برای مشاوره ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
برای مشاوره ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
برای ورود مستقیم به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه علم سنجی وزارت بهداشت به نشانی isid.research.ac.ir ارائه شده است .
تاکنون تعاریف بسیاری از علم سنجی مطرح شده، اما به راستی علم سنجی چیست؟ اگر بخواهیم تعریف ساده ای از علم سنجی داشته باشیم، در واقع علم سنجی نوعی دانش اندازه گیری و تحلیل علم می باشد. دلیل اصلی پیدایش علم سنجی بر اساس نظریه پیشگامان آن، بیشتر جهت ارائه خدمت به علم بوجود آمده و اصلی ترین فلسفه بوجود آمدن آن نیز همین مورد می باشد که از متداول ترین روش های ارزیابی فعالیت های عملی پژوهشی است.
در این مقاله سعی داریم به معرفی سامانه علم سنجی وزارت بهداشت، راهنمای ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir و نحوه علم سنجی اعضای هیئت علمی بپردازیم، با ما همراه باشید.
معرفی سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir
سامانه علم سنجی در سال 94 توسط مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فن آوری طراحی شده که هدف آن استخراج و اطلاع رسانی سوابق علمی پژوهشی و نمایش به روز شاخص های علم سنجی اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشكی ایران می باشد.
در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت به آدرس اینترنتی isid.research.ac.ir اطلاعات اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی شامل نام و نام خانوادگی، دانشگاه و مرکز تحقیقاتی محل خدمت، رتبه علمی و اطلاعاتی از این قبیل درج شده است.
همچنین مبنای شاخص های علم سنجی اعضای هیئت علمی در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت بر مبنای تعداد مقالات و استنادات می باشد که این اطلاعات استخراج شده از بانک اطلاعاتی اسکوپوس می باشد. لازم به ذکر است این اطلاعات هر 10 روز یکبار بصورت اتوماتیک طبق این بانک اطلاعاتی بروز رسانی می شوند.
در نظر داشته باشید وجود مرجعی معتبر و رسمی که قابلیت نمایش بروز رتبه بندی و شاخص ها در وزارت بهداشت سبب شده تا افراد جامعه بتوانند به اطلاعات مورد نظرشان در رابطه با سطح علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها دسترسی داشته و عملکرد آنان را مورد بررسی قرار دهند.
حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا اطلاعات موجود در این سامانه شامل اعضای بازنشسته نیز می باشد یا خیر؟ لازم به ذکر است اطلاعات افرادی که پس از سال 94 بازنشسته شده اند نیز در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت موجود می باشد.
سامانه علم سنجی وزارت بهداشت به آدرس اینترنتی isid.research.ac.ir قابل دسترس برای تمامی افراد بوده و بی شک یک منبع معتبر جهت اطلاع از سطح علمی اساتید و هیئت علمی های دانشگاه علوم پزشکی می باشد . با توجه به اهمیت این سامانه قصد داریم در ادامه این مقاله به نحوه ورود به سایت علم سنجی وزارت بهداشت بپردازیم.
راهنمای ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir
جهت ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت ابتدا می بایست آدرس isid.research.ac.ir را در مرورگر خود وارد نمایید تا صفحه اصلی سایت مورد نظر برایتان نمایش داده شود. این صفحه امکان فیلتر کردن اطلاعات بر اساس نام دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی و همچنین امکان جستجوی یک فرد خاص را نیز داشته و شما می توانید پروفایل فرد مورد نظرتان را با کلیک بر روی نام آن شخص مشاهده نمایید.
کارشناسان و اعضای هیئت علمی جهت ورود به سامانه می بایست ابتدا وارد سایت isid.research.ac.ir شده و همانند تصویر زیر بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک نمایند.
پس از ورود به صفحه جدید بر روی گزینه ورود اعضا هیئت علمی کلیک نمایید.
زمانیکه برای اولین بار قصد ورود به این سامانه را دارید جهت دریافت رمز عبور می بایست با ورود به صفحه جدید بر روی گزینه دریافت/ فراموشی کلمه عبور کلیک کنید.
در صفحه جدیدی که برایتان نمایش داده می شود می بایست کد ملی و کد امنیتی را وارد نموده و سپس بر روی گزینه بازنشانی کلمه عبور کلیک کنید تا پیام ارسال مشخصات برایتان ظاهر شود.
پس از انجام عملیات فوق، علاوه بر دریافت رمز عبور موقت از طریق پیامک، از سامانه مرکزی نیز ایمیلی دریافت خواهید کرد با کلیک بر روی لینک موجود در متن می توانید رمز عبورتان را تعریف نمایید.
پس از ورود به صفحه شخصی اعضای هیئت علمی، صفحه ای همانند تصویر زیر مشاهده می کنید:
در این بخش می توانید از بخش ویرایش پروفایل که دارای 3 برگه از جمله: اطلاعات عمومی ، اطلاعات تخصصی و شناسه ها و آدرس ها می باشد ، اطلاعات موجود در این بخش را ویرایش و تکمیل نمایید.
لازم به ذکر است حتما در برگه اطلاعات عمومی در کادر مخصوص عکس، عکستان را بارگذاری کرده و نام و نام خانوادگی را بصورت انگلیسی وارد نموده و حتما شماره همراه و ایمیل شخصی را نیز وارد نمایید.
همچنین توجه نمایید تکمیل اطلاعات برگه شناسه ها و آدرس ها مهمترین بخش پروفایل است. در این بخش می بایست حتما author scopus ID، شناسه عددی ORCID ،شناسه WOS ID Research لینک پروفایل در SCHOLAR GOOGLE و لینک CV در وبسایت دانشگاه وارد شود.
در نهایت بر روی گزینه ذخیره کلیک تا اطلاعات ذخیره شوند.
سامانه پژوهشیار به دو بخش سامانه طرح های پژوهشی و سامانه فعالیت های پژوهشی هیات علمی تقسیم می شود که در مقاله زیر توضیح داده شده است.
نحوه علم سنجی اعضای هیات علمی در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
استفاده از سامانه علم سنجی وزارت بهداشت و جستجو در آن بسیار آسان بوده و در کمترین زمان و با چند کلیک می توانید به اطلاعات جامعی از سوابق علمی و پژوهشی اعضای این سایت دسترسی پیدا کنید.
برای ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت ابتدا می بایست آدرس isid.research.ac.ir را در مرورگر خود وارد نمایید تا صفحه اصلی سایت مورد نظر برایتان نمایش داده شود.
پس از ورود به سایت چندین باکس جهت جستجو برایتان نمایش داده می شود که می توانید ابتدا دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب نموده و علاوه بر آن امکان اعمال فیلتر بیشتری شامل: دانشکده، گروه آموزشی، بیمارستان و... را نیز خواهید داشت. پس از انتخاب گزینه مورد نظر بر روی گزینه جستجو کلیک کنید. همچنین می توانید از طریق نقشه ایران که در سمت چپ صفحه وجود دارد استان مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
همان گونه که در تصویر فوق مشاهده می کنید محققانی که علامت جام در کنار اسمشان وجود دارد، پژوهشگر یک درصد پراستناد ESI هستند.
همچنین در این بخش می توانید رتبه بندی را بر اساس سلیقه خودتان تغییر داده و برای مثال خوداستنادی نویسنده را حذف نموده و یا نویسندگانی که مقالات پرنویسنده دارند را حذف نمایید.
برای بررسی بیشتر پژوهشگر مورد نظرتان بر روی اسم پژوهشگر کلیک نمایید تا اطلاعات گسترده تری برایتان نمایش داده شود. اطلاعاتی که در این بخش مشاهده می کنید شامل :
اطلاعات شخصی به زبان های فارسی و انگلیسی
خلاصه عملکرد در اسکوپوس
خلاصه عملکرد طرح های پژوهشی
خلاصه عملکرد پایان نامه ها
همکاری های بین المللی
و...
این سامانه دسترسی گسترده ای جهت جستجو در اطلاعات پیرامون اعضای هیئت علمی به کاربران داده است. سامانه علم سنجی اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت یک مرجع علمی پژوهش محور می باشد که برای حضور در لیست رتبه بندی آن می بایست از شرایط بخصوصی در زمینه های علمی، تحقیقاتی برخوردار بود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه علم سنجی وزارت بهداشت به نشانی isid.research.ac.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.