برای مشاوره وام مسکن روستایی
برای مشاوره وام مسکن روستایی
در بسیاری از روستاها، یکی از مشکلات اصلی افراد مشکل کمبود مسکن یا فرسوده بودن مسکن های موجود است. تعداد زیادی از روستایی ها به فکر این هستند که برای خود یک مسکن جدید ساخته یا این که خانه های قدیمی خود را بازسازی کنند. متاسفانه کمبود بودجه یکی از دلایل اصلی این است که افراد از این موضوع منصرف می شوند. در همین راستا دولت برای حمایت از این دست افراد، وام مسکن روستایی را در نظر گرفته است. درصد بالایی از روستایی ها به دلیل عدم آشنایی با این تسهیلات شانس خود را برای ساخت و بازسازی خانه خود از دست می دهند.
وام مسکن روستایی نوعی از تسهیلات است که هر ساله با سقف مبلغ مشخصی به ساکنان بومی روستاهایی با کمتر از ۲۵۰ هزار نفر جمعیت داده می شود. افرادی که قصد دارند تا خانه بسازند یا خانه های خود را بازسازی کنند، پس از مطالعه اطلاعات دقیق این وام، می توانند برای ثبت نام و دریافت آن اقدام کنند. در همین راستا در ادامه این بخش به معرفی وام مسکن روستایی پرداخته شده و مواردی از قبیل شرایط ضامن، بخشنامه ثبت نام، سایت ثبت نام، مدارک لازم برای وام مسکن روستایی و سایر موارد این چنینی بررسی شده اند.
معرفی وام مسکن روستایی
وام مسکن روستایی یکی از وام ها و تسهیلاتی است که توسط بانک های دولتی به افراد حقیقی ارائه شده تا به رونق ساخت مسکن در روستاها و مناطق کوچک تر کمک کند. مدت زمان بالای این وام برای باز پرداخت و همچنین کمکی که به افزایش ساخت و ساز در روستاها می کند باعث شده تا این وام در بین روستایی ها محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند. در همین راستا در ادامه این بخش به معرفی وام مسکن روستایی به صورت کلی پرداخته شده است.
تمامی افرادی که در روستاها و مناطق کم جمعیت با جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر زندگی می کنند، می توانند برای این که ساخت و ساز مسکن خود را شروع کرده یا این که برای بازسازی مسکن خود اقدام کنند، از وام مسکن روستایی استفاده کنند. آن دسته از افرادی که تنها قصد خرید مسکن در این روستاها را دارند هم می توانند وام مسکن روستایی را دریافت کنند. پس از خرید، ساخت یا بازسازی مسکن در روستای مورد نظر، افراد می توانند در طی مدتی که برای بازپرداخت در نظر گرفته شده است، بدهی خود را به بانک پرداخت کنند.
تسهیلات مسکن روستایی می تواند تا حدود زیادی به افراد کمک کرده که صاحب خانه شده و همچنین ساخت و ساز در روستاهای مختلف را هم افزایش بدهد. در همین راستا به تمامی افرادی که در روستاها یا مناطق کم جمعیت زندگی می کنند، پیشنهاد می شود که حتما با این وام و شرایط آن به خوبی آشنایی پیدا کرده و برای دریافت آن اقدام کنند. با استفاده از این وام علاوه بر خرید و ساخت مسکن جدید، می توان خانه های قدیمی و فرسوده را هم به صورت اساسی بازسازی و تعمیر کرد.
بخشنامه ثبت نام وام مسکن روستایی
بخشنامه ثبت نام وام مسکن روستایی یک دستورالعمل رسمی است که توسط مراجع ذی صلاح صادر شده و شرایط و مراحل ثبت نام برای دریافت وام مسکن روستایی را تعیین می کند. این بخشنامه شامل جزئیات مربوط به مدت زمان، مبلغ و شرایط دریافت وام مسکن روستایی است. در ادامه این بخش درباره این بخشنامه و اطلاعاتی که در آن وجود دارد، توضیحات بیشتری ارائه شده است.
برای مثال، در سال گذشته، وزیر راه و شهرسازی در بخشنامه ثبت نام وام مسکن روستایی اعلام کرد که سقف وام نوسازی و ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. همچنین، بانک مرکزی در بخشنامه ای به ۹ بانک عامل ابلاغ کرد که سقف تسهیلات مسکن روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ سود پنج درصد افزایش یافته است. اطلاعاتی از این قبیل، اطلاعاتی هستند که افراد می توانند آن ها را در بخشنامه ثبت نام وام مسکن روستایی مشاهده و مطالعه کنند.
طبق بخشنامه ثبت نام امسال، ثبت نام برای دریافت وام مسکن روستایی میتواند به صورت حضوری در شعب بانکها، از طریق سایت مسکن بانک و یا از طریق سامانه راهبر بنیاد مسکن انجام شود. شرایط ثبت نام، مدارک مورد نیاز و سایر مواردی که افراد برای ثبت نام به آن ها نیاز خواهند داشت، در این بخشنامه به طور کلی توضیح داده شده است. تمامی افرادی که قصد دارند تا برای دریافت وام مسکن روستایی ثبت نام کنند، می توانند در این بخشنامه، موارد مورد نیاز خود را مطالعه کنند.
شرایط دریافت وام مسکن روستایی
نکته مهمی که درباره دریافت وام مسکن روستایی وجود داشته و تمامی افراد باید از آن اطلاع داشته باشند، موضوع شرایط دریافت وام مسکن روستایی است. این شرایط در بخشنامه های هر سال ذکر شده و امکان این که با بخشنامه سال قبل تفاوت داشته باشد وجود دارد. در همین راستا به تمای داوطلبان توصیه می شود که حتما شرایط را با توجه به سال دریافت وام مسکن روستایی مطالعه کرده و تنها به شرایط سال قبل اکتفا نکنند. برخی از مهم ترین شرایط دریافت این وام را می توان در ادامه مشاهده کرد.
افراد باید حتما ساکن شهرها و مناطقی با کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت باشند
افراد نباید از سال ۱۳۸۴ به بعد از وام های مسکن بنیاد مسکن استفاده کرده باشند
تمامی متقاضیان باید حتما پروانه ساخت داشته باشند
مالکیت زمین باید حتما با فرد متقاضی باشد
تمامی متقاضیان باید ثابت کنند که توانایی پرداخت اقساط خود را دارند
حتما باید یک ضامن با شرایط معین شده در بخشنامه ثبت نام ارائه شود
تاهل یکی از شرایط ثابت دریافت وام مسکن روستایی نبوده و افراد مجرد هم می توانند برای ساخت و بازسازی مسکن خود درخواست وام بدهند. اما باید این موضوع را خاطر نشان کرد که افراد متاهل بی شک در اولویت دریافت این وام قرار خواهند گرفت. سایر شرایط در صورتی که افزوده یا حذف شوند هم به صورت کامل در بخشنامه گنجانده خواهند شد. در همین راستا توصیه می شود که افراد پیش از ثبت نام، حتما بخشنامه و شرایط مندرج شده را به صورت کامل مطالعه کنند.
شرایط ضامن برای وام مسکن روستایی
همان طور که در بخش پیش به این موضوع اشاره شد، برای دریافت وام مسکن روستایی نیاز به ارائه ضامن است. اکنون شاید برای بسیاری از افراد این سوال به میان آمده باشد که شرایط ضامن برای وام مسکن روستایی چیست و چه ضامنی باید برای دریافت این وام ارائه داد؟ در ادامه این بخش شرایط ضامن برای وام مسکن روستایی به طور کلی توضیح داده شده است. افراد همچنین می توانند در بخشنامه شرایط بیشتر را مطالعه کنند.
ضامن برای دریافت وام مسکن روستایی باید یک شخص حقیقی باشد و نمی تواند یک شرکت یا سازمان باشد.
ضامن برای دریافت وام مسکن روستایی باید دارای توان مالی کافی باشد تا در صورت عدم پرداخت وام توسط وام گیرنده، مسئولیت پرداخت اقساط وام را بپذیرد.
ضامن برای دریافت وام مسکن روستایی باید دارای ملک یا دارایی قابل قبول باشد که به عنوان تضمین برای وام استفاده شود.
ضامن برای دریافت وام مسکن روستایی باید در منطقه ای که وام گیرنده قصد ساخت مسکن روستایی در آن دارد، ساکن باشد.
امن برای دریافت وام مسکن روستایی باید موافقت خود را با درخواست وام گیرنده اعلام کند و تعهد کند که در صورت عدم پرداخت وام توسط وام گیرنده، مسئولیت پرداخت اقساط وام را بپذیرد.
باید به این نکته توجه داشت که شرایط ضامن برای دریافت وام مسکن روستایی با توجه به نهاد و مرکزی که وام را اعطا می کند، ممکن است متفاوت باشد. بنابراین به تمامی افراد توصیه می شود که حتما بخشنامه های مربوط به شرایط دریافت وام مسکن روستایی و نکات مربوط به ضامن در هر نهاد را مطالعه کنند. شرایطی که در این بخش به آن ها اشاره شد تنها بخشی از شرایط مربوط به ضامن دریافت وام هستند.
مدارک لازم برای وام مسکن روستایی
علاوه بر شرایط دریافت وام مسکن روستایی، افراد باید به این موضوع دقت داشته باشند که اطلاع از مدارک لازم برای دریافت وام مسکن روستایی هم نکته بسیار مهمی است. بنابراین پس از مطالعه شرایط دریافت وام و همچنین شرایط ضامن، در صورتی که افراد تمامی شرایط را داشته باشند، باید حتما مدارک لازم را جمع آوری کرده و پیش از ثبت نام از تکمیل بودن آن ها اطمینان داشته باشند. در همین راستا در ادامه این بخش لیست مدارک لازم برای وام مسکن روستایی ارائه شده است.
اصل شناسنامه فرد به همراه کپی از تمامی صفحات
فرم درخواست وام مسکن روستایی
پروانه ساخت مسکن
مدارک مربوط به اثبات مالکیت زمین یا ملک
مدارک مالی مانند حساب بانکی، اظهارنامه مالی و سایر مدارک مالی و بانکی مورد نیاز
مدارک مربوط به اثبات درآمد فرد و توانایی بازپرداخت وام
مدارک مربوط به اثبات بومی بودن فرد در روستاها یا منطقه هایی با کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت
مدارک ممکن است با توجه به شرایط فرد و مراجع مربوطه کمی متفاوت باشند. در همین راستا توصیه می شود که حتما افراد لیست مدارک مورد نیاز را از بخشنامه مطالعه کرده و سپس برای درخواست خود اقدام کنند. در ضمن این نکته هم فراموش نشود که مدارک شناسایی مانند شناسنامه، سوابق بانکی و اطلاعات مربوط به درآمد باید برای ضامن فرد هم تهیه و ارائه شوند. در غیر این صورت ضامن برای دریافت وام قابل قبول نخواهد بود.
مبلغ وام مسکن روستایی
سوال دیگری که ممکن است برای داوطلبان دریافت وام مسکن روستایی در راستای ساخت و ساز و بازسازی مسکن های روستایی به وجود بیاید درباره سقف مبلغ وام مسکن روستایی است. تمامی افراد باید از مبلغ وام مسکن رونق ساخت و ساز در روستاها اطلاع داشته باشند تا بتوانند با برنامه ریزی مالی بهتری برای ساخت و ساز مسکن خود اقدام کنند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره مبلغ وام مسکن برای مناطقی که کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت دارند توضیحات بیشتری ارائه شده است.
تا سال ۱۴۰۲، مبلغی که برای پرداخت وام و تسهیلات به متقاضیان در نظر گرفته شده بود تا سقف 350 میلیون تومان بود. اما پیش بینی می شود میزان مبلغ پرداختی وام مسکن روستایی در 1403 افزایش پیدا کند. تمامی افرادی که قصد دارند تا در امسال برای دریافت وام مسکن روستایی درخواست بدهند، می توانند تا سقف گفته شده وام دریافت کنند.
این وام برای ساخت و ساز در روستاهایی با جمعیت کمتر از ۲۵۰ هزار نفر در نظر گرفته شده و به طور معمول هزینه های مربوط به ساخت و ساز و بازسازی خانه های این بخش ها را تا حدود زیادی پوشش می دهد. افرادی که برای ساخت و ساز کسری بودجه داشته و می توانند با در دست داشتن وام مراحل مربوط به ساخت و ساز مسکن روستایی خود را انجام بدهند، می توانند با ارائه مدارک مورد نیاز از این وام استفاده کنند.
سامانه ثبت نام وام مسکن روستایی
سوال دیگری که ممکن است برای افراد در راستای ثبت نام و دریافت وام مسکن روستایی به میان بیاید، درباره سامانه ثبت نام وام است. بسیاری از افراد با این پرسش مواجه می شوند که آیا سامانه ای برای ثبت نام برای دریافت وام ساخت و ساز مسکن روستایی وجود دارد یا خیر؟ و این که آدرس سامانه ثبت نام وام مسکن روستایی چیست؟ در ادامه این بخش درباره پاسخ تمامی این پرسش ها توضیحات بیشتری ارائه شده است.
سامانه ای که برای ثبت نام وام مسکن روستایی در نظر گرفته شده است، سامانه راهبر بنیاد مسکن نام دارد. این سامانه در کل به این منظور طراحی شده است که دسترسی روستاییان به خدمات مرتبط به زمین و مسکن را ساده تر کند. تمامی افرادی که در مناطق روستایی و کم جمعیت زندگی می کنند، می توانند با مراجعه به این سامانه از خدماتی مانند ثبت درخواست وام، اصلاح و تغییر کاربری زمین و مسکن، پیگیری درخواست های قبلی، درخواست تسهیلات و بسیاری خدمات دیگر استفاده کنند.
یکی از امکاناتی که این سامانه به نشانی اینترنتی svs.bonyadmaskan.ir ارائه می دهد، خدمات مربوط به دریافت وام مسکن روستایی است. علاقه مندان، داوطلبان و افرادی که به دریافت این تسهیلات برای ساخت و ساز یا بازسازی مسکن خود نیاز دارند، می توانند به راحتی به این سامانه مراجعه کرده و تمامی مراحل مربوط به ثبت نام و دریافت وام را به طور کامل انجام بدهند. تنها کافی است که افراد با این مراحل آشنایی داشته باشند.
فرم درخواست وام مسکن روستایی
همان طور که در بخش مدارک مورد نیاز به این موضوع اشاره شد، فرم درخواست وام مسکن روستایی یکی از مدارکی است که باید ضمیمه پرونده شده و برای دریافت وام مسکن روستایی ارائه شود. این فرم باید به صورت کامل پر شده و هنگام ثبت نام به بانک تحویل داده شود. در ادامه این بخش درباره فرم درخواست وام مسکن روستایی و نحوه پر کردن آن توضیحات بیشتری ارائه شده است. اطلاعات درخواستی فرم شامل موارد زیر می شوند.
اطلاعات شخصی (نام و نام خانوادگی، وضعیت تاهل، کد ملی، تاریخ تولد و…)
اطلاعات تماس (آدرس محل سکونت، شماره تلفن ثابت، آدرس ایمیل و…)
اطلاعات مالی (درآمد ماهیانه، شغل، محل کار، میزان سرمایه اولیه و…)
اطلاعات مسکن (نوع مسکن، سال ساخت، وضعیت، مبلغ درخواستی و…)
برای تکمیل این فرم به صورت حضوری، افراد باید به نزدیک ترین بانکی که وام مسکن روستایی را ارائه می دهد مراجعه کرده و فرم را به صورت فیزیکی از بانکدار دریافت کنند. تمامی بخش هایی که در فرم وجود دارد را باید تکمیل کرده و سپس درخواست افراد به همراه سایر مدارک ثبت شده و می توانند وام خود را دریافت کنند. تصویر زیر یک نمونه از فرم دیجیتالی درخواست وام مسکن روستایی است.
روش دیگری که برای درخواست وام مسکن وجود دارد، مراجعه به سامانه اینترنتی ثبت نام است. در سامانه اینترنتی است. تمامی افراد می توانند به سایت مربوط به ثبت نام این وام مراجعه کرده و از بخش ثبت نام برای دریافت تسهیلات، فرم را به صورت اینترنتی دریافت و آن را تکمیل کنند.
نحوه ثبت نام در وام مسکن روستایی
سوال مهم دیگری که در راستای دریافت وام مسکن روستایی وجود دارد، درباره نحوه ثبت نام برای دریافت این وام است. افراد زمانی که از تمامی شرایط دریافت آگاه شده و مدارک مورد نیاز را هم جمع آوری کردند، می توانند برای ثبت نام اقدام کنند. در ادامه این بخش درباره نحوه ثبت نام در وام مسکن روستایی به صورت کامل توضیحاتی ارائه شده است.
اولین روش برای ثبت نام در وام مسکن روستایی به صورت مراجعه حضوری است. افراد برای انجام این کار می توانند به نزدیک ترین بانکی که وام مسکن روستایی را در شهر آن ها ارائه می دهد مراجعه کنند. پس از آن می توانند فرم را دریافت کرده و با کمک کارمندان بانک، درخواست دریافت وام را ثبت کنند. اما روش دوم، استفاده از سامانه ثبت نام است. در ادامه روش ثبت نام اینترنتی توضیح داده شده است.
افراد باید ابتدا به سامانه راهبر بنیاد مسکن به نشانی اینترنتی svs.bonyadmaskan.ir مراجعه کنند. در صفحه اصلی سایت باید گزینه ثبت درخواست را انتخاب کرد.
در این مرحله باید موارد بالا را مطالعه کرده ام را انتخاب کرد.
در این صفحه باید گزینه مربوط به تسهیلات مسکن روستایی را انتخاب کرد.
پس از وارد کردن تمامی اطلاعات، باید روی گزینه ثبت و رفتن به مرحله بعد کلیک کرد.
کد تایید به شماره تماسی که افراد در هنگام پر کردن فرم وارد کرده اند ارسال شده و می توانند با استفاده از آن ثبت نام خود را تکمیل کنند.
پس از وارد کردن کد تایید، ثبت نام نهایی شده و درخواست برای مراجعه مربوطه ارسال می شود. در همین سایت می توان برای پیگیری درخواست اقدام کرد، برای این منظور، افراد باید حتما کد رهگیری که هنگام ثبت نام برای آن ها ارسال شده است را نگه داری کرده تا بتوانند درخواست خود را پیگیری کنند.
اقساط باز پرداخت وام مسکن روستایی
در آخر باید گفت که تمامی افراد با شنیدن نام هر وامی مانند وام مسکن روستایی، به این فکر می افتند که اقساط باز پرداخت آن به چه صورت است. بنابراین می توان گفت که یکی از مهم ترین سوالات در این راستا این است که وام مسکن روستایی در چند مرحله پرداخت می شود و میزان باز پرداخت آن چقدر است؟ در ادامه این بخش درباره اقساط باز پرداخت وام مسکن روستایی توضیحات بیشتری ارائه شده است.
تسهیلات وام مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد به داوطلبان اعطا می شود. تمامی افرادی که این وام را دریافت کرده اند ۲۰ سال فرصت دارند تا اقساط خود را با نرخ بهره ۵ درصد به بانک باز گردانند. سود پایین و مدت زمان بالایی که برای باز پرداخت این وام در نظر گرفته شده است، باعث شده تا این وام متقاضیان زیادی داشته باشد و بسیاری از افراد برای دریافت آن ثبت نام کنند.
نحوه بازپرداخت وام مسکن روستایی به خود متقاضی بستگی داشته و در صورتی که با درخواست وی برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن روستایی موافقت شود، می توانند از بین مدت زمان پرداخت ماهانه، هر سه ماه یک بار، هر ۶ ماه یک بار و سالیانه یکی را انتخاب کنند. باید به این موضوع دقت داشته باشند که مبلغ تعیین شده برای پرداخت به میزان وام اصلی و مدت زمانی که انتخاب کرده اند بستگی خواهد داشت.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص وام مسکن روستایی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.