برای مشاوره امکانات سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی
برای مشاوره امکانات سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی
برای ورود مستقیم به سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی به نشانی ep.tamin.ir ارائه شده است .
گسترش نقش اینترنت در زندگی روزمره مردم بر هیچکس پوشیده نیست و طی سالیان اخیر خدمات الکترونیکی و اینترنتی با سرعت چشمگیری جای خدمات سنتی و دستی قدیم را گرفته اند. از این رو تمام سازمان های بزرگ اعم از سازمان تامین اجتماعی ناگزیر بایستی خود را با این جریان همسو کرده و با هدف بهبود خدمت رسانی خود و تسهیل در انجام امور به گسترش خدمات آنلاین سازمان خود می پردازد.
سایت تامین اجتماعی بستر انجام خدمات الکترونیکی متعدد مرتبط با این سازمان مانند خدمات غیرحضوری اعتراض کارفرما، استعلام وضعیت بیمه شدگان و مستمری بگیران، پرداخت آنلاین حق بیمه و ... بوده و سازمان تامین اجتماعی اخیرا با افزودن امکان ثبت نسخه الکترونیکی بیمه تامین اجتماعی در سایت ep.tamin.ir قدم موثری در تسهیل فرآیندهای درمانی و ارائه خدمات پزشکی خود برداشته است. لذا این مقاله به معرفی سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir، نحوه ورود و مشاهده نسخه الکترونیک توسط بیمار، پیگیری نسخ و نحوه ثبت نسخه الکترونیک تامین اجتماعی پرداخته است.
معرفی سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir
افزایش استفاده از خدمات اینترنتی و غیر حضوری در سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی علاوه بر داشتن مزیت کمک به حفظ طبیعت و کاهش مصرف کاغذ، سبب سهولت انتقال نسخه پزشکی از پزشکان و مراکز درمانی به درمانگاه ها، داروخانه ها و آزمایشگاه ها شده است. از طریق نسخه الکترونیک پزشک به نشانی ep.tamin.ir پزشکان به راحتی امکان ثبت و انتشار نسخه اینترنتی بیماران را خواهند داشت.
از مزایای دیگر استفاده از این خدمات که به بهترین شکل ممکن به معرفی نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir می پردازند، می توان موارد زیر را نام برد:
در صورت فقدان یا مفقود شدن دفترچه، نسخه در سامانه موجود است.
امکان دسترسی به سوابق بیماری بیماران وجود دارد.
مشکلاتی نظیر ناخوانا بودن نسخه پزشک وجود ندارد.
وجود اشتباهات پزشکیِ رایج کمتر است.
افزایش سرعت خدمات رسانی پزشکان و کاهش زحمت بیماران را در بر دارد.
شرایط دریافت هزینه های بیمه تکمیلی، بهتر می باشد.
امنیت بیشتر برای ذخیره اطلاعات پزشکی بیماران وجود دارد.
به منظور مشاهده نسخه الکترونیک، ابتدا لازم است پزشک شما در سامانه ثبت نام کرده باشد. پس از درج مشخصات بیمار و ذکر دستورالعمل ها در سامانه برای کد ملی بیمار و تایید آن توسط پزشک، تمامی مراکز درمانیِ طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی قادر به مشاهده این نسخه ها هستند.
راهنمای ورود به سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir
همان طور که گفته شد، سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی برای استفاده پزشکان راه اندازی شده است و پزشکانی که قبلا در این سایت ثبت نام کرده اند برای ثبت نسخ خود باید وارد ep.tamin.ir شده و با انتخاب گزینه "ورود به سامانه" و وارد کردن نام کاربری و گذ واژه خود اقدام به ثبت نسخه بیمار کنند. در ادامه راهنمای تصویری نحوه ورود به نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ارائه شده است.
ابتدا پزشک باید در مرورگر خود آدرس ep.tamin.ir را وارد کند.
در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام کرده باشد می تواند بر روی دکمه آبی رنگ بالای صفحه در سمت چپ با عنوان "ورود به سامانه" کلیک کند. در غیر این صورت بایستی گزینه ثبت نام پزشکان را انتخاب کند. سپس اطلاعات خود را ثبت کرده و برای ورود خود به این سامانه گذرواژه تعیین کند.
در صفحه ای که پیش روی وی باز شده، نام کاربری و گذرواژه خود را وارد کند و بر روی گزینه "ورود" کلیک کند.
در ابتدای ورود پزشک به صفحه کاربری باید محل استقرار خود را از میان گزینه های "درمانگاه" و "مطب" انتخاب کند. از منوی سمت راست که شامل لیست پزشکان، ثبت نسخه، نسخه پر مصرف و... است، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کند.
سامانه نوبت دهی تامین اجتماعی، سامانه ای برای ارائه خدمات غیر حضوری در راستای نوبت گیری اینترنتی به مراجعان بیمارستان ها و مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه تامین اجتماعی می باشد که در مقاله زیر در این مورد توضیح داده شده است.
نحوه ثبت نسخه الکترونیک تامین اجتماعی
ثبت نسخه الکترونیک تامین اجتماعی فرآیندی است که توسط پزشکان در این سامانه انجام می شود. برای طی این فرآیند ابتدا پزشک باید در سامانه مذکور ثبت نام کرده باشد و پس از دریافت پیامک فعال شدن حساب کاربری خود در سایت ep.tamin.ir می تواند جهت استفاده از خدمات سامانه و انجام ثبت نسخه به آن مراجعه کند که در ادامه روند این کار با راهنمای تصویری ارائه خواهد شد.
ابتدا پزشک باید آدرس ep.tamin.ir را در مرورگر خود (ترجیحا فایرفاکس یا گوگل کروم) وارد کند تا مستقیما وارد سایت نسخه نویسی تامین اجتماعی شود. حال بایستی بر روی ورود به سامانه کلیک کند. همانطور که ملاحظه می شود گزینه ثبت نام پزشکان نیز در کنار آن قرار دارد.
حال با صفحه زیر مواجه خواهد شد که بایستی با نام کاربری (کد ملی) و گذرواژه ای که طی روند ثبت نام مشخص کرده و درج عبارت امنیتی که صفحه مشاهده می شود به سامانه وارد گردد.
حال نام پزشک در گوشه صفحه قابل رویت خواهد بود.
جهت ثبت نسخه می تواند در منوی سمت راست گزینه "ثبت نسخه" را کلیک کند.
در منویی که نمایش داده می شود پس از ثبت کد ملی بیمار می توان اطلاعات وی را مشاهده کرد.
در این مرحله چنانچه بیمار تحت حمایت های درمانی سازمان تامین اجتماعی باشد مشخص شده و در غیر این صورت پزشک می تواند به صورت آزاد برای وی در سامانه نسخه ثبت کند.
ردیف نوع نسخه در همین صفحه به پنج بخش دارو، پاراکلینیک، ویزیت، ویزیت – خدمات و خدمات تقسیم می گردد که به طور خلاصه درباره آن ها می توان گفت:
دارو: امکان درج و جست و جوی دارو بر اساس نام یا بخش از نام دارو یا کد آن امکان پذیر است.
پاراکلینیک: نوع خدمت پاراکلینیکی، تعداد و تاریخ معین می شود.
ویزیت: هنگامی این گزینه انتخاب می شود که پزشک به جز ویزیت بیمار خدمت دیگری انجام نمی دهد.
خدمات: در صورت انجام خدمتی از سوی پزشک می توان نسخه خدمات را به ثبت رساند.
این سامانه دارای گزینه های متعددی است که شرح جزئیات آن در این مقاله امکان پذیر نخواهد بود و برای آشنایی کامل با آن ها پیشنهاد می شود پزشکان به آن مراجعه و از خدمات آن در مسیر درمان بیماران خود بیشترین استفاده را ببرند. در پایان با زدن دکمه خروج پزشک می تواند از صفحه مربوط به بیمار خارج گردد. در این زمان نحوه ثبت نسخه الکترونیک تامین اجتماعی به پایان می رسد.
نحوه مشاهده نسخه الکترونیکی توسط بیمار
نحوه مشاهده نسخه الکترونیکی توسط بیمار معمولا پس از ویزیت پزشک و تجویز دارو از طریق پیامک به بیمار اطلاع رسانی خواهد شد. نمونه پیامک ارسال شده توسط تامین اجتماعی برای مشاهده نسخه الکترونیکی به صورت زیر است. در این زمان بیمار می تواند به روشی که در ادامه توضیح داده شده است جهت مشاهده نسخه الکترونیکی خود اقدام کند.
بیمار جهت مشاهده نسخ باید به سایت es.tamin.ir مراجعه کرده و گزینه ورود به سامانه را کلیک کند. نام کاربری و گذرواژه خود را وارد کرده و از منوی بالا گزینه "بیمه شدگان" را انتخاب کند. سپس از میان گزینه های موجود بر روی "خدمات سلامت الکترونیک" و سپس "نسخ الکترونیک" من کلیک کند. در این صفحه، تمامی نسخه های الکترونیکی فرد قابل مشاهده خواهد بود.
بیمار ابتدا باید در مرورگر کروم آدرس es.tamin.ir را وارد کند.
در صورتی که پیش تر نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کرده باشد می تواند بر روی گزینه "ورود" کلیک و در غیر این صورت گزینه ثبت نام را انتخاب و اطلاعات خود را وارد کند.
نام کاربری که همان کد ملی است و گذرواژه ای که هنگام ثبت نام، تعیین کرده را وارد و بر روی گزینه "ورود" کلیک کند.
حال از منوی بالا "گزینه بیمه شدگان" را انتخاب کند.
سپس از میان گزینه های نمایان شده بر روی گزینه آخر "خدمات سلامت الکترونیک" و سپس "نسخ الکترونیک من" کلیک کند.
در این صفحه در صورت صدور نسخه الکترونیک توسط پزشک، تمام نسخه های الکترونیک فرد قابل مشاهده و بررسی خواهد بود.
سازمان تامین اجتماعی کشور به منظور ارائه خدمات با سهولت بیشتر به بیمه شدگان گرامی، اقدام به راه اندازی درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی نموده است که توضیحات آن در مقاله زیر ارائه شده است.
پیگیری نسخه با کد ملی
همان طور که پیش تر اشاره شد، نسخه های الکترونیکی توسط پزشک در سامانه نسخ الکترونیک بیمه تامین اجتماعی به نشانی ep.tamin.ir ثبت و منتشر می شوند. تمامی مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی مجوز رویت این نسخه ها را خواهند داشت. در نتیجه بیماران بدون دریافت پرینت و یا نسخه کاغذی از پزشک و حتی مشاهده اینترنتی آن، می توانند به مرکز درمانی مورد نظر مراجعه کنند.
البته برخی از پزشکان پس از ثبت نسخه به صورت الکترونیکی، پرینت آن را در اختیار بیمار قرار می دهند. اما به طور کلی مراکز درمانی بدون نسخه پرینت شده و صرفا با استعلام و پیگیری نسخه با کد ملی بیمار، می توانند نسبت به مشاهده نسخه الکترونیکی منتشر شده توسط پزشک اقدام نموده و خدمات درمانی مناسب را به بیمار ارائه دهند.
معمولا دریافت پرینت نسخه الکترونیکی لزومی ندارد اما گاهی برای دریافت هزینه های مربوط به درمان از بیمه تکمیلی، نسخه پزشکی مورد نیاز می باشد. برای دریافت پرینت و یا تصویر نسخه الکترونیکی خود لازم است شخص مطابق با توضیحات بالاتر در این مقاله با عنوان "نحوه مشاهده نسخه الکترونیکی توسط بیمار" اقدام کند.
مشاهده نسخه الکترونیک با کد رهگیری
یکی از سوالاتی که ممکن است برای کاربران و بیمه شدگان تامین اجتماعی که از خدمات درمانی این بیمه استفاده می کنند پیش آید این است که آیا امکان مشاهده نسخه الکترونیک با کد رهگیری آن وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر، در حال حاضر هنوز امکانی برای مشاهده نسخه الکترونیک تامین اجتماعی با استفاده از کد رهگیری ایجاد نشده است.
افراد فقط قادرند با استفاده از کد ملی برای دریافت نسخه اقدام نمایند که راهنمای آن نیز در مقاله توضیح داده شده است البته باید گفت برعکس این مورد ممکن است یعنی افراد با مراجعه به نسخه خود در سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی می توانند در صورت نیاز به کد رهگیری نسخه که در انتهای آن درج شده است، دست یابند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
امکانات سایت جامع نسخه نویسی بیمه تامین اجتماعی
در این مقاله به یکی از مهم ترین امکانات سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی یعنی ثبت نسخه پرداخته شد. ثبت نسخه علاوه بر مراجعه کنندگان ایرانی برای اتباع خارجی نیز با ثبت شماره سریال شناسنامه امکان پذیر است. این سامانه خدمات متعدد دیگری ارائه می دهد که سایر امکانات سایت جامع نسخه نویسی بیمه تامین اجتماعی به شرح زیر می باشند:
دریافت لیست نسخه های صادر شده تا به امروز
ذخیره نسخه های پر مصرف
تهیه لیست از داروهای پر استفاده
درخواست وام از بانک رفاه برای خرید سخت افزار و نرم افزار پزشکی
مدیریت اطلاعات منشی
امکان دسترسی به سوابق بیمار که علاوه بر نسخه های الکترونیک، مشاهده نسخه غیر الکترونیک امکان پذیر است.
ویزیت بیمار (در صورتی که نیاز به دارو نباشد از این گزینه استفاده می شود)
تجویز دارو (درج نام دارو، طریقه مصرف، زمان مصرف، تعداد)
امکان ویرایش و حذف نسخه در لیست نسخ
آزمایشگاه (تعیین نوع آزمایش معمولا تشخیص طبی، انتخاب آزمایش های مورد نظر)
امکان ثبت درخواست رادیولوژی، سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی، فیزوتراپی، سایر خدمات برای بیمار
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی به نشانی ep.tamin.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام ادرس سایت تامین اجتماعی نسخه الکترونیک ep.tamin.ir میباشد.