برای مشاوره دریافت وام کارت هوشمند رانندگان
برای مشاوره دریافت وام کارت هوشمند رانندگان
یکی از مهم ترین مزایای اخذ کارت هوشمند رانندگان، دریافت وام و تسهیلات می باشد. وام کارت هوشمند رانندگان انواع متفاوتی داشته که اشخاص می توانند از طریق ورود به سامانه ثبت نام درخواست تسهیلات را ثبت نمایند. کسب اطلاعات در خصوص این که شرایط دریافت تسهیلات چیست و مدارک مورد نیاز کدام موارد می باشند، مفید بوده و حائز اهمیت است. همچنین باید اطلاعات کافی در خصوص مبلغ تسهیلات قابل اخذ، کسب نمود.
وام کارت هوشمند رانندگان از سوی سازمان راهداری به افراد واجد شرایط اعطا شده و رانندگان می توانند برای خرید انواع وسایل نقلیه سنگین مانند اتوبوس و ون تسهیلات دریافت کنند. در این مقاله به معرفی انواع وام کارت هوشمند رانندگان پرداخته شده و سپس راهنمای تصویری ورود به سامانه ثبت نام آمده است. با مطالعه این مطلب می توان اطلاعاتی در خصوص شرایط و مدارک لازم برای اخذ تسهیلات کسب نموده و با نحوه ثبت نام آشنا شد. در انتهای مقاله به شرح مبلغ و اقساط وام رانندگان پرداخته شده است.
انواع وام با کارت هوشمند رانندگان
در حال حاضر سازمان راهداری برای اعطای وام به رانندگان دارای کارت هوشمند اقدام کرده که زمان ثبت نام در طرح تسهیلاتی محدود می باشد. باید توضیح داد که امکان تمدید مهلت نام نویسی یا اجرای طرح جدید در آینده وجود داشته و همچنین ممکن است برخی از مراکز دیگر مانند بانک ها برای اعطای وام به رانندگان اقدام کنند.
زمان ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان از 6 آذر تا 20 آذر 1403 اعلام شده است.
متقاضیان باید به این نکته توجه نشان دهند که وام کارت هوشمند رانندگان انواع متفاوتی داشته که از مهم ترین موارد می توان به تسهیلات واردات اتوبوس و خرید وسیله نقلیه سنگین اشاره کرد. در ادامه به معرفی انواع وام با کارت هوشمند رانندگان پرداخته شده و توضیحاتی در خصوص هر مورد ارائه شده است:
بسیاری از افراد برای رفت و آمد درون شهری یا بین شهری از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، مینی بوس و ون استفاده می کنند. در صورت کمبود تعداد وسایل نقلیه، نارضایتی افراد افزایش یافته که به همین دلیل برای رفع این مشکلات به رانندگان واجد شرایط وام خرید ون و اتوبوس اعطا خواهد شد.
یکی از روش های افزایش تعداد ناوگان برای جابجایی مسافران، واردات اتوبوس است. درخواست این نوع از تسهیلات از سازمان راهداری باید توسط شرکت های حمل و نقل یا شرکت های بازرگانی حقوقی به ثبت برسد.
صاحبان انواع اتوبوس ها و ون ها می توانند از طریق مراجعه به سامانه ثبت نام وام، درخواست تسهیلات برای تعمیر و نوسازی وسیله را ثبت نمایند. افراد فاقد کارت هوشمند فعال ممکن است موفق به دریافت وام نشده زیرا افراد دارای کارت مذکور در اولویت اخذ تسهیلات می باشند.
در حال حاضر سازمان راهداری برای اعطای وام به صاحبان وسایل نقلیه مخصوص حمل بار مانند کامیون ها برنامه ریزی نکرده است. امکان دارد در آینده شرایط دریافت وام برای خرید یا تعمیر و واردات کامیون و سایر وسایل نقلیه سنگین باری فراهم شود. در برخی از زمان های سال بانک ها طرح های تسهیلاتی ویژه ای را اجرا کرده و رانندگان پایه یک می توانند از انواع وام ها مانند تسهیلات خرید کامیون از کار افتاده بهره مند گردند.
وام کارت هوشمند رانندگان سازمان راهداری طبق تبصره 18 قانون بودجه به افراد واجد شرایط اعطا شده که هدف از این کار، بهبود کیفیت حمل و نقل درون شهری و بین شهری است. افراد برای درخواست این تسهیلات باید در سامانه ثبت نام مربوط به سازمان راهداری نام نویسی کرده تا در ادامه وضعیت آنان مورد ارزیابی قرار گیرد.
سامانه ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان
وام کارت هوشمند رانندگان در بازه های زمانی متفاوت از طریق مراکزی مانند سازمان راهداری به افراد واجد شرایط اعطا خواهد شد. طبق آخرین اخبار منتشر شده رانندگان دارای کارت هوشمند می توانند در آذر ماه 1403 مراحل ثبت نام وام رانندگان سازمان راهداری را به شکل آنلاین طی نمایند. سوال افراد این است که نشانی سامانه ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان چیست؟
در پاسخ باید توضیح داد که نشانی سایت سازمان راهداری rmto.ir بوده اما افراد برای درخواست تسهیلات خرید یا بازسازی یا واردات اتوبوس و سایر وسایل نقلیه برای حمل مسافران، می بایست وارد سامانه ثبت نام T18.rmto.ir شوند. در ادامه راهنمای تصویری ورود و توضیحات تکمیلی آمده و امکان مطالعه فراهم می باشد.
برای ورود به سامانه ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان کلیک کنید.
افراد برای ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان سازمان راهداری ابتدا باید وارد مرورگر شده و سپس نشانی T18.rmto.ir را مورد جستجو قرار دهند. در ادامه باید روی شروع دریافت تسهیلات کلیک کرد.
حالا اشخاص می توانند مراحل ورود به سامانه ثبت تقاضا را از طریق درج شماره تلفن همراه در فرم طی نمایند.
سپس یک کد یکبار مصرف پیامکی برای افراد ارسال شده که باید آن را در فیلد مربوطه درج نمود.
نشانی سامانه ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان سازمان راهداری T18.rmto.ir بوده و افراد از 6 آذر تا 20 آذر 1403 برای نام نویسی در سایت فرصت دارند. اگر در آینده مراکز دیگری برای اعطای تسهیلات اقدام نمایند، سامانه مجزایی را برای ثبت نام در نظر خواهند گرفت. معمولا نشانی سایت درخواست وام در اطلاعیه یا فراخوان اخذ تسهیلات درج خواهد شد.
شرایط وام با کارت هوشمند رانندگان
رئیس ها و معاونان اداره حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان های متفاوت به تازگی خبر اعطای وام کارت هوشمند رانندگان را شرح داده و از افراد واجد شرایط خواسته تا در اسرع وقت برای نام نویسی در سامانه ثبت نام اقدام کنند. پرسش مطرح شده این است که شرایط وام با کارت هوشمند رانندگان چیست؟
در پاسخ می توان شرح داد که یکی از مهم ترین شرایط لازم، برخورداری از کارت هوشمند رانندگان بوده و افراد همچنین باید شرط سنی تعیین شده را رعایت نمایند. در حال حاضر تنها امکان دریافت تسهیلات برای خرید، واردات یا تعمیر اتوبوس، ون و مینی بوس فراهم شده و صاحبان کامیون ها مجاز به اخذ وام مربوطه نمی باشند. اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز به اخذ وام به حساب آمده که شرایط دریافت برای کلیه افراد یکسان بوده و در ادامه به شرح کلیه شرایط لازم پرداخته شده است:
وام کارت هوشمند رانندگان به رانندگان کل استان های کشور اعطا می شود.
افراد می بایست مراحل ثبت نام را به شکل آنلاین در سامانه ثبت نام طی کرده و در ادامه درخواست آنان توسط کارگروه استانی تایید گردد.
اشخاص نباید در گذشته از محل تبصره 18 قانون بودجه وام دریافت کرده باشند.
صندوق عامل برای اعطای وام کارت هوشمند رانندگان، صندوق کارآفرینی امید است.
مالکان ناوگان باید حداقل 18 ساله و حداکثر 70 ساله باشند که برای محاسبه سن باید دوره بازپرداخت و تسویه بدهی را نیز در نظر گرفت، بنابراین فردی که در حال حاضر 70 سال دارد موفق به ثبت نام نخواهد شد.
مالکان ناوگان ها با سن 70 تا 80 سال در صورت دریافت تاییدیه از صندوق عامل می توانند وام دریافت کنند.
اشخاص نباید بدهی جاری یا چک برگشتی داشته باشند.
مالک ناوگان باید کارت هوشمند ناوگان فعال را ارائه دهد.
ارائه عملکرد و فعالیت ناوگان ضرورت دارد.
مالک ناوگان باید درخواست تسهیلات را به صورت کتبی مطرح کرده که اگر ناوگان بیش از یک مالک داشته باشد، می بایست رضایت محضری دیگر سهامداران را ارائه داد.
اگر مالک نسبت به کاهش تعداد صندلی های ناوگان اقدام کرده باشد، تنها در صورت افزایش تعداد صندلی ها وام بهسازی دریافت می کند. امکان دریافت وام کارت هوشمند رانندگان برای کاهش تعداد صندلی ها وجود ندارد.
اگر وسیله نقلیه نقص فنی داشته اما پس از اخذ وام مشکل آن رفع شده و قابل استفاده گردد، می توان وام دریافت کرد.
امکان اخذ وام برای ناوگان های اتوبوس، مینی بوس، ون و میدل باس وجود دارد.
اولویت دریافت وام با افرادی است که فعالیت بیشتری در حوزه حمل و نقل عمومی داشته باشند.
اشخاص باید وثایق و تضامین لازم را ارائه دهند.
سهم آورده متقاضیان حداقل 20 درصد است.
سود وام حدودا 13 الی 20 درصد و به صورت میانگین 15.3 درصد می باشد.
داشتن حداقل 120 صورت وضعیت در سال های 1401 و 1402 و برخورداری از پروانه رانندگی و سابقه کار الزامی است.
وام کارت هوشمند رانندگان سازمان راهداری پس از عقد قرارداد بین وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت راه و شهرسازی و صندوق کارآفرینی امید اعطا شده و صندوق عامل، کارآفرینی امید می باشد. در حقیقت افراد از صندوق مربوطه وام دریافت کرده و می بایست وثایق و تضامین را نیز طبق خواسته کارشناسان صندوق امید تهیه نمایند.
مدارک لازم دریافت وام با کارت هوشمند رانندگان
پس از معرفی سامانه ثبت نام و بررسی شرایط باید بیان کرد که اشخاص می بایست از کلیه مدارک لازم دریافت وام با کارت هوشمند رانندگان برخوردار بوده تا موفق به دریافت تسهیلات شوند. در ادامه به شرح انواع مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخته شده و شرایط کسب اطلاعات برای متقاضیان فراهم شده است.
نحوه و شرایط اخذ وام کارت هوشمند رانندگان برای دو گروه اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت نداشته اما این متقاضیان هنگام تکمیل فرم ها در سامانه ثبت نام، باید اطلاعات متفاوتی مانند اطلاعات هویتی و جزئیات ناوگان ها را در فیلدها درج نمایند. در ادامه لیستی از موارد مورد نیاز برای دریافت وام ارائه شده است.
مدارک لازم دریافت وام با کارت هوشمند رانندگان برای اشخاص حقیقی | |
کارت هوشمند رانندگان و ناوگان |
کد پستی و آدرس |
کارت ملی و کارت پایان خدمت |
اطلاعات تحصیلی و شغلی |
جزئیات عملکرد و فعالیت ناوگان |
وثایق و تضامین مورد نیاز |
تقاضای کتبی مالک و رضایت محضری دیگر مالکان در صورت نیاز |
قرارداد ناوگان با شرکت مسافربری |
شماره تلفن همراه |
تعهد اشتغال |
اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی مانند کد ملی و تاریخ تولد |
برگ سبز و گواهینامه رانندگی |
اطلاعات ناوگان مورد نظر |
لازم به ذکر است که صندوق عامل برای اعطای وام کارت هوشمند رانندگان صندوق کارآفرینی امید بوده و امکان دارد پس از تایید اولیه درخواست، صندوق تقاضای تکمیل مدارک را مطرح نماید. در چنین شرایطی فرد تنها 15 روز کاری برای تکمیل مدارک فرصت دارد. معمولا از افراد تعهد اشتغال نیز اخذ شده که تعهد در حین طی کردن مراحل اخذ وام دریافت خواهد شد.
سامانه ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان دو فرم مجزا برای نام نویسی اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر کرده که هر گروه می بایست اطلاعات مورد نیاز را در فیلدهای تعیین شده درج نمایند. فرم نام نویسی الکترونیکی بوده که در ادامه به شرح مدارک و اطلاعات لازم برای ثبت نام اشخاص حقوقی پرداخته شده و امکان مطالعه فراهم می باشد.
مدارک دریافت وام با کارت هوشمند رانندگان برای اشخاص حقوقی | |
مدارک و اطلاعات هویتی مدیر عامل شرکت مانند سریال پشت کارت ملی |
جزئیات عملکرد و فعالیت ناوگان |
کارت هوشمند رانندگان و ناوگان |
تقاضای کتبی مالک ناوگان و رضایت محضری دیگر مالکان در صورت لزوم |
شناسه ملی، شماره ثبت و شماره ثابت شرکت |
قرارداد ناوگان با شرکت مسافربری |
کد پستی و نشانی شرکت |
تعهد اشتغال |
اطلاعات وسیله نقلیه |
گواهینامه رانندگی و برگ سبز |
اطلاعات شغلی و تحصیلی |
وثایق و تضامین لازم |
لازم به ذکر است که پرداخت هزینه های جانبی دریافت وام کارت هوشمند رانندگان بر عهده متقاضی بوده و برای مثال شخص باید مبالغ لازم برای خرید سفته یا عقد قرارداد در دفاتر رسمی را پرداخت کند. ممکن است در آینده بانک های متفاوت یا دیگر سازمان ها برای اعطای تسهیلات به رانندگان دارای کارت هوشمند اقدام نمایند که در این صورت لیست مدارک لازم از طریق سایت مراکز منتشر خواهد شد.
نحوه ثبت نام وام با کارت هوشمند رانندگان
نحوه ثبت نام وام با کارت هوشمند رانندگان برای اشخاص حقیقی و حقوقی فرق داشته و افراد در صورت کسب اطمینان از برخورداری از شرایط لازم، باید مراحل درخواست متفاوتی را طی نمایند. شایان ذکر است که در حال حاضر امکان درخواست وام حضوری وجود نداشته و افراد تنها از طریق مراجعه به سامانه ثبت نام موفق به دریافت تسهیلات خواهند شد.
اشخاص حقیقی جهت دریافت وام با کارت هوشمند رانندگان سازمان راهداری ابتدا باید وارد سایت T18.rmto.ir شده و سپس برای ورود به صفحه اخذ تسهیلات اقدام نمایند. در ادامه صفحه زیر نمایش داده شده که باید یک شماره تلفن همراه در دسترس را در آن درج نمود. در غیر این صورت امکان دریافت کد ورود پیامکی فراهم نمی گردد.
سپس کد تایید از طریق پیامک ارسال شده و می بایست در فرم ثبت شود.
حالا می توان اطلاعات پروژه، اطلاعات هویتی و جزئیات ناوگان را در فرم تایپ کرد.
سپس نیاز به درج اطلاعات تحصیلی و شغلی است.
حالا باید آدرس را در فرم تایپ کرده، تیک گزینه های مربوطه را فعال نموده و ثبت درخواست را مورد انتخاب قرار داد.
امکان پیگیری درخواست نیز در سامانه فراهم شده است.
پس از ثبت درخواست در سامانه ثبت نام و ارائه اطلاعات لازم، درخواست افراد توسط کارگروه استانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورت تایید تقاضا، موسسه عامل درخواست تکمیل مدارک را مطرح کرده و سپس در کمیته اعتباری به بررسی توجیه اقتصادی و مالی پرداخته می شود. کمیته پاسخ درخواست را ظرف 15 روز کاری اعلام می کند. پس از اخذ وثیقه و انعقاد قرارداد، فرد ظرف 15 روز کاری وام را دریافت خواهد کرد.
اشخاص حقوقی برای اخذ وام جهت خرید یا بهسازی اتوبوس، مینی بوس و میدل باس باید وارد سایت T18.rmto.ir شده و سپس به بخش دریافت تسهیلات مراجعه کنند. در ادامه از اشخاص خواسته شده تا شماره تلفن همراه خود را در فرم ثبت نمایند. پس از ثبت شماره یک کد تایید از طریق پیامک ارسال شده و باید آن را در فرم ثبت نمود.
حالا می توان گزینه شخص حقوقی را فعال کرده و اطلاعات شرکت، استان و اطلاعات مدیر عامل را در فرم به ثبت رساند.
حالا نیاز به درج اطلاعات تحصیلی و شغلی، جزئیات وسیله نقلیه و ارزش ناوگان است.
پس از ثبت آدرس و تایید صحت اطلاعات می توان درخواست وام را ثبت نمود.
شایان ذکر است که مراحل بالا مربوط به جدید ترین وام کارت هوشمند رانندگان بوده که افراد برای اخذ این تسهیلات می بایست شرط سنی خاصی را رعایت نمایند. احتمال دارد در آینده سازمان راهداری طرح های تسهیلاتی دیگری را اجرا کرده یا دیگر سازمان ها امکان دریافت وام را فراهم کنند که در این صورت شرایط و نحوه ثبت نام از طریق مراکز متفاوت اطلاع رسانی خواهد شد.
مبلغ و اقساط وام رانندگان
مبلغ وام کارت هوشمند رانندگان بر اساس نوع وام و نوع وسیله نقلیه برآورد و اطلاع رسانی خواهد شد. همچنین باید توضیح داد که افراد پس از نام نویسی در سامانه ثبت نام و اخذ وام، یک دوره مشارکت و یک دوره تنفس را گذرانده و سپس برای بازپرداخت اقدام خواهند کرد. جزئیات کامل در خصوص مبلغ و اقساط وام رانندگان یا مدت بازپرداخت در جدول زیر آورده شده است.
نوع ناوگان | مبلغ وام | مدت زمان دوره مشارکت | دوره تنفس | دوره بازپرداخت تسهیلات |
اتوبوس و میدل باس |
حداکثر 10 میلیارد ریال |
حداکثر 6 ماه |
حداکثر 4 ماه |
حداکثر 5 سال یا 60 ماه |
مینی بوس |
حداکثر 4 میلیارد ریال |
باید اظهار داشت که مبلغ وام اتوبوس در طی 2 مرحله و مبلغ وام مینی بوس و میدل باس در طی 1 مرحله واریز خواهد شد. افراد امکان استفاده از تسهیلات برای امری به غیر از موارد درج شده در قرارداد را نداشته که در غیر این صورت باید ما به التفاوت نرخ سود سهم واگذارنده اعتبار و نرخ سود تسهیلات توسط متقاضی پرداخت شود.
شایان ذکر است که صندوق کارآفرینی امید وام کارت هوشمند رانندگان را به افراد اعطا کرده که این تسهیلات به صورت میانگین 15.3 درصد و حدودا 13 الی 20 درصد سود دارد. در حقیقت نرخ سود برای اشتغال ثابت در مناطق غیر برخوردار و مرزی 13 درصد و در مناطق برخوردار 15 درصد است. اگر تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش دریافت شود، میزان سود در مناطق غیر برخوردار 18 درصد و در مناطق برخوردار 20 درصد می باشد.
سهم آورده متقاضیان وام کارت هوشمند رانندگان حداقل 20 درصد تعیین شده است. در خصوص نحوه بازپرداخت وام باید بیان کرد که افراد 5 سال برای پرداخت اقساط فرصت داشته و برای واریز هر قسط می بایست با صندوق کارآفرینی امید در ارتباط باشند. در حقیقت اشخاص باید وارد سایت صندوق مربوطه شده تا با روش ها و سامانه های بازپرداخت آشنا شده و سپس به شکل حضوری یا آنلاین قسط را پرداخت کنند. معمولا می توان از طریق خودپرداز نیز اقساط را پرداخت نمود.
ثبت نام وام بازسازی اتوبوس و مینی بوس
همانطور که گفته شد وام هایی که از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و یا سایر سازمان ها به رانندگان تعلق می گیرد انواع متفاوتی دارد. یکی از این وام ها وام بازسازی اتوبوس و مینی بوس است. در حقیقت به جز وام هایی که به خرید یا واردات خودروها اعطا می شود وام هایی نیز مانند ثبت نام وام بازسازی اتوبوس و مینی بوس وجود دارند که به منظور افزایش عمر ناوگان فعال و کاهش هزینه نوسازی آن با شرایط از پیش تعیین شده به رانندگان داده می شود.
از آنجا که افزودن اتوبوس ها و مینی بوس های جدید هزینه بر بوده و بازسازی خودروهای فعال می تواند صرفه و توجیه اقتصادی بهتری داشته باشد، ثبت نام وام بازسازی اتوبوس و مینی بوس برای آن دسته از رانندگانی که دارای کارت هوشمند رانندگان بوده و خود و خودروی ایشان مطابق ضوابط اعطای وام باشند، انجام می گیرد. با این حال لازم است متقاضیان پیش از اقدام برای ثبت نام وام بازسازی اتوبوس و مینی بوس کلیه شرایط و مدارک لازم را به منظور اطلاع از جزئیات یا تغییرات احتمالی در ضوابط بررسی نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص وام کارت هوشمند رانندگان داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: مدارک لازم برای ثبت نام وام کارت هوشمند رانندگان برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است که در متن مقاله به تفکیک آورده شده.