برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت کارگری اتباع
برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت کارگری اتباع
اتباعی که در کشور ایران مشغول کار بوده و تبعه کشوری غیر از کشور ایران هستند در صورت عدم آشنایی با کارت کارگری اتباع ممکن برای دریافت کارت کارگری اتباع اقدام نکرده و در نهایت به دلیل اشتغال غیر قانونی مجبور به پرداخت جریمه شوند. اتباع لازم است بدانند که با داشتن کارت کارگری استخدام آن ها قانونی و آسان تر بوده و دچار مشکل نخواهند شد.
کارت کارگری اتباع در واقع اجازه کار به افراد خارجی را در کشور ایران داده و به اتباع کمک می کند تا به صورت قانونی در کشور ایران استخدام گردند. در این مقاله در مورد کارت کارگری اتباع به طور کامل توضیح داده شده و شرایط دریافت و نحوه تمدید کارت کارگری اتباع افغانی نیز شرح داده شده است. کاربران با خواندن مقاله پیش رو با نحوه دریافت و ثبت نام کارت کارگری اتباع نیز آشنا خواهند شد.
کارت کارگری اتباع چیست؟
در پاسخ به این سوال که کارت کارگری اتباع چیست؟ باید گفت کارت کارگری اتباع در واقع همان پروانه کار برای اتباع خارجی در کشور ایران است که این افراد با دریافت این کارت به صورت قانونی می توانند در کشور ایران مشغول کار شوند. اتباع خارجی پس از ورود به کشور ایران اجازه کار در این کشور را نداشته و جهت استخدام قانونی لازم است ابتدا کارت کارگری اتباع را دریافت کنند.
دریافت کارت کارگری اتباع شرایط خاصی داشته و نیاز به مدارکی دارد که آن ها ابتدا باید با شرایط دریافت و نحوه گرفتن کارت کارگری مطلع بوده و سپس جهت دریافت آن اقدام کنند. اطلاع از نحوه تمدید کارت کارگری اتباع نیز بی فایده نبوده و کمک زیادی به اتباع خارجی خواهد کرد، زیرا مدت اعتبار کارت کارگری محدود است و افراد پس از پایان اعتبار کارت کارگری اتباع باید آن را تمدید نمایند.
اتباع خارجی که در ایران قصد کار داشته و می خواهند کارت کارگری اتباع را دریافت کنند، لازم است جهت دریافت این به مراکز معتبر مراجعه کرده و فرم ثبت درخواست کارت را پر کنند. مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع در استان های مختلف وجود داشته و برای متقاضیان در دسترس خواهند بود.
لازم به ذکر است جهت تمدید کارت کارگری اتباع یا همان شناسه اشتغال سرپرست خانوار لازم است همراه با مدارک لازم به دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی مراجعه کرده و فرم درخواست کارت کارگری اتباع را تکمیل نمایند. برای تمدید کارت نیز لازم است همان مراحل دریافت مجددا طی شود.
داشتن کارت کارگری اتباع اجازه کار قانونی در کشور ایران را به اتباع خارجی داده و این افراد پس از دریافت پروانه کار می توانند به صورت رسمی در مراکز مختلف استخدام شوند. با توجه به این که ثبت نام و دریافت کارت کارگری اتباع برای استخدام قانونی در کشور ایران الزامی است، کار اتباع خارجی بدون داشتن کارت کارگری جریمه در پی خواهد داشت.
شرایط دریافت کارت کارگری اتباع
در مورد شرایط دریافت کارت کارگری اتباع باید گفت که دسترسی به این کارت نیازمند شرایط و ضوابطی است که اتباع خارجی برای دریافت آن باید تمامی شرایط لازم را دارا باشند. شرایط دریافت کارت کارگری اتباع، شرایط پیچیده و خاصی نبوده و اتباع به راحتی می توانند با پیروی از قوانین و فراهم کردن شرایط لازم، کارت کارگری اتباع را دریافت نمایند. شرایط دریافت کارت عبارت اند از:
داشتن سن 18 الی 60 سال
برخورداری از برگه سرشماری سبز رنگ
دریافت نوبت اینترنتی برای مراجعه به مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع
کارت کارگری اتباع فقط مخصوص آقایان است
لازم به ذکر است که متقاضیان دریافت کارت کارگری اتباع حتما باید سن 18 الی 60 را داشته باشند و برای متقاضیان زیر 18 سال، کارت صادر نخواهد شد. کارت کارگری اتباع فقط مخصوص آقایان بوده و برای سرپرست خانواده صادر می گردد، بنابراین خانم ها و فرزندان پسر نیازی به دریافت کارت کارگری اتباع ندارند. افراد جهت آشنایی بیشتر با نحوه دریافت و نحوه تمدید کارت کارگری اتباع و شرایط دریافت آن می توانند به مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع مراجعه کنند.
شرایط دریافت پروانه کار اتباع
پروانه کار اتباع در واقع همان کارت کارگری اتباع بوده و شرایط دریافت پروانه کار فرقی با شرایط ثبت نام کارت کارگری ندارد. افراد برای دریافت پروانه کار لازم است شرط سنی را رعایت کرده و مدارک لازم را نیز جهت ارائه به مراکز ارائه دهنده پروانه آماده نمایند تا در اسرع وقت پروانه کار اتباع را دریافت کنند.
در مورد شرایط دریافت پروانه کار اتباع باید گفت که افراد برای دریافت پروانه باید حتما آقا بوده و سنی بین 18 الی 60 سال داشته باشند. آقایان متقاضی دریافت پروانه کار اتباع باید برگه سرشماری سبز رنگ را داشته و آن را به عنوان یکی از مدارک لازم برای دریافت کارت کارگری به مراکز مربوطه ارائه دهند. لازم به ذکر است که برای مراجعه به مراکز ارائه دهنده پروانه کار اتباع ابتدا افراد باید به صورت آنلاین نوبت گرفته و سپس در زمان مقرر همراه با مدارک لازم به دفاتر مربوطه مراجعه کنند.
مدارک لازم برای دریافت کارت کارگری اتباع
افغان ها و اتباع برای اینکه بتوانند ثبت نام کارت کارگری اتباع خود را کامل کرده و آن را با موفقیت به اتمام برسانند می بایست مدارک لازم برای دریافت این کارت را تهیه کرده تا در زمان انجام مراحل اداری، با دارا بودن مدارک با مشکلی مواجه نشوند. به همین دلیل در ادامه این مقاله مهم ترین مدارک لازم برای دریافت کارت کارگری اتباع قرار داده شده است.
برگه نوبت
مدارک شناسایی همه اعضای خانواده مانند پاسپورت یا تذکره
قرارداد اجاره معتبر
گواهی واکسن کووید 19
در صورت فقدان پاسپورت یا تذکره، سند ازدواج و یا سایر مدارک شناسایی هم ممکن است به صورت موردی پذیرفته شود.
به افرادی که گواهی واکسن کووید 19 ندارند، معرفی نامه واکسن داده می شود.
ثبت نام کارت کارگری اتباع
پس از بررسی شرایط دریافت کارت کارگری اتباع نوبت به بررسی نحوه گرفتن این کارت و نحوه تمدید آن می رسد که اتباع خارجی با کسب اطلاعات کامل در مورد نحوه گرفتن کارت کارگری اتباع می توانند به راحتی برای دریافت پروانه کار اقدام کنند. نحوه گرفتن کارت کارگری به صورت حضوری است اما افراد قبل از مراجعه حضوری به مراکز معتبر جهت دریافت کارت باید نوبت آنلاین بگیرند.
در مورد نحوه ثبت نام کارت کارگری اتباع باید گفت که ثبت نام آن از طریق مراکز معتبر ارائه دهنده کارت کارگری اتباع در دسترس بوده و امکان پذیر می باشد. مراکز ارائه دهنده کارت کارگری در استان های مختلف وجود داشته و خدمات مربوط به صدور پروانه کار را ارائه می دهند. افراد قبل از مراجعه به هر کدام یک از مراکز ارائه دهنده کارت کارگری ابتدا باید به سایت kanoonnobat.ir مراجعه کرده و نوبت آنلاین دریافت نمایند.
برای دریافت نوبت آنلاین جهت مراجعه به مراکز ارائه دهنده کارت کارگری افراد لازم است نشانی kanoonnobat.ir را در سایت گوگل جستجو کرده و سپس بر روی دریافت نوبت کلیک کنند.
در مرحله بعدی لازم است متقاضیان ابتدا طرح شناسه اشتغال را انتخاب کرده و پس از پر کردن فیلدهای معین بر روی استعلام نوبت کلیک نمایند.
متقاضیان ثبت نام و دریافت کارت کارگری اتباع یا همان شناسه اشتغال پس از دریافت نوبت آنلاین، لازم است در زمان مقرر به مکان معین شده جهت دریافت کارت مراجعه کنند. با توجه به این که صدور کارت کارگری اتباع بدون ارائه مدارک معتبر امکان پذیر نیست، اتباع خارجی حتما باید مدارک شناسایی و مدرک برگه سرشماری سبز رنگ را همراه خود داشته باشند.
برای دریافت کارت کارگری اتباع افراد باید مبلغ معینی را به دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی پرداخت نمایند که هزینه صدور کارت حدودا 600 الی 700 هزار تومان خواهد شد. با توجه به این که امکان افزایش هزینه های صدور کارت کارگری اتباع وجود دارد، افراد جهت اطلاع دقیق از هزینه صدور کارت کارگری اتباع می توانند با مراکز ارائه دهنده پروانه کار اتباع تماس بگیرند.
مراحل صدور کارت کارگری اتباع
در مورد مراحل صدور کارت کارگری اتباع باید گفت که متقاضیان جهت دریافت کارت خود باید به صورت حضوری به مراکز ارائه دهنده مراجعه کرده و مدارک لازم را جهت دریافت کارت کارگری ارائه دهند. این مراکز پس از بررسی شرایط دریافت کارت کارگری اتباع متقاضی و دریافت هزینه، پروانه کار اتباع متقاضی را برای او صادر خواهند نمود به طور کلی می توان گفت مراحل صدور کارت کارگری اتباع شامل مراحل زیر است:
بررسی شرایط دریافت کارت کارگری اتباع توسط متقاضی
آماده سازی مدارک لازم جهت دریافت کارت کارگری اتباع توسط متقاضی
دریافت نوبت آنلاین از طریق سایت kanoonnobat.ir برای مراجعه به مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع
مراجعه حضوری متقاضی به مراکز مربوطه و ارائه مدارک لازم
بررسی مدارک متقاضی توسط کارشناسان مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع
پرداخت هزینه صدور کارت کارگری اتباع توسط متقاضی
صدور کارت کارگری اتباع
لازم به ذکر است که کارت کارگری اتباع اعتبار محدودی داشته و پس از مدتی اعتبار آن به پایان خواهد رسید. افراد پس از به پایان رسیدن اعتبار کارت خود با بررسی نحوه تمدید کارت کارگری اتباع می توانند برای تمدید آن اقدام کرده و مراحل صدور کارت را مجددا طی نمایند.
نحوه تمدید کارت کارگری اتباع
نحوه تمدید کارت کارگری اتباع حدودا شبیه همان نحوه دریافت کارت کارگری بوده و فرق چندانی با آن ندارد. متقاضیان پس از اتمام اعتبار کارت لازم است برای تمدید آن اقدام کرده و به مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع مراجعه کنند. اعتبار کارت کارگری معمولا یک سال است و هر بار برای تمدید باید مدارک لازم ارائه شده و هزینه مربوطه نیز پرداخت شود. مدارک لازم برای تمدید کارت کارگری عبارت اند از:
مدارک شناسایی
کارت کار قبلی
فرم تكمیل شده اطلاعات كارفرما و اطلاعات فردی تبعه خارجی مخصوص اتباع خارجی دارنده کار ثابت
کارت بانکی جهت پرداخت هزینه تمدید کارت کارگری اتباع
برای تمدید کارت کارگری اتباع افراد واجد شرایط دریافت این کارت ابتدا باید به سایت kanoonnobat.ir مراجعه کرده و نوبت آنلاین دریافت کنند. پس از دریافت نوبت آنلاین متقاضیان باید در زمان مقرر به مرکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع مراجعه نموده و مدارک لازم را جهت تمدید کارت کارگری ارائه دهند.
پرداخت هزینه تمدید کارت کارگری اتباع نیز برای تمدید الزامی است که این هزینه حدودا 500 الی 600 هزار تومان خواهد بود. لازم به ذکر است که هزینه تمدید کارت کارگری اتباع از هزینه صدور اولیه کارت کمتر می باشد.
نشانی دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی
پس از آشنایی با شرایط دریافت و نحوه تمدید کارت کارگری اتباع نوبت به آشنایی با مراکز ارائه دهنده شناسه اشتغال می رسد. افراد جهت دریافت کارت کارگری اتباع باید به دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی مراجعه کنند که نشانی دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی از طریق سایت ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دسترس می باشد.
متقاضیان دریافت کارت کارگری اتباع با مراجعه به سایت ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی www.mcls.gov.ir می توانند آدرس نزدیک ترین مرکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع را مشاهده کنند. لیست نشانی دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی در استان تهران در جدول زیر آورده شده است.
لیست نشانی دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی در استان تهران | |
مرکز اول |
شهریار، باغستان خادم آباد، انتهای نصیر آباد، پشت مدرسه عزیزالله پزشکی ورزشگاه شهید باکری |
مرکز دوم |
ورامین، صادق علی، رو به روی هتل بختیاری، خیابان شهید فکوری، سالن ورزشی شهید شیرکوند |
مرکز سوم |
جاده قدیم قم، بعد از کهریزک، ابتدای شور آباد، لاین کندرو، جنب پل شصت متری جنب آتش نشانی، ورزشگاه شهدای قاسم آباد |
مرکز چهارم |
شهرستان ری، حسن آباد فشافویه، جنب بخشداری، مجموعه فرهنگی ورزشی شهرداری حسن آباد |
لازم به ذکر است که مراکز ارائه دهنده کارت کارگری اتباع یا همان دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی در اکثر استان های کشور ایران وجود داشته و آماده خدمت رسانی به افراد واجد شرایط دریافت کارت کارگری اتباع می باشند. افراد جهت اطلاع از نشانی دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی در استان های مختلف کشور باید به نشانی www.mcls.gov.ir مراجعه نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ثبت نام کارت کارگری اتباع افغانی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام افراد برای دریافت کارت کارگری اتباع باید در بازه سنی 18 الی 60 سال بوده و برگه سرشماری سبز رنگ را دارا باشند که جزئیات کامل در مقاله آمده است.
پاسخ مشاور: سلام لیست نشانی دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی در استان تهران در این مقاله ارائه شده است.