برای مشاوره درخواست استعلام از سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری
برای مشاوره درخواست استعلام از سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری
برای ورود مستقیم به سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری به نشانی utcms.ir ارائه شده است.
حمل و نقل شهری بخشی حیاتی از فعالیت های اقتصادی است و یکی از شاخصه های مهم خدماتی می باشد. به منظور مدیریت و ساماندهی حمل و نقل بار شهری، تأمین امنیت شهروندان و تخصیص سوخت به ناوگان بر اساس میزان پیمایش، سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه ای راه اندازی شده است. شرکت ها، ناوگان حمل و نقل و رانندگان درون شهری باید در این سامانه ثبت نام نموده و پروانه فعالیت خود را دریافت نمایند و تا زمان انقضای پروانه می توانند به فعالیت بپردازند.
پس از اتمام تاریخ انقضای پروانه کابران باید از طریق سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری نسبت به تمدید آن اقدام نمایند. به منظور آشنایی بیشتر، در این مقاله ابتدا به معرفی سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری پرداخته خواهد شد. سپس شرایط تمدید و مدارک لازم برای تمدید فعالیت شهرداری ارائه خواهد شد. در بخش های بعد نیز مطالبی در ارتباط با هزینه و نحوه درخواست تمدید و درخواست تمدید پروانه فعالیت سوخت در اختیار خوانندگان قرار داده خواهد شد.
معرفی سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری
سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری با هدف ساماندهی شرکت های حمل و نقل، رانندگان و ناوگان حمل و نقل بار و یا مسافر درون شهری راه اندازی شده است. این سامانه دارای بخش های مختلفی از جمله درخواست استعلام پروانه اشتغال، تمدید، درخواست ابطال و مشاهده آخرین وضعیت می باشد. در ادامه به معرفی سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری پرداخته خواهد شد.
افرادی که قصد دریافت پروانه برای اولین بار را دارند، باید ابتدا در سامانه تمدید پروانه فعالیت ثبت نام خود را انجام دهند و پس از دریافت شماره پیگیری به شهرداری مورد نظر مراجعه کرده و پروانه فعالیت شهرداری خود را دریافت کنند. تمدید پروانه فعالیت شهرداری نیز از طریق همین سامانه به صورت الکترونیکی قابل انجام است که نحوه انجام آن در بخش های بعدی ارائه خواهد شد.
پروانه فعالیت شهرداری دارای تاریخ انقضا می باشد و مالک می تواند پیش از اتمام اعتبار پروانه فعالیت و یا به محض اتمام آن نسبت به تمدید آن اقدام نماید. جهت تمدید پروانه نیز باید مراحلی را مانند ثبت نام انجام دهد به این صورت که باید از طریق سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری عملیات تمدید پروانه فعالیت خود را انجام دهد.
راهنمای ورود به سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری
سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری این امکان را برای مالکان خودرو فراهم کرده است تا بدون مراجعه حضوری به شهرداری، بتوانند به صورت اینترنتی مراحل ثبت نام و یا تمدید پروانه فعالیت خود را انجام دهند. برای این کار باید ابتدا به سامانه مربوطه مراجعه نمایند. در ادامه راهنمای ورود به سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری شرح داده خواهد شد.
کاربر ابتدا باید در مرورگر خود آدرس utcms.ir را وارد نماید.
پس از کلیک بر روی لینک ورود به سایت، صفحه اصلی سامانه به شکل زیر نمایش داده می شود.
در این صفحه کاربر می تواند بنابر نیاز خود درخواست صدور پروانه فعالیت شهرداری، تمدید و یا ابطال آن را ارسال نماید. جهت انجام هر یک از این درخواست استعلام ها فقط کافی است کاربر یک سری اطلاعات را وارد نماید و در نهایت کد پیگیری برای او ایجاد می شود و پس از آن می تواند به شهرداری مورد نظر جهت دریافت نتیجه مراجعه نماید.
شرایط تمدید پروانه فعالیت شهرداری
همان گونه که پیشتر بیان شد اعتبار پروانه فعالیت شهرداری یک ساله است و پس از آن جهت ادامه فعالیت حمل و نقل باید نسبت به تمدید آن اقدام نمود. اما چه شرایطی برای تمدید پروانه وجود دارد؟ در راستای پاسخ به این سوال، در ادامه این بخش شرایط تمدید پروانه فعالیت شهرداری ارائه خواهد شد.
به محض اتمام تاریخ اعتبار پروانه فعالیت شهرداری و یا سه ماه مانده به اتمام تاریخ انقضای پروانه، کاربر می تواند نسبت به تمدید آن اقدام نماید. جهت انجام این کار نیز کاربر می تواند با مراجعه به سامانه، درخواست استعلام تمدید پروانه فعالیت شهرداری کند. یکی از نکات در هنگام تمدید پروانه فعالیت این است که در صورتی که مدارک فرد از قبیل بیمه نامه شخص ثالث، معاینه فنی خودرو و... تغییر کرده باشد، لازم است که اطلاعات مربوطه بروزرسانی شود.
لازم به ذکر است که در زمان تمدید پروانه فعالیت شهرداری، امکان تغییر فیلدهای اطلاعات هویتی وجود ندارد و در صورت نیاز به تغییر در این اطلاعات، مالک باید از قسمت درخواست صدور پروانه اشتغال، نسبت به ثبت نام مجدد خود در سامانه اقدام نماید. هم چنین در صورت وجود هر گونه اشکال در انجام مراحل، کاربر می تواند با بخش پشتیبانی سامانه تماس بگیرد.
مدارک لازم برای تمدید پروانه فعالیت شهرداری
در صورتی که پروانه فعالیت شهرداری منقضی شده باشد و یا اینکه سه ماه به اتمام اعتبار پروانه فعالیت باقی مانده باشد، مالک ناوگان می تواند نسبت به تمدید پروانه فعالیت خود اقدام نماید. در ادامه این بخش مدارک لازم برای تمدید پروانه فعالیت شهرداری ارائه خواهد شد.
کارت ملی
شناسنامه
شماره پیگیری
سند مالکیت خودرو
کارت خودرو
کارت معاینه فنی خودرو
بیمه نامه شخص ثالث
لازم به ذکر است که داشتن معاینه فنی برای خودروهایی که کمتر از پنج سال از تولید آن ها گذشته است، الزامی نمی باشد. هم چنین ناوگانی که دارای دستگاه سیپاد هستند تمدید پروانه فعالیت ابتدا به صورت دو ساله و سپس پنج ساله می باشد. دستگاه سیپاد یک ردیاب است که هدف آن هوشمند سازی ناوگان درون شهری می باشد.
هزینه تمدید پروانه فعالیت شهرداری
تمدید پروانه فعالیت به این معنی است که مالک خودرو می تواند یک سال دیگر نیز در زمینه حمل و نقل فعالیت داشته باشد و از مزایای آن مانند دریافت سهمیه سوخت استفاده نماید. اما جهت تمدید پروانه نیز باید هزینه ای پرداخت نمود که در ادامه مطالبی در ارتباط با هزینه تمدید پروانه فعالیت شهرداری ارائه خواهد شد.
همان گونه که در زمان ثبت نام دریافت پروانه فعالیت شهرداری در سامانه، کاربر باید هزینه ای را پرداخت نماید، پس از اتمام تاریخ اعتبار پروانه و در زمان تمدید پروانه نیز، کاربر باید هزینه ای پرداخت نماید. در پاسخ به میزان هزینه برای تمدید پروانه باید گفت که هزینه تمدید پروانه فعالیت شهرداری، نصف هزینه صدور پروانه فعالیت می باشد.
در خصوص هزینه ثبت نام، بسته به ظرفیت ناوگان، هزینه پرداختی نیز متفاوت می باشد. برای ناوگان مسافربری مانند اتوبوس با توجه به ظرفیت ناوگان، از 250 هزار ریال تا 500/1 هزار ریال متغیر می باشد بنابراین جهت تمدید مبلغ 125 تا 750 هزار ریال باید پرداخت نمود. برای ناوگان باربری هزینه صدور پروانه بین 500 هزار ریال و یک میلیون ریال بسته به وزن بار متغیر می باشد و هزینه تمدید نیز بین 250 هزار و 500 هزار ریال خواهد بود.
نحوه ثبت درخواست تمدید پروانه فعالیت شهرداری
پروانه فعالیت در واقع مجوزی است که از طرف شهرداری به مالکین ناوگان حمل و نقل داده می شود و به واسطه آن امکان فعالیت در حوزه حمل و نقل درون شهری و حومه را خواهند داشت. پروانه فعالیت شهرداری دارای تاریخ انقضای یک ساله می باشد پس از آن باید نسبت به تمدید آن اقدام نمود. در ادامه نحوه ثبت درخواست تمدید پروانه فعالیت شهرداری شرح داده خواهد شد.
کاربر ابتدا باید به سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری مراجعه نماید. در بخش "درخواست صدور پروانه" سه نوع درخواست وجود دارد: پروانه فعالیت برای ناوگان، رانندگان و پروانه بهره برداری شرکت ها، که کاربر باید مطابق با نوع فعالیت خود وارد یکی از این سه بخش شود. در این جا برای نمونه پروانه فعالیت ناوگان انتخاب شده است.
در صفحه باز شده کاربر باید جهت تمدید پروانه فعالیت شهرداری خود "تمدید پروانه اشتغال" را انتخاب نماید.
سپس در بخش بعدی کاربر باید با استفاده از یکی از روش های موجود یا از طریق کد ملی و یا شماره پیگیری، وارد سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری شود.
در مرحله بعد کاربر باید تیک گزینه "تمام موارد بالا را مطالعه کرده ام" را فعال و سپس دکمه شروع ثبت نام را بزند.
تمام مراحل تمدید مانند عملیات ثبت نام پروانه فعالیت می باشد و کاربر باید اطلاعات خواسته شده را وارد و روی "تأیید و گام بعدی" کلیک نماید.
وارد کردن اطلاعات در چند بخش انجام خواهد شد و پس از تکمیل اطلاعات هر صفحه کاربر باید گزینه "تأیید و گام بعدی" را انتخاب نماید تا به مرحله بعد برود. در نهایت تمام اطلاعات وارد شده برای کاربر نمایش داده می شود و در صورت صحیح بودن تمام موارد، کاربر باید روی "ثبت نهایی" کلیک کند تا فرایند تمدید پروانه فعالیت اتمام یابد.
سپس پیغام موفقیت آمیز بودن عملیات تمدید، نمایش و یک شماره پیگیری به کاربر داده می شود که باید آن را نزد خود نگهداری کند و با مراجعه به شهرداری و ارائه شماره پیگیری و مدارک لازم پروانه فعالیت خود را دریافت نماید. یکی از مواردی که کاربران باید در نظر داشته باشند این است که در صورتی که سه ماه به پایان تاریخ اعتبار پروانه فعالیت وی باقی مانده باشد، می تواند فرایند تمدید پروانه فعالیت شهرداری خود را انجام دهد که مراحل انجام آن در بالا شرح داده شد.
درخواست تمدید پروانه فعالیت سوخت
سهمیه سوخت تنها به ناوگان دارای پروانه فعالیت تعلق می گیرد و امکان دریافت سهمیه سوخت پیش از صدور پروانه فعالیت وجود ندارد. قابل ذکر است که تخصیص سوخت بر مبنای عملکرد خودرو است و صرف داشتن پروانه فعالیت موجب تخصیص سوخت نخواهد شد. در ادامه نحوه درخواست تمدید پروانه فعالیت سوخت ارائه خواهد شد.
پس از تمدید پروانه فعالیت خودرو، سهمیه سوخت پایه بخش حمل و نقل عمومی برای مالک خودرو واریز می گردد. در صورتی که این سهمیه برای خودرو کافی نباشد، کاربر می تواند به ازای هر باری که جابجا می کند از طریق نرم افزار باربرگ بارنامه شهری دریافت نماید. به علاوه با نصب دستگاه سیپاد جهت ارسال و بررسی پیمایش های انجام شده، امکان دریافت سهمیه سوخت بیشتر فراهم می شود.
سهمیه سوخت به صورت ماهانه در چند مرحله واریز می شود و ﻣﯿﺰان اﻓﺰاﯾﺶ ﺷﺎرژ ﺳﻬﻤﯿﻪ کارت ﺳﻮﺧﺖ در ﺣﺪود یک ﺳﻮم ﻣﯿﺰان ﺳﻬﻤﯿﻪ ﻣﻮﺟﻮد در کارت ﺳﻮﺧﺖ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ. هم چنین مالکان می توانند جهت دریافت پشتیبانی سامانه مرکزی حمل و نقل درون شهری با شماره تلفن 75492000-021 تماس گرفته و ابتدا داخلی 3 را وارد نموده و سپس برای ارتباط با بخش ارگان های متقاضی سهمیه سوخت عدد 4 را وارد نماید.
پیگیری تمدید پروانه فعالیت شهرداری
پس از انجام عملیات مربوط به درخواست استعلام تمدید پروانه فعالیت شهرداری که در بخش های قبل ارائه شد، مالک باید بتواند درخواست خود را پیگیری نماید. به همین منظورکاربر می تواند با مراجعه به سامانه تمدید فعالیت شهرداری، از وضعیت آخرین درخواست خود اطلاع حاصل کند. در ادامه نحوه پیگیری تمدید پروانه فعالیت شهرداری ارائه خواهد شد.
مالک می تواند جهت پیگیر آخرین وضعیت درخواست خود ابتدا به سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری مراجعه نماید. سپس وارد بخش مشاهده آخرین وضعیت شود.
در مرحله بعد می تواند با یکی از سه روش قرار داده شده وارد سایت شود.
به این ترتیب مالک می تواند درخواست استعلام های خود در ارتباط با صدور، ویرایش، تمدید و یا ابطال پروانه را پیگیری نماید. یکی دیگر از نکات مربوط به تمدید پروانه فعالیت شهرداری این است که مالک ناوگان باری می تواند برای تمدید پروانه خود، شهرداری دیگری را انتخاب نماید.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه تمدید پروانه فعالیت شهرداری داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام هزینه تمدید پروانه، نصف هزینه ثبت نام پروانه فعالیت شهرداری می باشد.