برای مشاوره استفاده از امکانات سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری
برای مشاوره استفاده از امکانات سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری
برای ورود مستقیم به سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir ارائه شده است.
سامانه بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir سامانه ای است با هدف ارائه خدمت به آن دسته از بیمه شدگان تامین اجتماعی که به دلایلی غیر ارادی از محل کار خود بیکار شده اند. اما با توجه به اختصاص سامانه ای جدید به نام سامانه جامع روابط کار، کلیه افرادی که قصد دریافت بیمه بیکاری را دارند، می بایست به جای مراجعه به سایت bimebikari.mcls.gov.ir، وارد سامانه جامع روابط کارشوند و سپس مراحل مربوط به ثبت بیمه بیکاری را انجام دهند.
در این مقاله، سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir معرفی شده و در کنار آن نحوه ورود و ثبت درخواست دریافت بیمه بیکاری و راهنمای پیگیری از طریق کد رهگیری در سامانه جامع روابط کار ارائه خواهد شد.
معرفی سامانه بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir
سامانه بیمه بیکاری از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور راه اندازی شده است. این سامانه سرعت بررسی درخواست های بیمه بیکاری متقاضیان را افزایش می دهد؛ چرا که متقاضیان بیمه بیکاری می توانند به محض بیکار شدن و تا قبل از 1 ماه به این سامانه مراجعه نمایند و مراحل مربوط به ثبت درخواست بیمه بیکاری را انجام دهند. سپس، کارشناس مربوطه، درخواست متقاضی را بررسی می کند و درصورت تایید، بیمه بیکاری به فرد مشمول تعلق خواهد گرفت.
اما در صورتی که اطلاعات فرد متقاضی ناقص باشد، کارشناس مربوطه به فرد متقاضی اطلاع رسانی می کند که اطلاعات خود را ویرایش کند. بنابراین، سامانه بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir سرعت بررسی درخواست های متقاضیان بیمه بیکاری را افزایش می دهد. همچنین، با وجود این سامانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری اشخاص متقاضی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یا هر ارگان دیگر نمی باشد.
در حال حاضر، سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir به سامانه جامع روابط کار منتقل شده است و افرادی که متقاضی استفاده از خدمات این سامانه می باشند، باید به سایت جامع روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند.
راهنمای ورود به سامانه بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir
سامانه بیمه بیکاری زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده است و سامانه ای برای ارائه خدمات مختلف غیر حضوری به افرادی است که قصد استفاده از تسهیلات بیمه بیکاری را دارند.
در گذشته، افرادی که قصد ثبت درخواست بیمه بیکاری را داشتند، باید حتما به سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir وارد می شدند و درخواست خود را از طریق این سایت ثبت می کردند. اما اکنون این وظیفه به زیرسامانه بیمه بیکاری در سامانه جامع روابط کار سپرده شده است.
در نتیجه، متقاضیان باید به سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir مراجعه کنند تا بتوانند درخواست استفاده از بیمه بیکاری خود را ثبت کنند. برای ورود به سامانه جامع روابط کار و ثبت درخواست بیمه بیکاری و نیز دریافت اطلاع جامع درباره این سامانه میتوانید به لیکی که در بالا آورده شده مراجعه کنید چون همانطور که ذکر شد پس از این سامانه بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir به متقاضیان، خدمتی برای ثبت درخواست ارائه نمی دهد.
برای ورود به سامانه جامع روابط کار کافی است در یکی از مرورگرهای خود، آدرس prkar.mcls.gov.ir را تایپ کنید تا به طور مستقیم به سایت آن وارد شوید.
سازمان بیمه تامین اجتماعی از جمله سازمان هایی است که افراد زیادی را تحت پوشش خود قرار داده است. در حال حاضر بسیاری از مردم، کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران تحت پوشش بیمه ای سازمان تامین اجتماعی می باشند و شناخت سایت این سازمان برای آن ها الزامی است که در مقاله زیر به معرفی آن پرداخته شده است.
ثبت نام بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir
کلیه متقاضیانی که قصد دریافت بیمه بیکاری را دارند، می بایست که ابتدا به سامانه جامع روابط کار وارد شوند و سپس درخواست خود را در زیر سامانه بیمه بیکاری ثبت نمایند. برای ثبت نام بیمه بیکاری می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید.
ابتدا به سایت بیمه بیکاری به نشانی prkar.mcls.gov.ir وارد شوید.
در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام کرده اید، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید و بر روی گزینه ورود کلیک کنید.
در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده اید و دارای نام کاربری و رمز عبور نمی باشید، باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید و مراحل احراز هویت را بگذرانید و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت کنید.
پس از ورود به سایت، روی گزینه پنجره واحد خدمات بروید و روی گزینه درخواست بیمه بیکاری کلیک کنید.
در این مرحله، اطلاعات درخواست شده را پر کنید و در نهایت تایید ثبت درخواست و ارسال اطلاعات را انجام دهید که برای این کار کافی است روی ارسال کلیک کنید.
در این مرحل، صفحه درخواست باز می شود و شما باید علت بیکاری خود را از بین گزینه های زیر در اطلاعات تکمیلی انتخاب کنید.
1. اتمام قرارداد: این گروه، افرادی هستند که در پایان قرارداد خود بیکار شده اند و برای ثبت درخواست بیمه بیکاری به آخرین قرارداد و نامه عدم نیاز، احتیاج دارند.
2. اخراج، اخراج در اثنای قرارداد: این افراد اول باید در مراجع حل اختلاف کار، طرح دعوی کنند. سپس، اولین دادخواست و دادنامه قطعی مراجع را ارائه کنند.
اکنون مدارک خود را بارگذاری کنید.
حالا، اطلاعات تکمیلی لازم در بخش اطلاعات کارگاه را وارد کنید. از آنجا که این اطلاعات به اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی محل فرستاده می شوند در تکمیل اطلاعات دقت کنید زیرا مغایرت در اطلاعات در روند تایید بیمه بیکاری اخلال ایجاد خواهد کرد.. همچنین استان و شهرستان محل اشتغال را انتخاب کنید.
حالا در این مرحله اطلاعات بیمه و میزان مهارت شغلی را کامل کنید.
به این نکته توجه کنید که قسمت استعلام اطلاعات دادنامه، برای زمانی است که فرد شکایت خود را به شکل سیستمی در سامانه جامع روابط کار ارائه و شماره دادنامه را از طریق این سامانه کسب کرده باشد. در صورتی که این گونه نیست، گزینه خیر را انتخاب و فقط دادنامه را به صورت دستی در مدارک لازم ارسال کنید.
در مرحله آخر کافی است که قسمت شرایط بیکاری را تکمیل کنید و سپس شرایط احراز بیمه بیکاری را تایید و در نهایت روی گزینه ارسال کلیک کنید.
در مرحله پایانی اگر بین تاریخ بیکاری و تاریخ ثبت درخواست دریافت بیمه بیکاری، فاصله زمانی بیشتر از 30 روز وجود داشته باشد، کسانی که در سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir ثبت نام کرده باشند، کافی است عکس درخواست و کد رهگیری را در قسمت مشخص شده وارد کنند. اما افراد دیگری که در این سامانه ثبت نام نکرده اند، باید رای هیات حل اختلاف اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی را برای موجه کردن علت تاخیرشان، ارسال کنند.
در آخر هر مرحله، اول تیک دریافت اطلاعات را زده و بعد از دریافت پیام، کلید تایید را بزنید تا با اطمینان از ثبت موفق اطلاعات، وارد مرحله بعد شوید و برای پیگیری درخواست های خود فقط منتظر پیامک اعلام نتیجه باشید و مراجعه حضوری و تلفنی را کنار بگذارید.
سامانه پیگیری بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir
پس از ثبت درخواست بیمه بیکاری، کارشناسان آن را بررسی می کنند و در صورتی که اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی متوجه کاستی یا غلط بودن اطلاعات شود، متقاضی را از طریق پیامک مطلع می کند. در نتیجه متقاضی باید به سامانه جامع روابط کار وارد شود . سپس از طریق بخش پنجره واحد خدمات و گزینه کار پوشه به بخش تمام ورودی های من و در آخر به بخش تکمیل درخواست وارد شود. اگر پیغام "اطلاعات شما نیاز به بازنگری دارد" را در این بخش مشاهده کردید، کافی است در همین صفحه، یعنی تکمیل درخواست، اطلاعات خود را ویرایش کنید. در آخر گزینه ارسال را بزنید و با ظاهر شدن پیام "تراکنش موفق"، روی گزینه تایید و ارسال کلیک کنید.
کلیه افرادی که قبلا در سامانه بیمه بیکاری درخواست خود را برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نموده اند، می توانند با ورود مجدد به سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir، درخواست بیمه بیکاری را پیگیری نمایند. کد پیگیری که در پایان ثبت درخواست دریافت می کنید، قابلیت پیگیری در سامانه را ندارد. پس افراد باید برای ورود به قسمت پیگیری بیمه بیکاری، به سامانه جامع روابط کار وارد شوند و سپس بر روی گزینه «گزارش های کارگری» کلیک نمایند تا درخواست های فرد نمایش داده شود. در صورتی که قصد مشاهده نظرات درخواست بیمه بیکاری را دارید، می توانید بر روی گزینه «نظرات» کلیک نمایید.
لذا کلیه افرادی که قبلا در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند و درخواست خود را برای دریافت این بیمه ثبت کرده اند و در حال حاضر قصد پیگیری آن را دارند، می بایست که به سامانه جامع روابط کار وارد شوند و از بخش توضیح داده شده، درخواست خود را مشاهده کنند و سپس بر روی گزینه نظرات کلیک نمایند، تا اطلاعات مربوط به نظر کارشناس، به آن ها نمایش داده شود.
این نکته را باید دانست که معمولا نظرات کارشناس بیمه بیکاری به شماره تلفن همراه ثبت شده در سامانه جامع روابط کار به صورت پیامک ارسال می شود؛ اما در صورتی که هیچ پیامکی دریافت نشد، می توان طبق مراحل توضیح داده شده در مقاله، مراحل پیگیری درخواست بیمه بیکاری از سامانه جامع روابط کار را انجام داد.
راهنمای ورود به سامانه بیمه بیکاری با کد رهگیری
سامانه بیمه بیکاری، سامانه ای برای ارائه خدمات غیر حضوری به افرادی است که درخواست دریافت بیمه بیکاری دارند. پس از ثبت درخواست بیمه بیکاری درسامانه قدیم بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir، یک کد رهگیری به اشخاص متقاضی داده می شد؛ اما با توجه به اینکه روند پیگیری در سایت جامع روابط کار نیازی به کد رهگیری ندارد، امکان پیگیری بیمه بیکاری با کد رهگیری وجود نخواهد داشت.
لذا در حال حضر کلیه افرادی که قصد پیگیری درخواست بیمه بیکاری خود را دارند باید با ورود به بخش "گزارش های کارگری" در سامانه جامع روابط کار از روند و وضعیت درخواست خود مطلع شوند. به صورت کلی نظر کارشناسی مربوط به درخواست بیمه بیکاری معمولا به شماره تلفن همراه ثبت شده در سامانه پیامک می شود همچنین برای مشاهده نظر کارشناس در مورد درخواست بیمه بیکاری خود در سایت، متقاضیان می توانند وارد بخش "نظرات" شوند.
استعلام بیمه بیکاری با کد ملی
استعلام بیمه بیکاری با کد ملی از طریق سامانه جامع کار صورت می گیرد. این سامانه در ابتدای این مقاله معرفی شده و برای ورود به آن نیاز به وارد کردن نام کاربری و گذرواژه است. به این منظور آدرس سایت prkar.mcls.gov.ir را در گوگل سرچ کرده یا از لینکی که در ادامه قرار داده شده است مستقیم وارد سایت شوید.
برای ورود به سامانه استعلام بیمه بیکاری با کد ملی کلیک کنید.
نام کاربری اشخاص حقیقی که قصد استعلام بیمه بیکاری دارند کد ملی آن ها می باشد. بنابراین پس از ورود به سایت، کد ملی و گذرواژه خود را در کادر مربوطه وارد کرده و فرایند استعلام بیمه بیکاری را تکمیل کنید.
سایت نوبت دهی تامین اجتماعی به جهت تسهیل روند نوبت گیری مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه تامین اجتماعی طراحی و راه اندازی شده است. در این سامانه مراجعان می توانند قبل از حضور در مرکز درمانی مورد نظر، اقدام به دریافت نوبت غیرحضوری کنند. لازم به ذکر است این سامانه برای تمامی کشور فعال بوده و کمک شایانی به کاهش ازدحام در مراکز درمانی تامین اجتماعی است. برای آشنایی بیشتر با این سامانه مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
پیگیری واریزی بیمه بیکاری از سامانه جامع روابط کار
شاید برای شما نیز این سوال مطرح شود که با تغییر سامانه بیمه بیکاری چگونه میتوانید از واریزی بیمه بیکاری خود و مبلغ آن اطلاع کسب کنید. برای این کار سه روش پیش روی شماست.
ابتدا با نام کاربری و رمز عبور خود به سامانه جامع روابط کار وارد شوید. بخش بیمه بیکاری را انتخاب و سپس از قسمت مشاهده وضعیت واریز میتوانید وضعیت واریز بیمه بیکاری و اطلاعاتی مانند تاریخ واریز، مبلغ واریزی و وضعیت پرداخت را مشاهده کنید.
سامانه تلفنی 1420 روش دیگری است که می توانید از وضعیت واریز بیمه بیکاری اطلاع یابید.
در صورتی که دو روش بالا امکان پذیر نبود با همراه داشتن مدارک زیر می توانید واریزی بیمه بیکاری خود را حضوری بررسی کنید.
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی شناسنامه
دفترچه بیمه بیکاری
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه بیمه بیکاری به نشانی اینترنتی bimebikari.mcls.gov.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. اگر هنگام فصل کار اخراج شده باشن و بیکار شدن آن ها غیر ارادی تشخیص داده بشه، می تونن از بیمه بیکاری استفاده کنن.
پاسخ مشاور: سلام. خیر.