اگر در خصوص نحوه نصب مجدد ویندوز قبلی سوالی دارید
اگر در خصوص نحوه نصب مجدد ویندوز قبلی سوالی دارید
کامپیوتر بزرگترین ابزار توسعه فناوری در زندگی انسان بوده که سبب تحول و دگرگونی بسیاری در روند محاسبات، کسب و کارها و نحوه آموزش شده است. یکی از سیستم عامل های قابل نصب بر روی کامپیوتر سیستم عامل ویندوز می باشد که تحت نسخه های ویندوز XP، ویندوز 7 ، ویندوز 8.1، ویندوز 10 و اخیرا ویندوز 11 ارائه شده است. کاربران جهت استفاده از سیستم کامپیوتر و لپ تاپ نیاز به نصب ویندوز مد نظر بر روی کامپیوتر خود داشته و در برخی موارد نیاز به نصب نسخه قبلی دارند.
کارکرد بهتر ویندوز قبلی نسبت به ویندوز جدید یکی از دلایلی بوده که کاربر به دنبال نصب مجدد ویندوز قبلی خواهد بود. در برخی موارد فرد با مشکل در نسخه ویندوز خود و با عملکرد نادرست سیستم رایانه مواجه شده که نیاز به نصب مجدد همان ویندوز را خواهد داشت. در این مقاله در ارتباط با نصب مجدد ویندوز قبلی و نصب مجدد ویندوز 7 صحبت خواهد شد. همچنین به آموزش نصب دوباره ویندوز 10 و نحوه نصب مجدد ویندوز 11 پرداخته می شود.
نصب مجدد ویندوز قبلی
کامپیوتر یکی از اختراعات بشری بوده که اطلاعات خام را از کاربر گرفته و به اطلاعات پردازش شده و قابل فهم برای فرد تبدیل می کند. این دستگاه از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده که بخش نرم افزاری آن مرتبط با سیستم عامل قابل نصب نرم افزارهای مرتبط می باشد. افراد برای راه اندازی کامپیوتر پس از نصب و راه اندازی آن به صورت فیزیکی نیاز به نصب ویندوز خواهند داشت. مدتی پس از استفاده از کامپیوتر کاربر با مشکلاتی نرم افزاری بر روی سیستم خود مواجه شده که نیاز به نصب مجدد ویندوز قبلی را دارد.
نصب نرم افزار از منابع نامعتبر، انتقال ویروس به کامپیوتر و برخی موارد دیگر سبب کند شدن سرعت کامپیوتر می شود که در این موارد گاهی کاربر مشکل را شناسایی و به وسیله نصب یک آنتی ویروس برای کامپیوتر آن را حل خواهد کرد. گاهی مشکل کندی سرعت رایانه مرتبط با پر شدن درایو C بوده که با حذف برخی از فایل ها و نرم افزارها مشکلات رفع خواهد شد.
در برخی موارد مشکل کند بودن سرعت اینترنت حاد بوده و کاربر نیاز به تغییر ویندوز و نصب ویندوز قبلی خواهد داشت. نصب ویندوز یک پروسه چند مرحله ای و زمان بر بوده که گاهی از عهده فرد خارج است. بهتر بوده کاربر جهت نصب ویندوز از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرد و اینکه به راهنمای نصب ویندوز مد نظر توجه نماید.
نصب مجدد نسخه قبلی ویندوز امکان پذیر بوده و کاربر با دسترسی به فایل نصب ویندوز از طریق فلش و سی دی امکان نصب مجدد را خواهد داشت. تمام نسخه های ارائه شده ویندوز از جمله ویندوز XP، ویندوز 7، ویندوز 8.1، ویندوز 10 و ویندوز 11 امکان نصب مجدد داشته و کاربر می توانند به راه اندازی دوباره آن ها بپردازد.
نصب مجدد ویندوز 7
کاربر جهت نصب مجدد ویندوز 7 می تواند از طریق سی دی به صورت مستقیم یا از طریق بوت دستگاه به وسیله یک فلش اقدام به نصب کند. در قدم اول کاربر بایستی به این مورد توجه نماید که پس از راه اندازی مجدد ابتدا بوت از سی دی رم و دی وی دی رم انجام گردد. فرد پس از قرار دادن دی وی دی بر روی کامپیوتر سیستم را راه اندازی مجدد کرده تا توسط دی وی دی راه اندزی بارگزاری گردد. در این حین کاربر چند ثانیه زمان داشته تا به وسیله کلیدهای F که اغلب F8 و F12 بوده تا به صفحه بایوس منتقل گردد.
کاربر پس از انتقال به صفحه بایوس cd rom را روی first boot device گذاشته و سپس floopy را روی second boot device قرار می دهد. همچنین hard disk را روی third boot device قرار داده و سپس کلید را برای ذخیره را فشار خواهد داد. بعد از این کاربر فرآیند بوت شدن را دنبال کرده و با صفحه زیر مواجه خواهد شد. تنظیمات کشور، فرمت زبان محلی و زبان صفحه کلید را انتخاب کرده و بر روی گزینه Next کلیک می کند.
پس از اینکه کاربر بر روی گزینه Next کلیک کرد به صفحه جدید منتقل شده و مطابق تصویر زیر نوع ویندوز قابل نصب را انتخاب خواهد کرد.
کاربر پس از اینکه نوع ویندوز خود را انتخاب کرد، نیاز به این داشته که به انتخاب گزینه I accept the license terms و سپس بر روی گزینه Next کلیک کند.
در ادامه روند کاربر دو گزینه داشته که در مورد اول در صورتی که می خواهد نسخه قبلی ویندوز را به نسخه جدید ارتقا دهد گزینه اول را انتخاب نموده و در صورتی که می خواهد نسخه جدید جایگزین نسخه قبلی شده گزینه دوم را انتخاب می کند.
در مرحله بعد کاربر درایو مد نظر جهت نصب ویندوز را انتخاب کرده و بر روی گزینه Next کلیک می کند. تصویر زیر نشان دهنده این موضوع است.
در مرحله بعد نصب ویندوز شروع شده و مدتی تا اتمام ان زمان می برد. تصویر زیر نمایانگر این روند بوده و مخاطب نباید سیستم خود را خاموش کند.
پس از راه اندازی سیستم و لود مجدد برنامه کاربر مطابق تصویر بایستی به انتخاب نام کاربری پرداخته و پس از آن بر روی دکمه Next کلیک نماید.
پس از این مرحله فرد به صفحه جدید منتقل شده و نیاز به انتخاب رمز خواهد داشت. تصویر زیر نشان دهنده انتخاب رمز و تکرار آن بوده که فرد سپس بایستی بر روی گزینه Next کلیک نماید.
کاربر سپس به انتخاب نحوه آپدیت پرداخته که گزینه اول مرتبط با آپدیت از طریق اینترنت، گزینه دوم در ارتباط با آپدیت برخی از برنامه های مهم و گزینه سوم به معنای عدم آپدیت خواهد بود.
در صفحه بعد کاربر نیاز به وارد نمودن شماره سریال داشته که پس از وارد کردن ان بر روی گزینه Next کلیک خواهد کرد. تصویر زیر نشان دهنده این روند است.
در مرحله بعد کاربر تنظیمات تاریخ و زمان خود را بر حسب تاریخ و زمان کشور تعیین نموده که تصویر زیر نشان دهنده این موضوع خواهد بود.
در صفحه بعد مخاطب نوع کامپیوتر خودر را بسته به خانگی بودن آن یا انتخاب در شبکه انتخاب نموده و سپس مطابق تصویر زیر بر روی گزینه Next کلیک می کند.
بدین گونه مراحل نصب ویندوز 7 به پایان رسیده و کاربر می تواند به نصب گرافیک و آپدیت درایورهای خود نیز بپردازد. همچنین فرد نیاز به این داشته که نرم افزارهای مورد نیاز که در قبل بر روی سیستم کامپیوتر نصب بوده را مجدد نصب نماید. اتمام مراحل ویندوز بسته به این بوده که فرد مراحل نصب را به درستی طی نماید.
آموزش نصب دوباره ویندوز 10
کاربر جهت نصب این ویندوز نیاز به دانلود ویندوز 10 و آموزش نصب دوباره ویندوز داشته که روش های مختلفی نیز دارد. کاربر قبل از نصب مجدد ویندوز نیاز به بکاپ گرفتن از داده های مهم خود داشته و نیاز به برقراری ارتباط بین شماره سریال و ویندوز و اکانت مایکروسافت دارد. ریست کامل ویندوز 10 یکی از روش های نصب مجدد ویندوز قبلی بوده که در کاربر به ترتیب مانند موارد زیر عمل خواهد کرد. کاربر جهت نصب مجدد ویندوز 10 بایستی به آموزش نصب دوباره ویندوز 10 توجه نماید.
کاربر در Setting، به قسمت Update & Security مراجعه کرده و سپس در سمت جپ بر روی گزینه Recovery کلیک خواهد کرد.
اولین گزینه در بخش بالای صفحه باز شده گزینه Reset this PC خواهد بود که برای کاربر قابل مشاهده است. فرد بر دکمه Get Started کلیک کرده و با این کار، ویندوز ۱۰ به کاربر اجازه می دهد که ریست انجام دهد و اینکه با ریست محدود، فایلهای خود را نگه دارد.
سپس مراحل نمایش داده شده را دنبال کرده تا فرایند ریست آغاز شود.
در یک روش دیگر کاربر نیاز به راه اندازی درایو رکاوری داشته که برای این کار مطابق مراحل عمل خواهد کرد.
در ابتدا کاربر فلش را به کامپیوتر سالم تحت نسخه ویندوز ۱۰ وصل خواهد کرد.
مخاطب منوی استارت را باز کرده و عبارت Create a recovery drive را تایپ می کند و سپس گزینه نمایش داده شده را انتخاب خواهد کرد.
در مرحله بعد یک پنجره باز شده که کاربر بایستی اطمینان یابد که گزینهBackup system files to the recovery drive تیک داشته باشد. سپس بر روی گزینه Next کلیک می کند.
از بین گزینه ها، فلش خود را انتخاب نموده و سپس بر روی گزینه Create کلیک خواهد کرد. پس از گذشت وقت مورد نیاز، درایو ریکاوری ایجاد خواهد شد.
پس از اتمام درایو ریکاوری کاربر این امکان را داشته که به وسیله آن به نصب مجدد ویندوز 10 بپردازد. این روند در زیر شرح داده شده است.
در ابتدای کار کاربر فلش خود را به سیستم مد نظر وصل خواهد کرد.
در ادامه روند مخاطب پس از روشن نمودن کامپیوتر، با توجه به مدل سیستم، دکمه کیبورد مربوط به بالا آوردن صفحه بوت را فشار می دهد تا فلش مموری مد نظر را انتخاب نماید.
پس از بوت شدن کاربر به منوی ریکاوری می رود.
کاربر ابتدا گزینه Troubleshoot و بعد از آن Recovery from a drive را انتخاب خواهد کرد تا ریکاوری آغاز گردد.
کاربر بدین صورت مراحل نصب مجدد ویندوز 10 و ریکاوری را پشت سر خواهد گذاشت. این روند به مانند ریست کامل کامپیوتر بوده و تمامی برنامه ها و فایل ها حذف می شوند. در این روند کاربر نیاز به اینترنت نداشته و فرآند به صورت آفلاین انجام خواهد شد.
نحوه نصب مجدد ویندوز 11
کامپیوتر اساسا مهم ترین ابزار توسعه فناوری در زندگی بشری بوده که در امروزه در نمونه های مختلف وارد بازار داخلی شده است. کاربران بر اساس نیاز خود اقدام به تهیه سیستم کامپیوتر کرده و هرچقدر قطعات مرتبط کیفیت بالاتری داشته باشد، به مراتب فرد بایستی هزینه بیشتری را صرف خرید نماید. روند نصب کامپیوتر در قدم اول راه اندازی فیزیکی آن بوده و سپس کاربر نیاز به نصب ویندوز بر روی سیستم خود خواهد داشت.
پس از مدتی استفاده از کامپیوتر سرعت عملکرد آن کند شده که می تواند دلایل بسیاری از جمله وجود ویروس، تعداد زیاد نرم افزار و موارد دیگر داشته باشد. در صورت حاد شدن مشکل کاربر نیاز به تعویض ویندوز داشته که این مورد برای ویندوز 11 نیز اتفاق خواهد افتاد. ویندوز 11 یکی از نسخه های ارائه شده ویندوز بوده که مورد استفاده کاربران قرار می گیرد.
نحوه نصب مجدد ویندوز 11 بدین صورت بوده که در مرحله ابتدایی کاربر پس از قرار دادن دی وی دی نصب ویندوز و راه اندازی مجدد مطابق تصویر زیر، زبان، زمان و زبان کیبورد را انتخاب خواهد کرد. سپس بر روی گزینه Next کلیک می کند.
سپس کاربر گزینه Install now را انتخاب کرده و سپس به صفحه بعد منتقل شده و به انتخاب یکی از سیستم عامل ها خواهد پرداخت.
مخاطب در مرحله بعد نکات و مقررات را مشاهده نموده و بایستی تیک گزینه I accept the license terms را بزند تا به صفحه بعد منتقل گردد.
سپس در صفحه بعد فرد مطابق تصویر زیر به انتخاب گزینهCustom پرداخته که با انتخاب این گزینه مراحل نصب ویندوز 11 آغاز خواهد شد.
سپس مخاطب به این نیاز داشته تا مطابق تصویر زیر برای نصب ویندوز درایو نصب را انتخاب کرده و به فرمت کردن ویندوز قبلی بپردازد. جهت این کار بر روی گزینهFormat کلیک خواهد کرد.
سپس کاربر منتظر می ماند تا فرآیند نصب تکمیل شود و ابزارهای جانبی و فایل های مد نظر کپی گردد. تصویر زیر نشان دهنده این موضوع می باشد.
پس از انجام این روند، نصب مجدد ویندوز 11 به اتمام رسیده و کاربر بایستی به آپدیت موارد مختلف بپردازد. همچنین فرد نیاز به نصب برنامه هایی داشته که مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در روند نصب ویندوز 11 نیاز به این بوده که سیستم رایانه روشن بماند و مراحل نصب به ترتیب طی گردد.
راهنمای نصب مجدد ویندوز 12
استفاده از کامپیوتر سبب ارتقا فناوری و سهولت برخی محاسبات شده است. کامپیوتر داده های خام را دریافت نموده و تبدیل به اطلاعات غیر قابل فهم برای کاربران می کند. کامپیوتر به دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تبدیل شده که ویندوز آن مرتبط با بخش نرم افزاری است. تا به حال نسخه های ویندوز XP، ویندوز 7 ، ویندوز 8.1، ویندوز 10 و اخیرا ویندوز 11 ارائه شده و کاربران امکان نصب مجدد ویندوز قبلی بر روی هر یک از این ویندوزها را خواهند داشت.
آخرین نسخه ارائه شده ویندوز 11 بوده که درباره نصب مجدد آن صحبت شده است. ویندوز 12 سیستم عامل بعدی مایکروسافت بوده که نسخه آینده ویندوز جهت نصب بر روی سیستم رایانه خواهد بود. با توجه به اینکه ویندوز 12 ارائه نشده راهنمای نصب مجدد ویندوز 12 وجود ندارد. این سیستم عامل هنوز منتشر نشده و تاریخ انتشار آن مشخص نیست. بر اساس اخبار منتشر شده توسط مایکروسافت در قبل نسخه 10 ویندوز آخرین نسخه بود، اما با گذشت سال ها نسخه 11 ویندوز منتشر شد.
با توجه به ارائه ویندوز 11، ارائه ویندوز 12 نیز امکان داشته و کاربران با مفهوم جدی از نوع ویندوز 12 آشنا خواهند شد. با توجه به اینکه پس از یک دهه از عمر ویندوز 10 نسخه جدید ویندوز یعنی ویندوز 11 منتشر شد، به طور حتم ویندوز 12 نیز نهایتا پس از طی 10 سال ارائه می شود.
بازیابی اطلاعات پس از نصب مجدد ویندوز قبلی
کاربر به دلایل زیادی از جمله انتقال ویروس به کامپیوتر و لپ تاپ، نصب برنامه های متعدد، وجود مشکلات حاد با کندی سرعت کارکرد سیستم خود مواجه شده که در قبل به آن اشاره شده است. در این موارد فرد با راه اندازی یک آنتی ویروس مطمئن و پاک کردن برخی از نرم افزارها شاید بتواند مشکل را حل کند. در برخی موارد نیز مشکل از پر بودن درایو C کامپیوتر بوده که کاربر نیاز به خالی کردن برخی از اطلاعات و پاک کردن موارد قرار گرفته بر روی دسکتاپ دارد.
با توجه به همه راه حل ها، در صورت حل نشدن مشکل فرد نیاز به نصب مجدد ویندوز خواهد داشت. نصب مجدد ویندوز قبلی به این معنی بوده که کاربر بر روی ویندوز خراب شده، یک ویندوز جدید نصب کند. به عنوان مثال ویندوز 10 را مجدد بر روی نسخه خراب شده نصب نماید. کاربر پس از نصب مجدد ویندوز برخی از اطلاعات خود را از دست خواهد داد که بازیابی اطلاعات پس از نصب مجدد ویندوز قبلی تقریبا غیر ممکن می باشد.
کاربر قبل از نصب ویندوز بایستی از اطلاعات خود پشتیبانی گرفته و موارد مهم درایو سی را در یک فایل دیگر ذخیره نماید. فرد با پشتیانی گرفتن از فایل های مهم و اطلاعات ضروری در صورت حذف مجدد به آن ها دسترسی خواهد یافت. در مراحل نصب ویندوز اطلاعات درایو محل نصب ویندوز جدید از بین رفته و ممکن است تمامی اطلاعات درون کامپیوتر از بین برود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص نصب مجدد ویندوز قبلی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام نسخه ویندوز 12 هنوز توسط شرکت مایکروسافت ارائه نشده و آخرین نسخه رائه شده مرتبط با ویندوز 11 می باشد که امکان نصب مجدد ویندوز قبلی را دارد.