اگر در خصوص نحوه نصب کاستوم رام سوالی دارید
اگر در خصوص نحوه نصب کاستوم رام سوالی دارید
بسیاری از شرکت های گوشی های هوشمند مانند سامسونگ، ال جی، شیائومی و... از گوشی های قدیمی خود پشتیبانی نکرده و در نتیجه این گوشی ها نمی توانند اندروید جدید را دریافت کنند. عدم دریافت اندروید جدید باعث می شود تا سرعت و عملکرد گوشی تا حدود زیادی پایین آمده و کاربران قادر به استفاده از بسیاری اپلیکیشن ها نخواهند بود. در مواردی این چنینی، کاستوم رام ها به کمک افراد می آیند تا به سادگی و تنها با نصب یک فایل، مشکلات ناشی از قدیمی شدن گوشی را برطرف کنند.
اما کاستوم رام چیست و چه کاربردی دارد؟ در یک جمله ساده و کوتاه باید گفت که کاستوم رام رابط کاربری گوشی کاربران را تغییر داده و اجازه می دهد تا کاربران علاوه بر دریافت امکانات بیشتر، از نسخه های جدیدتر اندروید هم استفاده کنند. این کار باعث بهبود عملکرد و بالا رفتن سرعت گوشی های هوشمند می شود. اما نحوه نصب و راه اندازی کاستوم رام پیچیده تر از یک جمله است. در ادامه این مقاله به معرفی کامل کاستوم رام و نحوه نصب Custom ROM پرداخته شده است.
کاستوم رام چیست؟
اولین سوالی که با شنیدن نام کاستوم رام به ذهن افراد می رسد، این است که کاستوم رام چیست؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با کلمه رام و معنی دقیق آن آشنا بود. رام همان رابطی است که بین سخت افزار و کاربر قرار گرفته و مهم ترین بخش سخت افزار گوشی محسوب می شود. رام مخفف Read Only Memory بوده و بدون وجود آن، دسترسی به سیستم عامل گوشی های اندروید امکان پذیر نیست.
پس از آشنایی مختصری با رام و معنی آن، کاربران به سوال کاستوم رام چیست باز می گردند. رام های اصلی گوشی های هوشمند توسط کارخانه سازنده آن روی گوشی نصب شده و ثابت هستند. اما علاوه بر این رام های رسمی و اصلی، توسعه دهندگان و برنامه نویسان دیگری هم هستند که رام های اختصاصی خود را ساخته و در اختیار کاربران قرار می دهند. کاستوم رام ها انواع مختلفی داشته و توسط برنامه نویسان مختلفی ساخته می شوند. کاربران می توانند بسته به نیازها و استفاده های خود، این کاستوم رام ها را نصب و از آن ها استفاده کنند.
سوال دیگر این است که دلیل نصب کاستوم رام چیست و چرا باید به سراغ نسخه های فرعی و شخصی سازی شده رام رفت؟ دلیل اصلی طراحی کاستوم رام های مختلف، ارائه امکانات بیشتر به کاربران است. تمامی کاستوم رام هایی که توسط توسعه دهندگان خارج از کمپانی ساخته می شوند، امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهند. یکی دیگر از دلایل نصب کاستوم رام، عدم پشتیبانی گوشی ها و تبلت های قدیمی از آخرین نسخه اندروید است. کاربران به طور معمول با نصب کاستوم رام می توانند آخرین نسخه اندروید را دریافت کنند.
انواع کاستوم رام
همان طور که پیش تر اشاره شد، هر توسعه دهنده و برنامه نویسی می تواند کاستوم رام خود را طراحی کند. در همین راستا واضح است که انواع مختلفی از Custom ROM وجود داشته باشد. اما همه این انواع کاستوم رام مناسب استفاده تمامی کاربران نیستند. بهتر است که کاربران قبل از دانلود و نصب انواع کاستوم رام، با کاربرد و ویژگی های آن آشنا باشند و مطمئن شوند که این کاستوم رام از مدل گوشی آن ها پشتیبانی می کند. در ادامه این بخش برخی از بهترین انواع کاستوم رام به همراه ویژگی های آن ها معرفی شده اند.
کاستوم رام SlimRom یکی از قدیمی ترین و بهترین کاستوم رام های اندروید است. این کاستوم رام دارای قابلیت های شخصی سازی فراوانی بوده و امکانات بسیاری را در اختیار کاربران قرار می دهد. بسیاری از امکاناتی که در گوشی های قدیمی پیدا نمی شوند، با نصب این کاستوم رام به آن ها اضافه خواهند شد. این کاستوم رام از گوشی های هوشمند بسیاری از شرکت ها پشتیبانی کرده که از جمله محبوب ترین ها می توان به Google، LG، HTC و Xiaomi اشاره کرد. آخرین نسخه اندروید پشتیبانی شده توسط این کاستوم رام، اندروید 7.1.2 است. نحوه نصب SlimRom بسیار راحت بوده و فضای زیادی را اشغال نمی کند.
یکی از کامل ترین کاستوم رام های موجود برای اندروید، کاستوم رام Dirty Unicorns است. تیم سازنده کاستوم رام Dirty Unicorns چند کاستوم رام مختلف را گرفته و با هم ادغام می کنند. اما تمامی کدهای کاستوم رام جدید از اول نوشته شده و به همین دلیل هیچ مشکلی هنگام استفاده از آن برای کاربران به وجود نخواهد آمد. اما این موضوع باعث بروز یک مشکل هم می شود که آن دیر به دیر آپدیت شدن نسخه جدید این کاستوم رام است. به غیر از آن این کاستوم رام مشکل زیادی نداشته و نحوه نصب آن راحت است.
یکی از مهم ترین ویژگی های کاستوم رام که باید هنگام دانلود به آن توجه کرد، پایداری کاستوم رام است. در صورتی که کاستوم رام پایدار نباشد، کاربران با مشکلات بسیاری مواجه خواهند شد. کاستوم رام Carbon ROM یکی از پایدارترین کاستوم رام های موجود برای دستگاه های اندروید بوده و امکانات بسیاری را در اختیار کاربران قرار می دهد. نحوه نصب آن هم بسیار ساده بوده و افراد می توانند با نصب آن، تا حدود بسیار زیادی فضای کاربری خود را شخصی سازی کنند.
دانلود کاستوم رام
بسیاری از کاستوم رام های موجود رایگان هستند و افراد می توانند برای استفاده از آن ها، تنها نام آن ها را در سایت گوگل جست و جو کرده و کاستوم رام مورد نظر خود را دانلود کنند. البته برای دانلود کاستوم رام رایگان، کاربران باید مواظب باشند که منبع دانلود آن ها حتما یک سایت معتبر باشد. چرا که برخی از سایت ها حاوی کدهای مخرب و ویروس های فراوانی بوده و ممکن است تا دستگاه آن ها خراب کند. در ادامه این بخش لینک دانلود کاستوم رام رایگان قرار گرفته است.
برای دانلود کاستوم رام، کاربران باید در نظر داشته باشند که کاستوم رام انتخابی با گوشی آن ها سازگار باشد. در صورتی که کاستوم رام اشتباهی را برای مدل گوشی خود دانلود و نصب کنند، ممکن است که گوشی آن ها با مشکلات بسیاری مواجه شود. یکی از بهترین سایت های دانلود کاستوم رام برای انواع مختلف گوشی، سایت Resurrection است. این سایت تقریبا برای تمامی گوشی های قدیمی کاستوم رام طراحی کرده است و کاستوم رام های آن هم از نظر پایداری عملکرد بسیار خوبی دارند. برای دریافت کاستوم رام از سایت Resurrection می توان از لینک زیر استفاده کرد.
هنگام دانلود کاستوم رام رایگان باید به چند نکته دیگر علاوه بر سازگاری کاستوم رام با مدل گوشی توجه کرد. اولین نکته این است که هنگام دریافت کاستوم رام، باید فایل نرم افزارهای گوگل که به نام GApps هم شناخته می شوند را دانلود کرد.
در بیشتر موارد لینک دانلود GApps در همان سایت دانلود کاستوم رام به کاربران داده می شود. اما در صورتی که این لینک در سایت دانلود کاستوم رام نبود، باید برای دانلود آن از سایت های دیگر استفاده کرد. در غیر این صورت نمی توان از برنامه های گوگل در گوشی تلفن استفاده کرد. چرا که برخلاف اندروید، نرم افزارهای گوگل منبع باز نیستند.
نحوه نصب کاستوم رام
پس از دانلود کاستوم رام، نوبت به نصب آن می رسد. کاستوم رام مانند اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی نیست و مراحل نصب آن به صورت خودکار انجام نمی شود. از همین رو کاربران باید با نحوه نصب کاستوم رام به طور کامل آشنا باشند. در ادامه این بخش نحوه نصب کاستوم رام به صورت مرحله به مرحله و کامل ارائه شده است. کاربرانی که قصد دارند تا کاستوم رام را روی گوشی اندروید خود نصب کنند، می توانند طبق مراحل زیر پیش رفته و به سادگی این کار را انجام بدهند.
کاربران ابتدا باید نرم افزار TWRP را روی دستگاه خود نصب کرده و ابتدا فرایند بکاپ گرفتن از گوشی و اطلاعات خود را انجام دهند تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانند اطلاعات و سیستم عامل را بازیابی کنند. برای این کار باید دکمه خاموش را به همراه دکمه صدا فشار داده و به مدت 5 ثانیه نگه داشت. برای بازیابی باید به بخش Backup یا Nandroid مراجعه شود. می توان بخشی یا تمام اطلاعات را در این فایلی بک آپ گیری ذخیره و نگه داری کرد.
اکنون باید به صفحه اصلی رفت و با انتخاب گزینه Wipe اطلاعات گوشی را به طور کامل حذف کرد. در بیشتر موارد اگر اطلاعات گوشی حذف نشود، کاربران نمی توانند از کاستوم رام جدید استفاده کنند. پس از اتمام فرایند حذف اطلاعات، باید دوباره به صفحه اصلی رفت و این بار گزینه Install را انتخاب کرد.
در مرحله بعدی باید به پوشه ای که فایل zip کاستوم رام در آن ذخیره شده است رفته و فایل را نصب کرد. این مرحله حداقل چند دقیقه طول خواهد کشید. پس از اتمام نصب کاستوم رام، باید فایل برنامه های گوگل یا GApps را هم به همان روش نصب کاستوم رام و با استفاده از گزینه Wipe بر روی گوشی نصب کرد.
امکانات کاستوم رام
بسیاری از افرادی که گوشی های قدیمی اندروید دارند، ترجیح می دهند تا از کاستوم رام به جای رام اصلی خود گوشی استفاده کنند. این موضوع به این دلیل است که کاستوم رام امکانات بیشتری را نسبت به رام اصلی در اختیار کاربران قرار داده و کاربران می توانند بسیاری از قابلیت های محیط کاری خود را در گوشی انتخاب کنند. در ادامه این بخش به برخی از امکانات کاستوم رام که باعث محبوبیت آن می شوند اشاره شده است.
یکی از اصلی ترین دلایل انتخاب کاستوم رام توسط کاربران، این مساله است که کاستوم رام به آن ها اجازه می دهد تا از نسخه های جدیدتر اندروید استفاده کنند. بسیاری از کمپانی ها از دستگاه های قدیمی خود پشتیبانی نکرده و این دستگاه ها دیگر نمی توانند آپدیت سیستم عامل را دریافت کنند. عدم دریافت سیستم عامل در نتیجه منجر به از کارافتادن گوشی و نصب نشدن برنامه های مورد نیاز می شود. کاستوم رام ها به کاربران اجازه می دهند تا نسخه های جدیدتری از اندروید را دریافت کرده و مدت بیشتری از گوشی تلفن خود استفاده کنند.
یکی دیگر از امکانات کاستوم رام، امکان شخصی سازی فضای کاربری تلفن است. افراد می توانند با نصب کاستوم رام های مختلف، فضای جدیدی به گوشی خود داده و از تنوع رابط کاربری آن لذت ببرند. این فضای جدید علاوه بر یک ظاهر زیبا، امکانات بسیار زیاد دیگری مانند افزایش میزان صدا بیشتر از حد نرمال، دکمه دسترسی سریع به تنظیمات و دوربین با تنظیمات پیشرفته تر نیز دارد. در کنار تمامی این امکانات، باید گفت که کاستوم رام ها تا حدود بسیار زیادی باعث می شوند تا گوشی های اندروید سریع تر کار کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص نحوه نصب کاستوم رام داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام کاستوم رام یک جایگزین برای رام اصلی گوشی است که امکانات بیشتری از رام اصلی را به کاربران می دهد.
پاسخ مشاور: سلام برای نصب کاستوم رام ابتدا باید بک آپ گیری انجام شده و سپس فایل zip کاستوم رام نصب شود. نحوه نصب کاستوم رام به طور کامل در این مقاله ارائه شده است.