برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت
برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت
استفاده از بنزین سهمیه ای نسبت به نوع آزاد هزینه کمتری دارد و به همین دلیل تمامی مالکان وسایل نقلیه برای دریافت کارت سوخت اقدام می کنند. با توجه به این موضوع باید بررسی کرد که نحوه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت چگونه بوده و نشانی سامانه پیگیری چیست. آشنایی با شرایط و مدارک لازم اهمیت زیادی داشته و اشخاص می بایست نحوه درخواست صدور مدرک را به شکل مرحله به مرحله فراگرفته تا در ادامه مراحل را به ترتیب و به درستی طی نمایند.
ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت در حال حاضر حضوری بوده و افراد از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +10 موفق به ثبت تقاضا و تکمیل فرم های مرتبط خواهند شد. در این مقاله ابتدا شرایط و مدارک لازم برای اخذ کارت سوخت شرح داده شده و سپس اطلاعاتی در خصوص نام نویسی با موبایل آمده است. از طریق مطالعه این مطلب می توان با سامانه پیگیری صدور آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص شیوه تقاضای مدرک المثنی به دست آورد.
شرایط ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت
کارت سوخت و بنزین سهمیه ای تنها به موتورهای غیر فرسوده تعلق گرفته و به طور کلی اگر از سال ساخت موتور 10 سال بگذرد، دستگاه فرسوده به حساب می آید. مالکان دستگاه های واجد شرایط باید توجه داشته باشند که در صورت عدم رعایت سایر قوانین هیچ مدرکی برای آنان صادر نشده که جهت رفاه حال متقاضیان لیست سایر شرایط در زیر آورده شده است:
تنها مالک موتور سیکلت یا نماینده قانونی او اجازه نام نویسی دارد.
ثبت نام به شکل حضوری انجام شده و ارائه تمامی مدارک هویتی و مستندات مربوط به مالکیت دستگاه الزامی است.
سهمیه بنزین موتور ماهی 25 لیتر می باشد که امکان دارد برخی از سازمان ها سهمیه بنزین جبرانی اعطا نمایند.
در صورت استفاده از کل سهمیه مالک می بایست در باقی روزهای ماه از بنزین آزاد استفاده کند.
اگر فرد در طول ماه از سهمیه مربوطه استفاده ننماید، سهمیه ذخیره شده و امکان استفاده در ماه های بعدی فراهم خواهد شد.
حداکثر مدت زمان ذخیره سهمیه 9 ماه و در واقع 225 لیتر برای یک مالک است.
در صورت مفقودی کارت سوخت موتور سیکلت امکان درخواست صدور مدرک المثنی وجود دارد.
صدور مدرک هزینه در بر داشته و پرداخت مبالغ تعیین شده الزامی است.
از سال ساخت موتور سیکلت نباید بیشتر از 10 سال گذشته باشد.
پس از گذشت 10 سال از سال ساخت دستگاه، کارت سوخت باطل شده و مالک می بایست از بنزین آزاد استفاده کند.
در برخی مواقع شماره تلفن همراه مورد استفاده برای ثبت نام باید به نام مالک باشد.
اشخاص پس از دریافت کارت سوخت حداکثر 3 بار در روز اجازه سوخت گیری با آن را داشته و حداکثر بنزین قابل دریافت در هر مرتبه، ده لیتر است.
پس از نام نویسی کارت سوخت می توان وضعیت صدور را از طریق مراجعه به سامانه پیگیری بررسی کرد.
به طور کلی باید توضیح داد که پس از خرید موتور سیکلت نو کارت سوخت به شکل خودکار برای خریدار ارسال شده اما اگر دستگاه نو نبوده و دست دوم به حساب آید، مالک می بایست مراحلی را برای درخواست کارت سوخت طی نماید. قرار است در آینده سامانه ای برای نام نویسی راه اندازی شود اما در حال حاضر کلیه مراحل تقاضا به صورت حضوری طی می گردد.
شرایط ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت به این صورت است که متقاضی باید ثابت کند مالک دستگاه بوده و از سال ساخت موتور او کمتر از 10 سال گذشته است. به همین دلیل افراد موظف به ارائه مدارک دستگاه به کارشناسان بوده تا سال ساخت مورد بررسی قرار گرفته و مالک دستگاه مربوطه نیز به شکل دقیق شناسایی شود.
مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت
متقاضیان واجد شرایط ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت می بایست مدارک لازم را به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 ارائه داده تا موفق به ثبت نهایی درخواست گردند. بدیهی است که اگر فرد تمامی مدارک لازم را ارائه نداده یا مستندات او مورد تایید نبوده و برای مثال سند موتور نشان دهد که دستگاه بیش از 10 سال پیش ساخته شده است، با مشکل مواجه خواهد شد. جهت رفاه حال متقاضیان لیستی از مدارک لازم همراه با توضیحات تکمیلی در زیر آورده شده است.
مدارک هویتی: ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت می بایست توسط مالک دستگاه یا نماینده قانونی و وکیل او صورت گیرد که برای این امر نیاز به ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی برای احراز هویت خواهد بود.
مدارک موتور: دستگاه های سرقت شده یا قاچاقی فاقد مدارک معتبر بوده و کارت سوخت به آنان تعلق نخواهد گرفت، افراد می بایست اصل و کپی سند یا بنچاق و کارت موتور را به کارشناسان ارائه داده و از این طریق مالکیت خود را نیز به اثبات برسانند. ارائه بیمه نامه دستگاه و کد شناسایی VIN نیز الزامی بوده و حائز اهمیت است.
اطلاعات تماس و نشانی: مالک دستگاه یا وکیل قانونی او می بایست اطلاعات تماس و نشانی را در فرم های ثبت نام کارت سوخت به درستی درج نماید. در برخی مواقع بخصوص برای درخواست کارت سوخت المثنی لازم است شماره تماس ارائه شده به نام متقاضی به ثبت رسیده باشد.
فرم های درخواست: فرم های ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت پس از حضور در دفاتر پلیس +10 در دسترس قرار گرفته و قابل تکمیل می گردند.
کارت بانکی یا پول: برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت نیاز به پرداخت حداقل 100 هزار تومان هزینه بوده که می توان مبلغ را به شکل حضوری پرداخت نمود.
افراد فاقد کارت سوخت موتور سیکلت مانند مالکان دستگاه های فرسوده می توانند از بنزین آزاد استفاده نمایند، اما هزینه بنزین آزاد حدودا دو برابر نوع سهمیه ای بوده و به همین دلیل اشخاص تمایل زیادی به ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت و دریافت خدمات از سامانه پیگیری وضعیت صدور نشان می دهند. دفاتر پلیس +10 خدمات نام نویسی را به صورت حضوری ارائه داده اما به علت وجود دفاتر متعدد در سطح شهرها شلوغی چندانی در مراکز وجود نداشته و اشخاص نیاز به دریافت نوبت قبلی ندارند.
مدارک هویتی و سند موتور سیکلت یا کارت آن جزو مهم ترین مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت به شمار می روند، قانونی مبنی بر این که کارت مورد استفاده برای واریز هزینه می بایست به نام مالک باشد وجود نداشته و چنین محدودیت هایی اعمال نشده است. به طور کلی افراد نیاز به تهیه مستندات خاصی برای اخذ خدمات نداشته و ارائه موارد هویتی و مالکیتی کافی خواهد بود.
نحوه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت
در ارتباط با نحوه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت باید شرح داد که طبق اظهارات مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی قرار است در آینده سامانه ای برای ثبت تقاضا راه اندازی شده و مدت زمان انتظار برای دریافت کارت سوخت از 1 ماه به 10 روز کاهش یابد، اما تاکنون سامانه ای راه اندازی نشده و تمامی متقاضیان واجد شرایط برای دریافت خدمات از طریق مراجعه حضوری اقدام می نمایند.
در ارتباط با نحوه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت باید شرح داد که در صورت خرید یک دستگاه نو به طور معمول نیاز به طی کردن مراحل خاصی نبوده و مدرک به شکل خودکار برای فرد صادر شده و از طریق پست ارسال خواهد شد. افرادی که یک دستگاه استفاده شده خریده و موتور سیکلت آنان قبلا مالک دیگری داشته است، می بایست فرم های ثبت درخواست را در دفاتر پلیس +10 تکمیل کنند که لیستی از مراحل ثبت درخواست در زیر آورده شده و قابل مطالعه می باشد:
مراجعه به دفاتر پلیس +10 و تکمیل فرم ها: به علت عدم راه اندازی سامانه ای برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت افراد می بایست در دفاتر پلیس +10 حضور یافته و درخواست خود را مطرح کنند. در ادامه کارشناسان فرم های مربوطه را در اختیار متقاضی قرار داده و فرد ملزم به تکمیل فیلدها با اطلاعات مورد نیاز می باشد.
ارائه مدارک لازم: در مرحله بعدی متقاضیان واجد شرایط باید فرم تکمیل شده را همراه با مستندات و مدارک معتبر در اختیار کارشناسان قرار دهند. ممکن است در صورت شلوغی دفاتر افراد چند دقیقه ای انتظار کشیده اما به طور معمول نیاز به دریافت وقت قبلی وجود ندارد.
واریز هزینه ها و ثبت نهایی درخواست: اگر فرم درخواست به صورت صحیح تکمیل شده و مشکل خاصی در آن دیده نشود، فرد اجازه واریز هزینه را داشته و در ادامه درخواست او نهایی خواهد شد. نکته قابل توجه این است که به محض تقاضا کارت صادر نشده و مدرک در آینده از طریق پست برای شخص ارسال می شود.
افرادی که موتور سیکلت نو نخریده و در واقع از یک مالک دستگاه خریداری می کنند، ممکن است پس از تعویض پلاک نیاز به تکمیل فرم ها در دفاتر پلیس +10 نداشته باشند. زیرا اگر مالک قبلی کارت پیشین را بسوزاند پس از تعویض پلاک کارت سوخت جدید به شکل خودکار برای مالک جدید صادر می شود. به این دلیل که در برخی مواقع مالک پیشین برای سوزاندن مدرک اقدام نکرده و مراحل ابطال را طی نمی نماید، توصیه می شود تمامی افراد در دفاتر پلیس +10 حضور یافته و وضعیت را جویا شده و راهنمایی لازم در خصوص تکمیل فرم های نام نویسی یا عدم نیاز به تکمیل موارد را دریافت نمایند.
پس از ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت ناجا و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی راستی آزمایی انجام داده و اطلاعات مالک را شخصی سازی می کنند، در ادامه کارت سوخت صادر شده که این فرآیند 20 روز به طول می انجامد. در مرحله بعدی مدرک مربوطه تحویل شرکت پست داده شده و در طی حدودا 1 الی 3 هفته به دست متقاضی خواهد رسید.
ثبت نام کارت سوخت اینترنتی با موبایل
امکان ثبت نام کارت سوخت اینترنتی با موبایل وجود نداشته و اشخاص جهت دریافت خدمات می بایست در دفاتر پلیس +10 حضور یابند، قرار است در آینده سامانه ای برای ارائه خدمات نام نویسی غیرحضوری راه اندازی شود که در حال حاضر هیچ سایتی در سامانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی niopdc.ir معرفی نشده و در دسترس نمی باشد.
برخی از افراد تصور دارند که از طریق ورود به سایت یا اپلیکیشن دولت من امکان ثبت نام کارت سوخت اینترنتی با موبایل فراهم شده که در جواب باید گفت دولت من در واقع سامانه پیگیری بوده و شرایط نام نویسی را فراهم نمی کند. برخی از افراد نیز اظهار می دارند که از طریق شماره گیری کد *4# امکان ثبت نام غیر حضوری فراهم شده اما این روش از طریق منابع معتبر اطلاع رسانی نشده و تنها راه نام نویسی حضور در دفاتر پلیس +10 اعلام شده است.
در خصوص مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت غیر حضوری اطلاعات خاصی در دسترس نبوده زیرا اشخاص در حال حاضر امکان نام نویسی اینترنتی را ندارند. هر متقاضی برای دریافت خدمات ملزم به ارائه اصل مدارک خود به کارشناسان بوده و وضعیت او در ادامه مورد ارزیابی و راستی آزمایی قرار می گیرد.
پیگیری کارت سوخت موتور سیکلت
اگر چه ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت به شکل حضوری صورت می گیرد اما در ادامه می توان از طریق ورود به سامانه پیگیری اطلاعاتی در خصوص وضعیت صدور مدرک به دست آورد. اشخاص برای دریافت خدمات امکان مراجعه به سایت های متنوعی مانند سامانه رهگیری مرسولات سازمانی یا دولت من را داشته که راهنمای تصویری در ادامه آورده شده است.
سامانه ای با نشانی najatracking.post.ir برای رهگیری مرسولات سازمانی راه اندازی شده و خدمات بررسی وضعیت کارت سوخت را ارائه می دهد. افراد پس از ورود به سامانه پیگیری می بایست نوع سند را اسناد موتور سیکلت قرار داده و سپس فیلدها را با اطلاعات خواسته شده تکمیل کنند. در ادامه نتیجه نمایش داده شده و قابل بررسی خواهد بود.
سامانه پیگیری کارت سوخت موتور سیکلت najatracking.post.ir تنها امکان بررسی وضعیت دریافت کارت سوخت را فراهم کرده و اشخاص واجد شرایط امکان نام نویسی جهت اخذ خدمات در سایت را نداشته و نمی توانند برای بارگذاری مدارک اقدام نمایند. بنابراین امکان درخواست مدرک از طریق روش حضوری فراهم شده اما اجازه بررسی وضعیت به صورت آنلاین وجود دارد.
اشخاص می توانند برای بررسی وضعیت کارت سوخت موتور سیکلت به سایت sso.my.gov.ir مراجعه کرده و در ادامه مراحل ورود به حساب کاربری را طی نمایند. فرم ورود به شرح تصویر زیر بوده و ابتدا می بایست شماره تلفن همراه و کد امنیتی در فرم درج شده تا رمز عبور یکبار مصرف از طریق پیامک دریافت شود.
حالا باید کد را در فرم تایپ کرد.
در ادامه متقاضیان می بایست مورد فراجا را از بخش سازمان های ملی و استاتی انتخاب کرده و سپس وارد سایت مربوطه شوند.
حالا می توان گزینه استعلام وضعیت کارت سوخت موتور سیکلت را انتخاب کرد. ممکن است در برخی مواقع این گزینه در سامانه نمایش داده نشده و خارج از دسترس باشد.
افراد باید توجه کنند که امکان پیگیری وضعیت صدور کارت سوخت موتور سیکلت و طی کردن مراحل بالا از طریق دانلود برنامه دولت من نیز وجود داشته و متقاضیان می توانند برنامه مورد نظر را بر روی تلفن همراه نصب کنند. جهت رفاه حال اشخاص نشانی های دانلود در جدول زیر آورده شده و قابل استفاده می باشد.
لینک دانلود برنامه دولت من | |
دانلود دولت من اندروید | دانلود |
دریافت دولت من برای آیفون | دانلود |
نکته قابل توجه این است که اپلیکیشن دولت من برای تلفن همراه های اندروید و آیفون عرضه شده و نسخه ios آن در دسترس می باشد. افراد در صورت عدم دریافت خدمات لازم از دولت من و عدم نمایش وضعیت موتور سیکلت باید به سایت رهگیری مرسولات سازمانی مراجعه کرده و از طریق آن سامانه خدمات اخذ نمایند.
افراد می توانند عبارت M*VIN را از طریق پیامک به شماره 1101202040 ارسال کرده تا نتیجه نیز به صورت پیامکی ارسال شود. متقاضیان همچنین می توانند در دفاتر پلیس +10 حضور یافته و پیگیری را به شکل حضوری انجام داده و سوالات را مطرح نمایند. یکی دیگر از روش های پیگیری شماره گیری کد دستوری 10*840# بوده و همچنین می توان از طریق تماس تلفنی به جستجوی اطلاعات پرداخت که در ادامه لیستی از شماره های تماس برای پیگیری تلفنی و نشانی سامانه پیگیری کارت سوخت جا مانده در جایگاه آورده شده است.
شماره های تماس برای پیگیری تلفنی | |
شماره تماس با پلیس ناجا | 021-812405140 |
شماره برقراری ارتباط با شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی | 9627 |
شماره شرکت پست | 193 |
سایت پیگیری کارت سوخت جا مانده در جایگاه | ورود |
لازم به ذکر است که گاهی اوقات اشخاص کارت موتور سیکلت را در جایگاه سوخت جا گذاشته که در این صورت امکان پیگیری از طریق مراجعه به نشانی gts.niopdc.ir وجود خواهد داشت. به طور معمول کارت سوخت موتور سیکلت 10 روز پس از تعویض پلاک یا حدودا 1 الی 2 ماه پس از حضور در دفاتر پلیس +10 به دست متقاضیان می رسد. افراد باید توجه داشته باشند که رمز پیش فرض مدرک 4 رقم آخر کد ملی مالک است، در صورت تمایل برای تغییر رمز باید به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی مراجعه کرد.
درخواست کارت سوخت المثنی برای موتورسیکلت
گاهی اوقات افراد با مشکل مفقودی کارت سوخت مواجه شده و نیاز به درخواست کارت سوخت المثنی برای موتورسیکلت خود داشته که این کار از طریق حضور در دفاتر پلیس +10 صورت می گیرد. افراد واجد شرایط که از سال ساخت دستگاه آنان کمتر از 10 سال گذشته می بایست مراحل زیر را به ترتیب طی نمایند:
حضور در دفاتر پلیس +10
اعلام مفقودی کارت سوخت جهت باطل کردن آن
درخواست کارت المثنی و ارائه مدارک لازم مانند موارد هویتی و اسناد مالکیت دستگاه
پرداخت هزینه های لازم که امکان دارد هزینه اخذ مدرک المثنی بیشتر از مبلغ لازم برای دریافت کارت سوخت عادی باشد.
پس از ثبت درخواست کارت سوخت المثنی برای موتورسیکلت و راستی آزمایی در نهایت مدرک از طریق پست برای متقاضی ارسال شده و قابل استفاده خواهد گشت. افراد می توانند از طریق مراجعه به سامانه پیگیری najatracking.post.ir یا دولت من برای پیگیری وضعیت صدور مدرک اقدام کرده و اطلاعات کافی به دست آورند.
کد VIN موتور یکی از مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت به حساب آمده که هنگام درخواست مفقودی مدرک قبلی و صدور مورد المثنی مورد استفاده واقع خواهد شد. اشخاص می بایست تمامی مدارک لازم را هنگام مراجعه حضوری به کارشناسان ارائه داده تا با مشکلاتی مانند رد درخواست مواجه نشوند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: خیر تا حالا سامانه ای برای ثبت نام غیرحضوری راه اندازی نشده.