برای مشاوره ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی
برای مشاوره ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی
سامانه بهداد بانک مرکزی به منظور ایجاد یک کانال ارتباطی میان بانک مرکزی و دستگاه های اجرایی در انتقال حساب های دولتی به بانک مرکزی ایجاد شده است که امکان برطرف کردن تمامی نیاز های اطلاعاتی اعم از اطمینان حاصل نمودن از شناسه های تولیدی، طرح سوالات مختلف و... را برای کاربران این پورتال فراهم نموده است. این سامانه در حال حاضر برای کلیه دستگاه های اجرایی کشور در دسترس می باشد.
از آنجایی که بسیاری از کاربران در فرایند ثبت نام و ایجاد شناسه واریز در پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد با چالش مواجه شده اند، لذا در این مقاله ضمن معرفی سامانه بهداد بانک مرکزی به ارائه راهنمای ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی به نشانی اینترنتی www.94.184.141.165، مراحل ایجاد شناسه واریز دستگاه های اجرایی در این سامانه، نحوه ثبت نام و معرفی نماینده سایت بهداد پرداخته و همچنین توضیحاتی در رابطه با نحوه دریافت رمز در زمان فراموشی رمز عبور سامانه بهداد ارائه شده و شماره تلفن سامانه در اختیار کاربران قرار گرفته است. با ما همراه باشید.
معرفی سامانه بهداد بانک مرکزی
یکی از سامانه هایی که به منظور ارائه خدمات الکترونیکی بانکی توسط بانک مرکزی راه اندازی شده، سامانه بهداد بانک مرکزی یا همان سامانه صدور حواله الکترونیک بهداد می باشد. در این بخش به معرفی سامانه بهداد بانک مرکزی پرداخته شده است.
سامانه بهداد بانک مرکزی یک سیستم مدیریت بانک های اطلاعی بوده که ضمن تبدیل فرم های سازمانی به بانک های اطلاعاتی، آنها را دسته بندی و سپس از آنها نگهداری می نماید. این سامانه برای برقراری ارتباط با سایر نرم افزار ها از طریق وب سرویس عمل کرده و در تکمیل تراکنش ها به کاربران کمک خواهد کرد.
با راه اندازی سامانه صدور حواله الکترونیک بهداد برای دستگاه های اجرایی و جایگزین شدن آن با صدور چک، کلیه انتقال وجه های دستگاه های اجرایی بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب بانک ها انجام خواهد شد. شایان ذکر است حواله صادر شده کاملا مکانیزه بوده و در بین عوامل ذینفع در فرایند انتقال وجه دستگاه اجرایی جابه جا شده و پس از تایید نهایی انتقال وجه صورت می پذیرد. در چنین شرایطی این عملیات به دلیل استفاده از توکن، دارای امنیت بالایی می باشد.
سامانه صدور حواله الکترونیک بهداد در ابتدا به صورت آزمایشی برای وزارت آموزش و پرورش، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت گاز استان خوزستان و وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همچنین ارتباطات و فناوری اطلاعات و جهاد کشاورزی راه اندازی شده و پس از آن برای کلیه دستگاه های اجرایی عملیاتی گردید. شایان ذکر است کلیه دستگاه های اجرایی متقاضی بهره برداری از پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد با مراجعه به سایت بهداد بانک مرکزی در جریان مراحل آن قرار خواهند گرفت.
راهنمای ورود به پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد
کاربرانی که قصد استفاده از خدمات سامانه بهداد بانک مرکزی را دارند، به منظور دسترسی به این خدمات می بایست به سایت بهداد بانک مرکزی مراجعه نمایند. در این بخش قصد داریم ضمن ارائه تصاویری به راهنمای ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی بپردازیم.
آن دسته از کاربرانی که قصد ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی را دارند در ابتدا می بایست نسبت به باز کردن مرورگر اقدام نموده و سپس در سایت گوگل، آدرس اینترنتی www.94.184.141.165 را وارد نمایند.
بدین ترتیب با ورود به آدرس اعلام شده کاربران با صفحه ای همانند تصویر زیر مواجه خواهند شد:
جهت ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی، کاربران می بایست از بخش سمت راست گزینه نام کاربری و گذرواژه را وارد نموده و سپس بر روی گزینه ورود به سیستم کلیک نمایند.
نکته ای که کاربران می بایست به آن توجه داشته باشند این است که به منظور استفاده از خدمات و همچنین ورود به سامانه صدور حواله الکترونیک بهداد، حتما می بایست از قبل در این سامانه ثبت نام شده و نام کاربری و گذرواژه دریافت شود. در غیر اینصورت امکان ورود به سامانه و بهره مندی از خدمات امکان پذیر نمی باشد.
مراحل ایجاد شناسه واریز دستگاه های اجرایی در سامانه بهداد
همان گونه که در بخش قبل توضیح داده شد کاربرانی که قصد ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی را داشته باشند، حتما می بایست نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام نمایند. در این بخش ضمن ارائه راهنمای تصویری به معرفی مراحل ایجاد شناسه واریز دستگاه های اجرایی در سامانه بهداد پرداخته شده است. مراحل ایجاد شناسه واریز دستگاه های اجرایی سامانه بهداد شامل موارد زیر می باشد:
در ابتدا می بایست کاربران درخواست نام کاربری و رمز عبور و همچنین معرفی نماینده تام الاختیار را به بانک مرکزی ارسال نمایند.
ارسال فرم فوق از طریق شماره فکس 66734024-021 برای کاربران امکان پذیر می باشد. پس از آن کاربران می بایست اقدام به ورود به سایت بهداد بانک مرکزی به نشانی اینترنتی www.behdadportal.cbinasim.ir نمایند.
با ورود به سایت بهداد بانک مرکزی، کاربران می بایست از بخش فهرست منوی اصلی گزینه راهنمای فرایند انتقال حساب های دولتی را انتخاب و سپس بر روی گزینه ورود به بخش دریافت نام کاربری و رمز عبور پورتال بهداد کلیک نمایند.
پس از گذشت 48 ساعت از زمان ثبت نام در پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد، یک ایمیل حاوی نام کاربری و رمز عبور برای کاربران ارسال خواهد شد که پس از دریافت آن کاربران می توانند مجدد به سایت بهداد بانک مرکزی مراجعه نموده و نسبت به ورود به سامانه از طریق نام کاربری و رمز عبور دریافتی اقدام نمایند.
پس از ورود به سامانه بهداد بانک مرکزی می بایست در قسمت پایین صفحه و از بخش دریافت ابزار تولید و صحت سنجی شناسه واریز، نسبت به دریافت نرم افزار تولید شناسه و صحت سنجی شناسه اقدام شود.
پس از دریافت نرم افزار، شناسه واریز 28 کاراکتری می بایست به صورت پشت سرهم و بدون فاصله تایپ شده و سپس با انتخاب تولید شناسه، 30 کاراکتر دریافت خواهد شد.
همچنین به منظور صحت سنجی شناسه واریز ایجاد شده، کاربران می توانند شناسه ایجاد شده را در قسمت صحت سنجی شناسه واریز کنترل نمایند.
پس از مرحله صحت سنجی شناسه واریز، در بخش سرویس های حساب های مرکزی می بایست نسبت به تکمیل اطلاعات سازمان اقدام نموده تا در نهایت کد رهگیری دریافت گردد.
در آخر نیز می بایست فایل اکسل به همراه نامه ذیحساب به بانک مرکزی ارسال فیزیکی گردد. شایان ذکر است در صورتی که شناسه ایجاد شده مربوط به حساب های درآمدی و یا سپرده خود دستگاه می باشد، مراحل فوق به ترتیب انجام می گردد. اما در صورتی که شناسه ایجاد شده مربوط به حساب خزانه معین استان و یا خزانه كل ( مانند اجاره خانه های سازمانی و ...) می باشد، حتما می بایست پس از مرحله 5، درخواست افزودن شناسه واریز فارغ از مبلغ انتخاب شده و پس از باز شدن صفحه، اطلاعات خواسته شده تكمیل و ارسال گردد.
نحوه ثبت نام و معرفی نماینده سایت بهداد
همان گونه که پیشتر توضیح داده شد، آن دسته از کاربرانی که قصد ورود به سایت بهداد یا همان پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد را داشته باشند می بایست از قبل نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کرده باشند. در این بخش نحوه ثبت نام و معرفی نماینده سایت بهداد به همراه راهنمای تصویری آموزش داده شده است.
در ابتدا کاربران می بایست به سایت بهداد بانک مرکزی وارد شده و سپس از منوی سمت راست همانند تصویر گزینه ثبت نام و معرفی نماینده را انتخاب نمایند.
پس از آن با ورود به صفحه جدید، کاربران با تصویر زیر مواجه خواهند شد که می بایست اطلاعات درخواستی را در کادر های مربوطه وارد نمایند.
پس از تکمیل اطلاعات درخواستی کاربران می بایست از بخش پایین صفحه در قسمت ارسال فایل معرفی نامه، فایل معرفی نامه را آپلود نمایند. همچنین یک نمونه فایل معرفی نامه در این بخش در اختیار کاربران قرار داده شده که می توانند نسبت به بررسی آن اقدام نمایند.
شایان ذکر است فرمت مجاز فایل های ارسالی png، jpg و tif بوده و نامه درخواست سازمان حتما می بایست مطابق با نمونه فایل معرفی نامه باشد. همچنین نامه ارسالی می بایست به صورت رسمی دارای شماره نامه، تاریخ، مهر و امضا شده توسط مسئول تایید کننده باشد.
در آخر نیز می بایست با وارد نمودن عبارت امنیتی و تایید قوانین بر روی گزینه ثبت درخواست عضویت کلیک نموده تا عملیات ثبت نام و معرفی نماینده تکمیل گردد.
فراموشی رمز عبور سامانه بهداد
آن دسته از کاربرانی که قصد ورود و استفاده از خدمات سامانه صدور حواله الکترونیک بهداد را داشته باشند، در ابتدا می بایست نسبت به ورود به این سامانه اقدام نمایند. حال اگر کاربری پس از ثبت نام در این سامانه نام کاربری و رمز عبور خود را گم یا فراموش کند، آیا امکان ورود به این سامانه را خواهد داشت یا خیر؟ در این بخش در رابطه با فراموشی رمز عبور سامانه بهداد توضیحاتی به همراه راهنمای تصویری ارائه شده است.
کاربرانی که قصد بازیابی رمز عبور کاربری خود در پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد را داشته باشند در ابتدا می بایست وارد مرورگر شده و آدرس سایت بهداد بانک مرکزی را وارد نمایند.
پس از ورود به صفحه اصلی پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد، کاربران می بایست همانند تصویر زیر از منوی سمت راست گزینه فراموشی رمز عبور را انتخاب نمایند.
با انتخاب گزینه فراموشی رمز عبور، کاربران وارد صفحه جدیدی خواهند شد که می بایست اطلاعات درخواستی مورد نیاز جهت بازیابی رمز عبور را وارد نمایند.
در این مرحله کاربران می بایست نام کاربری و نوع شناسه خود را وارد نموده و پس از پاسخ به سوال امنیتی بر روی گزینه ثبت کلیک نمایند. شایان ذکر است نوع شناسه را می توان بر اساس کد ملی، پروانه اقامت و کد پناهندگی انتخاب نمود. پس از تکمیل اطلاعات و انتخاب گزینه ثبت، ایمیلی برای کاربر ارسال خواهد شد و از آن طریق امکان بازیابی رمز عبور سامانه صدور حواله الکترونیک بهداد برای کاربران فراهم خواهد شد.
شماره تلفن سامانه بهداد بانک مرکزی
ممکن است در بسیاری از مواقع پیش آمده باشد که کاربری بنا به دلایلی نیاز به برقراری تماس تلفنی با سامانه بهداد بانک مرکزی را داشته باشند. در چنین مواقعی آیا امکان برقراری تماس تلفنی با این سامانه وجود دارد یا خیر؟ در این بخش شماره تلفن سامانه بهداد بانک مرکزی در اختیار کاربران قرار داده شده است.
کاربرانی که قصد برقراری تماس با سامانه بهداد بانک مرکزی را داشته باشند، پس از ورود به سایت بهداد بانک مرکزی یا پورتال صدور حواله الکترونیک بهداد، از قسمت سمت راست سایت به کلیه اطلاعات مورد نیاز جهت برقراری تماس دسترسی خواهند داشت. بدین ترتیب کاربرانی که قصد برقراری تماس با این سامانه را داشته باشند، به راحتی و از طریق شماره تماس ها و آدرس ایمیل اعلام شده این امکان را خواهند داشت.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه بهداد بانک مرکزی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام سامانه بهداد بانک مرکزی جایگزین صدور چک های دستگاه های اجرایی می باشد که در این مقاله به صورت کامل به آن پرداخته شده است.