برای مشاوره روش های کارت به کارت
برای مشاوره روش های کارت به کارت
امروزه به لطف تکنولوژی و توسعه فناوری دیجیتال، روش های انتقال وجه نیز تغییر یافته و افراد دیگر نیاز چندانی به مراجعه حضوری به بانک برای انتقال وجه نقد به حساب فرد دیگر ندارند. انواع روش های کارت به کارت مختلفی در دسترس قرار گرفته است که فرایند انتقال وجه را تسهیل نموده است.
کارت به کارت کردن یا همان انتقال پول از کارتی به کارت دیگر، یکی از کارهای روزانه ای است که همه با آن سر و کار دارند. همان طور که گفته شد روش های مختلفی برای انجام آن وجود دارد. از همین رو، در ادامه این مقاله به معرفی انواع روش های کارت به کارت و انتقال وجه مانند کارت به کارت با موبایل، بدون اپلیکیشن، کارت به کارت با گوشی ساده، با کد دستوری، با *733# و کارت به کارت آنلاین پرداخته می شود.
روش های کارت به کارت
با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از امور ما با سرعت و سهولت بیشتری انجام می گیرد. انتقال پول بدون نیاز به حضور در بانک یکی از ثمرات رشد و توسعه فناوری است. مردم دیگر برای انجام کار ساده ای مانند انتقال دادن پول به بانک ها مراجعه نمی کنند و دیگر نیازی نیست که برای انتقال وجه، ساعت ها در صف منتظر بمانند. اما انواع روش های کارت به کارت کردن چیست؟
یکی از روش های رایج برای انتقال وجوه، استفاده از روش کارت به کارت با موبایل است. بسیاری از بانک ها و توسعه دهندگان اپلیکیشن های موبایلی با توسعه نرم افزارهای موبایلی در صدد ارائه خدماتی بهتر به کاربران برآمدند. یکی از امکانات این نرم افزارهای موبایلی که با استفاده از آن ها می توان خدمات بانکی را انجام داد انتقال وجه کارت به کارت با موبایل است.
کاربران با استفاده از نرم افزارهای موبایلی مانند همراه بانک، ۷۲۴، اپ و بسیاری از نرم افزارهای بانکی می توانند پول را به حساب فرد مورد نظر انتقال دهند. یکی دیگر از روش های کارت به کارت، انتقال پول با کد دستوری است. برخی بانک ها برای انجام خدماتی مثل پرداخت قبض، شارژ موبایل، انتقال وجه و ... یک کد دستوری تعریف می کنند تا کاربران به راحتی با وارد کردن این کد انتقال وجه و خدمات ذکر شده را ظرف چند دقیقه انجام دهند.
استفاده از دستگاه های ATM یا خودپرداز، از دیگر روش های کارت به کارت و انتقال وجه است. با مراجعه به خودپردازهای نزدیک محل زندگی خود می توان به سرعت و با استفاده از کارت بانکی خود عملیات انتقال وجه را انجام داد. این نکته را می بایست یادآوری نمود که با وجود اینکه فرایند انتقال با روش های کارت به کارت نوظهور تسهیل شده است اما در صورتی که فرد بخواهد مبلغی بیشتر از سقف تعیین شده انتقال دهد باید به بانک مراجعه کند.
نحوه کارت به کارت با موبایل
به غیر از روش های معمول برای انتقال وجه که همگان با آن آشنا هستند با توجه به گسترش نفوذ نقش تلفن های همراه در آسان کردن انجام امور روزمره مردم شاید فرد از خود سوال کند که چگونه با گوشی کارت به کارت کنیم؟ در ادامه با نحوه واریز پول به شماره حساب با گوشی پرداخته خواهد شد.
کارت به کارت با موبایل از طریق اینترنت بانک
هنگام افتتاح حساب از شخص سوال می شود که آیا می خواهد همراه بانک خود را فعال کند یا خیر. سال ها است که تمامی بانک ها اپلیکیشن های موبایلی را طراحی و عرضه کرده اند که به آنها همراه بانک گفته می شود. با کمک این اپلیکیشن ها امکان دسترسی به اطلاعات حساب فراهم شده و از طریق آنها می توان عملیات های بانکی مختلف مانند گرفتن موجودی، پرداخت قبض، انتقال وجه، مسدود کردن کارت و ... را انجام داد.
یک نمونه معروف این اپلیکشن ها، نرم افزار بام بانک ملی است و افرادی که در این بانک حساب دارند با نصب و فعال سازی این اپلیکیشن می توانند در هر جا که باشند به راحتی کارهای خود را انجام دهند. برای استفاده از این اپلیکیشن ها توصیه می شود که تنها به شعب یا وب سایت بانک ها مراجعه کرده و نسخه اصلی آن را از خود بانک یا با راهنمایی متصدیان دریافت و نصب نمود.
کارت به کارت با موبایل از طریق نرم افزارهای موبایلی
علاوه بر نرم افزارهای همراه بانک، نرم افزارهایی نظیر تاپ، آپ، سکه، همراه کارت و ... هم توسعه یافته اند که از طریق آنها می توان عملیات های بانکی مختلفی را انجام داد.
کارت به کارت با موبایل از طریق کد های دستوری
به غیر از روش کارت به کارت با همراه بانک و نرم افزارهای موبایل روش دیگری برای انتقال وجه از طریق موبایل به نام کارت به کارت با کد دستوری وجود دارد. در این روش، فرد برای کارت به کارت با موبایل به نصب اپلبکیشن نیازی ندارد. در حال حاضر تنها برخی بانک ها امکان کارت به کارت با کد دستوری را فراهم کرده اند.
کارت به کارت بدون اپلیکیشن
در صورتی که فرد بخواهد کارت به کارت بدون اپلیکیشن را انجام دهد می تواند با استفاده از دستگاه های خودپرداز این کار را انجام دهد. امروزه در تمامی شعب بانک ها، فروشگاه های زنجیره ای، سوپر مارکت ها و ... دستگاه های خودپرداز یا ATM مشاهده می شود. برای انجام عملیات انتقال وجه، کافی است فرد به نزدیکترین دستگاه خودپرداز محل زندگی خود مراجعه کند و عملیات کارت به کارت پول را انجام دهد. باید توجه داشت که سقف و تعرفه انتقال پول در خودپردازها بسته به خودپرداز و حساب مقصد متفاوت است.
در صورتی که شخص بخواهد از یک حساب به حساب فرد دیگر پول بپردازد حداکثر تا سقف مبلغ 3 میلیون تومان را می تواند انتقال دهد. اما در صورتی که بخواهد از یک حساب به حساب دیگر خود در یک بانک وجه انتقال دهید، حداکثر سقف مجاز 100 میلیون تومان است. یک روش دیگر کارت به کارت بدون اپلیکیشن انتقال وجه با استفاده از کد دستوری یا USSD است. البته همان طور که پیشتر اشاره شد تنها برخی بانک ها اجازه انتقال وجه با کد دستوری را داده اند.
کارت به کارت با گوشی ساده
بر خلاف گوشی های هوشمند که با انواع روش های کارت به کارت مانند استفاده از کد دستوری، نصب نرم افزار و اینترنت بانک می توان عملیات انتقال وجه را انجام داد، انتقال وجه با گوشی ساده چندان ساده نیست. برای انتقال وجه با گوشی ساده تنها از طریق کارت به کارت با کد دستوری و در صورتی که عملیات انتقال وجه در بین گزینه های بانک موردنظر باشد می توان اقدام کرد.
برخی بانک ها به دلیل امنیت پایین تر کد کارت به کارت وجه از ارائه این سرویس خودداری کرده اند. برای مثال افرادی که در بانک انصار حساب دارند با وارد کردن کد دستوری #۷۶۵* می توانند عملیات انتقال پول با کد ussd را انجام دهند. اما برای کاربران بانک ملی و پاسارگاد چنین امکانی فراهم نشده است.
روش کارت به کارت با کد دستوری
یکی از امکاناتی که بانکداری الکترونیک، استفاده از کد های دستوری بر روی موبایل است. از طریق کد دستوری، بدون نصب هیچ نرم افزاری بر روی گوشی تلفن همراه و تنها با گرفتن چند عدد کارهای بانکی مختلفی انجام داد. با کد های دستوری میتوان کارهای مختلفی مثل انتقال وجه، خرید شارژ، اعلام موجودی، پرداخت قبوض و ... را انجام داد. فرایند ساده کار با این کد ها باعث می شوند که فرد بدون هیچ گونه سردرگمی کارهای بانکی خود را به سرعت و به راحتی انجام دهد. با وجود این، کارت به کارت با کد دستوری یا کد ussd به نسبت دیگر روش ها چندان رایج نیست.
در هر حال، گاهی اوقات فرد به اینترنت دسترسی ندارد و در عین حال، حتما باید یک انتقال وجه انجام دهد. در چنین مواقعی یا باید به عابر بانک نزدیک محل زندگی مراجعه کند یا از روش انتقال پول با کد دستوری یا کد ussd استفاده کند. برای استفاده از روش کارت به کارت با کد دستوری برای انتقال مبالغ بالاتر از 100 هزار تومان می بایست رمز دوم پویا داشت.
کارت به کارت با کد دستوری نسبت به دیگر روش ها امنیت پایین تری دارد و شاید به همین خاطر است که برخی از بانک ها از ارائه این سرویس خودداری می کنند. در هر صورت، تنها در صورتی می توان کارت به کارت با کد ussd را انجام داد که امکان انتقال وجه از این طریق توسط بانک مربوطه فراهم شده باشد. علاوه بر این، می بایست قبلا کارت های خود را در سامانه پیوند بانک مرکزی معرفی کرد.
همان طور که اشاره شد همه بانک ها اجازه کارت به کارت با کد ussd را نمی دهند و تنها برخی از آنها این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده اند. برای مثال، کسانی که دارای کارت های بانک ملت هستند از طریق کد دستوری #712*، دارندگان کارت بانک پارسیان از طریق #701* و دارندگان کارت بانک صادرات از طریق #719* و صاحبان کارت بانک انصار از طریق کد دستوری *765# می توانند عملیات کارت به کارت با موبایل را انجام نمایند.
کارت به کارت با *733#
استفاده از کد دستوری برای انتقال وجه کارت به کارت یکی از روش های است که انتخاب بعضی افراد در مواقعی چون نداشتن اینترنت یا گوشی های همراه هوشمند است. کد دستوری *733# کد دستوری برنامه آپ است که اپلیکیشنی طراحی شده برای انتقال وجه و امور مربوط با برخی تراکنش های بانکی است. آیا کارت به کارت با *733# امکانپذیر است؟
در پاسخ باید گفت خیر در حال حاضر کارت به کارت با *733# یعنی استفاده از کد دستوری به جای برنامه آپ امکان پذیر نبوده و دارندگان کارت های بانکی بایستی یا از اپلیکیشن این برنامه استفاده کرده و کارت خود را جهت انجام تراکنش های بانکی در آن تعریف کرده و یا از بانک محل صدور کارت درباره سرویس کد دستوری انتقال وجه پرس و جو نمایند زیرا برخی بانک ها این سرویس را ارائه می دهند و برخی دیگر هنوز به آن مجهز نیستند.
کارت به کارت آنلاین
تا به اینجای مقاله بیشتر به روش های انتقال وجه به سایر کارت های بانکی بدون نیاز به اینترنت پرداخته شد. در رابطه با کارت به کارت آنلاین وجه باید گفت این روش می تواند توسط کلیه دستگاه های متصل به اینترنت با روش های متناسب با آن دستگاه صورت گیرد که شاید بتوان آن ها را به دو دسته کلی تقسیم کرد.
در حالت اول انتقال وجه کارت به کارت با استفاده از سامانه های بانکی مانند همراه بانک، اینترنت بانک، پیشخوان های مجازی بانک ها و یا دستگاه های ATM انجام می شود که این دسته به شکل مستقیم مبتنی بر شبکه بانکی هستند. روش دوم کارت به کارت آنلاین از طریق اپلیکیشن های واسط که ارائه خدمات مختلف مربوط به تراکنش های بانکی را در یک جا جمع می کنند صورت می گیرد که از جمله آن ها می توان به برنامه هایی چون آپ اشاره نمود.
دسته دوم نیز به شبکه بانکی متصل بوده و برای فعالیت خود دارای مجوز هستند. بنابراین افراد بایستی هنگام نصب و استفاده از این برنامه ها به معتبر یودن آن اطمینان داشته باشند. این گونه اپلیکیشن ها ضمن ارائه خدماتی چون استعلام و پرداخت قبوض، خرید بلیط های گوناگون و سایر مورادی که نیاز به تراکنش های بانکی دارند در کنار آن امکان کارت به کارت آنلاین را نیز برای کاربران خود فراهم می کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ورود به سامانه امریه وزارت علوم amriye.msrt.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام با استفاده از دستگاه های خودپرداز و با استفاده از کد دستوری یا USSD میتوان کارت به کارت بدون اپلیکیشن را انجام داد.
پاسخ مشاور: بله امکانش بستگی به بانکی که در اون حساب دارید، داره. بعضی بانک ها امکان انتقال وجه با کد دستوری رو تعریف و بعضی این کار رو انجام ندادن. می بایست به یکی از شعب مراجعه و در این مورد اطلاعات کسب کنید. نام بعضی بانک ها در مقاله ذکر شده.
پاسخ مشاور: این شماره کد دستوری برنامه آپ هستش. امکان انتقال وجه به کارت دیگه با کد دستوری 733 فعلا وجود نداره اما میتونید با نصب برنامه آپ و تعریف کارتتون در این برنامه انتقال پول و یا سایر پرداخت های بانکی مثل قبوض و عوارض رو انجام بدید.