایرادی نداره میتونین از بیمه زنان خانه دار استفاده کنید.
پاسخ مشاور: سلام خیر متفاوت نیست تمامی زنان خانه دار میتونن تحت پوشش بیمه زنان خانه دار قرار بگیرند.