برای مشاوره استفاده از امکانات سامانه یارانه دستمزد
برای مشاوره استفاده از امکانات سامانه یارانه دستمزد
برای ورود مستقیم به سامانه یارانه دستمزد کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه یارانه دستمزد به نشانی pyd.mcls.gov.ir ارائه شده است.
با شیوع کرونا، کسب و کارهای بسیاری دچار آسیب و ضرر شدند. در چنین شرایطی خیلی از افراد نیز شغل خود را از دست دادند. به همین دلیل سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی اقدام به طراحی سامانه ای جهت حمایت از این افراد و مشاغل نمود، تا در این شرایط دوباره کسب و کارها به ررونق سابق خود برگردند، که همه این ها در سامانه یارانه دستمزد متجلی شده است.
جویندگان کار و کافرمایان، در صورت داشتن شرایط لازم و تحت پوشش بودن استانشان، می توانند در سامانه یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir ثبت نام کرده و از خدمات و مزایای آن مثل پرداخت یارانه ای به عنوان دستمزد و ... بهره مند شوند. در ادامه این مقاله ضمن معرفی این سامانه، به جزییات شیوه استفاده از خدمات این سامانه، استان های تحت پوشش آن، نحوه ورود و ثبت نام در آن خواهیم پرداخت.
معرفی سامانه یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir
یکی از طرح های مهم حمایتی برنامه ریزی شده توسط دولت در زمان کرونا «طرح یارانه دستمزد» است که توسط معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساماندهی و اجرا شده است. به موجب این طرح، دولت از مجموعه های اشتغال زایی و کار آفرینی مناطق محروم حمایت کرده و ۳۰ درصد حقوق کارکنان این کسب و کار ها را پرداخت خواهد کرد. برای پیاده سازی و اجرای درست و قانونمند این طرح مردمی، سامانه یارانه دستمزد به نشانی pyd.mcls.gov.ir راه اندازی شده است.
سامانه یارانه دستمزد این فرصت را برای کارفرمایان، کارگران و افراد جویای کار ایجاد کرده است که بتوانند با ورود و ثبت نام در سایت pyd.mcls.gov.ir از خدمات و امکاناتی که وزارت کار برای آن ها ایجاد کرده است بهره مند شوند. این طرح شامل حال همه افراد می شود اما افرادی که در مناطق محروم هستند و یا در دوران کرونا به شدت دچار آسیب و ضرر شده اند، در اولویت بهره مندی از این طرح قرار می گیرند.
راهنمای ورود به سامانه یارانه دستمزد
یارانه دستمزد، مبلغی است که به صورت ماهانه توسط وزارت کار، بابت حقوق نیروی کار یا جوینده کار به عنوان یارانه به کارفرماهایی که مشمول طرح شده باشند. پرداخت می شود. این مبلغ حدود 30 درصد حقوق نیروهای کار است. برای دریافت ماهانه این وجه، لازم است ضمن برخورداری از شرایط لازم ذکر شده در سایت این سامانه، در آن ثبت نام کنید.
سامانه یارانه دستمزد خدمات زیادی را به کاربران خود ارائه می دهد. افرادی که با عنوان متقاضی جوینده کار یا صاحب بنگاه قصد ثبت نام و بهرمندی از یارانه مورد نظر را دارند، باید در ابتدا وارد سایت سامانه یارانه دستمزد به نشانی pyd.mcls.gov.ir شوند. در ادامه راهنمای تصویری ورود به این سامانه ارائه شده است.
با جستجوی آدرس pyd.mcls.gov.ir در مرورگر، صفحه اصلی سایت مطابق تصویر زیر برای شما نمایش داده خواهد شد.
در صفحه اصلی مختص به سامانه ملی یارانه دستمزد، چهار گزینه برای شما قابل مشاهده است. با توجه به تصویر زیر بر روی گزینه ورود که با کادر قرمز مشخص شده است کلیک نمایید تا به صفحه ورود به سامانه هدایت شوید.
در صفحه جدید که در تصویر زیر نیز مشاهده می کنید، برای ورود به سامانه، باید نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت های نشان داده شده وارد نموده و با کلیک بر روی گزینه ورود، به پنل کاربری خود هدایت خواهید شد. گزینه دیگری که در صفحه وجود دارد که در قسمت بالای صفحه قرار دارد، ورود با رمز یکبار مصرف است که برای افرادی که مشخصات کاربری خود را فراموش کرده اند، کاربرد دارد. بعد از انجام این مراحل به طور صحیح، می توانید از امکانات ارائه شده در این سامانه بهره مند شوید.
سامانه جامع خدمات اشتغال کشور که با نشانی اینترنتی mka.mcls.gov.irs، قابل دسترس می باشد؛ سامانه ای است که در زمینه اشتغال کارجویان راه اندازی شده است و در حال حاضر، تمامی مردم کشور ایران می توانند از این سامانه استفاده کنند.
ثبت نام در سامانه یارانه دستمزد
سامانه یارانه دستمزد به نشانی pyd.mcls.gov.ir یک سامانه ملی و کاملا هدفمند است که کلیه خدمات طرح یارانه دستمزد در آن ارائه و اجرا می شود. برای دریافت یارانه دستمزد و بهره مندی از خدمات ارائه شده در این سامانه، باید ابتدا در آن ثبت نام کنید. برای استفاده از هر یک از خدمات و سرویس های سامانه یارانه دستمزد، باید حتما در یکی از استان هایی که شامل طرح یارانه دستمزد می شوند، باشید. متقاضی باید به عنوان جوینده کار یا صاحب بنگاه اقتصادی ثبت نام خود را انجام دهد.
همانطور که در قسمت نحوه ورود به سامانه توضیح داده شد، باید در ابتدا آدرس pyd.mcls.gov.ir را در مرورگر خود جستجو کرده تا به صفحه اصلی سامانه هدایت شوید.
از میان چهار گزینه موجود در صفحه، روی گزینه پیش ثبت نام کلیک نموده تا وارد صفحه مربوط به پیش ثبت نام شوید.
به منظور شروع مراحل ثبت نام، با توجه به اینکه جوینده کار و یا بنگاه اقتصادی هستید، بر روی بخش مورد نظر، کلیک کنید تا وارد مرحله پیش ثبت نام شوید. اگر دانش آموخته دانشگاهی هستید، بر روی گزینه ثبت نام جوینده کار کلیک کرده تا وارد صفحه مربوط به پیش ثبت نام دانش آموختگان شوید.
به منظور انجام ثبت نام اولیه، اطلاعات خواسته شده را به طور کامل و صحیح وارد کنید. در نهایت روی گزینه ثبت نام کلیک نمایید تا فرایند ثبت نام شما تکمیل شود.
اگر به عنوان کارآفرین یا صاحب یک بنگاه اقتصادی برای مدیرت کسب و کار و پرداخت حقوق کارکنان قصد ثبت نام در این سامانه را دارید، باید در مرحله شروع ثبت نام بر روی گزینه ثبت نام بنگاه کلیک کرده تا به صفحه پیش ثبت نام بنگاه ها هدایت شوید.
در این صفحه فرم زیر را تکمیل کنید. ابتدا باید نوع کارگاه شما که شامل حقیقی یا حقوقی است و شهر محل فعالیت و اشتغال زایی تان را به همراه اطلاعات هویتی خواسته شده وارد کنید. سپس کد کاربری و رمز عبور تان را نیز معین کنید. در نهایت بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.
با توجه به توضیحات داده شده در مورد مراحل ثبت نام، چه جوینده کار باشید و چه به عنوان بنگاه اقتصادی در این سامانه ثبت نام کنید، بعد از تایید نام کاربری و رمز عبور درخواستی شما، می توانید به بخش «ورود به سامانه» رفته و وارد سامانه شوید. در صفحه نمایش داده شده در پایین، نام کاربری و رمز عبور مختص به خود را وارد کرده و با کلیک بر روی گزینه ورود وارد سامانه خواهید شد.
کاربران دارای پنل شخصی در سامانه، به راحتی می توانند از وضعیت ثبت نام خود مطلع شده و پیگیری های لازم را انجام دهند. همچنین می توانند از تمامی امکانات ارائه شده در این سامانه بهره مند شوند. نام کاربری و رمز عبور شخصی برای تکمیل مدارک و بررسی اطلاعات توسط کارشناسان وزارت کار، الزامی است.
سامانه پاکنا به دستور ریاست جمهور جهت ثبت اطلاعات کارمندان دولت راه اندازی شده است و علاوه بر اطلاعات مربوط به کارمندان و حکم کارگزینی، شرکت ها باید حقوق و مزایای همه کارمندان خود را در این سامانه ثبت کنند. برای دریافت اطلاعات بیتشر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
استان های تحت پوشش یارانه دستمزد
طرح یارانه دستمزد دولت در برخی از ۳۱ استان در کشور به خصوص استان های کم توان تر اجرا می شود، که فهرست استان های مذکور نیز در سامانه pyd.mcls.gov.ir قابل مشاهده است. این طرح ابتدا در استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، ایلام، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، عملیاتی شد و سپس در استانهای هرمزگان، آذربایجان غربی، اردبیل، گلستان، خوزستان، مازندران، بوشهر و خراسان شمالی به بهره برداری رسید. در مجموع، وزارت کار 16 استان را در کشور، برای پرداخت یارانه دستمزد انتخاب کرده است.
طرح ملی یارانه دستمزد وزارت کار، فهرست دقیق استان های شامل طرح را ارائه کرده است. از ۳۱ استان در کشور برخی استان ها مشمول طرح یارانه دستمزد وزارت کار قرار گرفته اند. استان های قم، مرکزی، تهران، یزد، زنجان، کرمان، قزوین، سمنان، فارس، البرز، اصفهان، آذربایجان شرقی، گیلان و خراسان رضوی در فهرست استان های مشمول طرح یارانه دستمزد وزارت کار قرار ندارند.
پس اگر در هریک از این استان ها زندگی می کنید، شامل دریافت طرح یارانه دستمزد نمی شوید. طبق بررسی های انجام شده بعد از اجرای این طرح، استان خوزستان با ثبت بیشترین تعداد جویای کار، کارفرما و قرارداد منعقد شده، پیشتاز این طرح و بعد از آن استان کرمانشاه و مازندران بیشترین استقبال کننده از این طرح را داشته اند.
در صورتی که افراد شاهد وقوع فساد در بخش هایی از سازمان ها و ادارات هستند و تمایل دارند که آن را گزارش کنند تا از وقوع بیشتر آن جلوگیری شود، فقط کافی است که به سامانه سوت زنی وزارت کار مراجعه کنند و گزارش خود را ثبت نمایند که اطلاعات بیشتر در مقاله زیر موجود است.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه یارانه دستمزد به نشانی pyd.mcls.gov.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. برای دریافت یارانه دستمزد باید علاوه بر داشتن شرایط لازم، در سایت آن نیز ثبت نام کنید.