برای مشاوره ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی
برای مشاوره ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی
ناباروری موضوعی خاص و پر رنج برای افراد جامعه می باشد که به عنوان یک مشکل پزشکی شناخته شده و در همه جوامع و اقلیت ها رخ می دهد. این موضوع که تمام زوج ها بتوانند به راحتی و با کمترین زحمت ممکن به درمان ناباروری دست پیدا کنند، نه تنها برای زوج ها بلکه برای جامعه نیز اهمیت بالایی دارد. از آنجایی که هزینه های مربوط به درمان ناباروری در حال حاضر در بسیاری از کشورها بسیار بالا می باشد، برخی از افراد قادر به پرداخت هزینه های آن نیستند.
از این رو بیمه ناباروری تامین اجتماعی به عنوان یک راهکار برای کاهش این بار مالی و بهبود دسترسی به خدمات درمانی ناباروری مطرح شده است. با توجه به اهمیت بالای این موضوع، در این مقاله ضمن پاسخ به این سوال پرتکرار که بیمه ناباروری تامین اجتماعی چیست، به بررسی شرایط و مدارک لازم برای دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی پرداخته شده و همچنین توضیحاتی در رابطه با نحوه و شرایط ثبت نام، میزان مبلغ بیمه ناباروری و نیز نحوه پرداخت بیمه ناباروری تامین اجتماعی ارائه شده است.
بیمه ناباروری تامین اجتماعی چیست؟
ناباروری یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای بسیاری از افراد در سراسر دنیا و فارغ از زن یا مرد بودن، پیش آید. از آنجایی که درمان مشکلات ناباروری نیازمند پرداخت هزینه های بالایی توسط فرد بیمار می باشد، بیمه ناباروری تامین اجتماعی به منظور حمایت از زوج ها برای درمان این مشکل ارائه شده است. در این بخش به این سوال پر تکرار که بیمه ناباروری تامین اجتماعی چیست، پاسخ داده شده است.
در پاسخ به این سوال می توان این گونه بیان نمود که بیمه ناباروری، بیمه ای است کمک هزینه های مالی برای درمان ناباروری را به زوجین نابارور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی پرداخت می کند. این بیمه در سال 1394 بر اساس طرحی از سمت وزارت بهداشت ارائه شده که هدف آن حمایت از زوجین و درمان مشکل نازایی در مراکز دولتی و خصوصی می باشد.
نکته حائز اهمیت این است که شاید در حالت عادی بیمه ناباروری تامین اجتماعی تاثیری در کاهش هزینه های درمان نداشته باشد اما صورتی که بیمه تکمیلی فعال شده باشد، افراد می توانند بواسطه آن هزینه کمتری برای درمان ناباروری پرداخت نمایند.
از مزایای بیمه ناباروری تامین اجتماعی می توان به کاهش هزینه های درمانی برای بیماران و افزایش دسترسی به خدمات رفاهی درمانی اشاره نمود. این برنامه همچنین می تواند تضمین کند که همه افراد از حقوق بهداشتی مناسبی بهره مند گردند. به طور کلی بیمه ناباروری تامین اجتماعی یک راه حل اجتماعی برای کمک به افرادی است که با چالش های ناباروری روبرو بوده و نیاز به دسترسی به خدمات درمانی دارند. این برنامه کمک می کند تا همه افراد برابر باشند و از حقوق بهداشتی و درمانی مناسب خود بهره مند شوند.
شرایط بیمه ناباروری تامین اجتماعی
داشتن فرزند می تواند یکی از مهم ترین آرزوی انسان ها در زندگی باشد، اما ناباروری یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از زوجین با آن مواجه شده و رسیدن به این آرزو را برای آنان دشوار ساخته است. در سال های اخیر و با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های مختلفی برای درمان ناباروری ابداع شده است. اما این روش ها هزینه های زیادی داشته و ممکن است برای همه زوجین قابل دسترس نباشد.
بیمه ناباروری تامین اجتماعی یکی از راه های کاهش هزینه های درمان این مشکل بوده و با توجه به استقبال افراد نسبت به ثبت نام و دریافت این بیمه، در این بخش از مقاله به ارائه توضیحاتی درباره شرایط بیمه ناباروری تامین اجتماعی پرداخته شده است. برای دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی، زوجین می بایست واجد شرایط اعلام شده توسط سازمان تامین اجتماعی باشند که در ادامه به آن اشاره شده است.
زوجین می بایست از بیمه شدگان تامین اجتماعی باشند. این شرط، بدین معناست که زن و شوهر باید در کارگاه های تحت پوشش تامین اجتماعی مشغول به کار بوده یا بیمه بیکاری دریافت کنند.
سن خانم بیمه شده می بایست کمتر از شرایط سنی اعلام شده، باشد.
زوجین می بایست مدت زمان انتظار برای بیمه ناباروری را که در حدود 9 الی 12 ماه می باشد را سپری کرده تا بتوانند از خدمات بیمه ناباروری تامین اجتماعی استفاده نمایند.
به طور کلی بیمه ناباروری تامین اجتماعی به زوج ها کمک می کند تا تحت پوشش هزینه های درمان ناباروری قرار گیرند و در صورتی که زوجین شرایط فوق را داشته باشند، می توانند برای دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهند.
مدارک لازم برای دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی
با توجه به توضیحات ارائه شده در بخش های قبلی مقاله، به منظور دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی، زوجین می بایست واجد شرایط ثبت نام باشند. همچنین ارائه مدارک لازم به شعبه تامین اجتماعی محل سکونت از مواردی است که زوجین می بایست به آن توجه ویژه ای داشته باشند. در ادامه به معرفی مدارک لازم برای دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی پرداخته شده است. از مدارک لازم برای دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اصل و کپی کارت ملی زوجین
اصل و کپی شناسنامه زوجین
اصل و کپی سند ازدواج
اصل و کپی گواهی عدم بارداری همسر
مدارک پزشکی
علاوه بر مدارک فوق، زوجین باید مدارک پزشکی زیر را نیز به شعبه تامین اجتماعی محل سکونت خود ارائه دهند:
گواهی ناباروری از پزشک معالج
گزارش آزمایش های ناباروری
فرم درخواست بیمه ناباروری
زوجین میتوانند مدارک پزشکی مورد نیاز را از پزشک معالج خود دریافت کنند. همچنین برای شروع فرآیند درخواست بیمه ناباروری، زوجین می بایست فرم درخواست را تکمیل نمایند. این فرم شامل اطلاعات شخصی، توضیحات درباره بیماری ناباروری و امضای زوجین می باشد. فرم مربوطه را می توان از سایت تامین اجتماعی یا به صورت حضوری از دفتر این سازمان دریافت نمود.
پس از ارسال مدارک مورد نیاز به اداره تامین اجتماعی و در صورت تایید درخواست، اطلاع رسانی های لازم انجام می گردد. همچنین برای استعلام وضعیت درخواست می توان به صورت تلفنی یا از طریق سایت تامین اجتماعی اقدام نمود. اخذ بیمه ناباروری می تواند به متقاضی امکان دسترسی به خدمات پزشکی و درمانی مرتبط با ناباروری را بدهد.
ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی
به منظور ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی، زوجین می بایست واجد شرایط ثبت نام باشند که در بخش های پیشین به آن اشاره شد. بدین ترتیب در صورتی که زوجین شرایط لازم برای ثبت نام را داشته باشند، می توانند با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی محل سکونت خود نسبت به ثبت نام بیمه ناباروری اقدام نمایند. مراحل و شرایط ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی به شرح زیر می باشد.
جمع آوری مدارک لازم
مراجعه به شعبه تامین اجتماعی
تکمیل فرم ثبت نام
ارائه مدارک به کارگزار تامین اجتماعی
تحویل مدارک به شعبه تامین اجتماعی
بررسی مدارک توسط شعبه
ابلاغ نتیجه بررسی به زوجین
در صورتی که مدارک زوجین مورد تایید شعبه تامین اجتماعی قرار گیرد، بیمه ناباروری برای آنها برقرار می شود. به طور کلی رعایت دقیق قوانین و مقررات سازمان تامین اجتماعی و ارائه تمامی مدارک مورد نیاز، موفقیت در ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی را تضمین می کند. هر چند که ممکن است فرایند ثبت نام زمان طولانی و دردسر سازی را در برگیرد اما حاصل این ثبت نام، امکان بهبود وضعیت ناباروری زوجین می باشد.
میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی
با توجه به این امر که هزینه درمان ناباروری بسیار بالا بوده و بسیاری از زوجین امکان پرداخت هزینه های درمان را ندارند، اقدام به دریافت بیمه ناباروری تامین اجتماعی می نمایند. از آن جایی که میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی همواره موضوعی مهم و قابل توجه بوده، در این مقاله به بررسی میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی پرداخته شده است.
میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی بر اساس نوع خدماتی که ارائه می شود، متفاوت است. در جدول زیر میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی برای هر یک از خدمات ارائه شده، مشخص می باشد:
نوع خدمت | میزان مبلغ |
جراحی های مربوط به ناباروری |
90 درصد هزینه ها |
داروهای مربوط به ناباروری |
90 درصد هزینه ها |
آزمایش های مربوط به ناباروری |
90 درصد هزینه ها |
به عنوان مثال اگر هزینه یک جراحی مربوط به نابارروری دولتی 100 میلیون تومان باشد، سازمان تامین اجتماعی 90 میلیون تومان از این هزینه را پرداخت می کند. همچنین مدت زمان بیمه ناباروری تامین اجتماعی حداکثر تا سه سال می باشد و در صورتی که پس از سه سال زوجین موفق به بارداری نشوند، می توانند برای تمدید بیمه ناباروری خود اقدام نمایند.
به طور کلی میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی بر اساس تعرفه های مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می گردد و در صورتی که خدمات ناباروری در مراکز غیر طرف قرارداد تامین اجتماعی انجام شود، میزان مبلغ بیمه ناباروری تامین اجتماعی براساس تعرفه های عمومی غیردولتی محاسبه خواهد شد.
نحوه پرداخت بیمه ناباروری تامین اجتماعی
بیمه ناباروری تامین اجتماعی با کاهش هزینه های درمان ناباروری زوجین تحت پوشش تامین اجتماعی، کمک شایانی در جهت صاحب فرزند شدن آنان می نماید. با توجه به توضیحات ارائه شده در بخش های پیشین، ممکن است بسیاری از افراد در رابطه با نحوه پرداخت هزینه ها با سوالاتی مواجه شده باشند. لذا در این بخش از مقاله به بررسی نحوه پرداخت بیمه ناباروری تامین اجتماعی پرداخته شده است.
پس از اطلاع از شرایط ثبت نام، زوجین می توانند نسبت به ثبت نام بیمه ناباروری تامین اجتماعی اقدام نمایند و با تایید مدارک زوجین، بیمه ناباروری برای آنها برقرار می گردد. در این مرحله زوجین می توانند برای دریافت خدمات ناباروری به مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی یا مراکز غیرطرف قرارداد تامین اجتماعی مراجعه نمایند.
در صورتی که زوجین برای دریافت خدمات ناباروری به مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی مراجعه نمایند، هزینه خدمات ناباروری توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود. در این حالت زوجین نیازی به پرداخت هزینه های درمان ناباروری نخواهند داشت.
در صورتی که زوجین برای دریافت خدمات ناباروری به مراکز غیر طرف قرارداد تامین اجتماعی مراجعه نمایند، هزینه خدمات ناباروری توسط زوجین پرداخت شده و سپس زوجین می توانند با ارائه مدارک مربوط به هزینه های درمان ناباروری از سازمان تامین اجتماعی، هزینه های پرداختی خود را دریافت نمایند. مدارک لازم برای دریافت هزینه های درمان ناباروری از سازمان تامین اجتماعی به شرح زیر است.
گواهی ناباروری از پزشک معالج
گزارش آزمایش های ناباروری
صورتحساب مراکز غیر طرف قرارداد تامین اجتماعی
پرداخت فیش هزینه های درمان ناباروری
زوجین می توانند مدارک لازم را به شعبه تامین اجتماعی محل سکونت خود ارائه دهند.
در صورتی که زوجین برای دریافت خدمات ناباروری به مراکز غیرطرف قرارداد تامین اجتماعی مراجعه کنند، می بایست هزینه های درمان ناباروری را به صورت کامل پرداخت نمایند.
زوجین می توانند حداکثر تا یک سال پس از انجام خدمات ناباروری، هزینه های پرداختی خود را از سازمان تامین اجتماعی دریافت نمایند.
سازمان تامین اجتماعی هزینه های درمان ناباروری را بر اساس تعرفه های مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت خواهد کرد.
به طور کلی نحوه پرداخت بیمه ناباروری توسط تامین اجتماعی به زوجین اجازه می دهد تا به روش های درمانی ناباروری دسترسی داشته باشند و در راه رسیدن به باروری کمک مالی مناسبی را دریافت نمایند. این مسئله برای زوج هایی که با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می کنند بسیار حائز اهمیت می باشد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص اینکه بیمه ناباروری تامین اجتماعی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام 90 درصد هزینه ها.