برای مشاوره نحوه دایورت کردن تلفن ثابت
برای مشاوره نحوه دایورت کردن تلفن ثابت
دایورت کردن تماس که با نام انتقال تماس یا کال فرواردینگ شناخته می شود، فرایندی است که طی آن امکان انتقال تماس از یک خط خاص به یک خط دیگر را ممکن می سازد. زمانی که فرد خارج از دفتر محیط کار خود است، می تواند با دایورت تلفن ثابت، تماس های دریافتی را به شماره دیگری ارسال کند تا اطمینان حاصل شود که به تماس های ورودی پاسخ داده شده است.
ممکن است برخی از کاربران با نحوه دایورت کردن تماس آشنایی نداشته باشند، به همین منظور در این مقاله ابتدا به دایورت تلفن ثابت به خطوط همراه اول و ایرانسل پرداخته شده، همچنین در ارتباط با هزینه انجام این کار مطالبی ارائه می شود. در بخش آخر نیز نحوه لغو انتقال و مشکل دایورت تلفن ثابت شرح داده خواهد شد.
دایورت تلفن ثابت
دایورت کردن تماس ها که با نام کال فورواردینگ نیز شناخته می شود به منظور تسهیل در دسترسی برای مشترکین تلفن ثابت و همراه ایجاد شده است. گاهی شرایطی ایجاد می شود که فردی منتظر یک تماس بسیار مهم است، اما بنا به دلایلی مجبور به ترک خانه یا محل کار می شود. در چنین حالتی با ترک محل کار ممکن است تماسی که منتظر آن بود را از دست بدهد. در این حالت می تواند از امکان دایورت تلفن ثابت استفاده نماید.
با کمک ویژگی انتقال تماس، کاربر می تواند تمامی تماس های ورودی به تلفن ثابت خانه و محل کار را به خطوط ثابت دیگر یا شبکه های موبایلی دایورت کند. افراد باید توجه داشته باشد برای دایورت کردن تماس می بایست این ویژگی را برای خطوط ثابت و موبایلی وی فعال کنند، در غیر این صورت امکان دایورت کردن تماس وجود نخواهد داشت.
در صورت عدم امکان دایورت با مراجعه به مخابرات منطقه می تواند مشکل دایورت نشدن خط خود را حل نماید. برای شبکه های موبایلی نیز این ویزگی عموما فعال است و در صورت فعال نبودن می بایست با پشتیبان اپراتور سیم کارت خود تماس بگیرد. در ادامه به بررسی نحوه دایورت کردن تماس های تلفن ثابت به تلفن ثابت و خطوط موبایلی پرداخته شده است.
کد دایورت تلفن ثابت به همراه اول
در فرایند دایورت تلفن ثبات تمامی تماس های ورودی از خط دایورت شده به خط دوم منتقل می شود و فرد می تواند تماس ها را از طریق خط دوم دریافت نماید. همان گونه که پیشتر نیز اشاره شد، امکان دایورت کردن تماس های تلفن ثابت به شبکه های موبایلی وجود دارد. در ادامه کد دایورت تلفن ثابت به همراه اول ارائه خواهد شد.
جهت دایورت تماس های ورودی از خطوط تلفن ثابت به خطوط همراه اول تنها کافی است یک کد را شماره گیری نماید. به این صورت که کاربر با خط تلفن ثابت خود ابتدا دستور *21* و پس از آن شماره همراه اولی که قصد دارد تماس به آن دایورت شود را وارد کرده و دکمه مربع (#) وارد کند. در نهایت با شماره گیری کد فوق تماس های ورودی به خط تلفن ثابت کاربر به شماره همراه اولی که وارد کرده است منتقل می شود. کاربر توجه داشته باشد فرمت کامل کد مورد نظر به شکل ﴿ # شماره همراه اول * 21 *﴾ باشد.
همچنین به منظور انتقال تماس ها از خطوط ثابت به خط ثابت دیگر نیز می تواند از طریق خط تلفن ثابت خود کد ﴿# شماره تلفن ثابت دوم * 61 *﴾ را وارد کند. این کد زمانی کاربرد دارد و تماس را به خط تلفن ثابت دوم منتقل خواهد کرد که تلفن ثابت کاربر مشغول باشد. در صورتی که کاربر تمایل دارد در صورت عدم پاسخگویی نیز تماس وی دایورت شود، از کد ﴿# شماره تلفن ثابت دوم* 65 *﴾ استفاده نماید. با شماره گیری این کد، تنها زمانی تماس به شماره تلفن ثابت دوم منتقل می شود که کاربر پاسخگوی خط تلفن ثابت نباشد.
کد دایورت تلفن ثابت به ایرانسل
دایورت تلفن ثابت این امکان را به کاربر می دهد تا تماس های خود را به هر تلفنی از جمله ثابت و همراه هدایت کند. این امکان زمانی که کاربر قادر به پاسخگویی یک خط تلفن نباشد، مفید خواهد بود. در بخش قبل این امکان برای همراه اول ارائه شد، در ادامه این بخش به کد دایورت تلفن ثابت به ایرانسل پرداخته شده است.
دایورت کردن تماس های ورودی خطوط تلفن ثابت به سیم کارت های ایرانسل نیز همانند دایورت به سیم کارت های همراه اول بوده و می توان با شماره گیری کد ﴿ # شماره ایرانسل* 21 *﴾ اقدام به انتقال تماس های تلفن ثابت به خطوط ایرانسل کرد. با شماره گیری کد فوق به راحتی می توان تمامی تماس های دریافتی از خطوط تلفن ثابت خود را بر روی شماره ایرانسلی خود پاسخ داد.
به این ترتیب کاربر هیچ یک از تماس های خود را از دست نخواهد داد. علاوه بر همراه اول و ایرانسل، کاربران رایتل نیز این امکان را خواهند داشت تا از سرویس دایورت تلفن ثابت بر روی خطوط رایتل استفاده کنند. یک نکته دیگر در ارتباط با دایورت تلفن ثابت به هر نوع خط دیگر این است که تلفن ثابت دایورت شده باید دارای سرویس Tone باشد.
نحوه دایورت تلفن ثابت به موبایل
منظور از دایورت کردن، انتقال تماس از تلفن ثابت به خطوط دیگر از جمله ثابت و همراه می باشد. دایورت تماس های دریافتی خطوط تلفن ثابت به خطوط موبایلی با شماره گیری یک کد ussd به راحتی قابل انجام است. در ادامه جزئیات نحوه دایورت تلفن ثابت به موبایل ارائه شده است.
همانطور که در بخش های قبلی مقاله نیز اشاره شد، با شماره گیری کد دایورت به موبایل ﴿ # شماره موبایلی مورد نظر* 21 *﴾ افراد می توانند اقدام به دایورت کردن تماس های خطوط تلفن ثابت به خطوط موبایلی نمایند. با استفاده از این کد امکان منتقل کردن تماس ها به تمامی اپراتورهای موبایل نظیر همراه اول، ایرانسل، رایتل و. .. وجود دارد. استفاده از کد ﴿ # شماره موبایلی مورد نظر* 51 *﴾ نیز می تواند به جای کد قبلی مورد استفاده قرار گیرد.
افراد می بایست در صورتی که با کد *21* و *51* امکان دایورت تماس ممکن نبود، از کد *57* به جای آن استفاده نمایند. با استفاده از این کد پس از آنکه تلفن ثابت فرد زنگ بخورد بعد از 30 تماس به خط موبایلی مورد نظر وی دایورت خواهد شد. با استفاده از کد دایورت به موبایل ﴿# شماره موبایلی مورد نظر* 43 *﴾ در صورتی که تلفن ثابت کاربر مشغول باشد، تماس به شماره مورد نظر وی منتقل می شود. کدهای مذکور بر روی خطوط ثابت و موبایلی کار می کنند و محدود به اپراتور خاصی نیستند.
دایورت تلفن ثابت از راه دور
دایورت تلفن ثابت به ویژه برای کارمندان مراکز تماس این امکان را می دهد تا تماس های ورودی را به خط موبایل یا ثابت خود انتقال دهند تا پاسخگوی تمام تماس ها در هر ساعت از شبانه روز باشند. این منجر به افزایش رضایت مشتری، افزایش بهره وری و در نتیجه رونق کسب و کار می شود. در ادامه مطالبی در ارتباط با دایورت تلفن ثابت از راه دور ارائه خواهد شد.
دایورت تلفن ثابت از راه دور دارای سرویس های متعددی بوده که هر کدام دارای کد خاصی می باشد. زمانی که تلفن کاربر مشغول باشد، با شماره گیری کد دایورت به موبایل ﴿ # شماره مقصد * ۴۳ *﴾تماس دریافتی به یک خط دیگر منتقل می شود. اگر کاربر تمایل داشته باشد که در صورت عدم پاسخگویی وی به تلفن ثابت، تماس ورودی به یک خط دیگر دایورت شود، می تواند کد دایورت به موبایل ﴿# شماره مقصد * ۶۵*﴾ را شماره گیری نماید.
کاربران تلفن ثابت می توانند تماس های دری
افتی خود را به خطوط خارج از کشور نیز منتقل نمایند. در این صورت شخصی که با خط ثابت کاربر تماس می گیرد، به صورت انوماتیک تماس به خط خارج وی منتقل می شود. برای انجام این کار کاربر می تواند از کد دستوری ﴿ # شماره خارج از کشور* 21 *﴾ استفاده نماید. لازم به ذکر است، در صورتی که تماس خود را به شماره ای از خارج از کشور دایورت کرده باشد، مشمول هزینه های اضافی خواهد شد.
هزینه دایورت تلفن ثابت روی موبایل
در حالت کلی، می توان گفت که هزینه دایورت تلفن ثابت بر عهده ی خطی است که اقدام به دایورت تماس نموده است. در نتیجه هزینه دایورت تلفن ثابت روی موبایل بر عهده خطوط تلفن ثابت خواهد بود. در ادامه جزییات هزینه دایورت تلفن ثابت روی موبایل ارائه خواهد شد.
بر اساس تعرفه شرکت مخابرات هزینه دایورت تلفن ثابت به سایر خطوط مانند ایرانسل و... برای تماس های داخل استانی به ازای هر دقیقه مکالمه 45 تومان، بین استانی به ازای هر دقیقه 330 تومان و هزینه دایورت به خطوط موبایلی نیز دقیقه ای 625 تومان می باشد. کاربر توجه داشته باشد که در صورت دایورت خط تلفن ثابت خود به خطوط خارج از کشور مقدار هزینه به ازای هر دقیقه تماس بر اساس قیمت رومینگ محاسبه خواهد شد.
در نهایت باید گفت که هزینه های دایورت بر عهده خطی است که تماس از آن به دیگر خطوط تلفن دایورت شده است، مثلا اگر کاربر شماره تلفن ثابت خود را به یک شماره خارج از کشور دایورت کند و فردی با شماره تلفن ثابت وی تماس بگیرد، هزینه به ازای هر دقیقه مکالمه برای فرد تماس گیرنده تابع هزینه های داخلی خواهد بود. زیرا فرد تماس گیرنده با خط داخلی تماس گرفته ولی هزینه اتصال تماس به خارج از کشور بر عهده صاحب شماره تلفن ثابت خواهد بود.
لغو دایورت تلفن ثابت
معمولا استفاده از دایورت تلفن ثابت به صورت مقطعی صورت می گیرد و بعد از مدتی لازم است دایورت تلفن ثابت غیرفعال شود. در این صورت کاربر می تواند با شماره گیری کد مشخص اقدام به لغو دایورت تلفن ثابت نماید. در ادامه نحوه لغو انتقال تماس تلفن ثابت ارائه خواهد شد.
برای لغو دایورت تلفن ثابت، لازم است کاربر دو رقم اولی که برای فعال شدن دایورت تلفن استفاده شده را بین دو علامت مربع(#) قرار دهد. برای مثال در صورتی که از کد﴿# شماره همراه مورد نظر* 21 *﴾ استفاده کرده است، برای غیر فعالسازی آن کد ﴿# 21 #﴾ را شماره گیری کند.
به طور مشابه در صورتی که از کد ﴿# شماره تلفن ثابت * 65 *﴾ استفاده کرده باشد، برای غیر فعال سازی آن کافی است از دستور﴿# 65 #﴾ استفاده کند. بنابراین در صورتی که فرد از هر کدی برای دایورت خطوط استفاده کرده است، باید دو رقم اول آن را بین دو علامت مربع(#) قرار داده و آن را شماره گیری نماید تا دایورت تلفن ثابت لغو شود و این برای تمام دایورت تلفن ثابت بر روی ایرانسل، همراه اول و رایتل نیز یکسان است.
مشکل دایورت تلفن ثابت
مهم ترین مزیت فعال کردن دایورت تلفن ثابت این است که کاربر تماس های ضروری و مهم خود را از دست نخواهد داد. دایورت کردن تماس ها، راهی آسان برای مدیریت تماس های ورودی می باشد. استفاده از این روش بسیار ساده بوده و هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی ندارد و می توان تماس های ورودی خط خود را به تمامی خطوطی که آنتن دهی دارند انتقال داد. در ادامه به مشکل دایورت تلفن ثابت پرداخته خواهد شد.
یکی از دلایل دایورت نشدن تلفن ثابت، فعال نبودن سرویس انتقال تماس از طرف مخابرات می باشد. در صورت فعال نبودن این سرویس، کاربر باید به مخابرات محل زندگی خود مراجعه کرده و درخواست فعال شدن انتقال تماس نماید. همچنین گاهی مشکل از مخابرات بوده و ممکن است پس از چند روز مشکل دایورت نشدن تلفن ثابت رفع شود.
دایورت از تلفن ثابت به سایر خطوط به صورت عادی مشکل و ایرادی ندارد اما باید توجه داشت که تمامی هزینه ها بر عهده مالک شماره ای خواهد بود که تماس های آن به شماره دیگری دایورت شده است و تعرفه های آن بر اساس تعرفه مخابراتی خط ثابت اعمال می گردد. این موضوع ممکن است این مورد منجر به هزینه های اضافی برای صاحب خط تلفن ثابت شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص دایورت تلفن ثابت داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام کاربر می تواند با شماره گیری کد ﴿# شماره همراه اول * 21 *﴾ اقدام به دایورت تلفن ثابت خود به خط ایرانسل نماید.