برای مشاوره ورود به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
برای مشاوره ورود به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
برای ورود مستقیم به سامانه دیوان عدالت اداری کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه دیوان عدالت اداری به نشانی sajed.divan-edalat.ir ارائه شده است.
دیوان عدالت اداری ایران، یکی از سازمان های زیر مجموعه قوه قضاییه است که برای ثبت و رسیدگی به شکایات مردمی از سازمان ها و ادارات دولتی یا اشخاص مهم دارای پست های دولتی ایجاد شده است. این سازمان، از شعب بدوی، هیات های عمومی و تخصصی و شعبه تجدید نظر تشکیل شده است. ثبت دادخواست در این سازمان، تا چندی قبل، صرفا به صورت حضوری امکان پذیر بود اما به تازگی، سایت این سازمان با عنوان سامانه ساجد دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir راه اندازی شده است.
پس از ثبت نام در این سامانه، امکان ثبت دادخواست شکایت و پیگیری آن بدون نیاز به مراجعه حضوری به سازمان عدالت اداری برای متقاضیان وجود دارد. در این مقاله، علاوه بر معرفی این سامانه به بررسی نحوه ثبت نام و ورود به این سامانه و همچنین ثبت و پیگیری دادخواست و شکایت در سایت sajed.divan-edalat.ir پرداخته می شود.
معرفی سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
سامانه ساجد دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir یکی از سایت های دولتی است که به منظور پاسخگویی به سوالات مراجعین به این سازمان و ارائه خدمات ارائه شده در دیوان عدالت اداری مانند ثبت و پیگیری دادخواست و شکایت علیه سازمان های و ادارات دولتی، اشخاص یا ماموران شاغل در پست های دولتی و یا آیین نامه ها و قوانین دولتی ایجاد شده است.
در سامانه sajed، خدمات زیر به متقاضیان ارائه می شود:
ثبت دادخواست های بدوی (اولیه) و تجدید نظر
ثبت و پیگیری دادخواست اعمال ماده 79 (درخواست بررسی مجدد رای شعبه، توسط رییس دیوان)
ثبت و پیگیری دادخواست ماده 89 (درخواست بررسی تعارض آرای شعب و صدور رای وحدت رویه) از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
ثبت دادخواست اعاده دادرسی (ماده 98)، ثبت دادخواست اعتراض ثالث (ماده 57)
ثبت دادخواست ورود ثالث (ماده 55)، ثبت و پیگیری دادخواست ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان (درخواست ماده 80)
ارسال پاسخ اخطار رفع نقص، ارسال لوایح و نامه ها به بخش های مختلف در دیوان عدالت اداری
درگاه گزارش دهی مصوبات و مقررات مانع تولید و جهش اقتصادی
از آنجایی که این خدمات به صورت غیر حضوری ارائه می شوند، علاوه بر تسریع در روند پیگیری و پاسخگویی، میزان مراجعه حضوری به این سازمان برای دریافت این خدمات را نیز، تا حد زیادی کاهش داده است.
راهنمای ورود به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
استفاده از تمامی خدمات موجود در سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir و یا سایت sajed، نیازمند ثبت نام و ورود به این سامانه است. به این منظور، لازم است تا احراز هویت فرد برای ورود به سایت انجام شود. این احراز هویت از طریق ثبت نام در سامانه ثنا قوه قضاییه انجام می شود و پس از آن، با وارد کردن کد ملی شخص و دریافت اطلاعات از سامانه ثنا، اجازه ورود شما به سامانه ساجد داده خواهد شد. از آنجایی که ثبت نام در سامانه ثنا، صرفا با دارا بودن کد ملی امکان پذیر است، از این رو صرفا افرادی که دارای تابعیت ایران هستند، می توانند از خدمات سامانه sajed استفاده کنند.
برای ورود به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری باید مراحل زیر را انجام داد.
ابتدا آدرس sajed.divan-edalat.ir را در مرورگر خود وارد نمود. صفحه اصلی سایت، به صورت زیر برای فرد نمایش داده خواهد شد.
در دو کادر نمایش داده شده، فرد باید نام کاربری (این نام کاربری، همان کد ملی 10 رقمی است و باید بدون هیچ علامت اضافه (شامل فاصله، خط تیره و ...) نوشته شود.) و رمز عبوری را که در هنگام ثبت نام در این سامانه تعیین نموده است، وارد کرده و بر روی گزینه "ورود" کلیک نماید.
پس از این مرحله، وارد حساب کاربری خود خواهید شد و می تواند از خدمات مورد نیاز خود استفاده کند.
سایت مرکز وکلا قوه قضائیه با هدف ارائه خدمات غیرحضوری به وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه روی کار آمده و از زمان کارآموزی تا پایان استخدام در قوه قضائیه به هر گروه خدمات خاص ایشان را ارائه می دهد. مقاله زیر به معرفی این سامانه اختصاص دارد.
نحوه ثبت نام در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
برای پیگیری یا ثبت هرگونه دادخواست در دیوان عدالت اداری، لازم است تا دادخواست مورد نظر در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir ثبت شود. برای ثبت این دادخواست یا استفاده از سایر خدمات غیر حضوری دیوان عدالت اداری، باید فرد به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شود. در صورتی که شخص دارای حساب کاربری در این سایت نباشد، لازم است تا مراحل ثبت نام در این سایت را انجام دهد. به این منظور بایستی مراحل زیر را تا انتها دنبال کند :
ابتدا وارد آدرس sajed.divan-edalat.ir شود. پس از این مرحله، صفحه اصلی سامانه ساجد، به صورت زیر برای وی نمایش داده خواهد شد.
در این صفحه، کد ملی 10 رقمی خود را بدون فاصله و خط تیره وارد کرده و بر روی گزینه "بعدی" کلیک کند.
در صورتی که در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد کد ملی تایید می شود و به صفحه ای به شکل زیر وارد خواهد شد.
در این صفحه باید دو کادر مشخص شده در تصویر بالا را کامل کرده و بر روی گزینه "بعدی" کلیک کند. در صفحه ای که مطابق تصویر زیر برای وی باز خواهد شد باید شماره تلفن همراهی را که با آن در سامانه ثنا ثبت نام کرده است، وارد کرده و بر روی گزینه "بعدی" کلیک کند.
در صفحه جدید، کد ارسال شده به شماره تلفن خود را، در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه "بعدی" کلیک کند.
در صفحه ای که برای وی نمایش داده می شود، رمز عبور دلخواه خود را وارد کرده و بر روی گزینه "ثبت نام" کلیک کند.
پس از این مرحله، صفحه مربوط به ورود به سامانه برای فرد نمایش داده خواهد شد. در این صفحه باید نام کاربری (شماره ملی) و رمز عبور خود را نوشته و با کلیک بر روی گزینه "ورود" به سامانه ساجد وارد شود.
ثبت دادخواست در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
امکان ثبت دادخواست یا شکایت های مرتبط با ادارات و سازمان های دولتی یا اشخاص شاغل در پست های دولتی، از طریق سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir امکان پذیر است. برای ثبت دادخواست مورد نظر، ابتدا لازم است تا در این سامانه ثبت نام نمود و از طریق وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود، به حساب کاربری که در این سایت وارد شد. در ادامه، مراحل ثبت یکی از دادخواست های موجود در این سامانه بررسی خواهد شد.
فرد باید نام کاربری و رمز عبور خود را در کادر های مشخص شده در صفحه اصلی سامانه ساجد دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir وارد کرده و بر روی گزینه "ورود" کلیک کند.
در صفحه اصلی حساب کاربری خود، بر روی گزینه "ثبت دادخواست ماده 79 " کلیک کند.
در صفحه جدید، عبارت "متن فوق را مطالعه کرده و با آن موافقم" را در حالت بله قرار دهد تا امکان ثبت اطلاعات برای وی فراهم شود.
پس از آن، با وارد کردن سایر اطلاعات خواسته شده به همراه اسکن رای بدوی، کارت ملی، و مستندات و دلایل دادخواست، بر روی گزینه ذخیره کلیک نماید تا درخواست او ثبت شود.
مقاله درگاه ملی قوه قضائیه که در ادامه لینک دسترسی به آن مشاهده می شود در رابطه با یکی دیگر از سامانه هایی است که از سوی قوه قضائیه کشور برای خدمت رسانی به مردم طراحی و راه اندازی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این درگاه مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
پیگیری دادخواست یا شکایت در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری
یکی از خدماتی که در حساب کاربری افراد در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir امکان دسترسی به آن فراهم شده است، پیگیری دادخواست یا شکایات ثبت شده در این سازمان است. این خدمت، علاوه بر تسریع در روند پیگیری پرونده ها و دعاوی مورد نظر، میزان مراجعات حضوری به این سازمان را نیز کاهش می دهد. در ادامه، روند پیگیری دادخواست یا شکایت در این سامانه بررسی خواهد شد.
ابتدا فرد باید با وارد کردن نام کاربری (کد ملی) و رمز عبور خود، به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir وارد شود.
پس از وارد شدن به حساب کاربری خود، بر روی گزینه "مشاهده و پیگیری پرونده" کلیک کند.
در صفحه نمایش داده شده، مشخصات هر پرونده شامل شماره دادخواست اولیه، نوع دادخواست، موضوع خواسته، وضعیت، تاریخ ثبت خواسته، شاکی، طرف شکایت و کلاسه قضایی برای فرد نمایش داده خواهد شد و می تواند، تمامی اطلاعات مربوط به روند شکایت یا دادخواست مورد نظر خود را در این صفحه مشاهده نماید.
شایان ذکر است که در بعضی از پرونده ها، علیرغم ثبت شکایت در سامانه ساجد، به دلیل پیچیده بودن پرونده، ممکن است پیگیری مسیر دادخواست و شکایت از طریق این سامانه ممکن نباشد. در این حالت، معمولا با مراجعه به سامانه ثنا، امکان بررسی روند پرونده وجود دارد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه دیوان عدالت اداری داشتید، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: در اخبار آمده که به دلایل فنی این سامانه فعلا فعال نخواهد بود و توسط مسئولان از دسترس خارج شده است.