برای مشاوره سامانه سهیم ثبت احوال
برای مشاوره سامانه سهیم ثبت احوال
برای ورود مستقیم به سامانه ثبت احوال کلیک کنید.
در ادامه راهنمای استفاده از سامانه ثبت احوال به نشانی sabteahval.ir ارائه شده است .
سازمان ثبت احوال کشور یکی از ارکان های مهم کشور بوده که اطلاعات هویتی و تابعیتی هموطنان را در اختیار دارد. یکی از خدماتی که این سازمان ارائه کرده است، سامانه سهیم ثبت احوال می باشد. کاربران با ورود به درگاه خدمات هویت ملی می توانند به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه به ثبت احوال، درخواست ها و اطلاعات خود را مشاهده و پیگیری نمایند.
کاربران می توانند جهت دسترسی به خدمات سامانه سهیم به آدرس sahim.sabteahval.ir مراجعه نمایند. جهت ارائه مطالب بیشتر در این زمینه در این مقاله ابتدا به معرفی سامانه سهیم ثبت احوال پرداخته خواهد شد. سپس در بخش های بعدی نحوه ثبت نام و ورود به این سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان شرح داده، همچنین در این مقاله خدمات کلی سامانه سهیم ثبت احوال معرفی شده است.
معرفی سامانه سهیم ثبت احوال
در ارتباط با معرفی سامانه سهیم ثبت احوال باید اشاره کرد، این سازمان ثبت احوال به عنوان مسئول ثبت و نگهداری اطلاعات هویتی ایرانیان سامانه ای تحت عنوان سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان (سهیم) را معرفی کرده است. این سامانه در سال 1398 و با هدف ایجاد مکانیزمی آسان، برای اعتبار سنجی و احراز هویت اینترنتی شهروندان پیاده سازی گردید.
با استفاده از سامانه سهیم ثبت احوال، شهروندان ایرانی می توانند به اطلاعات سببی و نسبی (هویتی) خود به صورت الکترونیکی و غیرحضوری دسترسی داشته باشند. کاربران می توانند با مراجعه به این سامانه بخشی از شجره نامه خود شامل آخرین اطلاعات والدین، فرندان و همسر خود را مشاهده کنند.
کاربران می توانند با مراجعه به وبسایت سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان شجره نامه به آدرس اینترنتی sahim.sabteahval.ir علاوه بر بهره مندی از امکانات اشاره شده از امکان تغییر نشانی، درخواست کارت ملی هوشمند، تغییر نام و نام خانوادگی، مدارک شناسایی پیدا شده و ... بهره مند شوند. جهت استفاده از امکانات این سایت کاربر باید در آن ثبت نام نماید که نحوه انجام آن در بخش های بعدی ارائه خواهد شد.
راهنمای ورود به سامانه سهیم ثبت احوال
برای بهره مندی از تمامی امکانات سامانه سهیم شجره نامه لازم است کاربران ابتدا به حساب کاربری خود وارد شوند، در غیر اینصورت نمی توان از امکانات سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان بهره مند شد. به همین منظور جهت ارائه جزییات بیشتر در این زمینه، در ادامه راهنمای ورود به سامانه سهیم ثبت احوال شرح داده خواهد شد.
کاربر باید آدرس درگاه خدمات هویت ملی sahim.sabteahval.ir را در مرورگر خود وارد و یا عبارت "سامانه سهیم ثبت احوال" را در گوگل جستجو و وارد اولین نتیجه نمایش داده شده شود.
سپس وارد صفحه اصلی سایت می شود که می تواند برای ورود به سایت بر روی گزینه "ورود" بالای صفحه کلیک کند.
سپس کاربر به صفحه وارد کردن اطلاعات منتقل می شود.
در این مرحله کاربر باید اطلاعات خواسته شده که شامل نام کاربری یا شماره ملی، کلمه عبور و کد امنیتی است را در فیلدهای خواسته شده وارد کرده و بر روی ادامه کلیک کند تا فرایند ورود به سامانه صورت گیرد. در صورتی که کاربر برای اولین بار است که از سامانه سهیم استفاده می کند و هنوز در این سایت ثبت نام نکرده است، امکان ورود برای وی وجود نداشته و لازم است ابتدا در سایت ثبت نام کرده و سپس با اطلاعات خود به صفحه ورود بازگشته و عملیات ورود به حساب کاربری را انجام دهد که در بخش بعد به آن پرداخته خواهد شد.
نحوه ثبت نام در سامانه سهیم ثبت احوال
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، برای بهره مندی و استفاده از امکانات سامانه سهیم شجره نامه ابتدا لازم است کاربر وارد حساب کاربری خود در سامانه سهیم شود. در صورتی که حساب کاربری برای خود ایجاد نکرده است باید ابتدا به ثبت نام و ایجاد آن اقدام نماید. در ادامه نحوه ثبت نام در سامانه سهیم ثبت احوال شرح داده خواهد شد.
کاربر باید پس از مراجعه به سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir در قسمت ورود که در بخش قبل نحوه دسترسی به آن بیان شد، روی گزینه "ثبت نام کاربر جدید" کلیک کند.
سپس کاربر باید اطلاعات خواسته شده مانند نام و کد ملی و شماره موبایل را وارد و روی دکمه ادامه کلیک کند.
کدی برای شماره موبایل کاربر ارسال می شود که باید آن را وارد و روی ادامه کلیک کند.
به این ترتیب حساب کاربری ایجاد می شود و کاربر می تواند از خدمات سامانه سهیم ثبت احوال استفاده نماید. یکی از خدمات این سامانه مدارک پیدا شده است که زمانی کاربرد دارد که کاربر به دنبال مدارک گم شده خود مانند کارت ملی و شناسنامه باشد و می تواند در این سامانه آن را جستجو نماید.
خدمات سامانه سهیم ثبت احوال
در بخش های قبل نحوه ثبت نام و ورود به سامانه سهیم شجره نامه شرح داده شد. کاربران برای استفاده از خدمات این سامانه تنها به کد ملی و شماره موبایل خود نیاز دارند. هدف از این بخش ارائه مطالبی در خصوص خدمات سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir می باشد.
پایگاه اطلاعات خانواده: در این بخش می توان به اطلاعات سببی و نسبی خود دسترسی داشت و در صورت نبود رکورد می توان به صورت دستی آنرا اضافه کرد. کاربر می تواند اطلاعات مربوط به والدین، همسر و فرزندان خود را مشاهده و در صورت نیاز آن ها را ویرایش نماید.
پایگاه اطلاعات خانوار: این بخش مربوط به سرپرست خانوار می باشد که شامل اطلاعات مربوط به تعداد اعضای خانواده می باشد. این مورد نیز در صورت نیاز قابل ویرایش می باشد.
ثبت نام کارت هوشمند ملی: در این بخش کاربر می تواند برای ثبت نام کارت هوشمند ملی اقدام نماید. همچنین امکان پیگیری وضعیت صدور کارت از طریق این بخش وجود دارد.
مدارک پیدا شده: در صورتی که کاربر اخیرا مدارک هویتی خود شامل کارت ملی و شناسنامه را گم گرده باشد، می تواند با مراجعه به این بخش از مدارک خود استعلام بگیرد و در صورتی که مدارک شناسایی وی پیدا شده و به ثبت احوال تحویل داده شده باشد به کاربر اعلام خواهد شد و می تواند با رفتن به اداره کل ثبت احوال شهر خود مدارک را تحویل بگیرد.
انتخاب نام: در این بخش کاربر می تواند از وضعیت تصویب یا عدم تصویب نام مورد نظر خود مطلع گردد. این بخش برای والدینی است که می خواهند برای فرزند نام انتخاب نمایند و می توانند نام مورد نظر را در این سامانه جستجو نمایند.
درخواست تغییر نشانی: در صورتی که اخیرا آدرس محل سکونت کاربر تغییر پیدا کرده است می تواند با ورود به این بخش اطلاعات مربوط به محل سکونت خود را به روز رسانی نماید.
درخواست گواهی تجرد: در صورتی که کاربر نیاز به گواهی تجرد دارد با ورود به این بخش می تواند درخواست خود را ثبت نماید و در صورت تایید شدن درخواست به سازمان ثبت احوال کشور مراجعه و گواهی خود را تحویل بگیرد.
تغییر نام و نام خانوادگی: افرادی که خواهان تغییر نام یا نام خانوادگی خود می باشند با مراجعه به بخش های مربوط به تغییر آن ها درخواست خود را ثبت و پیگیری نمایند.
رونوشت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور: کاربران ایرانی که در خارج از کشور هستند و نیاز به فرم رونوشت ازدواج یا طلاق را دارند، می توانند با مراجعه به این بخش درخواست خود را ثبت نمایند.
رونوشت وفات و رونوشت وفات اتباع خارجه: همانطور که از نام این بخش مشخص است، برای اخذ رونوشت وفات افراد ایرانی و خارجی می توان از این دو بخش استفاده نمود.
ثبت شکایات: در این بخش کاربران می توانند در صورت لزوم، شکایات خود را در خصوص خدمات ارائه شده توسط ثبت احوال شهر خود را ثبت نمایند.
اخبار و اطلاعیه ها: در این بخش کاربران می توانند به آخرین اخبار و اطلاعیه های سازمان ثبت احوال کشور دسترسی داشته باشند.
قوانین و مقررات: در این بخش قوانین و مقررات استفاده از مدارک و اطلاعات هویتی و شخصی به اطلاع کاربران رسیده است و می توانند با ورود به این بخش از آن ها مطلع شوند.
صدور پروانه ارائه خدمات ثبت احوال: در صورتی که کاربران مایل به اخذ مجور ارائه خدمات ثبت احوال هستند می توانند از این بخش استفاده نمایند.
صدور گواهی نامه مدیر فنی دفاتر پیشخوان: همانطور که از نام این بخش پیداست اخذ گواهی نامه مدیر فنی دفاتر پیشخوان از طریق این بخش امکان پذیر می باشد.
پیگیری: در صورتی که کاربر درخواستی را در سامانه سهیم شجره نامه ثبت کرده باشد، می تواند از طریق این بخش آن را پیگیری نماید.
با توجه به اینکه این سامانه در حال تکمیل می باشد ممکن است که در برخی موارد اطلاعات آن کامل نبوده و یا دارای نقص باشد. به همین دلیل لازم است که شهروندان با مراجعه به این سامانه، اطلاعات مربوط به خود را مشاهده و در صورت نیاز آن را تغییر، تایید و یا حذف نمایند.
پیگیری سامانه سهیم ثبت احوال
سامانه سهیم شجره نامه یک سامانه جامع در زمینه ارائه خدمات مربوط به ثبت احوال می باشد که کاربران می توانند کارهای خود مانند تغییر نام و نام خانوادگی و یا درخواست های دیگر را در این سامانه ثبت و پیگیری نمایند. در ادامه این بخش نحوه پیگیری سامانه سهیم ثبت احوال ارائه شده است. جهت پیگیری درخواست، کاربر باید پس از مراجعه به سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir و ورود به درگاه خدمات هویت ملی بر روی گزینه پیگیری موجود در بالای صفحه سمت چپ کلیک نماید.
به این ترتیب کاربر می تواند به لیست درخواست های خود و وضعیت آن دسترسی داشته باشد. مزیت سامانه سهیم شجره نامه این است که کاربر بدون نیاز به مراجعه حضوری و تلف کردن وقت در صف انتظار، می تواند به صورت الکترونیکی امور مربوط به ثبت احوال را انجام دهد. جهت دسترسی به این بخش کاربر باید ابتدا وارد سامانه شود.
دانلود برنامه سهیم ثبت احوال
سازمان ثبت احوال کشور به منظور سهولت و تسریع ارائه خدمات نسخه وب اپلیکیشن سامانه سهیم را در اختیار کاربران خود قرار داده است. دانلود و نصب این برنامه به سادگی امکان پذیر است و پیشنهاد می شود در صورتی که کاربر از این سامانه به صورت مداوم استفاده میکند، حتما نسخه نصبی سامانه سهیم شجره نامه را نصب نماید تا استفاده از درگاه خدمات هویت ملی با سرعت و راحتی بیشتری صورت گیرد. در ادامه نحوه دانلود برنامه سهیم ثبت احوال شرح داده خواهد شد.
کاربر پس از ورود به درگاه خدمات هویت ملی sahim.sabteahval.ir روی گزینه دانلود و نصب موجود در پایین صفحه کلیک کند.
برای دانلود برنامه سهیم ثبت احوال کلیک کنید.
سپس پیغامی در بالای صفحه برای کاربر نمایش داده می شود که باید بر روی گزینه install کلیک کند.
به این ترتیب برنامه نصب شده و بر روی صفحه نمایش ویندوز نشان داده می شود و از این پس می توان با کلیک بر روی آیکون برنامه به راحتی و سرعت بیشتری به سامانه سهیم ثبت احوال دسترسی پیدا کرد. لازم به ذکر است که جهت دانلود این برنامه بهتر است که کاربر از مرورگر کروم استفاده نماید.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام سامانه ثبت احوال به نشانی sabteahval.ir میباشد.