برای مشاوره پیگیری گذرنامه
برای مشاوره پیگیری گذرنامه
گذرنامه یا پاسپورت یک مدرک شناسایی معتبر است که اجازه خروج از کشور را برای افراد صادر می کند و معمولا 14 روز از زمان ثبت درخواست آن زمان می برد که پاسپورت برای هر فرد صادر شود. حال چنانچه جهت دریافت و صدور گذرنامه اقدام کرده اید ولی هنوز موفق به دریافت پاسپورت خود نشده اید، می توانید جهت پیگیری گذرنامه خود از طریق روش های مختلفی اقدام کنید.
در گذشته پیگیری وضعیت صدور گذرنامه و اطلاع از شرایط مفقودی آن تنها با مراجعه به دفاتر پلیس +10 و یا از طریق سایت tiznet.ir انجام می شد. اما امروزه امکان پیگیری گذرنامه با کارت ملی، پیگیری پاسپورت از پست و یا استعلام آن از 1100 امکان پذیر است. پس در صورتی که با مشکل عدم دریافت و یا تاخیر در صدور پاسپورت مواجه شدید در ادامه این مقاله توضیحات کاملی در خصوص راه های استعلام اینترنتی و حضوری گذرنامه ارائه شده است.
راه های پیگیری گذرنامه
برای پیگیری گذرنامه های در حال صدور و یا گذرنامه هایی که مفقود شده اند چند روش مختلف وجود دارد. در گذشته تنها راه پیگیری وضعیت گذرنامه، مراجعه به پلیس+10 و ایستادن در صف های طولانی بود. اما امروزه روش های بسیار ساده تری برای استعلام وضعیت گذرنامه وجود دارد که افراد به راحتی می توانند از این روش ها استفاده کنند و پیگیری کارهای مربوط به گذرنامه خود را انجام دهند. راه های پیگیری صدور گذرنامه اعم اند از:
پیگیری گذرنامه با کارت ملی
پیگیری پاسپورت از پست
پیگیری گذرنامه از 1100
پیگیری اینترنتی گذرنامه
با استفاده از این چهار روش، می توانید کار پیگیری گذرنامه را به راحتی و از خانه انجام دهید. امروزه با فراهم شدن این روش ها، کار پیگیری صدور گذرنامه به کاری راحت و آسان تبدیل شده است که افراد خودشان می توانند به راحتی از پس انجام آن بر بیایند و دیگر لازم نباشد که ساعت های زیادی را در صف های طولانی پلیس+10 بگذرانند.
در ادامه این مقاله به بررسی این چهار روش استعلام پاسپورت خواهیم پرداخت. آشنایی با این روش ها باعث می شود که شما بتوانید مناسب ترین راه، برای پیگیری کار های مربوط به گذرنامه تان را پیدا کنید.
پیگیری گذرنامه با کد ملی
پیگیری گذرنامه با کارت ملی یکی دیگر از راه های آگاهی از وضعیت پاسپورتتان است. امروزه برای پیگیری تمام کار های اداری، نیاز به ارائه کد ملی است و استعلام پاسپورت نیز از این قضیه مستثنی نیست. شما پس از این که ثبت نام مراحل مربوط به گذرنامه خود را در پلیس +10 انجام میدهید، دیگر نیاز نیست که برای پیگیری گذرنامه به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید.
برای پیگیری وضعیت گذرنامه با استفاده از کد ملی، شما می توانید از برنامه پلیس من استفاده کنید. شما برای استعلام پاسپورت خود، بایستی برنامه پلیس من را بر روی گوشی خود نصب کنید و با استفاده از کد ملی خود وضعیت صدور گذرنامه خود را در این سامانه مورد بررسی قرار دهید.
همچنین در صورتی که گذرنامه شما مفقود نیز شود، شما می توانید وضعیت آن را را در این اپلیکیشن با استفاده از کد ملی تان استعلام کنید. در زمان صدور گذرنامه اگر پس از چهارده روز بعد از تکمیل مدارکتان، گذرنامه شما برای شما ارسال نشود ممکن است که گذرنامه تان به مشکل برخورده باشد.
شما پس از این مدت ابتدا باید وضعیت گذرنامه خود را استعلام کنید و سپس اقدام به پیگیری مشکلات مربوط به گذرنامه کنید. برای انجام بسیاری از امور لازم است که شما از وضعیت اعتبار پاسپورت خود مطلع شوید، با استفاده از این اپلیکیشن می توانید از وضعیت انقضا پاسپورت خود نیز مطلع شوید.
پیگیری پاسپورت از پست
گاهی ممکن است که علت نرسیدن پاسپورت به دست شما مشکلاتی در زمینه ارسال پاسپورت باشد. در این شرایط شما باید اقدام به پیگیری پاسپورت از پست کنید. یعنی هنگامی که شما به درستی تمامی مراحل مربوط به صدور گذرنامه را انجام دهید، حداکثر چهارده روز بعد، گذرنامه برای شما پست خواهد شد و از طریق اداره پست محل زندگی تان به دست شما خواهد رسید و زمانی که گذرنامه شما به اداره پست سپرده شود، شماره رهگیری بسته پستی به شما پیامک خواهد شد.
بعد ازدریافت پیامک کد رهگیری از پست شما می توانید با استفاده از این کد رهگیری، وضعیت بسته خود را بررسی کنید. برای پیگیری وضعیت گذرنامه تان که برای شما پست شده است، لازم است که به سایت اداره پست مراجعه کنید و از قسمت رهگیری مرسوله های پستی، کد رهگیری بسته خود را وارد کنید و وضعیت ارسال گذرنامه خود را مورد بررسی قرار دهید.
البته در صورتی که ده روز بعد از ارسال گذرنامه شما، گذرنامه به دست شما نرسد ممکن است که مرسوله شما در هنگام ارسال، دچار مشکل شده باشد. در این مواقع شما می توانید با مراجعه حضوری به اداره پست، اقدام به پیگیری گذرنامه ارسالی خود کنید. البته در صورتی که کد رهگیری مرسوله پستی برای شما پیامک نشود به این معنا است که گذرنامه شما در مراحل صدور دچار مشکل شده است و شما باید استعلام پاسپورت خود را از راه های دیگری انجام دهید.
پیگیری گذرنامه از 1100
یکی دیگر از راه های پیگیری وضعیت صدور گذرنامه، پیگیری گذرنامه از 1100 است. این سامانه یکی از سامانه هایی است که با استفاده از کد ملی، می توان وضعیت گذرنامه را از آن استعلام گرفت. برای استفاده از این سامانه در ابتدا لازم است که شما یک علامت سوال به شماره 1100 بفرستید. بعد از ارسال علامت سوال به این سامانه، مبلغ 150 تومان هزینه استفاده از این سامانه، از حساب شما کسر خواهد شد.
بعد از کسر این هزینه، شما باید منتظر باشید که پیامکی از طرف سامانه 1100 برای شما ارسال شود. این پیامک به منزله تایید خواهد بود و مراحل بعدی استعلام پاسپورت را برای شما شرح می دهد. البته مدتی است که این سامانه خدمات مناسبی را در اختیار کاربرانش قرار نمی دهد و ممکن است که شما نیز نتوانید خدمات دلخواهتان را از این سامانه دریافت کنید. برای استعلام پاسپورت، بهتر است که از اپلیکیشن پلیس من و یا سایر راه های پیگیری استفاده کنید.
پیگیری اینترنتی گذرنامه
گسترش استفاده از سامانه های اینترنتی در انجام امور اداری و حتی روزانه مردم باعث شده است که امروزه افراد بتوانند در زمینه استعلام وضعیت گذرنامه نیز خود به راحتی پیگیری پاسپورت از طریق اینترنت را انجام دهند. در قسمت های قبلی مقاله، به راهکار های مختلفی برای استعلام وضعیت صدور گذرنامه اشاره کردیم. یکی دیگر از راه های پیگیری وضعیت پاسپورت، استفاده از اینترنت و سامانه های مربوط به استعلام پاسپورت در فضای اینترنت است.
در گذشته نه چندان دور، اداره صدور گذرنامه سایتی با نام tiznet.ir را برای مراجعه کنندگان خود به وجود آورده بود که با استفاده از این سامانه کاربران می توانستند با وارد کردن شماره تماس و کد ملی خود از وضعیت گذرنامه شان مطلع شوند. اما مدتی است که این سامانه از دسترس کاربران خارج شده است و دیگر نمی توان با استفاده از آن در جهت پیگیری اینترنتی پاسپورت استفاده نمود.
امروزه برای پیگیری پاسپورت از طریق اینترنت بهتر است که از اپلیکیشن پلیس من استفاده شود. این اپلیکیشن با استفاده از کد ملی وضعیت مربوط به گذرنامه فرد را اطلاع می دهد. همچنین برخی اپلیکیشن های دیگر مانند قبضینو، تاپ و نیز پیشخوان 24 نیز خدمات مربوط به پیگیری پاسپورت از طریق اینترنت و با کد ملی را ارائه می دهند.
از سایر روش های پیگیری پاسپورت از طریق اینترنت می توان به سامانه رهگیری مرسولات سازمانی و نیز سامانه پیگیری مرسوله پستی اشاره نمود. در استفاده از این روش توجه به این نکته ضروری است که فرد جهت استعلام وضعیت گذرنامه خود نیاز به داشتن کد رهگیری 24 رقمی دارد. در صورت نداشتن این کد فرد می تواند از طریق برنامه پلیس من و یا شماره تلفن 193 شرکت پست برای دریافت این کد پیش از استعلام اقدام کند.
شماره تلفن پیگیری گذرنامه
یکی دیگر از راه های استعلام پاسپورت، استفاده از شماره تلفن پیگیری گذرنامه است. همان طور که در قسمت های قبل نیز به آن اشاره شد، اگر چهارده روز بعد از تکمیل مدارک، گذرنامه برای فرد ارسال نشود احتمالا در مراحل صدور و ارسال آن مشکلی پیش آمده است.
برای پیگیری این مشکلات، اداره صدور گذرنامه چند شماره تلفن مختلف را در اختیار مراجع کنندگانش قرار داده است. مراجعه کنندگان و متقاضیان اخذ پاسپورت، می توانند با تماس با این شماره ها پیگیر وضعیت صدور و ارسال گذرنامه خود شوند. اگر شما نیز جزو متقاضیانی هستید که صدور و ارسال گذرنامه شما به مشکل برخورده است، می توانید با تماس با یکی از شماره های زیر این موضوع را پیگیری کنید.
6929658
6936777
6919598
6919597
پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی
در صورتیکه گذرنامه پس از تکمیل مدارک دیرتر از زمان مقرر برای شما فرستاده شود، به این معنا است که در حین مراحل صدور گذرنامه و یا ارسال آن مشکلی پیش آمده است و حتما نیاز به پیگیری گذرنامه است. دلایل زیادی وجود دارند که می توانند باعث به وجود آمدن مشکل در صدور گذرنامه شوند.
به طور مثال مشکل در مدارک ارسالی و یا مشکل در مدارک مربوط به پایان خدمت، می تواند باعث شود که دریافت گذرنامه شما دچار مشکل شود. در قسمت های مختلف این مقاله، به بررسی روش های مختلف غیر حضوری، برای استعلام پاسپورت پرداختیم که شما می توانید متناسب با امکانات و موقعیتتان یکی از این راه ها را برای استعلام انتخاب کنید.
در صورتی که شما اقدام به تهیه پاسپورت کرده اید ولی پاسپورت شما به دلایل مختلفی به دست شما نرسیده است حتما باید پیگیر این مسئله باشید و مشکل پیش آمده را رفع کنید. زیرا این مشکل می تواند در آینده برای شما مشکل ساز شود و رفع آن زمان و انرژی بیشتری را از شما بگیرد و حتی ممکن است که این مشکل در مواقع ضروری، امکان خروج از کشور را از شما سلب کند.
اگر برای شما هم سواله که پاسپورتم کی میاد؟ برای پیگیری نرسیدن گذرنامه علاوه بر اینکه می توانید به صورت مراجعه حضوری به مراکز پلیس +10 از صدور آن اطلاع حاصل کنید، از طریق پیگیری گذرنامه با کد ملی هم می توان این کار را انجام داد، بنابراین الزامی به مراجعه حضوری نمی باشد. برای پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی لازم است از اپلیکیشن پلیس من استفاده نمایید.
برای پیگیری نرسیدن گذرنامه ابتدا برنامه پلیس من را از سایت پلیس من دانلود کرده و بر روی گوشی موبایل نصب نمایید.
در صفحه ورود به اپلیکیشن، ابتدا شماره موبایل را وارد نمایید و سپس پیامک دریافتی را در قسمت مربوطه درج کنید.
بر روی گزینه گذرنامه کلیک نمایید.
در مرحله بعد، از بین گزینه های موجود استعلام گذرنامه را انتخاب نمایید.
در مراحل بعدی پیگیری نرسیدن گذرنامه، باید مبلغ 5200 تومان را از طریق درگاه پرداخت نمایید و بعد مجددا به اپلیکیشن بازگردید و گزینه پیگیری گذرنامه را انتخاب نمائید. پس از آن، کد ملی خود را در کادر مربوطه وارد کرده و پیگیری را، انتخاب کنید. در نهایت شما جواب پرسش خود مبنی بر پیگیری نرسیدن گذرنامه با کد ملی را بدون نیاز به مراجعه حضوری دریافت کرده اید.
نحوه دریافت بارکد پستی گذرنامه
با توجه به راهاندازی سرویس رایگان دریافت بارکد و رهگیری گذرنامه در سامانه ۱۹۳ شرکت ملی پست، زائران اربعین حسینی که درخواست صدور یا تمدید گذرنامه کردند، می توانند به صورت شبانه روزی از تمامی نقاط کشور و به صورت کاملا رایگان، از آخرین وضعیت ارسال گذرنامه خود مطلع شوند.
شرکت ملی پست اعلام کرده است که زائران متقاضیان می توانند با شماره ۱۹۳ مربوط به مرکز تماس مشتریان پست تماس بگیرند و با انتخاب کلید ۲ و شماره گیری کد ملی، اپراتور بارکد گذرنامه را می خواند که در صورت تحویل آن به پست، آخرین وضعیت ارسال گذرنامه اعلام می شود.
بارکد پستی گذرنامه در واقع همان کد رهگیری پستی است که به متقاضیان از طریق پیامک ارسال می شود و در صورتی که ارسال نگردید آنها با شماره 193 می توانند نسبت به دریافت بارکد پستی گذرنامه اقدام نمایند. اشخاص از طریق سامانه پلیس من و یا مراجعه به پلیس+ ۱۰ نیز می توانند به این بارکد دست پیدا کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص پیگیری کارت ملی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.