برای مشاوره ثبت نام کارت ملی هوشمند
برای مشاوره ثبت نام کارت ملی هوشمند
سازمان ثبت احوال کشور به منظور احراز هویت افراد و یکپارچه سازی فرآیند شناسایی و احراز هویت، کارت ملی هوشمند را در اختیار تمامی مردم کشور قرار می دهد. فرآیند هوشمندسازی کارت های ملی در سال های گذشته از سوی دولت و سازمان ثبت احوال کشور پیاده سازی شده تا فرصت های برابری در اختیار مردم قرار گرفته و پیش زمینه ای برای رشد و توسعه در حوزه های دیگر باشد.
در سال ۱۴۰۳ امکان ثبت نام اولیه غیر حضوری برای کارت های ملی هوشمند فراهم شده و افراد می توانند در سامانه مربوطه ثبت نام خود را انجام دهند. متقاضیان باید از سایت ثبت نام و نحوه این کار اطلاع داشته باشند، به همین جهت در مقاله پیش رو، پس از معرفی کارت ملی هوشمند، به بررسی سامانه درخواست و نحوه گرفتن آن پرداخته شده و سپس شرایط و مدارک لازم ارائه شده است. همچنین در ادامه هزینه و فرم ثبت نام توضیح داده شده و سپس توضیحات کاملی درباره ثبت نام کارت ملی هوشمند در منزل و با گوشی ارائه شده است. در انتها نیز به سوال برای گرفتن کارت ملی هوشمند به کجا مراجعه کنیم پاسخ داده شده است.
کارت ملی هوشمند چیست؟
با گسترش اینترنت و پیشرفت دولت به سوی دولت الکترونیک، نیاز به ارائه کارت ملی هوشمند به عنوان شروعی برای الکترونیکی شدن امور، بیش از پیش حس شده و از چند سال گذشته دولت طرح هوشمند سازی کارت های ملی را آغاز نموده است. کارت ملی هوشمند جایگزین کارت های ملی قدیمی شده و کلیدی برای ورود به جامعه اطلاعاتی و امور دیجیتالی ایمن می باشد. هدف از پروژه هوشمندسازی کارت های ملی، توزیع عادلانه فرصت ها، خدمت رسانی هر چه بیشتر و بهتر دولت ها به مردم، کاهش هزینه های دولت و مردم و به طور کلی افزایش سطح رضایت در جامعه می باشد.
در کارت ملی هوشمند تمامی اطلاعات فردی از جمله نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، کد ملی و شماره شناسنامه به صورت دیجیتالی وجود داشته که این موضوع موجب کاهش خطاهای انسانی و از بین رفتن امکان تقلب در فرآیند شناسایی می شود. علاوه بر این مشخصات، اطلاعات بیومتریکی شامل اثر انگشت فرد نیز در کارت ملی هوشمند تعبیه شده تا امکان جعل هویت و هر گونه سو استفاده از اطلاعات شناسایی از بین برود.
یک مزیت دیگر کارت ملی هوشمند، وجود امضای دیجیتالی در اطلاعات الکترونیکی موجود در آن است. با وجود امضای دیجیتالی افراد می توانند با استفاده از کارت ملی خود، در سامانه های مجهز به این سیستم، امضای دیجیتالی انجام داده که این کار موجب افزایش امنیت در امضای اسناد الکترونیکی می شود. بنابراین می توان گفت سه امکان شناسایی، تایید هویت از طریق اثر انگشت و امضای دیجیتالی، در کارت ملی هوشمند تعبیه شده است.
از کاربردهای هوشمندسازی کارت های ملی می توان به هدفمند کردن یارانه ها، استفاده از خدمات دولت الکترونیک، انتخابات، سلامت الکترونیک و انجام تمامی امور حقوقی در فضایی ایمن و به دور از کلاهبرداری و جعل، اشاره نمود. سامانه درخواست کارت ملی هوشمند و نحوه گرفتن آن در بخش های بعدی مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
سامانه ثبت نام کارت ملی هوشمند
تا چند سال گذشته تمامی مراحل ثبت نام کارت ملی هوشمند به صورت حضوری انجام می شد. اما از سال 1402 امکان ثبت نام غیرحضوری و اینترنتی برای متقاضیان فراهم شده است. بدین ترتیب افراد می توانند با مراجعه به سامانه درخواست کارت ملی هوشمند، مراحل ثبت نام اولیه را طی نمایند. ثبت نام در سامانه خدمات الکترونیک ثبت احوال کشور انجام شده و نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان یا مراکز ثبت احوال شهرها وجود ندارد.
متقاضیان باید به سامانه ثبت نام کارت ملی هوشمند به نشانی ncr.ir مراجعه کرده و مراحل ثبت درخواست و تکمیل فرم ثبت نام را طی نمایند. بدین ترتیب درخواست اولیه آنها مبنی بر دریافت کارت ملی هوشمند ثبت می شود. غیر حضوری شدن ثبت نام موجب صرفه جویی در وقت و هزینه متقاضیان شده و امکان خدمت رسانی بهتر و سریع تر را فراهم کرده و موجب کاهش خطاهای انسانی شده است.
علاوه بر این، افراد با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیک ثبت احوال کشور می توانند از تمامی اخبار و اطلاعات مربوط به کارت ملی هوشمند و نحوه گرفتن این کارت مطلع شوند. به منظور دریافت کارت ملی هوشمند، متقاضیان باید واجد شرایطی خاص بوده و مدارک مورد نیاز را ارائه داده که در بخش های بعدی مقاله به تفکیک توضیح داده شده است.
شرایط گرفتن کارت ملی هوشمند
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، متقاضیان دریافت کارت ملی هوشمند باید ابتدا ثبت نام اولیه خود را به صورت اینترنتی انجام داده و سپس برای تکمیل ثبت نام و دریافت کارت ملی، به صورت حضوری به دفاتر تعیین شده مراجعه نمایند. ثبت نام اینترنتی در سامانه خدمات الکترونیک ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir انجام شده و کلیه اتباع ایرانی می توانند در صورت داشتن شرایط، به این سامانه مراجعه نموده و ثبت نام خود را انجام دهند. شرایط گرفتن کارت ملی هوشمند عبارتند از:
داشتن حداقل سن 15 سال تمام
کارت ملی هوشمند به کلیه اتباع ایرانی ارائه شده و اتباع غیر ایرانی امکان دریافت آن را نخواهند داشت.
برای دریافت این کارت، متقاضیان باید دارای شناسنامه عکس دار معتبر از سازمان ثبت احوال کشور باشند.
متقاضیان باید اطلاعات خواسته شده از قبیل شماره ملی، سریال شناسنامه، تاریخ تولد، نام مادر، دین، شماره تلفن همراه، کد پستی، آدرس محل سکونت و سایر مشخصات خواسته شده را در زمان ثبت نام با دقت و به درستی در سامانه ثبت نام وارد نمایند.
در زمان تکمیل ثبت نام به صورت حضوری، متقاضیان باید آمادگی لازم جهت گرفتن عکس چهره در همان زمان و اخذ اثر انگشت را داشته و مدارک لازم برای تکمیل ثبت نام را به همراه داشته باشند.
پرداخت هزینه ثبت نام کارت ملی هوشمند توسط کارت های بانکی عضو شبکه شتاب ضروری می باشد.
این شرایط ذکر شده و سایر شرایط گرفتن کارت ملی هوشمند، در اطلاعیه های سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور درج و منتشر می شود. افرادی که هر یک از این شرایط را دارا نباشند، قادر به دریافت کارت ملی هوشمند نخواهند بود. به همین جهت به متقاضیان توصیه شده تا پیش از اقدام برای ثبت نام، اطلاعیه های منتشر شده در سامانه را با دقت مطالعه و پیگیری نموده تا از شرایط لازم به خوبی مطلع شوند.
مدارک لازم برای گرفتن کارت ملی
برای گرفتن کارت ملی متقاضیان باید ابتدا در سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور درخواست خود را ثبت نموده و سپس در صورت تایید درخواست، برای ادامه روند ثبت نام، به آدرس مراکز تعیین شده مراجعه نمایند. در زمان ثبت نام اینترنتی و حضوری، افراد باید یک سری اطلاعات و مدارک را ارائه داده که این اطلاعات و مدارک عبارتند از:
اصل و اسکن شناسنامه عکس دار معتبر
اطلاعات شخصی شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، کد پستی، شماره تلفن، آدرس محل سکونت
رسید پرداخت هزینه صدور کارت ملی
تمامی اطلاعات درباره مدارک لازم برای گرفتن کارت ملی هوشمند، در سایت خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir درج و منتشر شده که افراد با مراجعه به این سامانه درخواست می توانند از لیست کامل مدارک و نحوه گرفتن کارت مطلع شوند. متقاضیانی که هر یک از مدارک لازم برای گرفتن کارت ملی را در اختیار نداشته یا مغایرت و تناقضی در مدارک ارائه شده آنها وجود داشته باشد، امکان ثبت نام و گرفتن کارت ملی هوشمند برای آنها وجود نخواهد داشت.
نوبت گیری کارت ملی هوشمند
به منظور ثبت نام برای دریافت کارت ملی هوشمند، متقاضیان ابتدا باید اطلاعات خواسته شده را در فرم ثبت نام اینترنتی تکمیل کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه داده تا پیش ثبت نام آنها تکمیل شود. تمامی مراحل ثبت نام اینترنتی و نوبت گیری کارت ملی هوشمند در سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir انجام شده و متقاضیان با مراجعه به این سامانه درخواست کارت ملی، پس از واریز هزینه و انجام پیش ثبت نام می توانند نوبت گیری دریافت کارت ملی هوشمند را انجام دهند.
مراحل نوبت گیری کارت ملی هوشمند به طور خلاصه عبارتند از:
مراجعه به سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir
ورود به سامانه با استفاده از کد ملی و سریال شناسنامه
واریز هزینه درخواست کارت ملی هوشمند
تکمیل اطلاعات لازم و مراحل ثبت نام
انتخاب مرکز مورد نظر از میان لیست دفاتر پیشخوان نمایش داده شده
تعیین تاریخ و زمان مراجعه به دفاتر و نوبت گیری
بدین ترتیب نوبت گیری دریافت کارت ملی هوشمند انجام شده و متقاضیان باید طبق نوبت ارائه شده در همان تاریخ و زمان، به دفتر پیشخوان مورد نظر مراجعه نموده و مراحل ثبت نام را تکمیل نمایند. در صورتی که هر یک از مراحل ذکر شده به درستی طی نشود، امکان نوبت گیری برای ثبت نام و دریافت کارت ملی وجود نخواهد داشت. شرط لازم برای نوبت گیری کارت ملی هوشمند و مراجعه حضوری جهت تکمیل ثبت نام، واریز هزینه درخواست این کارت بوده که در بخش بعدی مقاله توضیح داده شده است.
هزینه درخواست کارت ملی هوشمند
متقاضیان باید برای ثبت نام کارت ملی هوشمند ابتدا باید پیش ثبت نام خود را در سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir انجام داده و هزینه درخواست کارت ملی هوشمند را پرداخت نمایند. پس از پرداخت هزینه مربوطه و تکمیل اطلاعات خواسته شده، می توانند به مراکز مورد نظر برای کامل کردن روند ثبت نام و دریافت این کارت مراجعه نمایند. مبالغ و نرخ های مصوب در قانون برای هر یک از خدمات مربوط به دریافت کارت ملی در جدول زیر ارائه شده است.
عنوان خدمات | نرخ تعرفه مندرج در قانون (ریال) |
ثبت نام کارت هوشمند ملی(اولین بار) |
600000 |
صدور کارت هوشمند ملی مجدد ناشی از فقدان(اولین بار) |
720000 |
صدور کارت هوشمند ملی مجدد ناشی از فقدان(دومین بار) |
120000 |
صدور کارت هوشمند ملی مجدد ناشی از فقدان(سومین بار و پس از آن) |
180000 |
تعویض کارت هوشمند ملی ناشی از تغییر مشخصات سجلی یا خرابی به استثنا اشتباه مامور |
50000 |
فعالسازی امضای الکترونیکی |
40000 |
نرخ مصوب برای هزینه دریافت کارت ملی هوشمند در هر سال تغییر کرده و توسط سازمان ثبت احوال کشور اعلام و منتشر می شود. متقاضیانی که این هزینه را پرداخت نکنند، قادر به تکمیل ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند نخواهند بود. علاوه بر پرداخت هزینه، افراد در روند ثبت نام اینترنتی باید فرمی را نیز تکمیل نموده که جزئیات این فرم ثبت نام در بخش بعدی مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
فرم ثبت نام کارت ملی
با توجه به توضیحات بخش های قبلی مقاله، افرادی که می خواهند کارت هوشمند ملی خود را دریافت کنند، باید ابتدا به صورت اینترنتی ثبت نام خود را تکمیل کرده و پس از پرداخت هزینه، نسبت به نوبت گیری و مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان تعیین شده جهت تکمیل ثبت نام اقدام نمایند. در مرحله ثبت نام اینترنتی متقاضیان باید فرمی را تکمیل نموده و اطلاعات خواسته شده در آن را با دقت وارد فرم نمایند.
اطلاعات خواسته شده در فرم ثبت نام کارت ملی شامل اطلاعات فردی (شماره ملی، جنسیت،دین، تاریخ تولد و ...)، اطلاعات پدر، مشخصات مادر، مشخصات همسر و اطلاعات فرزندان می باشد. تصویر یک نمونه فرم ثبت نام کارت ملی در ادامه برای آشنایی کاربران قرار داده شده است.
همان طور که در تصویر بالا قابل مشاهده است، اطلاعات شخصی و هویتی از متقاضیان در فرم ثبت نام کارت ملی هوشمند خواسته شده که افراد باید با دقت و به درستی این اطلاعات را کامل کرده و فرم ثبت نام را تکمیل نمایند. در صورت عدم تکمیل این فرم یا وجود هر گونه مغایرت یا نقص در اطلاعات ارائه شده متقاضیان، امکان تکمیل ثبت نام اینترنتی و نوبت گیری جهت دریافت کارت ملی هوشمند، برای افراد وجود نخواهد داشت. تکمیل فرم مربوطه و وارد نمودن اطلاعات خواسته شده، یکی از مراحل نحوه گرفتن کارت ملی بوده که در بخش بعدی مقاله تمامی مراحل ثبت نام در سامانه درخواست به طور کامل توضیح داده شده است.
نحوه ثبت نام کارت ملی
برای دریافت کارت هوشمند ملی، متقاضیان باید ابتدا به سامانه درخواست مراجعه نموده و مراحل ثبت نام اینترنتی را تکمیل نمایند. با مراجعه به این سامانه کاربران از نحوه گرفتن کارت ملی هوشمند و شرایط و مدارک مورد نیاز مطلع می شوند. سامانه درخواست کارت ملی همان سایت خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir بوده و ثبت نام کارت ملی و پرداخت هزینه آن در این سایت انجام می شود. در ادامه نحوه ثبت نام کارت ملی در سامانه درخواست آن به همراه راهنمای تصویری ارائه شده است.
ابتدا متقاضیان باید درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir را در مرورگر خود جستجو نموده و وارد لینک مربوطه شوند.
سپس در صفحه اول بر روی گزینه سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی کلیک نمایند.
در ادامه گزینه های مربوط به اقدامات قابل اجرا در سامانه درخواست نمایان شده که کاربران باید بر روی گزینه ادامه کلیک نمایند.
سپس باید کد ملی و سریال شناسنامه خود را در کادرهای مربوطه وارد نموده و به سوال امنیتی پاسخ صحیح داده تا وارد سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی شوند.
سپس باید تمامی اطلاعات خواسته شده را در بخش های مربوطه به درستی وارد نمایند.
پس از تکمیل اطلاعات و فرم ثبت نام، برای اطلاع از نحوه گرفتن کارت ملی هوشمند باید دفتر تکمیل ثبت نام را بر اساس تاریخ، کد تلفن و شماره تلفن مربوطه جستجو نمایند.
پس از جستجو و انتخاب دفتر تکمیل ثبت نام، رسید ثبت نام کارت هوشمند ملی برای متقاضیان نمایش داده شده و قابل چاپ و ذخیره می باشد.
دریافت رسید کارت ملی هوشمند به منزله تکمیل ثبت نام اینترنتی افراد بوده و پس از آن متقاضیان باید به دفتر تکمیل ثبت نام در تاریخ و زمان انتخابی مراجعه نموده و با کامل کردن ثبت نام، کارت ملی هوشمند خود را در موعد مقرر دریافت نمایند.
ثبت نام کارت ملی برای اولین بار
متقاضیانی که تا به حال کارت ملی هوشمند خود را دریافت نکرده و برای اولین بار اقدام به دریافت آن نمودند، باید به سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir مراجعه نموده و ثبت نام اینترنتی خود را برای بار اول انجام دهند. در این سامانه نحوه گرفتن کارت ملی برای اولین بار در اطلاعیه های مربوطه منتشر می شود. در ادامه نحوه ثبت نام نخست کارت ملی هوشمند ارائه شده است.
ابتدا متقاضیان باید سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir را در مرورگر خود جستجو نموده و وارد صفحه اصلی آن شوند.
سپس در صفحه اول بر روی گزینه سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی کلیک نمایند.
ادامه گزینه های مربوط به اقدامات قابل اجرا در سامانه درخواست نمایان شده که اولین گزینه مربوط به متقاضیانی است که تاکنون ثبت نام کارت ملی را انجام ندادند. در این مرحله کاربران باید بر روی گزینه ادامه کلیک نمایند.
سپس باید کد ملی و سریال شناسنامه خود را در کادرهای مربوطه وارد نموده و به سوال امنیتی پاسخ صحیح داده تا وارد سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی شوند.
پس از آن باید مشخصات و اطلاعات خواسته شده را در بخش های مربوطه با دقت وارد نمایند.
پس از تکمیل اطلاعات و فرم ثبت نام، باید دفتر تکمیل ثبت نام را بر اساس تاریخ دلخواه، کد تلفن و شماره تلفن مربوطه جستجو نمایند.
پس از جستجو و انتخاب دفتر تکمیل ثبت نام، رسید ثبت نام کارت هوشمند ملی برای متقاضیان نمایش داده شده و قابل چاپ و ذخیره می باشد.
پس از تکمیل ثبت نام اینترنتی برای اولین بار، متقاضیان باید در زمان و تاریخ تعیین شده، برای تکمیل ثبت نام و دریافت کارت ملی خود، مطابق نوبت ارائه شده، به دفتر تکمیل ثبت نام مراجعه نمایند.
ثبت نام کارت ملی هوشمند با گوشی
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، ثبت نام کارت هوشمند ملی ابتدا به صورت اینترنتی و غیر حضوری انجام می شود. ثبت نام آنلاین و اینترنتی در سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir انجام شده و متقاضیان می توانند با استفاده از سیستم کامپیوتری و همچنین گوشی همراه خود، تمامی مراحل ثبت نام و پرداخت هزینه را به صورت اینترنتی طی نمایند.
نحوه ثبت نام کارت ملی هوشمند با گوشی کاملا با نحوه ثبت نام در کامپیوترها یکسان بوده و متقاضیان در مرورگر گوشی همراه خود می توانند سامانه درخواست را جستجو نموده و با ورود به آن، مراحل ثبت نام اینترنتی را طی نمایند. علاوه بر این افراد می توانند برنامه ثبت نام کارت ملی هوشمند را بر روی گوشی همراه خود نصب کرده و با استفاده از آن، اقدام به ثبت نام غیر حضوری و نوبت گیری نمایند. در ادامه لینک دانلود این نرم افزار برای گوشی های اندروید قرار داده شده است.
بنابراین کاربران هم با استفاده از نرم افزار ثبت نام کارت ملی هوشمند و هم با ورود به سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور در مرورگر گوشی همراه خود، می توانند ثبت نام کارت ملی را با گوشی همراه خود به صورت غیر حضوری انجام داده و پس از آن برای تکمیل ثبت نام، به دفتر تعیین شده مراجعه نمایند.
ثبت نام کارت ملی در منزل
به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت و رسیدگی هر چه بهتر به درخواست متقاضیان مبنی بر نحوه گرفتن کارت ملی هوشمند، سازمان ثبت احوال کشور با همکاری دولت، سامانه خدمات یکپارچه آنلاین خود را به نشانی ncr.ir راه اندازی نموده است. بدین ترتیب افراد بدون نیاز به مراجعه حضوری و در منزل می توانند ثبت نام کارت ملی هوشمند را در این سامانه درخواست به صورت اینترنتی انجام داده و برای مراجعه به دفاتر مورد نظر، نوبت گیری نمایند.
به منظور ثبت نام کارت ملی در منزل ابتدا متقاضیان باید درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir را در مرورگر خود جستجو نموده و وارد لینک مربوطه شوند.
سپس در صفحه اول بر روی گزینه سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی کلیک نمایند.
در گام بعدی باید کد ملی و سریال شناسنامه خود را در محل خواسته شده وارد نموده و به سوال امنیتی پاسخ صحیح داده تا وارد سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی شوند.
سپس باید تمامی مشخصات خواسته شده را که در بخش های قبلی نیز اشاره شد، در کادرهای مربوطه با دقت وارد نمایند. پس از تکمیل اطلاعات و فرم ثبت نام، برای نوبت گیری باید دفتر تکمیل ثبت نام را بر اساس تاریخ مطلوب خود جستجو و انتخاب نمایند. در نتیجه، افراد در نوبت تعیین شده باید به محل دفتر تکمیل ثبت نام به صورت حضوری مراجعه نموده و مراحل تکمیلی دریافت کارت ملی را طی نمایند.
برای گرفتن کارت ملی به کجا مراجعه کنیم؟
ثبت نام جهت دریافت کارت ملی هوشمند افراد دارای تابعیت ایرانی و واجد شرایط گرفتن این کارت، در دو مرحله ثبت نام اینترنتی و تکمیل نام نویسی حضوری انجام می گیرد. بدین منظور متقاضیان باید ابتدا به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir مراجعه نموده و با پرداخت هزینه لازم و ارائه اطلاعات مورد نیاز، ثبت نام اینترنتی خود را انجام دهند.
پس از اتمام ثبت نام اینترنتی، نوبت دهی و نحوه گرفتن کارت هوشمند ملی در سامانه درخواست انجام می شود. بدین ترتیب که در پایان ثبت نام، افراد دفتر پیشخوان محل سکونت خود را جستجو کرده و از میان لیست دفاتر آماده به خدمت رسانی نمایش داده شده در سایت، یک دفتر را جهت مراجعه حضوری و تکمیل ثبت نام انتخاب می نمایند.
بنابراین برای گرفتن کارت ملی هوشمند، افراد پس از نوبت گیری و تکمیل ثبت نام، باید به دفتر پیشخوان انتخاب شده در سامانه درخواست، به صورت حضوری مراجعه نموده و مدارک مورد نیاز از جمله آدرس و کد پستی، شناسنامه و رسید ثبت نام اینترنتی را همراه خود داشته باشند. پس از تکمیل ثبت نام حضوری و گرفتن عکس پرسنلی در همان دفتر، تاریخ دریافت کارت هوشمند ملی افراد به آنها ارائه می شود.
در تاریخ تعیین شده متقاضیان می توانند برای گرفتن کارت ملی به دفتر پیشخوان مورد نظر که در آن ثبت نام خود را تکمیل نمودند، مراجعه کرده و با ارائه رسید ثبت نام و سایر مدارک مورد نیاز، کارت ملی هوشمند خود را دریافت نمایند.
پیگیری تحویل کارت ملی هوشمند
همان طور که در بخش های پیشین این مقاله توضیح داده شد، پس از انجام ثبت نام اینترنتی کارت هوشمند ملی در سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور، نوبت دهی مراجعه حضوری افراد انجام می شود. در این مرحله متقاضیان باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، به دفتر پیشخوان تعیین شده در سامانه درخواست مراجعه نموده و با گرفتن عکس پرسنلی و ثبت اطلاعات بیومتریک از جمله اثر انگشت، ثبت نام کارت هوشمند ملی خود را به صورت حضوری تکمیل نمایند.
پس از تکمیل ثبت نام به صورت حضوری، رسید کارت ملی هوشمند به متقاضیان ارائه شده و تاریخ دریافت کارت به آنها اطلاع داده می شود. پس از آن افراد با مراجعه به سایت خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir می توانند نسبت به پیگیری تحویل کارت ملی هوشمند اقدام نمایند. در ادامه نحوه پیگیری کارت ملی توضیح داده شده است.
به منظور پیگیری تحویل کارت ملی ابتدا متقاضیان باید درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور به نشانی ncr.ir را در مرورگر خود جستجو نموده و وارد لینک مربوطه شوند.
سپس در سامانه ثبت نام از پایین صفحه بر روی گزینه پیگیری وضعیت کلیک نموده تا وارد صفحه پیگیری شوند. در این بخش به سه روش با استفاده از کد ملی، با استفاده از کد رهگیری ثبت نام و با کد USSD، می توانند وضعیت ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند خود را پیگیری نمایند.
ترتیب وضعیت ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند متقاضیان قابل پیگیری بوده و به آنها نمایش داده می شود. افراد بر اساس وضعیت و مرحله نمایش داده شده در سامانه می توانند جهت دریافت کارت ملی هوشمند خود تصمیم گیری کرده و اقدام نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ثبت نام کارت ملی هوشمند داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام ثبت نام کارت هوشمند ملی ابتدا به صورت اینترنتی و در درگاه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور انجام می شود.