برای مشاوره پیگیری کارت سوخت
برای مشاوره پیگیری کارت سوخت
نحوه پیگیری کارت سوخت، پرسشی است که از طرف دارندگان خودروهای سواری و موتور سیکلت ها، بعد از سهمیه بندی بنزین مطرح گردید، زیرا که پس از این اتفاق، برخی افراد کارت سوخت خود را گم کرده بودند و یا اصلا نداشتند.
آن دسته از مالکینی که قبلا درخواست خود را برای دریافت کارت سوخت ثبت کرده اند، اما هنوز کارت سوخت ماشین و یا موتور سیکلت خودشان را دریافت نکرده اند، می بایست هر چه سریعتر نسبت به دریافت آن، اقدام کنند. در این مقاله به شرح روش های پیگیری کارت سوخت اعم از پیگیری کارت سوخت با پلاک، پیگیری از طریق کد ملی، پیگیری کارت سوخت موتور، معرفی سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو و پیگیری کارت سوخت از پست پرداخته شده است.
روش های پیگیری کارت سوخت
با الزامی شدن استفاده از کارت سوخت، استفاده از بنزین سهمیه ای فقط با ارائه این کارت ممکن خواهد بود و کسانی که به هر دلیلی کارت سوخت نداشته باشند، می بایست با نرخ آزاد بنزین خود را تهیه نمایند. آن دسته از مالکینی که به هر دلیلی کارت سوخت قبلی در اختیارشان نیست، می توانند با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 و ثبت درخواست و استعلام صدور کارت سوخت المثنی جهت دریافت کارت مذکور اقدام کنند.
پیگیری کارت سوخت از جمله سوالاتی است که پس از طی مرحله ای که ذکر گردید، پرسیده می شود. جهت پیگیری کارت سوخت صادر شده، روش های مختلفی وجود دارد و رانندگانی که هنوز موفق به دریافت کارت سوخت وسیله نقلیه شان نشده اند، می توانند با طی کردن یکی از این روش ها، نسبت به پیگیری کارت سوخت خودرو و یا موتورشان اقدام نمایند.
در پاسخ به این سوال بسیار مهم که امروزه روش های پیگیری کارت سوخت خودرو چگونه بوده و به چه نحوی می توان این فرایند را انجام داد، باید گفت که روش ها و راهکارهای گوناگونی برای این کار وجود دارد که می توان به سراغ هر یک از آن ها رفته، شرایط و وضعیت کارت سوخت را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
این روش ها عبارتند از :
پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو از طریق سامانه درگاه خدمات الکترونیک انتظامی
دریافت اطلاعات از طریق سامانه پیامکی
مراجعه به دفاتر پلیس + 10
پیگیری کارت سوخت از طریق پست
پیگیری کارت سوخت با پلاک
متقاضیانی که تاکنون موفق به دریافت کارت سوخت وسیله نقلیه خود نشده اند، باید به منظور پیشگیری از سرگردانی در دفاتر پستی، ابتدا از یکی روش هایی که در قسمت اول مقاله ذکر گردید، نسبت به دریافت شناسه پستی کارت خود اقدام کنند. یکی از این روش ها، پیگیری کارت سوخت از طریق پلاک خودرو می باشد. البته باید توجه داشت که این روش تنها برای خودرو بوده و دارندگان موتور سیکلت که خواستار پیگیری وضعیت کارت سوخت موتور خود هستند، نمی توانند از این روش استفاده نمایند. در ادامه راهنمای پیگیری کارت سوخت با پلاک ارائه شده است.
برای پیگیری کارت سوخت و وضعیت آن از طریق پلاک خودرو، مالکان خودرو می بایست به سامانه اینترنتی خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10( به نشانی اینترنی epolice.ir مراجعه کرده و همانند تصویر زیر بر روی گزینه درگاه خدمات الکترونیک نظامی کلیک نمایند.
حال لازم است همانند تصویر زیر از منوی کارت سوخت، گزینه پیگیری کارت سوخت را انتخاب کرده تا به صفحه درج اطلاعات پلاک هدایت شوند.
کاربران پس از هدایت به صفحه مربوط به وارد کردن اطلاعات پلاک، می بایست با انتخاب یکی از دو نوع منطقه ای یا مناطق آزاد و سپس وارد کردن شماره پلاک مطابق تصویر زیر و در نهایت فشردن دکمه پیگیری کارت سوخت از آخرین وضعیت کارت سوخت خود مطلع شوند.
سپس با مراجعه به سایت شرکت ملی پست به نشانی www.post.ir (قسمت رهگیری مرسولات) می توانند از محل دقیق کارت خود اطلاع پیدا کنند.
پیگیری کارت سوخت از طریق کد ملی
همانطور که در ابتدای این مقاله نیز توضیح داده شد، متقاضیان به منظور پیگیری وضعیت کارت سوخت خود می توانند از چهار روش اقدام نمایند که عبارتند از: سامانه درگاه خدمات الکترونیک انتظامی، سامانه پیامکی، مراجعه به دفاتر پلیس + 10 و یا اداره پست. در حال حاضر امکان استعلام کارت سوخت با کد ملی وجود نداشته و تنها با داشتن آن نمی توانید کار خاصی در این زمینه انجام دهید.
پیگیری کارت سوخت موتور
دارندگان وسایل نقلیه از نوع موتور سیکلت نیز برای سوخت گیری بنزین، می بایست حتما کارت سوخت به همراه داشته و همان گونه که اشاره گردید، روش های مختلفی بدین منظور برای پیگیری کارت سوخت وسایل نقلیه تعبیه شده که یکی از آن ها، پیگیری از طریق سامانه پیامکی می باشد.
صاحبان موتورسیکلت حتما متوجه شده اند که از طریق سایت epolice.ir امکان پیگیری کارت سوخت را ندارند. چرا که این سایت، برای استعلام شماره پلاک خودروهاست. به جای آن مالکان موتور سیکلت برای پیگیری کارت سوخت خود، کافی است پیامکی را با رعایت موارد زیر، به سامانه پیامکی 1101202040 ارسال نمایند. دارندگان خودروهای شخصی نیز می توانند از این طریق نسبت به پیگیری وضعیت کارت سوخت اقدام نمایند.
مثال پیامک برای موتورسیکلت | مثال پیامک برای خودرو |
M*IRKV91MN5O3685988 | V*IRPC90VV5I9658742 |
همانطور که در جدول فوق مشاهده می شود، استعلام کارت سوخت با پیامک، علاوه بر موتورسیکلت ها، برای خودروها نیز امکان پذیر است. تنها نکته قابل توجه این است که متن پیامک حتما باید به همین شیوه ارسال گردد. برای موتورسیکلت های صفر، کارت هوشمند سوخت صادر می شود. پس صاحبان وسایل مذکور اگر هنوز موفق به دریافت کارت سوخت نشده اند، می توانند از روش بالا استعلام گرفته و در صورت عدم صدور کارت سوخت، از طریق دفاتر پلیس +۱۰ اقدام به ثبت نام نمایند.
سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو
یکی دیگر از خدمات دولت الکترونیک، وجود سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو می باشد. این سامانه امکان پیگیری کارت سوخت خودروهای دارای پلاک منطقه و پلاک های منطقه آزادی چون پلاک ارس، انزلی و ... را فراهم کرده است. بدین منظور متقاضیان می توانند با روشی که در ادامه ذکر خواهیم کرد، نسبت به پیگیری وضعیت کارت سوخت خودروی خود اقدام نمایند.
برای پیگیری کارت سوخت و وضعیت آن از طریق سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو، مالکان عزیز می توانند به سامانه اینترنتی خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10( به نشانی اینترنتی epolice.ir مراجعه کرده و همانند تصویر زیر بر روی گزینه درگاه خدمات الکترونیک نظامی کلیک نمایند.
در مرحله بعد از منوی کارت سوخت، همانند تصویر زیر گزینه پیگیری کارت سوخت را انتخاب کرده تا به صفحه وارد کردن اطلاعات پلاک در سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو هدایت شوند.
پس از هدایت به صفحه مربوطه در سامانه مذکور همانند تصویر زیر، می بایست اطلاعات خواسته شده اعم از شماره پلاک خودرو و ... خود را وارد کرده تا نسبت به وضعیت کارت سوخت خود مطلع گردند.
این سامانه صرفا جهت پیگیری کارت سوخت خودرو بوده و دارندگان موتور سیکلت می بایست از روش های دیگر چون استفاده از سامانه پیامکی و یا مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 نسبت به پیگیری وضعیت کارت سوخت خود اقدام نمایند.
پیگیری کارت سوخت المثنی با کد ملی
همانطور که در طی این مطلب نیز شرح داده شد، مالکان خودرو و موتور سیکلت به منظور پیگیری وضعیت کارت سوخت المثنی خود می توانند از چهار روش اقدام نمایند که عبارتند از: سامانه درگاه خدمات الکترونیک انتظامی، سامانه پیامکی، مراجعه به دفاتر پلیس + 10 و یا اداره پست. البته صاحبان موتور سیکلت نمی توانند از طریق سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت المثنی اقدام کنند، چرا که این سامانه مختص خودروها می باشد. در حال حاضر امکان استعلام کارت سوخت المثنی با کد ملی وجود نداشته و تنها با داشتن آن نمی توانید کار خاصی در این زمینه انجام دهید.
سامانه سماس به نشانی اینترنتی samas.moi.ir، سامانه ای است که برای بررسی آنلاین آخرین وضعیت سوخت گیری رانندگان روی کار آمده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
پیگیری کارت سوخت از پست
یکی دیگر از روش های پیگیری کارت سوخت، از طریق سایت اداره پست و پیگیری کارت سوخت با vin می باشد. رانندگانی که مدت زمان زیادی از زمان ثبت درخواست آن ها، برای دریافت کارت سوخت ماشین، گذشته شده است، می توانند اقدام به پیگیری کارت سوخت با شماره VIN کنند. به منظور پیگیری کارت های سوخت، لازم است که رانندگان به سامانه رهگیری مرسولات سازمانی، وارد شده و از طریق این سامانه، اقدام به پیگیری مرسوله سازمانی خودشان نمایند.
کاربران برای پیگیری کارت سوخت از طریق پست و یا پیگیری کارت سوخت با vin، لازم است، به نشانی najatracking.post.ir مراجعه کنند. با جستجوی این آدرس به صفحه ای همانند تصویر زیر مواجه خواهند شد. در اینجا ابتدا، نوع سند را بر روی گزینه کارت سوخت، قرار داده و سپس شماره VIN کارت خودروی خود را وارد کنند. سپس کد رهگیری و مرحله ارسال نمایش داده خواهد شد.
اداره پست حداکثر سه بار کارت را به درب منزل ارسال می کند. در صورتی که فردی برای دریافت مرسوله در منزل حضور نداشته نباشد، به نواحی شرکت ملی پخش بازگردانده می شود. در صورتی که متقاضیان در سایت، با پیغام برگشت به اداره پست مواجه شدند، می بایست همراه با مدارک شناسایی و سند به دفتر پستی مراجعه کنند. البته باید گفت که حضور مالک خودرو الزامی نبوده و یکی از افراد با داشتن مدارک شناسایی می تواند کارت سوخت را تحویل بگیرد.
پیگیری کارت سوخت گم شده
به غیر از صدور کارت سوخت درخواستی، یکی از موارد دگیری که رانندگان وسایل نقلیه ممکن است با آن مواجه شوند گم کردن کارت سوخت است. حالا سوالی که مطرح می شود این است که پیگیری کارت سوخت گم شده چگونه است؟ و افراد پس از گم کردن کارت سوخت خود به چه سازمان یا پایگاه اینترنتی می توانند مراجعه کنند؟
در جواب این سوال باید گفت در صورتی که غیر از راننده شخص دیگری رمز کارت سوخت رانداشته باشد جای نگرانی بابت سوءاستفاده از آن وجود ندارد اما به منظور جلوگیری از اتلاف هزینه و زمان صدور مجدد کارت سوخت برای دولت و رانندگان سامانه ای جهت استعلام و پیگیری کارت سوخت گم شده در نظر گرفته شده است که افراد به محض گم کردن کارت خود می توانند به آن مراجعه کنند زیرا این امکان وجود دارد که کارت سوخت شخص در جایگاه های سوخت جامانده و قابل بازیابی باشد.
برای این کار اشخاص می توانند به آدرس اینترنتی scs.niopdc.ir مراجعه و با ورود اطلاعات خواسته شده از قبیل VIN یا PAN وسیله نقلیه و کد امنیتی نسبت به کسب اطلاع از محل کارت سوخت مفقودی اقدام نمایند. لازم به ذکر است اطلاعات VIN بر روی کارت ماشین درج شده و PAN از طریق دفاتر پلیس +10 قابل استعلام است که البته به یکی از این دو نیاز است.
چنانچه اطلاعاتی مبنی بر پیداشدن کارت سوخت مفقودی در سامانه ذکر شده وجود نداشت افراد می توانند جهت درخواست کارت سوخت المثنی به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایند. با ثبت درخواست کارت سوخت المثنی تمامی کارت های سوخت قبلی فرد سوزانده و باطل خواهد شد و دیگر فرد از این بابت نگرانی نخواهد داشت.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص پیگیری کارت سوخت داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.