اگر در خصوص حالت ایمن گوشی سوالی دارید
اگر در خصوص حالت ایمن گوشی سوالی دارید
در سال های اخیر تلفن های همراه جایگاه ویژه ای در زندگی روزمره افراد پیدا کرده و کاربران روزانه نرم افزارهای مختلفی را برای استفاده روزمره، روی موبایل خود نصب و از آن استفاده می نمایند. برخی از این نرم افزارها عملکرد مخربی روی سیستم عامل گوشی داشته یا با سخت افزار گوشی سازگار نمی باشند. در این صورت ممکن است حالت ایمن گوشی های همراه به صورت خودکار فعال شده باشد تا برنامه مخرب یا ویروس موجود را شناسایی و حذف کند.
پس از فعال شدن حالت ایمن، کاربران می خواهند به وضعیت عادی گوشی برگشته و به دنبال راهی برای غیر فعالسازی سیف مود هستند. به همین دلیل در این مقاله پس از توضیح حالت ایمن گوشی، به بررسی نحوه غیر فعالسازی سیف مود در گوشی های اندروید از جمله سامسونگ، هوآوی و شیائومی پرداخته شده و سپس نحوه خاموش کردن حالت ایمن در گوشی های آیفون توضیح داده شده است. در آخر نیز به این سوال کاربران پاسخ داده شده که چرا گوشی از حالت ایمن خارج نمی شود؟
حالت ایمن گوشی چیست؟
سیستم های عامل موجود بر روی گوشی های همراه دارای یک سری قابلیت های داخلی و نرم افزارهای پیش فرض می باشند. علاوه بر این نرم افزارها یا همان برنامه های پیش فرض موجود در سیستم عامل ها، کاربران یک سری نرم افزارها و برنامه های شخص ثالث را نیز بر روی گوشی های همراه خود نصب و راه اندازی می کنند. ممکن است این برنامه ها دارای اختلالاتی بوده و با سیستم عامل گوشی همراه سازگار نشود.
در پاسخ به سوال، حالت ایمن گوشی چیست باید گفت هرگاه برنامه مخرب و ناسازگاری موجب کندی گوشی همراه فرد شده باشد یا ویروسی وارد سیستم شود، این حالت فعال می شود. با روشن شدن حالت ایمن گوشی، دسترسی کاربران به تمامی برنامه ها و نرم افزارها قطع شده و تنها می توانند با موبایل خود شماره گیری انجام دهند. فعال شدن سیف مود (safe mode) به منظور شناسایی عامل مخربی است که موجب کندی و اختلال در سیستم عامل موبایل شده است.
حالت ایمن یا سیف مود در واقع یک مکانیزم دفاعی در برابر مشکلات پیش آمده و شناسایی عامل خرابی، هنگ کردن یا کند شدن گوشی همراه می باشد. با قرار دادن گوشی همراه در حالت ایمن، کاربران متوجه می شوند که علت کندی و هنگ کردن گوشی سخت افزاری بوده یا یک برنامه شخص ثالث که توسط سازنده تلفن همراه ساخته نشده، موجب بروز اختلال در عملکرد سیستم عامل شده است.
اگر هنگام فعال شدن حالت ایمن کاربران متوجه افزایش سرعت و بهبود عملکرد گوشی خود شدند، مشخص شده که علت بروز اختلال یک برنامه و نرم افزار می باشد. اما اگر با فعالسازی حالت سیف مود سرعت و عملکرد گوشی تغییری پیدا نکرد، مشکل می تواند از سخت افزار گوشی همراه باشد. کاربران می توانند به صورت دستی و دلخواه حالت ایمن گوشی را فعال نمایند. اما گاهی اوقات این حالت به طور خودکار در جهت عیب یابی تلفن همراه فعال می شود.
پس از فعال شدن حالت ایمن، کاربران باید نسبت به غیر فعالسازی سیف مود اقدام کرده تا بتوانند گوشی خود را به حالت اولیه بازگردانده و از نرم افزارها و برنامه های موجود استفاده نمایند. در این صورت باید از نحوه غیر فعالسازی سیف مود آگاهی داشته که روش خاموش کردن حالت ایمن برای گوشی های مختلف در بخش های بعدی مقاله توضیح داده شده است.
نحوه غیرفعالسازی حالت ایمن گوشی
با روشن شدن حالت ایمن گوشی، سیستم عامل به صورت خام فعال شده و تمامی برنامه ها و نرم افزارها مسدود می شوند. در این حالت معمولا کاربران متوجه عامل بروز اختلال در تلفن همراه خود می شوند. در بسیاری موارد نیز سیف مود به صورت خودکار فعال شده و پیغام قرار گرفتن گوشی در حالت ایمن، روی صفحه موبایل نمایان می شود. پس از روشن شدن این حالت چه به صورت دستی و چه به صورت خودکار، برای بازگرداندن گوشی به حالت عادی و استفاده از برنامه های شخص ثالث، کاربران باید ابتدا نسبت به غیر فعالسازی سیف مود اقدام نمایند.
نحوه غیر فعالسازی سیف مود معمولا در گوشی های همراه مشابه بوده و کار سختی نمی باشد. معمولا یک بار خاموش و روشن کردن گوشی همراه یا ری استارت کردن آن موجب خاموش کردن حالت ایمن می شود. اما راه های دیگری نیز برای غیر فعالسازی سیف مود وجود دارد که یکی از آن ها در ادامه این بخش توضیح داده شده است.
همزمان با روشن شدن حالت ایمن گوشی، یک پیغام در نوار اعلانات ظاهر شده که حالت سیف مود فعال است. برای خاموش کردن حالت سیف مود کاربران باید این نوار را از بالای صفحه موبایل به پایین کشیده و روی پیغام safe mode is on ضربه بزنند.
با کلیک بر روی این پیغام، یک هشدار ظاهر شده که از کاربر می پرسد آیا می خواهد سیف مود را خاموش نماید؟ که در صورت تایید کاربران باید بر روی گزینه turn off ضربه بزنند. در این صورت پس از ری استارت شدن گوشی به صورت خودکار، غیر فعالسازی سیف مود انجام می شود.
ممکن است این روش برای برخی از گوشی های همراه پاسخگو نبوده یا در برخی از موبایل ها این هشدار در نوار اعلانات ظاهر نشود. به همین جهت نحوه خاموش کردن حالت ایمن گوشی برای گوشی های همراه سامسونگ، شیائومی، هوآوی و آیفون به تفکیک در بخش های بعدی مقاله توضیح داده شده است.
خاموش کردن حالت ایمن گوشی سامسونگ
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، ممکن است برنامه شخص ثالث یا ویروسی موجب کندی یا هنگ کردن تلفن همراه شود. در این صورت حالت ایمن یا به صورت خودکار فعال شده یا کاربران به صورت دستی می توانند این حالت را روشن کرده تا منشا بروز اختلال و مشکل در گوشی همراه خود را پیدا کنند. پس از یافتن علت بروز مشکل و رفع آن، برای استفاده گوشی در حالت عادی، کاربران باید نسبت به خاموش کردن سیف مود اقدام نمایند.
در گوشی های سامسونگ نیز فعال شدن سیف مود یک مکانیزم عیب یابی سیستم عامل اندروید مستقر در آن ها می باشد. کاربران تلفن های همراه سامسونگ پس از فعال کردن حالت ایمن گوشی یا فعال شدن این حالت به صورت خودکار، برای استفاده عادی از موبایل خود و دسترسی به برنامه ها، باید ابتدا برای خاموش کردن حالت ایمن به صورتی که در ادامه توضیح داده شده، اقدام نمایند.
در صورت روشن بودن حالت ایمن گوشی سامسونگ، در گوشه چپ و پایین صفحه پیغام safe mode قابل مشاهده است. برای خاموش کردن سیف مود در گوشی سامسونگ ابتدا کاربران باید دکمه پاور در سمت راست گوشی خود را با انگشت نگه دارند.
با فشردن و نگه داشتن دکمه پاور صفحه ای مانند تصویر پایین نمایان شده که در این صفحه باید بر روی گزینه restart ضربه بزنند.
سپس دوباره بر روی گزینه restart ضربه بزنند تا گوشی همراه آن ها خاموش و روشن شود. پس از ری استارت شدن گوشی، حالت سیف مود خاموش شده و تلفن همراه به حالت عادی کارکرد خود باز می گردد.
در گوشی های سامسونگ علاوه بر ری استارت کردن تلفن همراه، کاربران با ضربه زدن روی پیغام ظاهر شده در نوار اعلانات گوشی در صورت فعال بودن حالت ایمن، می توانند نسبت به غیر فعالسازی سیف مود اقدام نمایند. در این صورت نیز با تایید این پیغام گوشی همراه آنها یک بار ری استارت شده و حالت ایمن خاموش می شود.
خاموش کردن حالت ایمن گوشی هوآوی
زمانی که حالت ایمن گوشی هوآوی فعال باشد، تنها برنامه های پیش فرض سیستم عامل بارگیری شده و هیچ برنامه شخص ثالثی اجرا نمی شود. به این ترتیب کاربران می توانند متوجه شوند علت بروز اختلال و اشکال در گوشی همراه آن ها سخت افزاری بوده یا یک نرم افزار یا ویروس موجب کندی و هنگ کردن تلفن همراه مورد نظر شده است. پس از رفع اشکال، کاربران نیاز به خاموش کردن حالت سیف مود هوآوی داشته که در ادامه نحوه غیر فعالسازی توضیح داده شده است.
راحت ترین راه برای خاموش کردن حالت ایمن گوشی هوآوی ری استارت کردن یا همان reboot نمودن تلفن همراه می باشد. برای این منظور باید کاربران دکمه پاور را نگه داشته تا صفحه ای مشابه تصویر زیر برای آن ها نمایان شود.
در این صفحه می توانند با انتخاب گزینه reboot، نسبت به ری استارت کردن گوشی خود اقدام نموده و به این ترتیب سیف مود گوشی هوآوی را غیر فعال نمایند. پس از خاموش کردن حالت ایمن تلفن همراه، می توانند آن را به حالت عادی بازگردانده و از برنامه های موجود استفاده نمایند. در صورتی که تلفن همراه هنگ کرده و روش ذکر شده پاسخگو نبود، کاربران می توانند روش های دیگر غیر فعالسازی سیف مود در گوشی هوآوی را به کار گیرند که عبارتند از:
مراجعه به پنل اعلانات و خاموش کردن حالت ایمن با استفاده از ضربه زدن روی پیغام safe mode نمایش داده شده در این پنل.
پاک کردن داده ها و ریست فکتوری نمودن گوشی همراه
مراجعه به یکی از مراکز خدمات هوآوی و بررسی سخت افزار تلفن همراه
خاموش کردن حالت ایمن گوشی شیائومی
گوشی های شیائومی نیز یکی دیگر از تلفن های همراهی هستند که سیستم عامل اندروید بر روی آن ها مستقر می باشد. برای عیب یابی آن ها و یافتن علت کندی یا هنگ کردن گوشی در برند شیائومی نیز حالت ایمن در نظر گرفته شده که می تواند به صورت خودکار یا دستی فعال شود. با فعال شدن safe mode، برنامه های رابط و شخص ثالث مسدود شده و تنها می تواند با تلفن همراه تماس برقرار کرد.
در حالت ایمن کاربران می توانند منشا بروز اختلال و اشکال در گوشی را یافته و آن را حذف نمایند. ممکن است افراد برنامه ای را در گوشی شیائومی خود به تازگی نصب کرده یا آپدیت کرده که می تواند علت بروز مشکل و فعال شدن حالت ایمن دستگاه باشد. در این صورت با حذف آن برنامه می توانند عملکرد تلفن همراه خود را بهبود دهند.
در هر صورت پس از قرارگیری در حالت سیف مود و کشف علت ایجاد اشکال در عملکرد تلفن همراه، به منظور بازگرداندن گوشی شیائومی به حالت عادی و استفاده از نرم افزارها، کاربران باید نسبت به خاموش کردن حالت ایمن گوشی اقدام نمایند. آسان ترین روش برای غیرفعالسازی سیف مود گوشی هوآوی، ری استارت کردن آن می باشد. برای این کار باید دکمه پاور را فشرده و از صفحه نمایش داده شده، بر روی گزینه restart ضربه بزنند.
با خاموش و روشن شدن دستگاه، حالت ایمن غیر فعال شده و کاربران می توانند به صورت عادی از تلفن همراه خود استفاده نمایند. در صورتی که ری استارت نمودن موجب غیر فعالسازی سیف مود نشد، کاربران می توانند از روش های دیگر مانند ریست فکتوری کردن و پاک کردن داده ها و برنامه های موجود در گوشی خود بهره ببرند.
خاموش کردن حالت ایمن گوشی آیفون
یکی دیگر از گوشی های همراه موجود در بازار آیفون بوده که سیستم عامل مستقر روی آن ios می باشد. سیستم عامل ios از نظر امنیتی بهتر از اندروید عمل کرده و گوشی های آیفون، کمتر مورد هجوم ویروس ها و بدافزارها قرار می گیرند. همچنین هنگ کردن و کند شدن سیستم کمتر در این تلفن های همراه دیده می شود. با این حال ممکن است کاربران برنامه ای را نصب یا به روز رسانی کرده که سازگاری با سیستم عامل دستگاه نداشته یا ویروسی بتواند وارد گوشی شود.
در این صورت با قرار گرفتن گوشی آیفون در حالت ایمن، کاربران می توانند علت بروز مشکل را کشف کرده و نسبت به رفع آن اقدام نمایند. تنها گوشی های آیفونی که قفل شکنی شدند، می توانند در حالت سیف مود قرار بگیرند. حال اگر گوشی آیفون مورد نظر قفل شکنی شده و حالت ایمن آن به منظور یافتن و برطرف ساختن منشا بروز مشکل فعال شود، برای بازگرداندن گوشی به حالت استفاده عادی، کاربران باید نسبت به خاموش کردن حالت ایمن آیفون اقدام نمایند.
به منظور غیر فعالسازی سیف مود در گوشی آیفون، کاربران باید با فشردن و نگه داشتن دکمه های volume down و power در تلفن همراه، گوشی خود را ری استارت نمایند. پس از راه اندازی مجدد دستگاه، حالت ایمن به طور خودکار غیر فعال شده و کاربران می توانند از برنامه های موجود در گوشی خود استفاده نمایند.
ممکن است به دلایل مختلف، پس از ری استارت شدن دستگاه، گوشی های مختلف از جمله آیفون، از حالت سیف مود خارج نشوند. این اتفاق می تواند علت های متفاوتی داشته باشد که در بخش بعدی مقاله توضیح داده شده است.
چرا گوشی از حالت ایمن خارج نمی شود؟
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، حالت ایمن دستگاه زمانی فعال شده که گوشی دچار هنگ کردن یا کندی شود. در این صورت در گوشی های همراه آیفون، سامسونگ، هوآوی و شیائومی، با ری استارت کردن تلفن همراه معمولا غیر فعالسازی سیف مود انجام می شود. اما در برخی مواقع، راه اندازی مجدد دستگاه موجب خاموش کردن حالت ایمن نشده و گوشی مورد نظر همچنان در حالت سیف مود باقی می ماند. این مشکل می تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:
باقی بودن منشا بروز مشکل و برطرف نشدن علت کندی و هنگ کردن گوشی
وجود باگ نرم افزاری در سیستم عامل گوشی و قرار گرفتن در حالت سیف مود
گیر کردن دکمه ولوم گوشی و ری استارت شدن های متوالی
بسیاری از کاربران با این سوال مواجه شده که چرا گوشی از حالت ایمن خارج نمی شود؟ با بررسی دلایل بالا و سایر علت ها و یافتن دلیل باقی ماندن تلفن همراه در حالت ایمن، می توان از روش های مختلفی برای برطرف کردن این اشکال استفاده کرد. برخی روش های خارج شدن گوشی همراه از حالت ایمن عبارتند از:
ابتدا کاربران بهتر است گوشی خود را از قاب خارج نموده و دکمه ولوم را چک کرده تا گیر نکرده باشد. در صورتی که این دکمه داخل گوشی مانده باشد، فورا آن را خارج کرده و به حالت عادی برگردانند.
در صورتی که برنامه جدیدی روی گوشی خود نصب کرده با به روز رسانی نمودند، آن را بررسی کرده تا در صورت ناسازگاری با سیستم، آن را حذف نمایند. یافتن برنامه مخرب و حذف کردن آن، معمولا موجب خروج از حالت ایمن می شود.
در مواقعی که سیف مود به دلیل وجود باگ نرم افزاری اتفاق می افتد، ریست فکتوری کردن یا فلش کردن گوشی می تواند مفید باشد. برای جلوگیری از این اتفاق کاربران بهتر است از آپدیت های ارائه شده توسط شرکت سازنده گوشی خود استفاده کرده و همیشه به روزسانی های لازم را برای سیستم عامل خود انجام دهند. این آپدیت ها کمک بسیاری به رفع باگ ها و اشکالات کد نویسی می کند.
در صورتی که کاربران تمامی روش ها را امتحان کرده و گوشی آن ها از حالت سیف مود خارج نشد، باید به مرکز تخصصی تلفن همراه خود مراجعه کرده تا دستگاه از نظر سخت افزاری نیز بررسی شده و مورد تعمیر قرار گیرد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص حالت ایمن گوشی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام هنگامی که یک برنامه یا ویروس موجب کندی یا هنگ کردن گوشی شود، حالت ایمن گوشی می تواند فعال شده که دلایل روشن شدن سیف مود در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.