برای مشاوره دلایل باطل شدن گارانتی خودرو
برای مشاوره دلایل باطل شدن گارانتی خودرو
بسیاری از محصولات مانند خودروها گارانتی داشته و در حقیقت اگر خریدار پس از خرید ماشین با مشکل یا خرابی خاصی مواجه شود، خودرو به شکل رایگان تعمیر شده و مشکلات آن رفع خواهند شد. شرکت های خودروسازی قوانین ویژه ای برای ارائه خدمات رایگان به مشتریان داشته و می بایست در خصوص این که دلایل باطل شدن گارانتی خودرو چیست، اطلاعات کسب کرد. در حقیقت مشتری موظف به رعایت قوانین و مقررات تعیین شده بوده زیرا در غیر این صورت گارانتی فاقد اعتبار شده و نمی توان از آن استفاده نمود.
از عوامل موثر در باطل شدن گارانتی خودرو می توان به عدم حضور در جلسات سرویس دوره ای، دودی کردن شیشه ها یا تغییر کاربری ماشین اشاره کرد. در این مقاله ابتدا به سوال باطل شدن گارانتی خودرو چیست، پاسخ داده شده و سپس لیست دلایل سلب اعتبار آمده است. اشخاص از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با شرایط و دلایل ابطال گارانتی سایپا و ایران خودرو آشنا خواهند شد. همچنین نحوه رفع ابطال در انتهای مقاله شرح داده شده و برای علاقمندان قابل مطالعه می باشد.
باطل شدن گارانتی خودرو چیست
به طور کلی گارانتی به مجموعه تعهدات خودروساز در قبال فروش وسایل نقلیه به افراد گفته شده و در واقع شرکت تضمین می کند که کالای سالم را تحویل مشتری داده و در صورت بروز هر گونه خرابی، آن را به شکل رایگان تعمیر خواهد کرد. در پاسخ به این پرسش که باطل شدن گارانتی خودرو چیست، می بایست بیان نمود که پس از ابطال گارانتی فرد برای دریافت کلیه خدمات تعمیر و سرویس باید هزینه پرداخت کرده و موفق به بهره مندی رایگان از خدمات نخواهد شد
کلیه تعمیرات ماشین ها تحت پوشش گارانتی قرار نگرفته و شرکت خودروساز موظف به تعیین موارد شمول و عدم شمول می باشد. همچنین شرکت باید دلایل باطل شدن گارانتی خودرو را تعیین و اطلاع رسانی نموده تا مشتری اقدامات باطل کننده را انجام ندهد. دلایل ابطال گارانتی سایپا با ایران خودرو تفاوت داشته و هر شرکت قوانین ویژه ای دارد.
لازم به ذکر است که گارانتی برای حمایت از حقوق مصرف کنندگان ارائه شده، اما مصرف کننده می بایست از خراب کردن عمدی خودرو پرهیز نموده و برای نگهداری از محصول، از قوانین پیروی کند. در صورت وقوع حوادث طبیعی یا تصادف و خرابی ماشین، امکان تعمیر رایگان دستگاه وجود نداشته و در چنین شرایطی تنها می توان از شرکت بیمه کمک هزینه دریافت کرد. اشخاص می بایست پیش از خرید خودرو دلایل ابطال گارانتی و موارد تحت پوشش یا عدم شمول را جویا شده زیرا شرایط در هر شرکت متفاوت می باشد.
دلایل باطل شدن گارانتی خودرو
به طور کلی دلایل باطل شدن گارانتی خودرو در دفترچه گارانتی شرح داده شده یا در سایت شرکت خودروسازی درج می شود. هر شرکت می بایست بر اساس وضعیت و شرایط ماشین ها دلایل ابطال را اطلاع رسانی کرده و لازم به ذکر است که امکانات و مدل ماشین، در تعیین علت ها تاثیر خواهند گذاشت. برای مثال نصب روکش صندلی در آن دسته از خودروها که مجهز به صندلی برقی و کیسه هوا می باشند، از دلایل ابطال گارانتی است.
بسیاری از اشخاص پس از خرید ماشین تمایل به دودی کردن شیشه ها یا نصب رینگ و اگزوز اسپرت نشان داده اما باید توجه داشت که کلیه موارد مذکور، جزو دلایل باطل شدن گارانتی خودرو به حساب می آیند. برای بررسی دلایل ابطال گارانتی سایپا و ایران خودرو باید به سایت شرکت ها مراجعه نموده یا دفترچه گارانتی را مطالعه کرد، اما جهت رفاه حال مالکان دستگاه ها یک لیست کلی از علت های ابطال در این بخش ارائه شده است.
دلایل باطل شدن گارانتی خودرو | ||
دودی کردن شیشه ها، نصب سیستم صوتی و تصویری و مانیتور |
تقویت شاسی و جوشکاری |
رنگ آمیزی بدنه، دستکاری کیلومتر شمار |
نصب رینگ و اگزوز اسپرت |
نصب غیر استاندارد محافظ ECU موتور و ریمپ ECU |
تغییر ارتفاع شاسی، استفاده از سوئیچ مخفی |
عدم حضور به موقع در نمایندگی برای سرویس دوره ای |
استفاده از مکمل سوخت یا اکتان بنزین نامناسب (معمولا گارانتی به طور کلی باطل نشده اما مشتری می بایست هزینه تعویض پمپ بنزین ماشین را پرداخت کند.) |
نصب دزدگیر در صورت تغییر سیستم سیم کشی |
نصب کفپوش یکپارچه یا سه بعدی در داخل ماشین |
نصب باتری غیر استاندارد و نامناسب |
نصب روکش صندلی در صورتی که ماشین صندلی برقی و کیسه هوا داشته باشد. |
نصب لامپ غیر مجاز، چراغ زنون و هدلایت |
دوگانه سوز کردن ماشین |
پایان اعتبار گارانتی یا مفقودی کارت گارانتی |
نصب سنسور غیرمجاز و پاور ویندوز |
نصب کلاچ اتوماتیک، کیلس استارتر، سر اگزوز و کروز کنترل |
تغییر کاربری، برای مثال استفاده تجاری از ماشین شخصی |
دستکاری در بخش فنی، تقویت موتور و حذف کاتالیست |
موتور شویی |
نصب استرس بار، استفاده از لاستیک پهن و نامناسب |
تصادف خودرو |
استفاده کاربری غیر استاندارد از جافندکی |
|
به طور کلی نصب برخی از امکانات جانبی توسط نمایندگی های شرکت خودروسازی، جزو دلایل ابطال به حساب نمی آید. بنابراین علاقمندان به نصب سیستم صوتی و تصویری یا مانیتور می توانند با نزدیک ترین نمایندگی به محل سکونت ارتباط برقرار کرده و درخواست خود را مطرح نمایند. اگر نمایندگی درخواست را رد کند، شخص نباید نصب امکانات و تجهیزات را به سایر تعمیرگاه ها سپرده زیرا گارانتی ماشین باطل خواهد شد.
افراد هنگام انتخاب نمایندگی باید دقت لازم را به خرج داده و از دریافت خدمات از سودجویان و کلاهبرداران خودداری کنند. لیست نمایندگی های مجاز هر شرکت در سایت آن مرکز قابل مشاهده بوده و افراد تنها امکان اخذ خدمات از نمایندگی های مجاز را خواهند داشت. شایان ذکر است که مدت اعتبار گارانتی هر ماشین محدود بوده و پایان اعتبار، یکی از دلایل باطل شدن گارانتی خودرو به حساب می آید. بنابراین مدت گارانتی خودرو نامحدود نبوده اما می توان با رعایت قوانین، از ابطال زود هنگام آن جلوگیری کرد.
امکان دارد در صورت بروز سیل، زلزله، آتش سوزی یا تصادف، گارانتی به طور کلی باطل نشده و نمایندگی ها برخی از خدمات را همچنان به صورت رایگان ارائه دهند. میزان آسیب های وارد شده به ماشین در ابطال یا عدم ابطال نقش داشته و برای مثال در صورت تعویض کامل اتاق، گارانتی کاملا باطل می شود.
شرایط باطل شدن گارانتی ایران خودرو
پیش از بررسی دلایل ابطال گارانتی سایپا و سایر شرکت ها، باید توضیح داد که کلیه خودروهای صفر کیلومتر ایران خودرو تا مدت زمان یا میزان کارکرد معینی گارانتی بوده و در صورت بروز مشکل یا مشاهده خرابی، ماشین به شکل رایگان تعمیر خواهد شد. همچنین باید توضیح داد که خدمات سرویس دوره ای به صورت رایگان ارائه شده و افراد نیاز به واریز مبلغ خاصی نخواهند داشت.
یکی از شرایط باطل شدن گارانتی ایران خودرو، پایان یافتن مدت اعتبار گارانتی است. محصولات این شرکت به مدت 3 سال یا 60 هزار کیلومتر گارانتی بوده و در حقیقت پس از گذشت 3 سال از تولید یا پیمودن 60 هزار کیلومتر با دستگاه، دیگر نمی توان از خدمات رایگان بهره مند شد. در ادامه لیستی از سایر شرایط باطل شدن گارانتی ایران خودرو برای مشتریان این شرکت آمده است:
تصادف یا بروز حوادث طبیعی، آتش سوزی در صورتی که علت آن نقص فنی ماشین نباشد.
عدم برخورداری از کارت گارانتی یا پایان اعتبار
شرکت در مسابقه رالی
استفاده از قطعات یدکی زنگ زده و بروز خوردگی و آسیب، استفاده از قطعات یدکی غیر اصلعدم
محافظت از ماشین و بروز آسیب به علت برخورد شن و سنگ
مخدوش شدن شماره شناسایی ماشین و شماره پلاک
استهلاک قطعات به شکل طبیعی
رانندگی در مسیر سنگلاخ و تغییر کاربری
حمل بار غیر مجاز و بیش از ظرفیت خودرو یا بکسل کردن ماشین های دیگر
لازم به ذکر است که در سال 1399 از افراد خواسته شد تا پیش از پیمودن هزار کیلومتر با ماشین یا گذشت 5 ماه از تولید، در نمایندگی شرکت حاضر شده تا گارانتی برای آنان فعال شود. این قانون در سال 1401 باطل شده اما باید توجه داشت که همچنان مشتریان می بایست برای حضور در جلسه سرویس اولیه و سرویس های ادواری اقدام کنند. محافظت از کارت گارانتی اهمیت زیادی داشته و در صورت مفقودی، نمایندگی مجاز به تعمیر رایگان محصول نمی باشد. ممکن است پس از پایان اعتبار و باطل شدن گارانتی خودرو، امکان پرداخت هزینه و افزایش اعتبار تا حد معینی فراهم شود.
شرایط باطل شدن گارانتی سایپا
دلایل باطل شدن گارانتی خودرو سایپا و ایران خودرو متفاوت بوده و شرایط شرکت های خودروسازی بر اساس عواملی مانند نحوه ساخت خودرو و سیم کشی ها یا سایر موارد تعیین می شود. برای مثال امکان دارد نصب برخی از امکانات جانبی بر روی ماشین های یک شرکت اختلال در سیم کشی به وجود نیاورده اما شرکتی دیگر سختگیری بیشتری در خصوص عدم نصب امکانات جانبی داشته باشد.
مدت اعتبار گارانتی و شرایط باطل شدن گارانتی سایپا را می توان در دفترچه گارانتی مشاهده کرد. انواع محصولات سایپا که پس از اردیبهشت سال 1401 تولید شده اند، تا 3 سال و 60 هزار کیلومتر کارکرد گارانتی داشته در حالی که خودروهای تولید شده در فروردین 1401 یا سال های قبل تر تنها از 2 سال گارانتی برخوردار بوده اند. لیستی از شرایط باطل شدن گارانتی سایپا در زیر آمده است:
مفقودی کارت گارانتی یا اتمام اعتبار
عدم حضور در نمایندگی برای سرویس دوره ای ماشین
استفاده از وسایل غیر استاندارد مانند دستگاه تصفیه هوا و چراغ شارژی در قسمت فندک ماشین
تغییر در سیم کشی خودرو و استفاده از سوئیچ قطع کننده کیلومتر
خسارت ناشی از سرویس یا تعمیر ماشین در مراکز غیر مجاز
استفاده از قطعات غیر اصلی یا قطعاتی که توسط سایپا تایید نشده اند.
تعویض اتاق ماشین
وقوع حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله یا تصادف
یکی از نکات قابل توجه این است که در صورت عدم باطل شدن گارانتی خودرو و حضور بهنگام در جلسات سرویس ادواری، امکان تمدید گارانتی وجود دارد. معمولا فرد باید هزینه خاصی جهت افزایش اعتبار پرداخت کرده و میزان افزایش اعتبار برای هر ماشین در هر شرکت متفاوت است. برای مثال گارانتی سراتو حداکثر تا 5 سال یا 150 هزار کیلومتر تمدید خواهد شد.
به طور کلی باید توضیح داد که شرکت خودروسازی برای رعایت حقوق مصرف کننده محصول را به مدت معینی گارانتی و سلامت آن را تضمین کرده اما خریدار باید به درستی از خودرو نگهداری نموده تا محصول دچار مشکل نشود. بنابراین عدم نگهداری صحیح از ماشین، دریافت خدمات تعمیراتی از مراکزی که مورد تایید سایپا نمی باشند، استفاده از قطعات یدکی غیر اصل، دستکاری سیستم برق و تعویض اتاق از جمله دلایل ابطال گارانتی سایپا بوده زیرا در این صورت خریدار خود در خرابی محصول نقش داشته و شرکت سایپا مقصر به حساب نمی آید.
نحوه رفع ابطال گارانتی خودرو
در صورت بی توجهی به قوانین شرکت خودروسازی و عدم رعایت مقررات، گارانتی ماشین باطل شده و بی اعتبار می شود. در برخی از مواقع دیگر امکان استفاده از خدمات رایگان وجود نداشته اما در برخی از زمان ها می توان با انجام اقدامات ویژه ای، مجددا از گارانتی استفاده کرد. در ادامه به شرح نحوه رفع ابطال گارانتی خودرو پرداخته شده است:
افزایش اعتبار گارانتی: در صورت پایان یافتن مدت اعتبار و باطل شدن گارانتی خودرو می توان هزینه معینی به شرکت پرداخت کرده و سقف اعتبار را افزایش داد. برای این امر مالک می بایست ماشین را در بازه های زمانی معین به تعمیرگاه برده و سرویس های دوره ای انجام شده باشند. معمولا 6 ماه پس از تحویل گرفتن ماشین یا پیمودن 5 هزار کیلومتر با دستگاه، اولین سرویس دوره ای انجام می شود.
حذف امکانات نصب شده بر روی خودرو: اگر دلایل ابطال گارانتی سایپا یا ایران خودرو یا سایر شرکت ها، نصب روکش صندلی یا کفپوش باشد، می توان از طریق حذف موارد مجددا از گارانتی استفاده کرد. در واقع شخص باید امکانات غیر مجاز نصب شده بر روی ماشین یا مواردی را که نصب آنان توسط شرکت منع شده را از ماشین جدا و خارج نماید.
دریافت کارت گارانتی المثنی: یکی از دلایل عدم بهره مندی از مزایای گارانتی، مفقودی کارت مربوطه می باشد. نمایندگی ها پیش از بررسی کارت گارانتی به افراد خدمات ارائه نداده و به همین علت مالکان باید درخواست صدور مدرک المثنی را مطرح نمایند. برای این امر می بایست کارت ملی، سند و کارت خودرو را در اختیار نمایندگی قرار داده و درخواست صدور گارانتی المثنی را بیان کرد.
لازم به ذکر است که دلایل ابطال گارانتی سایپا و ایران خودرو یا سایر شرکت ها همراه با نحوه افزایش اعتبار گارانتی از طریق سامانه های الکترونیکی یا دفترچه گارانتی اطلاع رسانی می شود. مدت اعتبار گارانتی محصولات شرکت هایی مانند کرمان موتور و مدیران خودرو با سایپا و ایران خودرو متفاوت بوده و همچنین امکان دارد مدت زمان ارائه خدمات رایگان برای هر ماشین متفاوت باشد. به منظور آشنایی با شرایط نحوه افزایش اعتبار می توان با نمایندگی ها نیز ارتباط برقرار کرده و درخواست را بیان نمود.
به منظور استفاده از روش های رفع ابطال گارانتی خودرو ابتدا باید گارانتی را مورد استعلام قرار داد. برای این امر می بایست وارد سایت شرکت خودروسازی شده یا به سامانه مربوط به خدمات تعمیرات و قطعات یدکی مراجعه کرد. نشانی سایت استعلام گارانتی ایران خودرو برای کسب اطلاعات در خصوص ابطال یا عدم ابطال isaco.ir بوده و دارندگان ماشین های سایپا نیز باید وارد حساب کاربری در سامانه customer.saipayadak.org گردند. خدمات استعلام گارانتی سایر شرکت ها نیز از طریق سایت آنان به صورت اینترنتی ارائه می شود.
اگر افراد پس از ورود به سایت های مربوطه و استعلام گارانتی متوجه ابطال گارانتی گردند، باید علت را جویا شده و سپس مراحل رفع را طی نمایند. امکان رفع ابطال در برخی از زمان های خاص وجود نداشته و برای مثال اگر ماشین دچار آتش سوزی شده یا تصادف رخ دهد، معمولا گارانتی فاقد اعتبار خواهد شد.همچنین آن دسته از اشخاص که به علت استفاده از قطعات غیر اصل و تجهیزات غیر مجاز با خرابی مواجه شده اند، موفق به رفع ابطال نشده و باید هزینه های تعمیر دستگاه را پرداخت کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص دلایل باطل شدن گارانتی خودرو داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: تصادف یا بروز حوادث طبیعی، آتش سوزی در صورتی که علت آن نقص فنی ماشین نباشد، عدم برخورداری از کارت گارانتی یا پایان اعتبار و شرکت در مسابقه رالی و ... که لیست کامل در مقاله ذکر شده.