برای مشاوره دریافت کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
برای مشاوره دریافت کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یکی از راه های کسب درآمد برای هنرمندان، تدریس و پرورش استعداد هنرجویان می باشد. در این میان باید بررسی کرد که کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه بوده و نشانی سایت دریافت آن چه می باشد. افراد برای استخدام در آموزشگاه های هنری و برگزاری دوره های مختلف باید صلاحیت خود را به وزارت فرهنگ ثابت کرده و در ادامه کارت معتبر دریافت نمایند. این کارت اعتباری دائمی داشته و شرایط کسب درآمد بدون محدودیت را فراهم خواهد کرد.
کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به افرادی تعلق گرفته که قصد تدریس هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنرهای سنتی، خوشنویسی و موسیقی دارند. در این مقاله ابتدا به سوال کارت صلاحیت چیست پاسخ داده شده و در ادامه راهنمای تصویری ورود به سایت دریافت مدرک آمده است. اشخاص شرایط و مدارک لازم برای اخذ کارت را در مقاله مطالعه کرده و سپس می توانند مطابق راهنمای تصویری موجود در مطلب، برای ثبت نام در سامانه و درخواست صدور مدرک با اعتبار دائمی اقدام نمایند.
کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست
کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واقع مجوزی جهت تدریس در آموزشگاه های هنری بوده و فرد دارای کارت، امکان استخدام رسمی در مراکز و دریافت حقوق را دارد. با استفاده از گواهینامه صادر شده از سوی وزارت فرهنگ، تنها می توان در آموزشگاه های آزاد هنری تدریس کرده و امکان استخدام در آموزش و پرورش یا سایر مراکز با این مدرک وجود ندارد. افراد به هیچ وجه نباید از گواهینامه اخذ شده سوء استفاده کرده و برای مثال کلاس خصوصی با بهره برداری از کارت برگزار نمایند.
در جواب این پرسش که شرایط دریافت کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست باید توضیح داد که این گواهینامه به افراد دارای صلاحیت اخلاقی و دارای تخصص کافی در رشته های هنری اعطا می شود. معمولا افراد باید در یک آزمون تخصصی شرکت کرده و از رزومه هنری برخوردار بوده تا مورد تایید وزارت فرهنگ قرار گیرند.
آموزشگاه های هنری معمولا دوره های موسیقی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و نمایشی را برگزار نموده و هنرجویان در ساعات مشخص در جلسات آموزشی شرکت می کنند. مربی نیز موظف بوده بدون بی نظمی و تاخیر در کلاس حضور یافته و طبق قوانین آموزشگاه تدریس را انجام دهد. رشته هنری مربی بر روی کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درج شده و امکان تدریس یک رشته دیگر با استفاده از کارت وجود ندارد.
متقاضیان کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست مراحل ورود به سایت دریافت مدرک را طی کرده و در ابتدا درخواست آنلاین را به ثبت برسانند. اسکن کلیه مدارک لازم و بارگذاری آنان در سامانه حائز اهمیت بوده و در صورت تایید مدارک، از افراد خواسته می شود تا در امتحان تخصصی شرکت کنند.
ورود به سایت دریافت کارت صلاحیت تدریس
مراحل درخواست کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت کاملا آنلاین طی شده و افراد با این پرسش که نشانی سایت دریافت چیست، مواجه می شوند. باید توضیح داد که نشانی سایت درخواست مدرک به طور کلی aes.farhang.gov.ir بوده اما برای ورود به حساب کاربری یا ثبت نام، افراد به نشانی sso.farhang.gov هدایت خواهند شد. راهنمای تصویری در زیر آورده شده است.
متقاضیان جهت ورود به سایت دریافت کارت صلاحیت تدریس ابتدا باید نشانی aes.farhang.gov.ir را در مرورگر جستجو کنند. در ادامه صفحه زیر نمایش داده شده و می توان فرم ورود را با اطلاعات خواسته شده تکمیل نمود. البته باید توجه داشت که طبق قوانین مندرج در دفترچه راهنما، ورود تنها از طریق پنجره واحد صورت می گیرد. همچنین متقاضیان جدید به علت عدم برخورداری از حساب کاربری در سایت آموزش های هنری وزارت فرهنگ باید روی ثبت نام و ورود از پنجره واحد کلیک کنند.
در ادامه اشخاص وارد سایت sso.farhang.gov شده و موفق به تکمیل فرم ورود به حساب کاربری خواهند شد. امکان بازیابی رمز و نام کاربری یا ورود از طریق درگاه دولت من یا همان پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز وجود دارد.
افرادی که از قبل در سایت صلاحیت عضو بوده اند، با فرم زیر مواجه شده و باید نام کاربری و رمز عبور برای خود تعیین کنند. برای وارد شدن به حساب در آینده، دیگر چنین فرمی نمایش داده نشده و تنها تکمیل فرم ورود در sso.farhang.gov با نام کاربری و رمز کافی است.
فرم بازیابی رمز نیز به شرح زیر می باشد.
لازم به ذکر است، پیش از ورود به سامانه کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست رزومه هنری خود را آماده کرده و مدارک لازم را تهیه نمود. امکان دریافت کارت صلاحیت بدون اثبات داشتن تخصص کافی امکان پذیر نبوده و طبیعتا یک مربی، باید به طور کامل با هنر مد نظر آشنا باشد. آزمون تخصصی رشته های مختلف به صورت مجزا برگزار شده و در نهایت رشته هنری متقاضی نیز بر روی کارت او درج می شود. بنابراین تنها بارگذاری رزومه هنری در سایت کافی نبوده و شرکت در آزمون الزامی است.
شرایط دریافت کارت صلاحیت تدریس
به طور کلی، صدور کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا مجوز تدریس در آموزشگاه های هنری آزاد، شرایط و قوانین خاصی دارد. منظور از آموزشگاه آزاد هنری، مرکزی است که دوره های آموزشی مربوط به هنر را با رعایت ضوابط مصوبه 477 شورای عالی انقلاب برگزار می نماید. در ادامه لیست شرایط اخذ کارت صلاحیت و استخدام در موسسات آمده است:
داشتن تابعیت ایرانی و پایبندی به قوانین جمهوری اسلامی
اعتقاد به یکی ادیان مورد تایید در قانون اساسی
نداشتن سابقه کیفری و عدم اعتیاد
فرد باید حداقل 22 سال سن داشته یا متاهل باشد.
برخورداری از توانایی های عمومی و تخصصی و تجربه کافی در رشته
توانایی های فرد با برگزاری آزمون تخصصی و مصاحبه سنجیده خواهد شد.
شرکت در آزمون برای مدیر مسئول آموزشگاه هنری و هنرمندان پیشکسوت استان اجباری نمی باشد. پیشکسوتان باید توسط شورای نظارت استان و دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری مورد تایید قرار گرفته و تنها امکان معافیت از شرکت در آزمون 1 رشته را دارند.
داشتن مدرک دکتری در رشته هنری مد نظر یا مدرک درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان، فرد را از شرکت در آزمون معاف می کند.
دارندگان مدارک معتبر مربوط به تدریس که مستندات خود را از نهادهای هنری با تایید دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری دریافت کرده اند، نیاز به شرکت در امتحان ندارند.
کارت صلاحیت تنها برای تدریس در آموزشگاه های دارای مجوز از وزارت فرهنگ معتبر می باشد.
خانم ها پس از دریافت کارت صلاحیت، فقط اجازه تدریس به بانوان را داشته و آقایان پس از اخذ مجوز، تنها اجازه تدریس به هنرجوی آقا را دارند.
اگر فرد 2 بار در آزمون ثبت نام کرده اما غیبت نماید، تا 6 ماه حق شرکت در امتحان را نخواهد داشت.
مربی یا هنرآموز باید با آموزشگاه هنری آزاد به توافق رسیده و از فرم (ک) برخوردار باشد.
اگر شخص حداکثر تا 1 سال پس از شرکت در امتحان فرم (ک) را ارائه ندهد، باید مجددا در آزمون شرکت کند.
افراد باید توجه داشته باشند که مدت اعتبار کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دائمی بوده اما در صورت انجام هر گونه تخلف ابتدا شخص تذکر شفاهی و سپس تذکر کتبی دریافت کرده و اگر به تخلف خود ادامه دهد، کارت او به مدت 3 ماه تعلیق خواهد شد. در صورت ادامه دادن به تخلف، کارت باطل شده که صاحب مدرک پس از تعلیق یا ابطال حق اعتراض در شورای مرکزی دارد. نشانی دانلود دفترچه راهنما حاوی شرایط دریافت کارت صلاحیت تدریس در زیر آورده شده که کلیه قوانین و مقررات در آن درج شده است.
برای دانلود دفترچه دستور العمل احراز صلاحیت تدریس مربیان آموزشگاه های آزاد هنری کلیک کنید.
از تخلفاتی که منجر به سلب اعتبار کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می شوند، می توان به غیبت و بی نظمی، واگذاری کارت، عدم اتمام دوره آموزشی و تدریس در رشته ای به غیر از رشته تعیین شده اشاره کرد. تدریس در کلاس مختلط، عدم رعایت مسائل اخلاقی و بی توجهی به قوانین وزارت فرهنگ و آموزشگاه هنری منجر به ابطال اعتبار خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت کارت صلاحیت تدریس
پس از معرفی سامانه کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست توضیح داد که تهیه اسکن مدارک لازم برای ثبت نام و ثبت درخواست در سامانه الزامی است. لیست کلیه مدارک لازم برای دریافت کارت صلاحیت تدریس در جدول زیر آورده شده و برای داوطلبان هنرمند قابل مشاهده می باشد.
مدارک لازم برای دریافت کارت صلاحیت تدریس | |
اسکن آخرین مدرک تحصیلی | رزومه هنری دیجیتالی یا اسکن شده |
اسکن درجه هنری یا سایر مدارک هنری، مدرک دریافتی از انجمن یا نهاد تخصصی در زمینه تدریس | تصویر کارت صلاحیت قدیمی قبلی جهت تمدید |
تصویر پشت و روی کارت ملی | فرم (ک) برای اثبات توافق مربی با آموزشگاه هنری آزاد جهت تدریس |
اسکن صفحات شناسنامه | گواهی عدم اعتیاد و نداشتن سوء پیشینه |
عکس پرسنلی 3 در 4 اسکن شده | فیش واریز هزینه در صورت لزوم |
افراد می بایست کلیه مدارک بالا را اسکن کرده و با حجم کم در سایت aes.farhang.gov.ir بارگذاری نمایند. لازم به ذکر است که امکان ارائه برخی از مدارک مانند فرم (ک) با تاخیر حداکثر یک ساله وجود دارد. آن دسته از افرادی که واجد شرایط دریافت کارت بدون شرکت در آزمون می باشند، موظف به ارائه مدارک معتبر جهت اثبات ادعای خود خواهند شد.
داوطلبان معمولا پس از کسب قبولی در امتحان تخصصی باید آزمایش اعتیاد داده و گواهی عدم برخورداری از سوء پیشینه را ارائه دهند، بنابراین الزامی جهت تهیه مدارک پیش از شرکت در امتحان وجود ندارد. دارندگان کارت صلاحیت قدیمی ملزم به تمدید مدرک خود برای تدریس در آموزشگاه های هنری آزاد بوده و به این منظور باید اسکن کارت قدیمی را در سایت بارگذاری کنند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه بررسی مدارک متقاضیان را بر عهده داشته و استعلامات را در اختیار دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری قرار می دهد. این دفتر اشخاص دارای مدارک و شرایط لازم را جهت شرکت در آزمون تخصصی راهنمایی کرده و در ادامه ارزیابی دانش داوطلبان توسط شورای فنی آزمون صورت خواهد گرفت. اگر فرد مستندات و مدارک را به صورت ناقص در سایت aes.farhang.gov.ir درج نماید، وضعیت او مورد تایید واقع نشده و از خواسته می شود تا موارد را تکمیل کند.
فرم (ک) را باید از بخش ثبت درخواست سامانه صلاحیت دریافت کرده و مورد تکمیل قرار داد. در ادامه متقاضی می بایست از مدیر مسئول آموزشگاه خواسته تا فرم را امضا کرده و در گام بعدی تصویر آن را در سایت بارگذاری نماید. بنابراین لازم به ذکر است که فرد پیش از اقدام برای ثبت درخواست کارت صلاحیت، باید با یک آموزشگاه جهت تدریس و استخدام به توافق رسیده و سپس اقدامات لازم را انجام دهد.
ثبت نام در سامانه صلاحیت تدریس
به طور کلی برای شرکت در امتحان تخصصی ممکن است فرد نیاز به مراجعه حضوری داشته باشد و همچنین جهت دریافت پاسخ آزمایش اعتیاد، باید در آزمایشگاه حضور یافت. اما مراحل ثبت نام در سامانه صلاحیت تدریس آنلاین است و نیازی به ارائه اصل مدارک به وزارت به شکل حضوری نمی باشد. بررسی راهنمای تصویری زیر مفید واقع خواهد شد.
اشخاص ابتدا می توانند نشانی سایت دریافت کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی aes.farhang.gov.ir را در مرورگر جستجو کرده و در ادامه مانند تصویر زیر روی ثبت نام از پنجره واحد کلیک نمایند.
در ادامه اشخاص باید بر گزینه ثبت نام از طریق دولت من کلیک کنند. همچنین در صورت درج شناسه کاربری و رمز عبور در فرم و کلیک بر روی گزینه ارسال، افراد به صفحه دولت من راه خواهند یافت. آن دسته از اشخاصی که در گذشته مراحل عضویت در سامانه صلاحیت را طی کرده اند، نیاز به مراجعه به دولت من نداشته و باید فرم ورود را با اطلاعات خواسته شده تکمیل نمایند. پس از ورود به حساب کاربری می توان گزینه ثبت درخواست جدید را از بخش میز خدمت برای درخواست کارت انتخاب کرد.
متقاضیان جدید می بایست شماره تلفن همراه و کد امنیتی را در فرم دولت من تایپ کنند. شماره تلفن همراه باید به نام صاحب کد ملی باشد.
حالا می بایست رمز عبور دریافتی از طریق پیامک را در فرم وارد نمود.
در ادامه باید فرم ثبت نام را با نام استان و شهرستان، نوع متقاضی و اطلاعات هویتی تکمیل کرد. منظور از نوع متقاضی، داوطلب عادی یا مدیر آموزشگاه یا پیشکسوت و شخص دارای درجه 1 هنری می باشد.
در گام بعدی می توان آدرس کامل را همراه با تلفن ثابت و تلفن همراه، نشانی ایمیل و کد امنیتی در فرم تایپ کرده و روی تایید کلیک نمود.
سپس اطلاعیه تایید ثبت نام از طریق پیامک برای فرد ارسال شده، یک لینک ورود نمایش داده شده و می بایست جهت ورود به سامانه، روی آن کلیک کرد. پس از راه یافتن به حساب کاربری امکان مراجعه به میز خدمت و انتخاب گزینه درخواست جدید جهت تکمیل فرم های نام نویسی وجود دارد.
در ادامه از متقاضی خواسته شده تا اسکن مدارک خود را در سایت بارگذاری کند. در گام بعدی مدارک توسط وزارت فرهنگ بررسی شده و در صورت مشاهده نقص، درخواست تکمیل مدارک مطرح می شود. در ادامه فرد برای شرکت در آزمون دعوت شده و می بایست خود را برای اثبات شایستگی ها و توانمندی ها آماده نماید.
اطلاع رسانی زمان و مکان امتحان و نتیجه آن از طریق ارسال پیامک صورت می گیرد. آن دسته از متقاضیان کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مدیر آموزشگاه بوده یا پیشکسوت و دارای درجه 1 هنر به حساب می آیند، نیاز به شرکت در امتحان نداشته و در صورت تایید شدن مدارک خود باید در آزمایش های لازم شرکت کرده و گواهی های مورد نیاز را تهیه نمایند.
نحوه دریافت کارت صلاحیت تدریس
مراحل و نحوه دریافت کارت صلاحیت تدریس در دفترچه راهنمای اخذ گواهینامه تدریس به طور کامل و به ترتیب درج شده و برای متقاضیان قابل بررسی می باشد. در ادامه لیست مراحل اخذ گواهی با اعتبار دائمی آمده و سپس راهنمای تصویری تکمیل فرم های درخواست مدرک همراه با توضیحات تکمیلی ارائه شده است.
ثبت نام در سایت aes.farhang.gov.ir
تکمیل فرم درخواست کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بارگذاری مدارک
بررسی مدارک توسط وزارت ارشاد، اطلاع رسانی نواقص و رفع اشکالات
بررسی مستندات توسط دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری
تعیین آزمون، اطلاع رسانی زمان و محل برگزاری از طریق پیامک و ارسال پرونده برای شورای فنی آزمون
برگزاری امتحان تخصصی و مصاحبه، ارسال نتیجه از طریق پیامک
دریافت مدارک دال بر نداشتن اعتیاد و سوء پیشینه
ارسال برگه استعلام حراست توسط وزارت فرهنگ، تایید استعلامات توسط دفتر برنامه ریزی، بارگذاری مدارک دال بر نداشتن اعتیاد و سابقه کیفری در سامانه توسط متقاضی
بارگذاری فرم (ک) توسط متقاضی در سامانه aes.farhang.gov.ir
بررسی و تایید نهایی و صدور کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
متقاضیان کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از ثبت نام در سامانه صلاحیت، باید فرم های ثبت درخواست گواهی را نیز تکمیل کنند. برای این کار افراد پس از جستجوی نشانی sso.farhang.gov در مرورگر می بایست فرم زیر را با اطلاعات خواسته شده تکمیل نموده تا به حساب کاربری در سایت صلاحیت وزارت فرهنگ راه یابند.
در ادامه می بایست وارد بخش ثبت درخواست یا تکمیل پرونده در سایت aes.farhang.gov.ir شده و ابتدا اطلاعات هویتی را در فرم ها درج نمود.
در مرحله بعدی متقاضیان ملزم به درج سوابق تحصیلی مانند زمان دریافت مدرک خود خواهند شد.
حالا باید جزئیات سوابق شغلی را به ثبت رساند.
در ادامه نیاز به درج اطلاعات آموزشگاه معرف است.
تایپ اطلاعات مربوط به بیمه الزامی می باشد.
در نهایت می توان مدارک خواسته شده را در سایت بارگذاری کرد.
پس از نام نویسی در سایت کارت صلاحیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرکت در امتحان و دریافت جواب قبولی، مدرک صلاحیت تدریس به شکل الکترونیکی صادر شده و امکان اخذ آن از طریق مراجعه به حساب کاربری در سایت aes.farhang.gov.ir فراهم می شود. لازم به ذکر است که جهت اخذ گواهینامه نیاز به هیچ گونه مراجعه حضوری نمی باشد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص کارت صلاحیت تدریس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: otaghak.com