برای مشاوره ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی
برای مشاوره ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی
برای ورود مستقیم به سامانه پرداخت عوارض گمرکی کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه پرداخت عوارض گمرکی به نشانی payment.irica.ir ارائه شده است.
افرادی که مشمول پرداخت عوارض گمرکی هستند می توانند از طریق آدرس اینترنتی payment.irica.ir برای این کار اقدام کنند. در حقیقت این سامانه به دنبال ایجاد و اجرایی شدن پنجره واحد تجارت فرامرزی با هدف تسریع عملیات گمرکی و به منظور پرداخت آنلاین عوارض گمرکی ایجاد شده است. خوب است به این نکته توجه شود که عوارض گمرکی نیز در واقع نوعی مالیات بوده که غیرمستقیم هنگام واردات و تجارت بین المللی برای گذر قانونی از مرز بر روی کالا اعمال می شود که درگاه پرداخت آن آدرس مذکور است.
پرداخت عوارض گمرکی به صورت آنلاین و با داشتن شناسه پرداخت از طریق سامانه payment.irica.ir امكان پذیر است. از خدمات دیگر این سامانه امكان پیگیری پرداخت ها و پیگیری تسهیم عوارض است که آن را در اختیار كاربران خود قرار می دهد. به منظور آشنایی بیشتر مشمولان عوارض گمرکی در این مقاله راهنمای نحوه ورود به سایت، استفاده از امكان پرداخت عوارض گمرکی از طریق سامانه، پیگیری پرداخت ها و تسهیم عوارض كمرگی و نیز پرداخت عوارض گمرکی با شناسه 30 رقمی ارائه شده است.
معرفی سامانه پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir
پرداخت عوارض گمرکی یكی از مسائلی است كه امروزه در گوشه ذهن هر مسافر و تاجری كه كالایی را به كشور وارد می كند، نقش بسته است. یكی از راه های پرداخت این عوارض، از طریق گمرک ها و به صورت حضوری بوده و راه دیگر که آسان تر و امن تر می باشد، پرداخت به صورت آنلاین است که البته تابع شرایط خاص خود است..
برای پرداخت عوارض گمرکی به صورت آنلاین، سامانه ای برای کاربران طراحی شده كه به سهولت، امكان پرداخت عوارض را، تنها با داشتن شناسه پرداخت فراهم می کند. سامانه پرداخت عوارض كمرگی به نشانی اینترنتی payment.irica.ir جهت رفاه حال هر چه بیشتر افراد پر رفت و آمد در گمرک ها، امكانات دیگری نیز همچون پرداخت عوارض جاری و عوارض پرداخت شده ارائه می دهد که با مراجعه به سایت این سامانه می توانند از این خدمات بهره مند شوند.
این سامانه به نام سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی نیز شناخته می شود که یكی از خدمات نوین دولت در جهت تسریع در امر پرداخت آنلاین عوارض كمرگی، كاهش اتلاف وقت مسافرین و تجار در صف پرداخت های حضوری در كمرگ های سراسر كشور می باشد. از جمله كالا هایی كه كاربران امكان پرداخت عوارض كمرگی آنها را دارند می توان به اقلام الكترونیكی همچون لپ تاپ، گوشی های هوشمند و ... اشاره کرد.
راهنمای ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir
برای استفاده از خدمات سامانه پرداخت عوارض گمرکی، كافی است كه افراد در مرورگر خود آدرس payment.irica.ir را وارد کرده تا وارد این سامانه شوند. پس از ورود به سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی، گزینه هایی را در مورد عوارض گمركی مشاهده خواهند كرد كه بنا بر نیاز كاربر تعریف شده اند. در صفحه باز شده، گزینه هایی برای پرداخت آنلاین عوارض گمركی، پیگیری پرداخت، پیگیری تسهیم و حساب های فعال قابل مشاهده می باشد.
حساب های فعال، لیستی از حساب های كمرگی هستند كه در اختیار كاربر قرار گرفته و تنها شناسه هایی که در حساب های فعال هستند، قابلیت پرداخت دارند. با انتخاب هر یک از گزینه های موجود، به صفحه مورد نظر که مشابه تصویر زیر است، انتقال داده شده و می تواند از امكانات سامانه پرداخت عوارض گمرک كه در مورد پرداخت آنلاین عوارض گمركی كالاها ارائه شده اند، استفاده نماید.
برای ورود مستقیم به این سایت کاربران می توانند بر روی لینک هایی که در ابتدای مقاله گذاشته شده است کلیک کنند.
افراد پس از وارد كردن كد امنیتی می توانند روی پیگیری پرداخت كلیک كرده و اطلاعات مربوط به پرداخت عوارض گمرکی خود را ملاحظه نمایند.
نحوه پرداخت عوارض گمرکی
همان طور که گفته شد، سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی امكان پرداخت آنلاین عوارض گمركی را در اختیار مخاطبان خود قرار می دهد. اگر شخص جزو افرادی است که قصد پرداخت آنلاین عوارض مربوط به كالاهای وارداتی از طریق گمرک و ترخیص آن ها را دارد، می تواند با مراجعه به نشانی اینترنتی سامانه پرداخت عوارض گمركی كه در آدرس payment.irica.ir قابل دسترس بوده و بعد از آن، انتخاب گزینه پرداخت آنلاین نسبت به پرداخت عوارض گمركی مربوط به كالای وارداتی مد نظر خود اقدام نماید. مراحل آن عبارتند از:
انتخاب گزینه پرداخت آنلاین
وارد کردن شناسه پرداخت 15 رقمی در كادر مربوطه
وارد کردن کد امنیتی مشخص شده در تصویر
انتخاب گزینه پرداخت، تا به صفحه تایید مبلغ هزینه گمرگی هدایت شود.
پس از مشاهده اطلاعات پرداخت، نوبت به انتخاب یكی از درگاه ها برای پرداخت آنلاین می رسد. در این مرحله فرد می تواند با انتخاب هر یک از این درگاه ها مطابق با تصویر زیر نسبت به پرداخت عوارض گمركی خود به صورت آنلاین اقدام نماید.
پس از انتخاب درگاه، به صفحه پرداخت هدایت خواهد شد. در این صفحه با وارد كردن اطلاعات كارت بانكی خود و انتخاب گزینه پرداخت، مراحل پرداخت عوارض گمركی به پایان رسیده و پرداخت با موفقیت انجام خواهد شد.
پرداخت عوارض گمرکی با شناسه 30 رقمی
سامانه پرداخت عوارض گمرکی به آدرس payment.irica.ir مرجع پرداخت مالیات گمرکی مشمولان به صورت غیرحضوری است البته طبق قانون این روش تنها شامل عوارض تا مبلغ 50 میلیون تومان بوده و برای پرداخت ارقام بیشتر از آن مشمول موظف به مراجعه حضوری در گمرک و پرداخت عوارض است.
حال در پاسخ به چگونگی پرداخت عوارض گمرکی با شناسه 30 رقمی باید اینطور گفت که اگرچه عوارض گمرکی نیز نوعی مالیات محسوب می شوند اما شناسه پرداخت عوارض گمرکی 15 رقمی بوده و در نتیجه امکان پرداخت عوارض گمرکی با شناسه 30 رقمی عملا وجود ندارد و احتمال می رود علت پیش آمدن این سوال اشتباه میان شناسه پرداخت سازمان امور مالیاتی که 30 رقمی است با شناسه پرداخت گمرک که 15 رقمی است باشد.
پیگیری پرداخت عوارض گمرکی
با استفاده بخش پیگیری پرداخت عوارض گمرکی، در صورت بروز هرگونه ایراد در مراحل پرداخت آنلاین عوارض گمركی و یا قطعی اینترنت هنگام انتخاب گزینه پرداخت در درگاه اینترنتی، می توان از وضعیت موفقیت آمیز و یا ناموفق بودن تراكنش مربوط به عوارض گمركی كالای خود مطلع شد.
برای پیگیری وضعیت پرداخت عوارض كمرگی كالاها از طریق سامانه پرداخت عوارض گمركی ابتدا باید به نشانی اینترنتی این سامانه كه در آدرس payment.irica.ir قابل دسترس است مراجعه كرده و سپس مطابق تصویری که در ادامه ارائه شده، گزینه پیگیری پرداخت را انتخاب نمود.
شخص پس از انتخاب این گزینه و وارد كردن شناسه پرداخت 15 رقمی كه در اختیار دارد امکان پیگیری پرداخت آنلاین عوارض گمركی مربوط به كالای مد نظر وارداتی خود را خواهد داشت.
پس از وارد نمودن شناسه پرداخت، همانطور كه در قسمت قبلی توضیح داده شد، نوبت وارد كردن كد امنیتی می باشد. در صورت ناخوانا بودن این كد می توان روی دكمه بازآوری كلیک کرده و نسبت به بازآوری كد جدید مطابق تصویر زیر اقدام كرده و سپس آن را وارد كرد.
سایت آنی رو امکان ثبت نام افراد متقاضی که قصد استفاده از خدمات غیر حضوری آنی رو و پرداخت الکترونیکی عوارض را دارند، فراهم کرده است. در سایت aaniro.ir می توان اقدام به پرداخت عوارض به صورت آنلاین و یا شارژ کیف پول برای پرداخت عوارض به صورت خودکار نمود.
نحوه پیگیری تسهیم عوارض گمرکی
بر اساس قانون جدید مالیاتی و كسب درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاری ها از عوارض گمرکی و در راستای ایجاد درآمد پایدار برای آنها، گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است معادل ۱۲ در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی، که حقوق ورودی آن هر ماه وصول می شود را، حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ) واریز نماید.
هر كالایی كه وارد كشور می گردد، مشمول مالیات بوده و در تسهیم عوارض گمركی، مبلغی به عنوان كمک به ایجاد درآمد پایدار برای گروهی كه ذكر شد، تعلق دارد. برای مشاهده تسهیم عوارض گمركی خود، فرد مشمول می تواند ابتدا به نشانی اینترنتی سامانه عوارض گمركی كه در آدرس payment.irica.ir قابل دسترس است، مراجعه كرده و سپس گزینه پیگیری تسهیم را انتخاب نماید.
پس از انتخاب این گزینه و وارد كردن شناسه تسهیمی كه در اختیار وی است می تواند نسبت به پیگیری تسهیم عوارض گمركی مربوط به كالای مد نظر وارداتی خود اقدام نماید. پس از وارد كردن شناسه تسهیم و كد امنیتی می تواند بر روی پیگیری كلیک كرده و وضعیت تسهیم عوارض گمرک خود را مشاهده كند.
عوارض خروج از کشور، هزینه و در واقع مالیات سفری است که هر مسافر پس از خروج از مرز هوایی، زمینی و دریایی کشور موظف به پرداخت آن است. برای دریافت اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir داشتید، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام میتوانید از لینک پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir ارائه شده در ابتدای مقاله استفاده کنید.