برای مشاوره درباره سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی
برای مشاوره درباره سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی
برای ورود مستقیم به سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی به نشانی aibs.ir ارائه شده است.
در سال های اخیر به منظور نظارت بر حمل و نگهداری دام های مختلف و جلوگیری از قاچاق گوسفند، گاو، بز، شتر یا اسب سایتی با عنوان سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی راه اندازی شده که اشخاص در خصوص نحوه ورود به سایت و ثبت اطلاعات با سوالاتی مواجه خواهند شد. آشنایی با پرتال جامع هویت و اصلاح نژاد گله مفید واقع شده و همچنین کسب اطلاعات در خصوص بخش های واردات ژنی و چاپ شناسنامه اسب کمک کننده می باشد.
سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir شامل بخش های متنوعی مانند استعلام و ثبت هویت و اصلاح نژاد دام، واردات اسب و مواد ژنی بوده که در این مقاله به معرفی تمام قسمت ها پرداخته شده و نحوه ورود به سایت به شکل تصویری شرح داده شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مطلب با امکانات متنوع سامانه آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص بخش های واردات اسب و چاپ شناسنامه یا قوانین اخذ پلاک برای گله به دست خواهند آورد.
معرفی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir
به علت بروز مشکلاتی مانند قاچاق دام ها و به منظور جلوگیری از هر گونه حمل و نگهداری، سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir راه اندازی شده و افراد موظف به ثبت هویت گله های مختلف در سایت می باشند. باید بررسی کرد که نحوه ثبت هویت چگونه بوده و هر دامدار برای این امر چقدر مهلت خواهد داشت.
در خصوص معرفی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir باید توضیح داد که غالبا دامداران پس از تهیه گله می بایست حداکثر ظرف 6 ماه الی 1 سال جزئیات را در سایت مربوطه به ثبت رسانده و برای هر حیوان پلاک دریافت کنند. پلاک ها می بایست در نهایت روی گوش های حیوانات قرار گرفته و آن ها را هویت دار نماید. باید توجه داشت که زمان در نظر گرفته شده برای ثبت هویت دام سنگین حداکثر 6 ماه و برای نوع سبک حداکثر 1 سال بوده که همچنین پلاک گله های اصلاح نژادی و صنعتی می بایست بر روی دو گوش و دیگر موارد بر روی یک گوش قرار گیرد.
از بخش های مختلف سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی می توان به سامانه جامع هویت و استعلام از دامپزشکی، واردات مواد ژنی، واردات اسب، اصلاح نژاد و چاپ شناسنامه اسب اشاره کرد. باید توجه داشت که حمل یا نگهداری گله فاقد هویت، غیر قانونی و قاچاق به حساب آمده که به همین دلیل تمامی اشخاص ملزم به طی کردن مراحل ورود به سایت و ثبت هویت حیوانات خود می باشند.
راهنمای ورود به سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی
در راهنمای ورود به سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی باید توضیح داد که این سایت خود شامل بخش های مختلفی بوده و در واقع یک پرتال برای دسترسی به سامانه های مرتبط با هویت گله به حساب می آید. در ادامه راهنمای تصویری ورود به سایت و دسترسی به بخش های مختلف آن آورده شده و قابل مشاهده می باشد.
ابتدا می بایست نشانی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir در مرورگر جستجو شده و سپس گزینه مرتبط مانند تصویر زیر انتخاب شود.
حالا می توان به قسمت های مختلف سامانه دسترسی یافته و خدمات دریافت کرد.
باید توجه داشت که اخذ خدمات از هر یک از قسمت های سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی نیاز به طی کردن مراحل ورود به حساب کاربری داشته که اشخاص می توانند مقادیر ورود را از مسئول مربوطه دریافت نمایند. اشخاص صاحب گله پس از افزایش دام از طریق هر روشی مانند خرید یا زاد و ولد می بایست هویت حیوانات جدید را به ثبت برسانند.
سوال برخی از افراد این است که پس از ثبت هویت گله در سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی، چه مرکزی مسئولیت درج پلاک بر روی گوش حیوانات را داشته که در پاسخ باید اشاره کرد اتحادیه دامداری، اتحادیه صنعت همگام، اتحادیه عشایری، دامپزشکی و صندوق بیمه کشاورزی در هر استان این مسئولیت را بر عهده خواهند گرفت. این امر هزینه هایی نیز در بر داشته که از سوی مسئولان اعلام شده و اطلاع رسانی می شود.
سامانه جامع هویت دام
پس از ورود به سایت مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی اشخاص می توانند برای استعلام گله یا ثبت گله جدید اقدام کرده و مراحل لازم را به صورت آنلاین طی نمایند. جهت رفاه حال متقاضیان در ادامه راهنمای تصویری ورود به سامانه جامع هویت دام و اخذ خدمات آورده شده و توضیحات تکمیلی قابل مطالعه می باشد.
پس از جستجوی نشانی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir در مرورگر باید روی گزینه هویت دام و استعلام از دامپزشکی کلیک کرد.
در ادامه می بایست اطلاعات ورود در فرم درج شود که امکان دریافت اطلاعات از طریق مسئولان مربوطه وجود دارد.
حالا افراد می توانند در صفحه باز شده اطلاعات گله مورد نظر را وارد کرده و به جستجو بپردازند. متقاضیان ثبت گله جدید، می بایست ابتدا روی اطلاعات گله و سپس روی ثبت جدید کلیک نموده تا فرم های مربوطه در اختیار آنان قرار گیرد.
جهت ثبت گله نیاز به تکمیل فرم زیر بوده که ابتدا می بایست گزینه جستجوی کد اپیدمیولوژیک را جهت اخذ کد انتخاب نمود. البته باید اظهار داشت واحدهای دامداری و صنعتی می بایست این کد را جهت جلوگیری از قاچاق دام و هویت دار نمودن گله از دامپزشکی دریافت کرده و از کدهای موجود در سامانه استفاده نکنند.
در ادامه اشخاص باید اطلاعات استان و محل سکونت را در فرم وارد کرده و به جستجو بپردازند. حالا می توان کد اپیدمیولوژیک 11 رقمی نمایش داده شده را انتخاب نمود.
پس از تکمیل اولین فرم، متقاضیان می بایست به درج اطلاعات لازم در فرم اطلاعات زیر واحد پرداخته و جزئیات مجوز فعالیت را به ثبت برسانند که شناسه یکتا در ادامه از سوی سیستم ثبت هویت ارائه می شود.
درج اطلاعات هویتی دامدار در فرم ضروری است. در نهایت پس از کلیک بر روی گزینه ثبت، می توان کد گله و شناسه یکتا را از سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی دریافت کرده و در ادامه هویت دام ها را به ثبت رساند.
جهت ثبت هویت گله در سامانه جامع هویت دام می بایست روی اطلاعات هویت در بخش فهرست کلیک شده و سپس گزینه جدید انتخاب شود. متقاضیان همچنین می توانند از طریق تکمیل فرم جستجو برای جستجوی گله اقدام نمایند.
حالا افراد می توانند گونه، جنسیت، نوع فعالیت، کد ملی مامور و دام را در فرم درج نمایند.
در صورتی که افراد اطلاعات دام را به شکل گروهی در فایلی مانند اکسل ذخیره کرده باشند، امکان انتخاب گزینه انتقال داده های هویت و کلیک بر روی انتخاب فایل هویت دام را در اختیار خواهند داشت.
باید اشاره کرد که هدف از راه اندازی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir شناسایی گله ها و اختصاص یک کد هویتی 15 رقمی به آنان بوده که تمامی مراکز موظف به پیروی از قوانین و درج اطلاعات گله در سامانه جامع هویت می باشند. از مدارک لازم برای این کار می توان به کد اپیدمیولوژیک، اطلاعات تماس و نشانی، اطلاعات هویتی دامدار و گله اشاره نمود که امکان اخذ کد اپیدمیولوژیک آنلاین فراهم شده اما برخی از گروه های خاص مانند صاحبان دام صنعتی که شامل بز، گاو، شتر، گوسفند و گاومیش می شود برای اخذ کد باید با دامپزشکی در ارتباط باشند.
عدم ثبت هویت گله در سامانه جامع هویت دام نمایانگر قاچاق بودن موارد بوده و در واقع فرد با حمل و نگهداری حیوانات مرتکب عملی غیر قانونی خواهد شد، به همین دلیل طی کردن مراحل ثبت هویت ضروری و الزامی است. اشخاص در صورت بروز مشکل می توانند با واحدهای ارائه دهنده خدمات در استان مانند دامپزشکی یا اتحادیه دامداری و عشایری ارتباط برقرار کرده و سوالات را مطرح نمایند.
لازم به ذکر است که امکان مدیریت کاربران نیز در سامانه فراهم شده و مدیران می توانند برای تعریف مامور پلاک کوب یا پیمانکار ثبت گله به شکل کاملا اینترنتی اقدام کنند. در واقع این سایت به دو گروه دامداران و سازمان های ناظر بر تولید و بهبود دام خدمات ارائه داده و مدیریت گله ها را تا حدودی ساده تر می نماید.
گاهی اوقات امکان دارد سامانه از دسترس خارج شده و خدمات لازم را به کاربران ارائه ندهد که در این صورت متقاضیان می بایست صبوری به خرج داده یا از طریق برقراری ارتباط با کارشناسان راهنمایی دریافت کرده و مشکل را گزارش دهند. همچنین می توان با تعویض مرورگر یا از طریق استفاده از سیستم های پیشرفته تر برای حل مشکلات اقدام کرد که اگر مسئله فنی باشد، تنها کارشناسان امکان حل آن را خواهند داشت
سامانه اصلاح نژاد دام
در جواب این پرسش که سامانه اصلاح نژاد دام چیست باید توضیح داد، منظور از اصلاح نژاد بررسی ارزش ژنتیکی گله، تثبیت ژن های موثر بوده که در نهایت پس از ارزیابی ژن تاثیرگذار بر روی افزایش مواردی مانند بازدهی تولید و بهبود اقتصاد دامی، گله های بهتر تولید شده و به نوعی اقتصاد مربوطه نیز رشد می نماید. به منظور ارائه خدمات الکترونیکی مربوط به اصلاح نژاد سامانه ای نیز راه اندازی شده که توضیحات بیشتر در ادامه آورده شده است.
سامانه اصلاح نژاد دام در واقع یکی از بخش های سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir بوده که پس از ورود به سایت می توان گزینه مربوطه را انتخاب کرده و برای اخذ خدمات اقدام نمود.
جهت استفاده از بخش های مختلف سامانه اصلاح نژاد دام نیاز به ورود به حساب کاربری بوده که متقاضیان می بایست مقادیر را از مسئولان مربوطه دریافت نمایند. دامداری ها، اتحادیه صنعت همگام، اتحادیه عشایری یا دامپزشکی اطلاعات خوبی در اختیار دامداران قرار داده و در صورت لزوم راهنمایی لازم را ارائه خواهند داد. به این دلیل که گزینه ثبت نام یا ایجاد حساب کاربری در سایت دیده نمی شود، افراد چاره ای به جز برقراری ارتباط با مراکز جهت اخذ مقادیر ورود ندارند.
جهت اصلاح نژاد دام ابتدا ژن های موثر در تولید دام شناسایی شده و از طریق توزیع آن ها و ایجاد شبکه تلقیح مصنوعی به بهبود تولید گله پرداخته می شود. خدمات این بخش از سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی با بخش مربوط به ثبت هویت گله تفاوت داشته و در واقع قسمت ثبت هویت بر روی عدم قاچاق گله تمرکز داشته اما اصلاح نژاد تمرکز بر روی بهبود تولید و افزایش گله های برتر دارد.
سامانه واردات مواد ژنی
یکی دیگر از بخش های سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir واردات مواد ژنی نام داشته که خدمات الکترونیکی را به واردکنندگان و فعالان در این حوزه ارائه می دهد. در ادامه راهنمای تصویری ورود به سایت وارد کنندگان آورده شده و توضیحاتی در خصوص قوانین و مقررات شرح داده شده است.
پس از جستجوی نشانی aibs.ir در مرورگر می بایست گزینه سامانه واردات مواد ژنی را انتخاب کرد.
در ادامه می بایست روی ورود کلیک نمود.
ابتدا باید کد امنیتی نمایش داده شده در فرم درج شود.
حالا می بایست نام کاربری و رمز عبور را در فرم تایپ کرده و روی ورود کلیک نمود که افراد فاقد حساب در سامانه واردات مواد ژنی می بایست به صورت حضوری به مرکز اصلاح نژاد مراجعه کرده و مدارک دال بر ثبت شرکت را جهت اخذ نام کاربری ارائه دهند.
افراد هنگام ثبت نام در سامانه واردات مواد ژنی باید نهایت دقت را به خرج داده و اطلاعات را به صورت صحیح وارد نمایند، زیرا امکان اعمال تغییرات وجود نداشته و طبیعتا صدور مجوز حاوی اطلاعات اشتباه بی فایده بوده و مجوز بی اعتبار به حساب می آید. توصیه می شود متقاضیان پیش از هر گونه ثبت درخواست در سامانه واردات مواد ژنی به نشانی abc.org.ir مراجعه کرده و قوانین را مورد مطالعه قرار دهند.
وارد کردن مواد ژنی شرایط خاصی داشته که گاهی اوقات اطلاعیه های جدیدی در این خصوص منتشر شده و در سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی قرار می گیرد، برای مثال طبق آخرین اخبار تمامی وارد کنندگان ملزم به ارائه مدرک گواهی بهداشتی محموله به دبیر کمیته واردات و صادرات بوده و همچنین باید توجه داشت که نمونه برداری ها دیگر از طریق وارد کننده تحویل گرفته نشده و نمایندگان سازمان در گمرک مراحل نمونه برداری را طی می نمایند.
سامانه واردات اسب
سامانه واردات اسب خدمات الکترونیکی مورد نیاز را به وارد کنندگان ارائه داده و افراد را از مراجعه حضوری برای اخذ خدمات معاف می نماید، اما باید بررسی کرد که نحوه ورود به سایت چگونه بوده و امکانات قابل استفاده شامل چه مواردی می باشد. در ادامه راهنمای تصویری همراه با توضیحات لازم آمده و برای علاقمندان به واردات اسب قابل مطالعه است.
پس از جستجوی نشانی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir می بایست روی سامانه واردات اسب کلیک کرد.
در ادامه افراد می توانند مراحل ورود به حساب کاربری را طی نمایند که باید توضیح داد برخی اوقات سایت از دسترس خارج شده و امکان اخذ خدمات الکترونیکی وجود نخواهد داشت. افراد می بایست تا رفع مشکلات صبوری به خرج داده یا از طریق برقراری ارتباط با سازمان ها و مطرح نمودن مسائل، راهنمایی لازم را دریافت نمایند.
سامانه واردات اسب قوانین و اطلاعیه های مربوط به واردات را منتشر کرده و راهنمایی های لازم را در اختیار فعالان در این حوزه ارائه می دهد. اشخاص برای انجام چنین فعالیتی نیاز به برخورداری از مجوزهای معتبر داشته که جزئیات لازم را باید از طریق سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی جستجو و پیگیری نمود.
سامانه الکترونیکی سازمان اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی به منظور نظارت بر روی انواع دام ها و گله ها فعالیت کرده و علاوه بر ارائه خدمات به صاحبان شتر، گوسفند و گاو، به وارد کنندگان دیگر موارد مانند اسب نیز خدمات ارائه می دهد. راه اندازی این سایت احتمال قاچاق را کاهش داده و امروزه واردات به صورت قانونی و توسط افراد دارای صلاحیت انجام می شود.
سامانه چاپ شناسنامه اسب
ثبت هویت هر دام در سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir منجر به جلوگیری از قاچاق گله ها و حیوانات شده و به نوعی سازماندهی و مدیریت پرورش دام را ساده خواهد نمود. یکی از بخش های سایت، سامانه چاپ شناسنامه اسب نام داشته که راهنمای تصویری ورود به آن قسمت همراه با توضیحات در زیر آورده شده است.
پس از ورود به سایت مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی می بایست روی گزینه سامانه چاپ شناسنامه اسب کلیک کرد.
در ادامه باید نام کاربری و رمز عبور را در فرم تایپ نموده که افراد فاقد حساب جهت اخذ اطلاعات ورود نیاز به برقراری ارتباط با مراکز دارند. باید توجه داشت که جهت فعالسازی حساب در سامانه aibs.ir غالبا نیاز به یک بار مراجعه حضوری به سازمان ها برای احراز هویت و اخذ نام کاربری می باشد، اما در ادامه می توان بخش مهمی از خدمات را به شکل الکترونیکی دریافت کرد.
سامانه چاپ شناسنامه اسب به پرورش دهندگان اسب خدمات ارائه داده و با اختصاص هویت به هر یک از حیوانات شناسایی آن ها را ساده کرده و احتمال قاچاق را کاهش می دهد. فاقد هویت بودن دام ها نمایانگر غیر قانونی بودن پرورش آن ها به حساب آمده و ممکن است شخص به علت قاچاق مورد سرزنش قرار گرفته و دچار مشکلات شود.
اخذ خدمات از بخش های مختلف سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی نیاز به ورود به حساب کاربری داشته که اشخاص در غیر این صورت موفق به ثبت درخواست های مختلف نمی شوند. مدارک لازم برای تقاضای چاپ شناسنامه عکس از سوی سایت اطلاع رسانی شده که در اغلب مواقع اطلاعات هویتی صاحب اسب و اطلاعات حیوان مورد نیاز واقع خواهد شد.
امکانات سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی
امکانات سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی متنوع بوده اما خدمات تمامی بخش های سایت را می توان با بهبود تولید و نگهداری دام و افزایش گله های برتر مرتبط دانست، در جدول زیر لیستی از امکانات سامانه آورده شده که باید توجه داشت تنها اشخاص فعال در حوزه نگهداری یا واردات امکان استفاده از قسمت ها را دارند.
امکانات سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی | |
سامانه جامع هویت و استعلام از دامپزشکی | سامانه واردات اسب |
سامانه واردات مواد ژنی | سامانه چاپ شناسنامه اسب |
سامانه اصلاح نژاد دام | آموزش کار با سامانه |
بدیهی است که عدم برخورداری از هویت گله احتمال دزدی یا قاچاق را افزایش داده که به همین دلیل پس از راه اندازی سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی aibs.ir به هر حیوان یک هویت اختصاص داده شده و کدی 15 رقمی به هر راس اعطا شد. جهت ثبت هویت برای هر دام پلاک یا شناسنامه صادر شده که پلاک ها می بایست روی یک گوش یا هر دو گوش نصب شوند.
سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی جهت رفاه حال دامداران و علاقمندان به فعالیت در حوزه پرورش گوسفند، گاو، بز، شتر و موارد دیگر یک دفترچه راهنما نیز منتشر کرده که لینک اخذ آن در زیر آورده شده است. مدیران سازمان ها نیز می توانند از طریق دانلود راهنما و مطالعه بخش های آن با شیوه مدیریت کاربران آشنا شده و اطلاعات به دست آورند.
برای دانلود دفترچه راهنمای مدیریت کاربران در سامانه جامع هویت دام کلیک کنید.
امکانات سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی تنها پس از ورود به سایت و تکمیل فرم های مربوط به حساب کاربری در دسترس قرار گرفته و عموم اشخاص امکان استفاده از خدماتی مانند ثبت گله آنلاین را ندارند. متقاضیان در صورتی که برای اولین بار قصد استفاده از بخش های مختلف سایت را داشته می بایست ابتدا از طریق مراجعه حضوری به مراکز مربوطه نام کاربری و رمز عبور دریافت کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام افراد می توانند پس از ورود به سایت برای ثبت یا استعلام هویت دام اقدام کرده و خدمات مربوط به وارد کنندگان مواد ژنی را دریافت کنند.