برای مشاوره مالیات درگاه های پرداخت
برای مشاوره مالیات درگاه های پرداخت
برای ورود مستقیم به سامانه مالیات درگاه های پرداخت کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه مالیات درگاه های پرداخت به نشانی www.tax.gov.ir ارائه شده است.
با گسترش روز افزون تکنولوژی اکثر مشاغل اقدام به راه اندازی کسب و کار آنلاین و سایت های اینترنتی برای خود کرده اند تا مشتری بتوانند به صورت غیر حضوری و با چند کلیک ساده اقدام به خرید کالای مد نظر خود کرده و بعد از پرداخت هزینه آن از طریق درگاه های بانکی آن را درب منزل خود تحویل بگیرد.
اما طبق قانون جدید، کسب و کار های آنلاین و اینترنتی مشمول اجرای مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی می شوند و صاحبان این درگاه ها هر یک باید به حساب بانکی خاصی متصل باشند تا مالیات بر آن ها اعمال شود. حال با توجه به ابهامات ایجاد شده در خصوص نحوه محاسبه مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی در ادامه این مقاله توضیحات کاملی در خصوص دریافت کد مالیاتی و نحوه محاسبه مالیات داده شده است.
مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی
با اجرا شدن دریافت مالیات از درگاه های پرداخت اینترنتی از کسب و کار ها تمامی صاحبان این مشاغل باید با ادامه فعالیت خود در بستر وب اقدام به پرداخت مالیات طبق نرخ مصوب کنند. برای این کار صاحبان مشاغل جهت به رسمیت شناخته شدن شغل آن ها توسط دولت و اجازه انجام فعالیت های اقتصادی و حتی غیر اقتصادی، باید به اداره مالیات بر شرکت های مربوط به شهر و منطقه ای که شرکت در آن قرار دارد مراجعه کرده و پرونده مالیاتی تشکیل دهند.
مشاغلی از جمله کسب و کارهای کوچک خانگی دارای پروانه، فروشگاه های اینترنتی و اینستاگرامی و... شامل پرداخت مالیات می شوند و صاحبان این مشاغل خرید اینترنتی باید علاوه بر داشتن پرونده مالیاتی، هر یک از درگاه های آن ها نیز به حساب بانکی خاصی متصل باشند.
البته پرداخت این مالیات ها طبق سقف درامد مشخص می باشد؛ یعنی اگر کسب و کار کوچکی دارید ممکن است اصلا مشمول پرداخت مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی نشوید.
نحوه دریافت کد مالیاتی درگاه های پرداخت اینترنتی
همان طور که گفته شده همه پذیرندگانی که از دستگاه کارت خوان یا درگاه پرداخت اینترنتی استفاده می کنند باید در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت نام کرده و کد مالیاتی دریافت کنند تا مجور لازم جهت ادامه فعالیت آن ها توسط دولت برای آن ها ایجاد شود. دریافت کد مالیاتی درگاه های پرداخت اینترنتی از طریق سایت امور مالیاتی به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام می شود که در ادامه نحوه دریافت کد مالیاتی درگاه های پرداخت اینترنتی گفته شده است.
پیش ثبت نام برای دریافت کد مالیاتی
ثبت نام الکترونیکی در سامانه امور مالیاتی کشور
صحت سنجی اطلاعات واردشده در سامانه
تایید نهایی و دریافت کد مالیاتی
برای ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی در ابتدا وارد سایت tax.gov.ir شده و مطالبق تصویر زیر بر روی گزینه " ثبت نام و پیش ثبت نام " کلیک کنید.
در ادامه بعد از مطالعه موارد گفته شده روی گزینه " ثبت نام " کلیک کنید.
سپس وارد صفحه زیر به آدرس tax.gov.ir می شوید که باید با اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.
در ادامه باید شماره ملی مؤدی ، تاریخ تولد و تابعیت او را وارد کرده و بر روی گزینه " استعلام اطلاعات " کلیک کنید.
در ادامه باید اطلاعات خواسته شده از جمله شماره یا شناسه ملی ، نوع ثبت نام و کد پستی و شماره همراه را وارد کرده و سپس بر روی گزینه " پیش ثبت نام جدید " کلیک کنید.
در ادامه یک پیام کوتاه حاوی یک کد به شماره همراه ی که زمان ثبت نام وارد کرده اید ارسال می شود که باید آن را وارد کادر مربوطه نموده و بر روی گزینه " ثبت کد فعال سازی و ادامه " کلیک کنید .
در ادامه وارد صفحه سحت سنجی می شود که باید آن را بررس یکرده تا اگر مغایرتی وجود دارد برای رفع آن اقدام کنید.
در ادامه; یک پیام کوتاه به شماره تلفن مؤدی ارسال می شود که در آن یک نام کاربری و رمز عبور به متقاضی اختصاص داده شده است . با وارد کردن این ااطلاعات می توانید مجددا وارد سامانه شوید.
در آخر پس از تایید اطلاعات وارد شده یک کد رهگیری مالیاتی که شامل 10 رقم است به شماره همراه شما پیامک شود. این کد رهگیری مالیاتی، از طریق سامانه نیز برای مؤدی قابل مشاهده خواهد بود.
سامانه الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده، سامانه ای است که با هدف ارائه خدمات به کلیه مودیان مالیاتی ارزش افزوده روی کار آمده است.
نحوه محاسبه مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی
همان طور که گفته شد تمام کسب و کار های اینترنتی دارای درگاه پرداخت اینترنتی، مشمول پرداخت مالیات می شوند اما سقفی برای دریافت مالیات از کسب و کار ها در نظر گرفته شده است و مشاغلی که درامد سالانه ای بیش از این سقف مشخص شده داشته باشند باید برای پرداخت مالیات اقدام نمایند. این سقف مجاز برای درامد سالانه مشاغل سال 1400، به میزان 480 میلیون ریال می باشد و از مشاغلی با درامد بالاتر به صورت زیر مالیات اخذ می گردد.
برای مشاغلی با درامد سالیانه 480 تا 960 میلیون ریال، به میزان 10 درصد مالیات دریافت می شود.
برای مشاغلی با درامد سالیانه 960 ملیون تا یک میلیارد و چهارصد و چهل هزار ریال، به میزان 15 درصد مالیات دریافت می شود.
برای مشاغلی با درامد سالیانه بین یک میلیارد و چهارصد و چل تا یک میلیارد و شصت، به میزان 20 در صد مالیات دریافت می شود.
برای مشاغلی با درامد سالیانه بین یک میلیارد و شصت تا دو میلیارد و هشتصد، به میزان ۲۵ درصد مالیات دریافت می شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی داشتید می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.