اگر در خصوص نحوه ارسال پیام چند رسانه ای سوالی دارید
اگر در خصوص نحوه ارسال پیام چند رسانه ای سوالی دارید
MMS یا پیام چند رسانه ای یک سرویس محبوب و پر مخاطب در سراسر دنیا می باشد. اما با وجود پر کاربرد بودن این سرویس، بسیاری از افراد در ایران از وجود این سرویس و قابلیت های فوق العاده آن آشنایی ندارد و آن دسته از افراد که با آن آشنا هستند با شنیدن کلمه MMS واکنش جالبی از خود نشان نمی دهند و آن هم ممکن است به دلیل تجربه ناخوشایند استفاده از این قابلیت در سال های قبل باشد.
این تجربه ممکن است ناشی از هزینه بالای استفاده از این قابلیت، تاخیر در ارسال و یا حتی عدم دریافت پیام چند رسانه ای توسط مخاطب باشد. جالب است افراد بدانند در سال های اخیر، ارسال پیام چند رسانه ای به صورت انبوه و با سرعت بالا نیز فراهم شده و این موضوع در مبحث بازاریابی و ارسال پیام های تبلیغاتی بسیار پرکاربرد و تاثیر گذار می باشد.
از این رو در این مقاله ضمن معرفی پیام چند رسانه ای، نحوه ارسال پیام چند رسانه ای و تبدیل متن به پیام چند رسانه ای را آموزش داده و توضیحاتی در رابطه با فعال یا غیر فعال کردن، تنظیمات ارسال پیام چند رسانه ای و همچنین حل مشکل ارسال پیام چند رسانه ای ارائه داده شده است.
پیام چند رسانه ای چیست؟
MMS یا پیام چند رسانه ای چیست؟ این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد علی الخصوص کاربران گوشی های هوشمند پیش آمده باشد. در ادامه ضمن پاسخ به این سوال که پیام چند رسانه ای چیست توضیحاتی در رابطه با امکانات این سرویس ارائه شده است.
MMS یا پیام چند رسانه ای به پیامی گفته می شود که قابلیت تبدیل به فرمت های مختلفی را داشته و این امکان را به کاربران می دهد تا بتوانند از طریق پیامک اقدام به ارسال صوت، عکس و فیلم نمایند. MMS محدودیت های کاراکتری SMS را نداشته و به کاربران این امکان را می دهد که بتوانند از طریق پیام کوتاه کلیپ های تبلیغاتی خود را ارسال نمایند. هرچند که SMS و MMS هر دو از طریق یک بستر و به صورت متنی ارسال می شود اما در زمان ارسال پیام چند رسانه ای کد های عکس، فیلم و صوت در گوشی گیرنده بارگزاری خواهد شد.
امروزه افراد به منظور تبلیغات کسب و کارشان اقدام به ارسال پیام چند رسانه ای می نمایند زیرا با ارسال این نوع پیام علاوه بر اینکه امکان ارسال پیام با فونت و رنگ دلخواهشان را دارند، بلکه امکان ارسال ویدئو، عکس و صدا را نیز خواهند داشت. در واقع می توان گفت MMS از کاربردی ترین اطلاع رسانی ها و تبلیغات می باشد. زیرا با ارسال این توع تبلیغات شانس دیده شدن خدمات کاربران افزایش می یابد.
نحوه ارسال پیام چند رسانه ای
در گذشته تنها کاربران محدودی که سرویس MMS توسط گوشی همراهشان پشتیبانی می شد امکان ارسال پیام چند رسانه ای یا همان MMS را داشتند اما امروزه با فراگیری استفاده از گوشی های هوشمند تمامی کاربران، امکان استفاده از این سرویس را دارند. زیرا این ویژگی به صورت پیش فرض بر روی تمامی گوشی های همراه هوشمند فعال می باشد.
با توجه به توضیحات ارائه شده در رابطه با پیام چند رسانه ای، این سوال برای کاربران پیش خواهد آمد که چگونه می توانند اقدام به ارسال پیام چند رسانه ای نمایند؟ در این بخش نحوه ارسال پیام چند رسانه ای مورد بررسی قرار گرفته است.
در ابتدا لازم است توضیح مختصری در رابطه با نحوه فعال سازی MMS در اپراتور های مختلف ارائه شود. کاربران سیم کارت های ایرانسل، به منظور فعال سازی سرویس MMS می بایست کد #1*4*555* را با تلفن همراهشان شماره گیری نموده تا تنظیمات MMS را دریافت نمایند.
با توجه به این که کاربران سیم کارت های همراه اول در زمان دریافت تنظیمات اینترنت همراه اول به صورت خودکار تنظیمات را دریافت می نمایند، اگر مجدد نیاز به فعال سازی داشته باشند، کافیست کد IMEI گوشی همراه خود را به سر شماره 8008 پیامک نمایند تا تنظیمات برایشان ارسال شده و بتوانند تنظیمات دریافتی را بر روی گوشی همراه خود نصب نمایند.
پس از اینکه کاربران از فعال بودن سرویس MMS اطمینان حاصل نمودند، می توانند نسبت به ارسال پیام چند رسانه ای اقدام نمایند. بدین ترتیب در صورتی که کاربران قصد ارسال عکس از طریق MMS را داشته باشند می بایست مراحل زیر را دنبال کنند:
کاربران پس از مشخص نمودن تصویر مورد نظر، کافیست بر روی گزینه Send که همانند یک فلش می باشد، کلیک کرده و گزینه MMS send via MMS را انتخاب نمایند. سپس با وارد نمودن شماره همراه مخاطب مورد نظر امکان ارسال تصویر از طریق MMS فراهم شده و تصویر ارسال خواهد شد.
بدین ترتیب کاربران برای ارسال فایل صوتی و یا ویدئو نیز به همین ترتیب امکان ارسال پیام چند رسانه ای خواهند داشت. به منظور مشاهده پیام چند رسانه ای دریافتی نیز کاربران به راحتی می توانند به Inbox گوشی همراه خود مراجعه نموده و با انتخاب گزینه View امکان دیدن پیام دریافتی فراهم می گردد.
شایان ذکر است هزینه MMS بر عهده فرد ارسال کننده این پیام می باشد و تعرفه ارسال پیام چند رسانه ای در اپراتور های مختلف، متفاوت بوده و هر اپراتور با توجه به سیاست های مختص خود این هزینه را مشخص کرده است و کاربران به منظور مشاهده تعرفه های مربوطه می بایست از طریق اپراتور تلفن همراه خود پیگیری های لازم را انجام دهند.
تبدیل متن به پیام چند رسانه ای
برخی مواقع کاربران ترجیح می دهند به جای ارسال پیامک اقدام به ارسال پیام چند رسانه ای نموده تا پیامشان تحت این عنوان ارسال گردد. در این بخش توضیحاتی در رابطه با تبدیل متن به پیام چند رسانه ای ارائه شده است.
نکته ای که کاربران می بایست به آن توجه داشته باشند این است که تبدیل پیام متنی به پیام چند رسانه ای زمانی اتفاق می افتد که کاربران در زمان نوشتن متن از تعداد کاراکتر هایی بیش از میزان تعیین شده برای SMS استفاده نمایند و یا پیامشان حاوی عکس، فایل صوتی و یا ویدئو باشد.
همچنین ممکن است در برخی از گوشی های هوشمند تنظیمات بدین صورت باشد که با ارسال پیامی برای بیش از یک نفر، به صورت خودکار آن پیام از متن به پیام چند رسانه ای تبدیل شود. معمولا در سیستم عامل اندروید برای ارسال پیام های گروهی به صورت SMS کاربران امکان انتخاب حداکثر 10 مخاطب را خواهند داشت. لازم به ذکر است این تعداد در گوشی های مختلف، متفاوت می باشد.
نکته قابل توجه این است که در برخی از گوشی های هوشمند جدید با بالا رفتن تعداد کاراکتر های پیام متنی از تعداد خاصی، گوشی به صورت خودکار آن پیام را به MMS تبدیل می نماید و این موضوع بصورت یک پیغام چند ثانیه ای بر روی صفحه گوشی نمایش داده می شود تا کاربر از آن مطلع شود.
شایان ذکر است تعداد کاراکتر های مجاز هر SMS شامل 160 کاراکتر بوده و این در حالی است که در پیام چند رسانه ای یا MMS محدودیتی در تعداد کاراکتر ها وجود ندارد. با این وجود برخی از کاربران این مورد را یک نوع مشکل تلقی کرده و همواره به دنبال راهی جهت رفع مشکل MMS می باشند.
راهنمای غیر فعال کردن پیام چند رسانه ای
با وجود کاربردی بودن سرویس پیام چند رسانه ای، اما همچنان کاربرانی وجود دارند که بنا به دلایلی علاقه ای به فعال بودن این سرویس بر روی خط خود نداشته باشند. لذا در این بخش به راهنمای غیر فعال کردن پیام چند رسانه ای پرداخته شده است.
کلیه کاربرانی که قصد غیر فعال نمودن پیام چند رسانه ای خود را داشته باشند، کافیست به بخش تنظیمات گوشی تلفن همراهشان وارد شده و گزینه More Settings یا تنظیمات بیشتر را انتخاب نمایند.
سپس می بایست از میان گزینه های موجود گزینه Multimedia Messages را انتخاب نمایند.
در آخر نیز می بایست با ورود به قسمت Set Restrictions گزینه Restricted را انتخاب نمایند.
همچنین از بخش تنظیمات گوشی، وارد قسمت APN شده و کلیه تنظیمات MMS اپراتور مورد نظر را حذف نمایند.
با غیر فعال نمودن MMS، پیام های کاربران به صورت پیامک باقی مانده، تلفن همراه روند تبدیل پیام های طولانی به فایل MMS را کنسل کرده و همچنین به کاربران در صرفه جویی در هزینه های غیر ضروری کمک خواهد کرد. همچنین عملیات فوق در رفع مشکل MMS در گوشی های همراه هوشمند تاثیر گذار خواهد بود. همان گونه که ملاحظه شد عملیات غیر فعال سازی پیام چند رسانه ای به راحتی و با انجام مراحل فوق با موفقیت انجام شده و این سرویس بر روی گوشی همراه کاربران غیر فعال خواهد شد.
تنظیمات ارسال پیام چند رسانه ای
پیشتر توضیحاتی در رابطه با پیام چند رسانه و نحوه فعال سازی آن ارائه شد، در این بخش به ارائه توضیحاتی در رابطه با تنظیمات ارسال پیام چند رسانه ای در اپراتور های همراه اول و ایرانسل پرداخته شده است.
در صورتی که گوشی تلفن همراه کاربران قابلیت انجام تنظیمات خودکار پیام چند رسانه ای یا MMS را داشته باشد کافیست از طریق سایت همراه اول به نشانی اینترنتی WWW.MCI.IR اقدام به درخواست دریافت تنظیمات بر روی گوشی همراه نمایند. بدین ترتیب با دریافت پیام ارسال شده حاوی تنظیمات به گوشی کاربران می بایست با وارد نمودن 1234 به عنوان PIN، اقدام به ذخیره تنظیمات در گوشی نمایند.
همچنین اگر گوشی کاربران قابلیت OTA یا همان انجام تنظیمات خودکار را نداشته باشد، می بایست اقدام به انجام تنظیمات به صورت دستی نمایند. بدین ترتیب کاربران ابتدا می بایست به بخش تنظیمات گوشی همراه خود وارد شده و به منظور اعمال تنظیمات GPRS، به بخش Connections و سپس Mobile network وارد شوند.
در آخر و در بخش MMS کاربران می بایست تنظیمات جدول زیر را وارد نمایند.
گزینه ها | مقدار |
Connection Name |
MCI-MMS |
Internet Account |
MCI-GPRS |
MMSC Address(Service Center Address) |
192.168.193.134 |
MMSC PORT |
38090 |
با انجام عملیات فوق تنظیمات MMS بر روی گوشی همراه کاربران اعمال می گردد.
حل مشکل ارسال پیام چند رسانه ای
امروزه کاربران در ارسال پیام های طولانی در برخی از گوشی های هوشمند جدید با مشکل مواجه شده اند. بدین ترتیب کاربران مجبور به تقسیم کردن متن پیامشان به پیام های کوتاه تری می شوند. این فرآیند برای کاربران به هیچ عنوان خوشایند نبوده و به همین دلیل همواره به دنبال راهی برای حل مشکل ارسال پیام چند رسانه ای می باشند. در این بخش به ارائه راه کار هایی جهت رفع مشکل MMS پرداخته شده است.
به منظور رفع مشکل MMS که در گوشی های هوشمند نظیر سامسونگ بسیار شایع می باشد، کاربران می توانند از طریق راه های زیر اقدامات لازم را انجام دهند. در گوشی های اندروید ورژن های قدیمی تر کاربران می بایست به بخش تنظیمات پیامک درگوشی همراه خود وارد شوند.
با ورود به بخش تنظیمات پیامک همان گونه که در تصویر فوق نمایان است، می بایست بر روی گزینه Input mode کلیک نموده تا لیست مربوطه همانند تصویر زیر نمایش داده شود.
با برداشتن تیک گزینه های Unicode یا Automatic و فعال سازی گزینهalphabet GSM عملیات به اتمام خواهد رسید. بدین ترتیب انجام مراحل فوق در رفع مشکل MMS تاثیر گذاشته و مشکل برطرف خواهد شد.
در برخی مواقع نیز انجام یک آپدیت ساده در رفع مشکل MMS تاثیر گذار می باشد. بدین منظور کافیست کاربران نرم افزار ارسال پیامک خود را بروز رسانی نموده و نسبت به ریست کردن تنظیمات گوشی اقدام نمایند.
همچنین کاربران می توانند به منظور رفع مشکل MMS از نرم افزار های جانبی مدیریت پیام همچون GoSMS یا Handcent SMS برای ارسال پیام استفاده نمایند و این موضوع به حل مشکل ارسال پیام چند رسانه ای کمک بسیاری خواهد کرد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ارسال پیام چند رسانه ای داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام پیام چند رسانه ای یا MMS سرویسی است که به کاربران امکان ارسال متن، ویدئو و تصویر را از طریق پیامک خواهد داد.