برای مشاوره دریافت گواهی ارزش افزوده
برای مشاوره دریافت گواهی ارزش افزوده
برای ورود مستقیم به سامانه مالیات بر ارزش افزوده کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir ارائه شده است .
در بعضی از مواقع محصولات یا خدمات به قیمتی بیشتر از ارزش واقع آن ها به خریداران فروخته می شود. به این مبلغ اضافه، ارزش افزوده می گویند که به عنوان مالیات به دولت پرداخت می شود. در واقع، ارزش افزوده به شرکت ارائه دهنده کالا یا خدمات تعلق نمی گیرد و به دولت داده می شود. اما هر شرکتی نمی تواند اقدام به دریافت ارزش افزوده از فروش کالا و خدمات کند و برای این کار نیاز به گواهی دارد.
به همین جهت، در این مقاله به گواهی ارزش افزوده پرداخته شده و جزئیات بیشتری از آن شامل نحوه استعلام، دریافت و تمدید گواهینامه ارزش افزوده ارائه شده است تا راهنمایی برای متقاضیان دریافت این گواهی باشد.
گواهی ارزش افزوده چیست
هر کالا و خدمت قیمت مشخصی دارد که نشان دهنده ارزش آن است، اما در برخی موارد، کالا و خدمت دریافتی ارزشی کمتر از مبلغ پرداختی دارد و درواقع، خریدار هزینه بیشتری نسبت به ارزش واقعی آن پرداخته است. در این گونه موارد بین قیمت واقعی محصول و بهایی که به آن فروخته می شود، اختلاف قیمت به وجود می آید که به آن ارزش افزوده می گویند. ارزش افزوده پس از دریافت از مشتری، به دولت داده می شود و جزو دارایی های شرکت ارائه دهنده کالا یا خدمات حساب نمی شود.
اما هر شرکتی نمی تواند اقدام به اعمال ارزش افزوده روی محصولاتش کند و باید برای این کار مجوز لازم را دریافت نماید. طبق گواهی ارزش افزوده، شرکت ارائه دهنده کالا یا خدمات این اجازه را دارد که آن ها را با قیمتی بیشتر از قیمت واقعی شان بفروشد و این مبلغ اضافی را به عنوان مالیات ارزش افزوده به دولت پرداخت نمایند. پس در واقع، این خریداران هستند که با پرداخت مبلغی بیشتر از قیمت اصلی محصول، مالیات ارزش افزوده را به دولت پرداخت می کنند.
نحوه استعلام گواهی ارزش افزوده
از آنجایی که اعتبار گواهی ارزش افزوده دارای محدودیت زمانی می باشد، استعلام آن هم برای فروشندگان و هم برای خریداران دارای اهمیت است. شرکت ها تا زمانی مجاز به اعمال ارزش افزوده روی محصولات و خدمات خود هستند که گواهی ارزش افزوده آن ها اعتبار داشته باشد. به همین جهت، در ادامه این بخش، نحوه استعلام گواهی ارزش افزوده با شناسه ملی و کد اقتصادی ارائه شده است.
ابتدا به سایت مالیات ارزش افزوده به نشانی evat.ir بروید و در صفحه باز شده، روی گزینه "بررسی مودیان مالیات بر ارزش افزوده" کلیک کنید.
در صفحه جستجو، امکان استعلام گواهی ارزش افزوده با استفاده از شماره اقتصادی و کد ملی و موارد دیگر فراهم شده است که فقط یابد با توجه به اطلاعاتی که در دست دارید، کادر مربوط به آن را پر کنید و پس از وارد کردن کد امنیتی، روی آغاز جستجو کلیک نمایید.
در این مرحله، جدولی باز می شود که مشخصات شرکت را نشان می دهد. در قسمت وضعیت مودی می توان مشاهده کرد که آیا اعتبار گواهی ارزش افزوده مورد تایید است یا خیر و برای دریافت اطلاعات بیشتر، روی "مشاهده سوابق ثبت نام" که در انتهای جدول قرار دارد کلیک کنید.
سامانه اظهارنامه مالیاتی کشور زیر نظر سازمان امور مالیاتی کشور راه اندازی شده است تا مودیان مالیاتی بتوانند بدون مراجعه حضوری به این سازمان، بسیاری از امور مربوط به مالیات را به صورت غیر حضوری و آنلاین انجام دهند که در مقاله زیر توضیح داده شده است.
نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده
همانطور که توضیح دادیم، اگر شرکتی بخواهد بر روی محصولات یا خدماتش ارزش افزوده اعمال کند، باید گواهی آن را اخذ کرده باشد. اما برای دریافت این گواهی نیاز به شرایط و مدارکی است که متقاضیان باید آن ها را تهیه کنند. از این رو، در این بخش، نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده و ثبت درخواست در سایت ارائه شده است.
ابتدا به سایت مالیات ارزش افزوده مراجعه کنید و در کادر ورود، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد و روی ورود به سامانه کلیک نمایید تا به حساب کاربری خود بروید.
روی گزینه درخواست گواهینامه ثبت نام که در سمت راست پنل کاربری قرار دارد، کلیک نمایید.
در صفحه باز شده، مشخصات شناسایی درخواست کننده دیده می شود و دو عنوان "کد رهگیری سامانه شماره اقتصادی" و توضیحات را تکمیل کنید و روی ثبت درخواست کلیک نمایید.
اکنون ثبت درخواست شما نهایی شده است و مشخصات شما به همراه کد پیگیری درخواست نشان داده می شود که بهتر است این کد را یادداشت نمایید. پس از چند روز، گواهی شما صادر و برایتان به آدرسی که در سامانه کد اقتصادی ثبت کرده اید، پست خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی ارزش افزوده
همانطور که گفتیم، شرکت هایی که می خواهند به محصولات و خدمات خود مالیات ارزش افزوده اضافه کنند، باید گواهی ارزش افزوده دریافت نمایند. برای دریافت این گواهی نیاز به مدارک و شرایطی می باشد که صاحبان کسب و کار باید آن ها را آماده کنند که در غیر این صورت، با درخواست آن ها موافقت نخواهد شد. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
کد اقتصادی
کد پستی دفتر یا محل کار
آدرس و کد پستی پیمانکار
کپی مدارک شناسایی تمام اعضای شرکت
گواهی فعالیت یا نام شرکت در سامانه رتبه بندی
آگهی مربوط به تاسیس شرکت و تغییرات ایجاد شده در آن در صورت وجود
وکالتنامه
نام بانک شرکت، نام شعبه و کد شعبه بانک
شماره حساب
تلفن و آدرس هیئت رئیسه شرکت
نحوه تمدید گواهی ارزش افزوده
گواهی ارزش افزوده دارای مدت زمان است و یک گواهی دائمی نمی باشد. به همین جهت، لازم است که متقاضیان به مدت اعتبار این گواهی دقت داشته باشند و در زمان مناسب برای تمدید آن اقدام نمایند، چرا که دریافت ارزش افزوده از خدمات و محصولات بدون داشتن گواهی آن، غیر قانونی می باشد. از این رو، در ادامه این بخش، نحوه تمدید گواهی ارزش افزوده ارائه شده است.
ابتدا به سایت مالیات ارزش افزوده مراجعه کنید و در کادر ورود، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد و روی ورود به سامانه کلیک نمایید تا به حساب کاربری خود بروید.
روی گزینه درخواست گواهینامه ثبت نام که در سمت راست پنل کاربری قرار دارد، کلیک نمایید.
در صفحه باز شده، مشخصات شناسایی درخواست کننده دیده می شود و باید عنوان "کد رهگیری سامانه شماره اقتصادی" را تکمیل کنید و در کادر توضیحات بنویسید که درخواست تمدید گواهی ارزش افزوده را دارید. تیک گزینه دارای گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده هستم را بزنید که با این کار، قسمتی باز خواهد شده که باید در آن مشخصات آخرین گواهی خود را وارد نمایید و روی ثبت درخواست کلیک کنید تا درخواست ثبت شود و کد پیگیری آن ارسال گردد.
با اجرا شدن دریافت مالیات از درگاه های پرداخت اینترنتی از کسب و کار ها تمامی صاحبان ابن مشاغل باید با ادامه فعالیت خود در بستر وب اقدام به پرداخت مالیات طبق نرخ مصوب کنند که جزئیات بیشتر، در مقاله زیر ارائه شده است.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص گواهی ارزش افزوده داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. بله.