برای مشاوره اطلاع از ثبت نام و شرایط واردات خودرو کارکرده
برای مشاوره اطلاع از ثبت نام و شرایط واردات خودرو کارکرده
با توجه به کاهش واردات تولید خودرو به کشور مسئولیت تولید خودرو بر عهده کلیه تولیدکنندگان داخلی ماشین قرار گرفته است. از این رو تولیدکنندگان به دلیل ظرفیت بالای تقاضا برای خودرو های داخلی و نیز عدم مواد اولیه جهت تولید انواع ماشین های مورد نیاز، دچار مشکل شده اند. از طرفی به دلیل عدم تعادل میان عرضه و تقاضای ماشین های تولید شده در بازار خودرو تورم ایجاد شده و افراد جامعه باید برای خرید خودرویی که از ویژگی های اندکی برخوردار است هزینه ای بیشتر از کیفیت مشخص شده پرداخت نمایند.
به عبارتی تولید کنندگان خودرو بنا به دلایلی امکان تحویل خودرو در زمان تعیین شده را نخواهند داشت. به همین منظور آیین نامه اجرایی واردات خودروهای دست دوم در مجلس شورای اسلامی اعلام شد و در آخر به تصویب شورای نگهبان و نیز مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید. برای واردات خودرو های کارکرده داوطلبان باید از جزئیات آیین نامه واردات خودرو روزبرگ اطلاع داشته باشند تا بتوانند بر اساس شرایط و قیمت اعلام شده جهت دریافت خودرو دست دوم اقدام کنند. در ادامه به منظور اطلاع رسانی بیشتر در مورد واردات خودرو کارکرده به توضیحات کاملی در رابطه با آیین نامه، شرایط ثبت نام واردات خودرد دست دوم و قیمت واردات خودرو کارکرده پرداخته ایم.
آیین نامه واردات خودرو روزبرگ
با توجه به تصادفات روز افزون در داخل کشور به دلیل عدم کیفیت خودرو های داخلی و استاندارد نبودن جاده های بین راهی و همچنین عدم تحویل به موقع ماشین های داخلی از سوی تولید کنندگان خودرو، آیین نامه واردات خودرو کارکرده از سوی وزارت صنعت و معدن به مجلس پیشنهاد داده شد. به همین منظور از آنجا که حمل و نقل درون و برون شهری نیاز به تغییرات گسترده ای دارد دولت تصمیم گرفت لایحه اجرایی واردات خودرو روزبرگ را تصویب نماید.
البته دستور اجرایی آیین نامه واردات خودرو های کارکرده بعد از تشخیص و تایید سازمان های گوناگونی از جمله سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، وزارت کشور، وزارت صنعت و معدن، سازمان برنامه و بودجه کشور و ... به مجلس پیشنهاد داده شد و بعد از پیگیری های مکرر در جهت توسعه حمل و نقل عمومی، کاهش آلودگی هوا، تنظیم بازار خرید و فروش خودرو، کاهش سوانح جاده ای، آیین نامه واردات خودرو روزبرگ در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد و به عنوان قانون لازم الاجرایی شناخته شد.
واردات خودرو به شرط اینکه مدل 2019 به بالا باشد و استانداردهای روز اروپا را داشته باشد، برای همه ایرانیان آزاد شد. اشخاص حقیقی داخل و خارج کشور نیز می توانند خودرو وارد کنند.
با تصویب آیین نامه خودروهای کارکرده، عرضه و تقاضای خودرو به تعادل خواهد رسید و نیز قیمت خودروهای داخلی کاهش می یابد. از این رو کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند در صورت واجد شرایط ذکر شده جهت ثبت سفارش واردات خودرو کارکرده اقدام نمایند. در آیین نامه واردات خودرو روزبرگ به کیفیت خودروهای وارداتی، تعرفه و قیمت تعیین شده برای خودرو های کارکرده و زمان ساخت و تولید خودروهای دست دوم وادراتی توجه شده است.
شرایط ثبت نام واردات خودرو شخصی دست دوم
بر اساس آیین نامه تصویب شده خودرو های دست دوم، انواع خودروهای سواری، وانت، مینی بوس، اتوبوس و ... می توانند مطابق با شرایط واردات خودرو کارکرده وارد گمرک شده و طبق تعرفه اعلام شده در دست متقاضیان حقیقی و حقوقی قرار گیرند. برای ثبت سفارش واردات خودرو داوطلبان باید از یکسری شرایط نظیر داشتن کارت بازرگانی، مشخص بودن منبع تامین ارز و گواهی اسقاط خودرو برخوردار باشند تا بتوانند انواع خودروهای مدنظر را درد قالب استاندارهای ذکر شده وارد نمایند. در ادامه شرایط ثبت نام واردات خودرو های دست دوم برای اشخاص حقوقی و حقیقی توضیح داده شده است.
واردات خودرو به شرط اینکه مدل 2019 به بالا باشد و استانداردهای روز اروپا را داشته باشد، برای همه ایرانیان آزاد شد. اشخاص حقیقی داخل و خارج کشور نیز می توانند خودرو وارد کنند.
خودروهای کارکرده باید از استاندارد های حفظ محیط زیست و ضوابط فنی خودروهای قابل ورود به کشور برخوردار باشند.
بر اساس آیین نامه خودروهای کارکرده اشخاص حقوقی می توانند نسبت به ثبت سفارش واردات خودرو اقدام نمایند.
ارزش خودروهای وارد شده کارکرده به همراه سایر هزینه های جانبی توسط وزارت صمت و نیز گمرک تعیین خواهد شد.
تعرفه خودرو های دست دوم بر اساس عوامل گوناگونی مانند حجم موتور، نوع سوخت، قیمت و ... مشخص خواهد شد.
قیمت واردات خودرو کارکرده
طبق آیین نامه خودروهای کارکرده ارزش خودروهای وارد شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز گمرک مشخص می گردد. بنابراین، برای واردات خودروهای دست دوم متقاضیان باید به جز شرایط اعلام شده، مراحلی را پشت سرگذاشته تا بتوانند نسبت به واردات خودرو کارکرده اقدام کنند. به همین منظور متقاضیان می توانند در ابتدا کلیه مجوزهای لازم مانند ثبت سفارش از وزارت صمت و نیز اخذ گواهی استاندارد و محیط زیست را دریافت کنند و سپس با اعلام منبع تامین ارز خود و تایید نهایی توسط بانک مرکزی اقدام به واردات خودروهای کارکرده نمایند.
البته هزینه های جانبی نیز بر روی قیمت واردات خودرو کارکرده افزوده می شود و متقاضیان موظف به پرداخت هزینه های جانبی مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض هلال احمر، عوارض و ارزش گمرکی واردات خودروهای بنزین سوز و هیبریدی و ... خواهند بود. تعرفه اصلی واردات خودرو دست دوم بر اساس معیارهای متفاوتی مانند حجم موتور و نوع سوخت مشخص می گردد.
به همین منظور کمترین تعرفه اعلام شده بر اساس حجم موتور از 20 درصد اعلام شده و با افزایش حجم موتور بالاتر از سه هزار سی سی نیز 175 درصد مشخص شده است. جهت رفع محدودیت های ایجاد شده در خصوص حجم موتور، دولت تصمیم دارد تعرفه را بر اساس قیمت خودرو کار کرده در نظر بگیرد. قیمت خودروهای کار کرده با عوامل مختلفی مانند شرکت های سازنده، سال تولید و کشور وارد کننده ارتباط دارد. از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت برای انتخاب کشورهای وارد کننده باید کشورهایی را در نظر بگیرد که متناسب با قدرت خرید مردم و نیز ارزش پول ایران باشد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص واردات خودرو کارکرده داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام بله.