برای مشاوره سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir
برای مشاوره سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir
برای ورود مستقیم به سامانه حمایت معیشتی کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه حمایت معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir ارائه شده است .
در سال های اخیر، دولت به منظور کمک به مردم و کم کردن فشارهای اقتصادی از روی دوش آن ها، اقدام به ارائه یارانه کمک معیشتی و یارانه های معمول کرده است؛ اما در میان بعضی از مردم به علت اشتباه های صورت گرفته، یارانه خود را دریافت نکرده اند و یا در هر حال نیاز به دریافت یارانه کمک معیشتی دارند.
به همین منظور، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی سامانه ای را به نام سامانه حمایت معیشتی به آدرس hemayat.mcls.gov.ir راه اندازی نموده است تا کلیه افراد بتوانند در یارانه های کشوری ثبت نام کنند و درخواست های خود را از طریق این سایت مشاهده کنند. حال در ادامه این مقاله توضیحات کاملی در خصوص ورود به سایت یارانه معیشتی، پیگیری با کد ملی و ثبت نام جا ماندگان و ورود به سایت hemayat.mcls.gov.ir جزئیات بیشتر پیگیری یارانه معیشتی با کد ملی در سامانه اعتراض ارائه شده است.
معرفی سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir
با توجه به بالا رفتن نرخ تورم و مشکلات اقتصادی مردم، دولت به منظور کاهش مشکلات اقتصادی افراد، اقدام به روی کار آوردن طرح پرداخت یارانه نقدی کرده است. اگرچه طرح یارانه نقدی سال ها است که در کشور اجرا می شود، اما در سال های گذشته با توجه به هدفمندی یارانه ها، بعضی از اشخاص دیگر یارانه دریافت نکردند و در واقع، یارانه آن ها قطع شد.
از طرفی به غیر از یارانه نقدی که ماهانه به اشخاص پرداخت می شود، یارانه ای تحت عنوان یارانه کمک معیشتی نیز از سوی دولت روی کار آمد که اشخاص واجد شرایط مجاز به دریافت این یارانه می باشند.
با توجه به لزوم شناسایی اشخاص برای ارائه یارانه های نقدی، سامانه ای به نام سامانه حمایت معیشتی راه اندازی شد تا مردم بتوانند از طریق این سایت درخواست های خود را مبنی بر استفاده از خدمات کمک معیشتی دولت ثبت کنند و پس از ثبت درخواست منتظر نتیجه درخواست خود باشند.
سامانه حمایت معیشتی از طریق نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir برای عموم مردم قابل دسترس می باشد و اشخاص می توانند از طریق این سایت اقدام به ثبت درخواست های خود به صورت آنلاین کنند. این سامانه مدت هاست که فعال می باشد اما به تازگی به روز رسانی شده است. در سامانه جدید امکانات بیشتری ارائه می گردد که شامل مواردی از قبیل اعتراض به بخش های مختلف مانند خودرو و تراکنش های بانکی می باشد که در سامانه قبلی ممکن نبود.
راهنمای ورود به سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir
کلیه سرپرستان خانواری که قصد ثبت یک درخواست در سامانه حمایت معیشتی را دارند، می بایست که به این سامانه وارد شوند و پس از ورود به پنل کاربری خود، مراحل مربوط به ثبت نام در یارانه و یا هر امور دیگری را انجام دهند. بنابراین، اولین گام برای استفاده از خدمات سایت حمایت معیشتی این است که سرپرستان خانوار با وارد کردن یک سری اطلاعات به سامانه حمایت معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir وارد شوند. در صورتی که قصد ورود به این سایت را دارید، می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید.
ابتدا عبارت «سامانه حمایت معیشتی» را جستجو کنید. و وارد سایت hemayat.mcls.gov.ir شوید. در مرحله بعدی شما به سایت حمایت معیشتی وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی وارد شده اید. برای ورود به پنل کاربری خود بر روی گزینه «ورود/ثبت نام» کلیک کنید.
حال شماره همراه خود و کد امنیتی را بنویسید و بر روی گزینه «ارسال کد اعتبار سنجی» کلیک نمایید.
اکنون کد ارسال شده را وارد کنید و گزینه ورود به سامانه را بزنید.
با توجه به اینکه بسیاری از افراد ثبت نام یارانه جامانده اند و یا انصراف داده اند، در صورتی که بخواهند در طرح جدید یارانه ثبت نام کنند باید به سایت ثبت نام یارانه بروند که در مقاله زیر توضیح داده شده است.
نحوه ثبت نام در سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir
در صورتی که افراد قصد استفاده از خدمات سامانه حمایت مانند ثبت درخواست بررسی اطلاعات و اعتراض به عدم دریافت یارانه و دهک بندی را دارند، باید ابتدا در این سایت ثبت نام کنند تا حساب کاربری آنان ایجاد شود. پس از آن می توانند از طریق ورود به پنل کاربری، از امکانات موجود استفاده کنند که به همین دلیل در ادامه این بخش، نحوه ثبت نام در سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir ارائه شده است.
ابتدا عبارت «سامانه حمایت معیشتی» را جستجو کنید. و وارد سایت hemayat.mcls.gov.ir شوید. در مرحله بعدی شما به سایت حمایت معیشتی وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی وارد شده اید. برای ورود به پنل کاربری خود بر روی گزینه «ورود/ثبت نام» کلیک کنید.
در کادر باز شده، گزینه ثبت نام را بزنید و اطلاعات خواسته شده شامل شماره همراه، کد ملی، تاریخ تولد و کد امنیتی را وارد نمایید و سپس روی گزینه ارسال کد اعتبار سنجی کلیک نماید.
اکنون کد ارسال شده را وارد کنید و گزینه ورود به سامانه را بزنید.
حال ثبت نام کامل شده است و اطلاعات شما در سامانه ذخیره می شود.
راهنمای ثبت اعتراض در حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir
همان طور که توضیح داده شد، کاربران برای ثبت اعتراض و یا درخواست بررسی مشخصات، باید ابتدا در سامانه حمایت معیشتی ثبت نام کنند و پس از ورود به پنل کاربری خود، اقدام به مشاهده اطلاعات نمایند و در صورت وجود مغایرت، درخواست بررسی و اعتراض ثبت کنند. در ادامه این بخش، راهنمای ثبت اعتراض در حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir ارائه شده است.
ابتدا طبق راهنمای ارائه شده در بخش های قبل، وارد حساب کاربری خود در سامانه حمایت شوید. اکنون به قسمت های اعضا خانوار و اطلاعات شناسه اقتصادی بروید و مشخصات دهک خانوار و وضعیت کلی خود را مشاهده نمایید. در صورتی که به اطلاعات موجود اعتراض دارید، روی گزینه درخواست بررسی کلیک کنید.
اکنون توافق نامه نمایش داده شده را مطالعه و تیک تایید را بزنید و روی گزینه ثبت و ادامه کلیک کنید.
اکنون اطلاعات خانوار را مشاهده خواهید کرد و در صورتی که آن ها را تایید می کنید، گزینه صحیح است را انتخاب کنید و سپس، ثبت و ادامه را بزنید.
اما در صورتی که اطلاعات مورد تایید شما نمی باشد، گزینه صحیح نمی باشد را انتخاب کنید تا کادر زیر نشان داده شود. متن راهنما را مطالعه کنید و متوجه شدم را بزنید و پس از آن، روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
حال اطلاعات مربوط به خودرو قابل مشاهده می باشد که باید در قسمت درخواست بررسی با توجه به وضعیت خود، یکی از گزینه های «صحیح است درخواست بررسی ندارم»، «اساسا این خودرو در مالكیت فرد نبوده است» و «خودرو واگذار شده ولی فرایند فک پلاک هنوز طی نشده است» را انتخاب کنید و گزینه ثبت و ادامه را بزنید.
حال به مرحله مربوط به اطلاعات واریز و خرید وارد می شوید. در این بخش، مجموع برداشت خانوار در نیمه اول و دوم سال ها قابل مشاهده است. در صورتی که این اطلاعات را تایید می کنید، در قسمت درخواست به بررسی مجدد، گزینه ندارم را انتخاب کنید و روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
در صورتی که اعتراض دارید، گزینه دارم را انتخاب کنید، تیک موافقت را بزنید و روی ثبت و ادامه کلیک نمایید.
در مرحله بعد، اطلاعات مربوط به درآمد نشان داده می شود که با توجه به اینکه این داده ها به طور مستقیم از پایگاه داده ثبتی به دست می آیند، شما امکان ثبت اعتراض به این مشخصات را ندارید. پس از مشاهده، روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
اکنون به قسمت شرایط خاص وارد می شوید. در صورتی که هر یک از اعضا خانوار دارای شرایط خاص می باشد، گزینه «شرایط اقتصادی خانوار تحت الشعاع بیماری پرهزینه یكی از اعضاست» را انتخاب کنید و نام فرد، نوع بیماری و سازمان بیمه گر را مشخص نمایید و ثبت و ادامه را بزنید.
در این مرحله اگر عضوی از خانوار شما به دلیل معلولیت تحت پوشش سازمان حمایتی می باشد، تیک گزینه مربوطه را بزنید، نام او انتخاب کنید و روی ثبت و ادامه کلیک نمایید. اما اگر نسبت به هر دو مورد بیمار پر هزینه و بیمار معلول اعتراض دارید، تیک هر دو را انتخاب کنید.
اکنون باید تعهد نامه را مطالعه و آن را تایید نمایید و گزینه ثبت و ادامه را بزنید.
حال مراحل ثبت درخواست بررسی و اعتراض به پایان رسیده است و کد پیگیری نشان داده خواهد شد. همچنین این کد از طریق پیامک به شماره شما ارسال می شود.
نحوه پیگیری یارانه معیشتی با کد ملی
همان طور که توضیح داده شد، سامانه حمایت معیشتی به تازگی به روز رسانی شده است و آن دسته از اشخاصی که به عنوان سرپرستان خانوار در سایت حمایت معیشتی قدیمی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی درخواست خود را مبنی بر ثبت نام در یارانه معیشتی ثبت می کردند، برای پیگیری یارانه معیشتی با کد ملی خود باید مجددا به سایت hemayat.mcls.gov.ir وارد می شدند و مراحل پیگیری یارانه خود را با ورود به این سامانه انجام می دادند.
در سامانه قدیمی حمایت معیشتی، امکان پیگیری یارانه معیشتی با کد ملی وجود داشت اما در سامانه جدید این امکان ارائه نمی شود و به کسانی که درخواست خود را در سایت ثبت می کنند، یک کد پیگیری اختصاص می یابد که پیگیری وضعیت درخواست با استفاده از آن میسر می باشد. همچنین از کسانی که درخواست بررسی و اعتراض خود را در سامانه قدیمی حمایت معیشتی ثبت کرده اند خواسته شده است تا به سامانه جدید مراجعه کنند و با استفاده از اطلاعات به روز شده شناسنامه اقتصادی خانوار، نتیجه بررسی را مشاهده نمایند.
نحوه ثبت نام حمایت معیشتی جاماندگان
اشخاصی که هنوز در یارانه حمایت معیشتی دولت ثبت نام نکرده اند و جزو جاماندگان این یارانه محسوب می شوند، می توانند با ورود به سامانه ثبت نام یارانه، مراحل ثبت نام خود را انجام دهند. جهت ثبت نام در این سامانه لازم است که اشخاص، اطلاعات ورود به سامانه را تکمیل کنند و پس از ورود به پنل کاربری خود، درخواست خود را ثبت نمایند.
پس از ثبت این درخواست، اطلاعات افراد در سامانه رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی می شود و لازم است که اشخاص به مدت 1 ماه تا 1 سال نتیجه درخواست خود را از طریق همین سامانه پیگیری کنند. در صورتی که متقاضی در دهک های مشمول یارانه قرار گیرد، در طرح یارانه ثبت نام می شود و یارانه اردیبهشت و خرداد نیز به حساب او واریز می گردد.
پس از منتشر شدن نتیجه درخواست اولیه، شناسنامه اقتصادی و اجتماعی خانواده در سایت قابل مشاهده می باشد. در صورتی که بعد از مشاهده شناسنامه اقتصادی اجتماعی در سامانه حمایت، افراد نیاز به ثبت درخواست دریافت کمک حمایت داشتند، می توانند درخواست بازبینی خودشان را با تکمیل یک رضایت نامه در سایت hemayat.mcls.gov.ir ثبت کنند و منتظر نتیجه نهایی اعتراض خود باشند.
با توجه به اطلاعیه منتشر شده، جاماندگان و متقاضیان جدید یارانه باید جهت ثبت نام یارانه، از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اقدام نمایند که در مقاله زیر، اطلاعات بیشتر در خصوص این سامانه و همچنین نحوه ورود به آن ارائه شده است.
سایت ثبت نام یارانه نوزاد
یکی از سوالات پرتکرار افراد این است که بعد از متولد شدن فرزند جدید، برای ثبت نام یارانه آن نوزاد چه اقدامی لازم است و یا ثبت نام یارانه نوزاد از طریق چه سایتی انجام می شود. برای پاسخ به این سوال باید گفت که وقتی بعد از به دنیا آمدن نوزاد، اطلاعات کامل اون در ثبت احوال ثبت می شود، خود به خود یارانه آن نوزاد نیز به حساب سرپرست خانوار واریز شده و نیازی به ثبت نام در سایت برای یارانه نوزاد نیست.
البته این یارانه نوزاد در صورتی به حساب سرپست خانوار واریز می شود که آن خانواده از قبل نیز واجد شرایط دریافت یارانه بودند و این یارانه به آن ها پرداخت می شد، در غیر این صورت برای فرزند جدید هم یارانه ای پرداخت نمی شود.
تاریخ شروع ثبت نام یارانه
با توجه به تغییر مبلغ یارانه پرداختی دولت از نفری 45 هزار تومان به حداکثر 400 هزار تومان، آن دسته از افرادی که بنا به دلایل مختلف اقدام به ثبت نام در این طرح نکرده اند و یا از دریافت آن انصراف داده اند، در صورتی که قصد ثبت نام در طرح جدید یارانه معیشتی را دارند، می توانند در طی مهلتی که در سایت هدفمندی یارانه ها اعلام می شود نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.
سازمان هدفمندسازی یارانه ها اطلاعیه مربوطه را اعلام کرده است و افراد می توانند در تاریخ شروع ثبت نام یارانه به سامانه اعلام شده مراجعه نمایند و در طرح یارانه ثبت نام کنند. شرایط افراد درخواست کننده بررسی می شود و افراد واجد شرایط، یارانه دریافت خواهند کرد.
در سال گذشته تمام متقاضیانی که قصد ثبت نام برای دریافت یارانه را داشتند در صورتی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنان فرد بود توانستند در روزهای سه شنبه و چهارشنبه 27 و ۲۸ اردیبهشتماه و کسانی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنان زوج بود توانستند در روزهای پنج شنبه و جمعه 29 و 30 اردیبهشت، به سامانه ثبت نام یارانه مراجعه کنند.
همچنین، داوطلبانی که نتوانستند در مهلت زمانی مشخص شده ثبت نام خود را انجام دهند، در روزهای شنبه 31 اردیبهشت و یک شنبه 1 خردادماه، توانستند نسبت به تکمیل فرم ثبت نام خود اقدام کنند و از مهلت دوباره ای که اعلام شده بود، استفاده کنند.
سامانه سامد که با نام سامانه الکترونیکی ارتباط مردم با دولت نیز معروف است، سامانه ای است که امکان ثبت شکایت و درخواست از ریاست جمهوری را برای افراد فراهم کرده که در مقاله زیر توضیح داده شده است.
امکانات سایت حمایت معیشتی
سایت حمایت معیشتی زیر نظر وزارت رفاه، کار و تعاون اجتماعی کشور فعالیت می کند و با توجه به هدف راه اندازی که دارد امکانات مختلفی را از جمله موارد زیر به سرپرستان خانوار ارائه می دهد.
ثبت درخواست دریافت یارانه معیشتی: در حال حاضر یکی از امکانات اصلی این سامانه، امکان ثبت درخواست دریافت یارانه معیشتی می باشد. اشخاصی که به عنوان سرپرست خانوار قصد دریافت یارانه نقدی را دارند، می توانند به این سامانه وارد شوند و مراحل ثبت درخواست خود را انجام دهند.
پیگیری یارانه معیشتی ثبت نام شده: سرپرستان خانواری که قبلا در سامانه حمایت معیشتی برای دریافت یارانه ثبت نام کرده اند، می توانند مجددا با ورود به این سامانه با کد ملی و اطلاعات دیگر سرپرست خانواده، مراحل پیگیری درخواست ثبت شده خود را انجام دهند.
ثبت اعتراض و بازبینی به رای صادر شده: اشخاصی که بعد از دریافت شناسنامه اقتصادی اجتماعی خود متوجه شدند که مجاز به دریافت یارانه نمی باشند، می توانند مجددا درخواست بازبینی خود را در سامانه ثبت کنند تا مجددا درخواست آن ها بررسی شود.
همچنین با توجه به بروز رسانی سامانه، این امکان ایجاد شده است که کاربران بتوانند اطلاعات خرید از کارت بانکی، خودرو و درآمد خود را مشاهده کنند و وضعیت های خاص مانند بیماران خاص و معلولان را در بخش ثبت درخواست بررسی ثبت نمایند.
سامانه کارا، سامانه ای است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهت حمایت از کسب و کار های آسیب دیده از کرونا راه اندازی شده و در مقاله زیر به آن پرداخته شده است.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سایت حمایت معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: دوست گرامی سایت سامانه ها ارتباطی با مراکز دولتی ندارد در نتیجه نمی توانیم متاسفانه در این زمینه کمکی بکنیم. جهت کسب اطلاعات در زمینه نحوه دریافت یارانه لطفا متن مقاله را مطالعه کنید.
پاسخ مشاور: سلام برای پاسخ سوالتون میتونید مقاله "دهک بندی یارانه" در همین سایت رو مطالعه کنید.