برای مشاوره ورود به سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران
برای مشاوره ورود به سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران
برای ورود مستقیم به سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران به نشانی elearn4.ut.ac.ir ارائه شده است.
دانشگاه های سطح کشور برای ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان خود سامانه های آنلاین مختلفی را به وجود آوردند. ایلرن نیز سامانه آموزشی مربوط به دانشگاه تهران است که در زمان کرونا طراحی شده است. این سامانه دارای امکانات متعددی است که این امکانات باعث شده تا پس از شروع مجدد آموزش حضوری در دانشگاه ها، همچنان سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir برای ارتباط درسی بین استاد و دانشجو مورد استفاده قرار گیرد.
این سامانه به دانشجویان این امکان را می دهد که به صورت آنلاین به دوره های آموزشی دانشگاه خود دسترسی داشته باشند. همچنین اساتید تمرین ها و فایل های درسی مورد نیاز را در سایت ایلرن بارگذاری می کنند و دانشجویان از طریق این سامانه، می توانند به تکالیف خود دسترسی داشته باشند. در ادامه این مقاله، سایت ایلرن به صورت کامل معرفی و شیوه استفاده از آن نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
معرفی سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir
دانشگاه تهران در دوران کرونا برای ارائه خدمات آموزش آنلاین به دانشجویان خود، سامانه آموزشی به نام سایت ایلرن به وجود آورده است. در زمان آموزش مجازی این سامانه، تمامی خدمات مرتبط با تحصیلات مجازی از جمله ارائه دروس، تمرین ها و آزمون ها، ارتباط با اساتید و… را به دانشجویان ارائه می کرد. با توجه به کارآمدی این سامانه، همچنان نیز دانشگاه تهران از سایت ایلرن برای ارائه خدمات تکمیلی به دانشجویان خود استفاده می کند. سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir دارای بخش های کاربردی مختلفی است که در ادامه این بخش از مقاله، به این قسمت ها اشاره شده است.
دسترسی به دروس و مطالب آموزشی: یکی از مهم ترین امکانات سامانه ایلرن، دسترسی به دروس است. با استفاده از این سامانه، دانشجویان می توانند به فایل های آموزشی دروس خود دسترسی داشته باشند.
دسترسی به جلسات ضبط شده کلاس ها: در زمان آموزشی مجازی، تمامی اساتید مطالب مربوط به دروس خود را به صورت ضبط شده به دانشجویان ارائه می کردند. یکی از امکانات سامانه ایلرن که هم اکنون نیز قابل دسترسی است، دسترسی به جلسات ضبط شده اساتید است.
تمرین ها و آزمون ها: از دیگر بخش های مهم این سامانه، می توان به بخش مربوط به تمرین ها و آزمون ها اشاره کرد. این سامانه به گونه ای طراحی شده است که اساتید می توانند به صورت آنلاین در این سامانه امتحان برگزار کنند. همچنین بخشی در این سامانه وجود دارد که اساتید می توانند تمرین های مربوط به درس را در آن قرار دهند و همچنین دانشجویان نیز پاسخ تمرین ها را در سامانه آپلود کنند.
ارتباط با اساتید: بخش دیگر این سامانه، قسمت مربوط به ارتباط با اساتید است. در این سامانه بخشی وجود دارد که دانشجویان می توانند سؤالات خود را با اساتید مطرح کنند و در همین سامانه نیز پاسخ خود را مشاهده کنند.
به غیر از بخش های گفته شده در این قسمت، سامانه ایلرن دارای قسمت های دیگری نیز است. اما امکاناتی که در این بخش مورد بررسی قرار گرفت، جزو مهم ترین امکانات مربوط به این سامانه است.
راهنمای ورود به سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران
سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران، به گونه ای طراحی شده است که کاربران برای استفاده از امکانات مختلف این سامانه، باید در ابتدا با استفاده از نام کاربری و رمز عبور به سامانه وارد شوند. نام کاربری و رمز عبور ورود به این سامانه، توسط دانشگاه برای دانشجویان ایجاد می شود. معمولا دانشگاه در ابتدای سال تحصیلی، نام کاربری و رمز عبور را به دانشجویان اطلاع می دهد. اما در صورتی که دانشجو نام کاربری و رمز عبور خود را نداند، با مراجعه به اداره آموزش دانشگاه می تواند اطلاعات کاربری خود را مجددا دریافت کند. در ادامه این بخش از مقاله، راهنمای ورود به سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir به صورت کامل آورده شده است.
برای ورود به سامانه ایلرن دانشگاه تهران، در ابتدا کاربران باید با استفاده از مرورگر های مختلف به نشانی اینترنتی elearn4.ut.ac.ir وارد شوند.
پس از ورود به این آدرس اینترنتی، در سمت چپ صفحه گزینه ای با نام ورود به سایت وجود دارد که کاربران باید بر روی این گزینه کلیک کنند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه برای کاربران باز می شود که باید نام کاربری و رمز عبور خود را در این صفحه وارد کنند و سپس بر روی گزینه لاگین کلیک کنند.
در صورتی که نام کاربری و رمز عبور صحیح باشد، دانشجو به صفحه شخصی خود در سامانه ایلرن متصل می شود و می تواند از امکانات مختلف این صفحه استفاده کند.
ورود استادان به سایت ایلرن دانشگاه تهران
سامانه اینترنت دانشگاه تهران، به صورتی طراحی شده است که دو نوع کاربر می تواند به این سامانه وارد شود. نوع اول کاربران، دانشجویان هستند که به محتوای آموزشی این سایت دسترسی دارند و می توانند از امکانات مختلف این سایت برای تحصیل خود استفاده کنند که در بخش قبلی مقاله به شیوه ورود این دسته از کاربران به صورت کامل اشاره شد.
دسته دوم کاربرانی که می توانند به سایت ایلرن وارد شوند، اساتید دانشگاه تهران هستند. اساتید این دانشگاه، لازم است که به سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir دسترسی داشته باشند تا بتوانند محتواهای آموزشی و همچنین تمرین های مرتبط با درس رو در این سامانه بارگذاری کنند. همچنین اساتید می توانند برخی از پرسش ها و تمرین های خود را نیز در این سامانه انجام دهند.
اساتید نیز همانند دانشجویان برای استفاده از امکانات مختلف سامانه ایلرن، باید در ابتدا به این سامانه وارد شوند. نحوه ورود اساتید دانشگاه تهران به این سایت، مشابه با دانشجویان است. تنها تفاوت ورود دانشجویان و اساتید این است که نام کاربری و رمز عبور اساتید با دانشجویان متفاوت است و پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، اساتید به صفحه خود در این سامانه متصل می شوند و می توانند از امکانات مختلف صفحه بهره مند شوند.
آزمون های سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران
یکی از امکانات مهم سایت ایلرن، امکان برگزاری آزمون به صورت آنلاین است. در زمان همه گیری ویروس کرونا، تمامی امتحانات میان ترم و پایان ترم دانشگاه تهران در سامانه ایلرن برگزار می شد. در حال حاضر با توجه به حضوری شدن دانشگاه ها، آزمون ها به صورت حضوری انجام می شود. اما هم اکنون نیز اساتید درس های مختلف با استفاده از این ویژگی سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir، آزمون ها و امتحانات مختلفی را در این سامانه برگزار می کنند.
اساتید می توانند امتحانات طول ترم خود را در سامانه ایلرن انجام دهند. برگزاری آزمون ها در این سامانه، این امکان را به اساتید می دهد که زمان کلاس خود را برای تدریس دروس نگه دارند و لازم نباشد که زمان کلاس خود را به برگزاری امتحان اختصاص دهند. همچنین با توجه به امکاناتی که سامانه ایلرن در اختیار اساتید قرار می دهد، امکان تصحیح امتحانات در این سامانه ساده تر نیز است. برای تعریف یک امتحان در سامانه ایلرن، لازم است که در ابتدا استاد با نام کاربری و رمز عبور خود به این سامانه وارد شود.
پس از ورود به این سامانه، استاد به تمامی امکانات سامانه دسترسی خواهند داشت. از منوی کنار صفحه، استاد می تواند یک امتحان تعریف کند. همچنین سامانه ایلرن این امکان را به اساتید می دهد که بتواند زمان امتحان و همچنین زمان شرکت در آن را تعریف کنند. پس از تعریف زمان آزمون در این سامانه، اطلاعیه برگزاری آن در صفحه دانشجویان نمایش داده می شود. دانشجویان در زمان مقرر شده برای آزمون، باید به صفحه خود در سامانه ایلرن وارد شوند و به سوالات پاسخ دهند. نحوه پاسخ گویی به سوالات نیز می تواند، متفاوت باشد که استاد در ابتدا نحوه پاسخ دهی به سوالات را نیز تعیین می کند.
شرکت در کلاس های سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران
کلاس های مجازی در سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir، به دو صورت انجام می شود. اساتید متناسب با نیاز درسی خود، یکی از شیوه های ارائه کلاس را انتخاب می کنند. در نوع اول، کلاس ها به صورت آنلاین و زنده انجام می شود. معمولا برای ارائه دروس سخت که نیاز به پرسش و پاسخ دانشجویان وجود دارد، اساتید این شیوه از برگزاری کلاس را انتخاب می کنند. کلاس های آنلاین زنده، در سامانه ایلرن انجام نمی شود. معمولا این دسته از کلاس ها در سامانه ادوبی کانکت برگزار می شوند.
در این روش استاد لینک ورود به سامانه ادوبی کانکت را در اختیار دانشجویان خود قرار می دهد و دانشجویان در زمان مقرر شده، به این سامانه وارد می شوند و به صورت زنده سر کلاس درس خود حاضر می شوند. این سامانه به گونه ای طراحی شده است که دانشجویان می توانند به صورت مستقیم با اساتید خود در ارتباط باشند و به صورت لحظه ای سوالات خود را مطرح کنند.
دانشجویان از سه طریق وب کم، استفاده از میکروفون و بخش مربوط به ارسال پیام می توانند با اساتید خود در ارتباط باشند. معمولا لینک برگزاری کلاس ها از طریق سامانه ادوبی کانکت، در سامانه ایلرن به اطلاع دانشجویان می رسد. همچنین معمولا اساتید پس از پایان کلاس ها، لینک مربوط به کلاس ضبط شده را در سایت ایلرن قرار می دهند که در صورت نیاز دانشجویان بتوانند به کلاس ضبط شده دسترسی داشته باشند.
شکل دیگر برگزاری کلاس در سایت ایلرن، به صورت کلاس های آفلاین است. در این روش اساتید از قبل محتوای درسی خود را با استفاده از ابزارهای مختلف ضبط می کنند و سپس در سایت قرار می دهند. سامانه ایلرن دارای بخشی است که اساتید می توانند کلاس های ضبط شده خود را در این بخش آپلود کنند. دانشجویان با مراجعه به صفحه خود در سامانه ایلرن، می توانند کلاس های ضبط شده را دانلود و مشاهده کنند. در سامانه ایلرن، بخش پرسش و پاسخ وجود دارد که دانشجویان پس از مشاهده کلاس های آفلاین خود، در صورت ابهام می توانند پرسش های خود را در این سامانه مطرح کنند و پاسخ سوالات خود را نیز مجددا از همین سامانه مشاهده کنند.
نرم افزارهای مورد نیاز ورود سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران
برای استفاده از سامانه اینترنت دانشگاه تهران، لازم است که دانشجویان و اساتید برخی از نرم افزارهای پیش نیاز را بر روی سیستم خود نصب کنند. برای ورود و استفاده از سامانه ایلرن، نیاز به استفاده از یک مرورگر مناسب است.
سایت ایلرن دارای نرم افزاری جداگانه ای نیست و تنها نسخه تحت وب این سامانه طراحی شده است، پس به همین علت کاربران باید بر روی سیستم خود، مرورگر مورد نیاز برای ورود به این سامانه را نصب کنند. با استفاده از مرورگر های مختلف می توان به این سامانه وارد شد، اما مرورگر فایرفاکس بهترین مرورگر برای استفاده از سامانه ایلرن است. در حال حاضر، کمترین شکایت از مشکل ورود به این سامانه مربوط به مرورگر فایرفاکس است.
علاوه بر استفاده از یک مرورگر مناسب برای دسترسی به محتوا سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir، کاربران این سامانه برای شرکت در کلاس های آنلاین، نیاز به سامانه ادوبی کانکت دارند. البته برنامه ادبی کانکس دارای نسخه وب نیز است، اما به دانشجویان و اساتید توصیه می شود که نسخه دسکتاپ این برنامه را بر روی سیستم خود نصب کنند زیرا نسخه تحت وب معمولا دارای مشکلاتی همچون قطع ارتباط و یا اکو شدن صدا است.
سایر امکانات ایلرن دانشگاه تهران
به غیر از امکاناتی که تا به الان در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتند سایت ایلرن، دارای امکانات دیگری برای دانشجویان و اساتید نیز است که با ورود به این سامانه، می توان از این امکانات نیز بهره مند شد. در ادامه این بخش از مقاله، سایر امکاناتی که در این سامانه وجود دارند، مورد بررسی قرار گرفته است.
امکان دسترسی به تمامی دروس نیمسال تحصیلی: تمامی مطالبی که استادان در طول ترم در اختیار دانشجویان قرار می دهند، بدون محدودیت تا آخرین روز از ترم تحصیلی در اختیار دانشجویان است. دانشجویان در صورت نیاز، می توانند با مراجعه به این سامانه تمامی فایل های مورد نیازشان را مشاهده و دانلود کنند.
ارتباط با پشتیبانی: سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir، دارای یک کارشناس پشتیبان است که در صورت بروز هرگونه مشکل در این سامانه، دانشجویان می توانند به صورت مستقیم با این کارشناس در ارتباط باشند.
مشاهده تقویم درسی: این سامانه دارای بخشی با نام تقویم درسی است که تمامی زمان های مهم و همچنین دید لاین ها در این سامانه مشخص شده است که دانشجویان می توانند، تمامی تکنیک های گفته شده را در این سامانه مشاهده کنند.
امکان تنظیم تقویم درسی: اساتید با استفاده از این امکان می تواند، تمامی زمان های مهم ازجمله زمان امتحانات و موعد تحویل تکالیف را در ابتدای ترم برای دانشجویان مشخص کنند.
ارتباط با پشتیبان سایت: اساتید نیز ممکن است در هنگام استفاده از سایت ایلرن با مشکل موجه مواجه شوند که می توانند برای رفع مشکلات خود با پشتیبان سایت تماس بگیرند.
موارد گفته شده در قسمت فوق جزو امکانات مهم سامانه ایلرن دانشگاه تهران هستند که در این قسمت مورد بررسی قرار گرفتند. البته این سامانه دارای امکانات دیگری نیز است که اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران با ورود به این سایت می توانند این امکانات را مشاهده و از آن ها بهره مند شوند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران elearn4.ut.ac.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.