برای ورود مستقیم به شاد وب کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از نسخه تحت وب شاد به نشانی web.shad.ir ارائه شده است.
از زمان راه اندازی شاد تا به اکنون این برنامه تنها بر روی سیستم اندروید قابل نصب است و نسخه های دیگری که بتوان بر روی کامپیوتر و آیفون و... اجرا کرد هنوز عرضه نشده است. به همین علت معلمان و دانش آموزان و سایر کاربرانی که گوشی هوشمند ندارند و یا موبایل آن ها اندروید نیست به مشکل برخوردند. ارائه نسخه وب شاد با وجود اینکه برخی امکانات نسخه نرم افزار را ندارد اما تا حدودی مشکل را مرتفع ساخته است.
در مقاله پیش رو به معرفی نسخه شاد تحت وب خواهیم پرداخت. نحوه استفاده و ورود به نسخه شاد تحت وب تا حدودی مشابه نسخه اندروید است اما به منظور افزایش اطلاع کاربران این برنامه راهنمای ورود به نسخه شاد وب نیز در این مقاله ارائه می شود. دانلود نسخه وب شاد، و استفاده از وب شاد برای کامپیوتر، اندروید و آیفون در انتهای مقاله توضیح داده شده است.
معرفی نسخه شاد تحت وب
در زمان پاندمی کرونا که مدارس تعطیل و آموزش به صورت غیرحضوری و آنلاین شد و وزارت آموزش و پرورش ایران به منظور آموزش مجازی، شبکه آموزشی دانش آموز را که به اختصار «شاد» نامیده می شود راه اندازی کرد. در ابتدا شاد روی برنامه های پیام رسان اجرا می شد و بعدها آموزش و پرورش از نرم افزار شاد رونمایی کرد که مستقل از پیام رسان ها کار می کرد.
این اپلیکیشن آموزشی و اجتماعی که توسط همراه اول توسعه داده شده است برای سیستم عامل های اندروید و تحت وب ارائه شده و دانش آموزان می توانند هم نسخه اپلیکیشن آن را بر روی گوشی نصب کنند و هم از نسخه وب آن از طریق گوشی موبایل و لپ تاپ یا کاپیوتر وارد شده و همانند نسخه اپلیکیشن از امکانات آن استفاده کنند.
نسخه تحت وب شاد، تا حد زیادی مشابه با نسخه های اپلیکیشن طراحی شده تا امکان استفاده ساده تر برای دانش آموزان و آموزگارها فراهم باشد. ارسال پیام صوتی، ارسال پیام متنی، گرفتن آزمون تستی و تشریحی، تماس صوتی و تصویری، حضور و غیاب آنلاین، ایجاد کانال و گروه و... از جمله امکانات برنامه شاد است که در نسخه وب آن نیز قابل استفاده می باشد.
با توجه به اینکه برنامه شاد رابط اصلی میان دانش آموزان و معلمان در آموزش های مجازی می باشد آموزش و پرورش با گذر زمان جهت ارائه خدمات مطلوب تر و بهتر به دانش آموزان با ارائه نسخه جدیدی از این برنامه قابلیت های مختلفی را به آن اضافه می کند. یکی از قابلیت های جدید برنامه شاد اضافه شدن برنامه شادبین است که در مقاله زیر به معرفی آن پرداخته ایم.
راهنمای ورود به نسخه شاد وب
نسخه وب شاد برای افرادی که به گوشی هوشمند اندرویدی دسترسی ندارند بسیار کاربردی و مناسب می باشد. به منظور دسترسی به نسخه تحت وب این برنامه و ورود به پیام رسان لازم است فرد آدرس نسخه تحت وب شاد را در یکی از مرورگرهای کامپیوتر خود جستجو کرده و وارد محیط این نرم افزار شود. برای آشنایی با نحوه ورود به نسخه شاد وب در ادامه راهنمای تصویری آن قرار داده شده است.
برای ورود به نسخه وب شاد ابتدا لازم است شخص نشانی اینترنتی آن web.shad.ir را در گوگل سرچ کرده و وارد صفحه ابتدایی آن شود. برای ورود به نسخه وب شاد همانند نرم افزار آن نیاز به وارد کردن شماره تماس است تا پیامکی حاوی رمز عبور به آن شماره ارسال گردد.
پس از آن که شخص شماره موبایل خود را وارد کرد، پیامکی به این شماره تماس ارسال می گردد که می بایست آن را با دقت در کادری که به این منظور قرار دارد درج کرده و وارد محیط این نرم افزار بشود.
در نهایت فرد می تواند از امکانات این شبکه اجتماعی آموزشی بهره مند شود. برای ورود به شاد یک راه دیگر نیز وجود دارد و آن وارد شدن به نسخه وب شاد از طریق سایت شاد است. سایت و نرم افزار شاد هم اکنون 18 میلیون کاربر دارد و بسیاری از آن ها ممکن است علاوه بر اپلیکیشن موبایلی شاد به نسخه وب آن نیز نیاز داشته باشند که در این قسمت به آن پرداخته شد.
امکانات آموزشی برنامه شاد از زمان ایجاد آن تا کنون گسترده تر شده است و با توجه به تعداد زیاد کاربرانی که دارد، برای ارائه خدمات آموزشی مورد نیاز و مطلوب آنان، نیاز به راه اندازی سامانه های تخصصی تری دارد که بتواند این حجم از نیاز و درخواست را پاسخگو باشد.. شادبوم یکی از این سامانه ها می باشد که با هدف تکمیل خدمات آموزشی و کلاس های درسی شاد طراحی شده است. در مقاله زیر به معرفی شادبوم پرداخته شده است.
دانلود نسخه وب شاد
از زمانی که برنامه شاد برای آموزش مجازی دانش آموزان راه اندازی شد، قابلیت استفاده بر روی سیستم عامل اندروید را دارا بود. با این حال برخی از دانش آموزان به دلیل نداشتن گوشی هوشمند در استفاده از این اپلیکیشن دچار مشکل شده بودند و این موضوع اعتراض دانش اموزان و معلمان را در پی داشت.
گرچه استفاده از برنامه شاد بر روی سیستم عامل اندروید به دلیل اینکه اکثر دانش آموزان گوشی هوشمند با سیستم عامل اندروید دارند، بسیار حائز اهمیت است و در تمامی به روزرسانی ها نیز این قابلیت حفظ شده است اما در کنار این نسخه وب شاد نیز گزینه خوبی برای افرادی خواهد بود که بنا به هر دلیلی امکان استفاده از اپلیکیشن موبایلی آن را ندارند.
در قسمت های قبلی به معرفی نسخه وب شاد و نحوه ورود به آن پرداختیم. برای استفاده از شاد وب نیازی به دانلود آن نیست و اساسا نسخه های وب را نمی توان دانلود کرد و همین امر مزیت استفاده از نسخه وب به شمار می رود. برای اینکه دانش آموزان نیازی به دانلود نداشته و به راحتی از شبکه آموزشی دانش آموزی بهره مند شوند تنها کافی است مستقیما به web.shad.ir مراجعه نمایند.
شاد وب برای کامپیوتر
بسیاری از دانش آموزان موبایل هوشمند ندارند و معمولا از کامپیوتر و لپتاپ برای ورود به شاد و حضور در کلاس های آنلاین استفاده می کنند. معمولا استفاده از کامپیوتر برای حضور در کلاس های مجازی برای معلمان نیز راحتتر بوده و ترجیح آن ها بر این است که از شاد وب برای کامپیوتر استفاده نمایند.
برای استفاده از شاد وب برای کامپیوتر تنها کافی است فرد نشانی اینترنتی نسخه وب شاد web.shad.ir را در مرورگر کامپیوتر جستجو کرده و وارد صفحه ابتدایی سایت شود. برای ورود به نسخه وب شاد همانند نرم افزار آن نیاز به وارد کردن شماره تماس است تا پیامکی حاوی رمز عبور به آن شماره ارسال گردد. این مراحل در قسمت قبلی به طور کامل توضیح داده شده است. نکته لازم به ذکر این است که معلمان برای استفاده از برنامه شاد در کامپیوتر نیاز به هیچ گونه نصب نرم افزار ندارند.
در سال های گذشته، آموزش و پرورش اقدام به راه اندازی سامانه های مختلفی در جهت تسهیل در امور آموزش و پرورش، دانش آموزان و معلمان کرده است. سامانه سیدا یکی از سامانه هایی است که توسط آموزش و پرورش راه اندازی شده است و در مقاله زیر به معرفی آن پرداخته شده است.
وب شاد برای آیفون
برنامه شاد آموزش و پرورش در سال 98 راه اندازی شد. از آن زمان تا به اکنون که بیش از دوسال از بهره برداری آن می گذرد، در دو نسخه اپلیکیشن موبایلی و نسخه وب عرضه شده و معلمان و دانش آموزانی که گوشی آیفون دارند برای استفاده از این اپلیکیشن که فقط بر روی گوشی های اندروید قابل اجرا است به مشکل برخوردند.
برای مرتفع ساختن این مشکل معلمان و دانش اموزان دارای گوشی آیفون می توانند از نسخه وب شاد برای ورود به کلاس مجازی، تدریس یا یادگیری استفاده نمایند. بنابراین برای استفاده از شاد در آیفون نیازی به دانلود برنامه و نصب آن نیست و تنها کافی است نشانی اینترنتی وب شاد web.shad.ir را در گوگل جستجو کرده و وارد صفحه ابتدایی شد. پس از آن همانند سایر سیستم عامل ها با وارد کردن شماره تماس و دریافت کد از طریق آن می توان از امکانات وب شاد بهره مند شد.
سامانه پادا، نام یکی از سامانه هایی است که در سال های اخیر از سوی وزارت آموزش و پرورش با هدف ارائه خدمات غیر حضوری و مجازی راه اندازی شد. به طوری که اولیا می توانند با ورود به سایت pada medu ir ثبت نام فرزندان خود را انجام دهند. برای آشنایی کامل با این سامانه مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
شاد وب برای اندورید
نسخه تحت وب شاد برای تمامی سیستم عامل ها قابل استفاده است. چه فرد بخواهد از کامپیوتر استفاده کند و چه موبایل هوشمندی مثل اندروید و ios می تواند به راحتی وارد شاد وب شود. همانطور که ذکر شد برنامه شاد از همان ابتدای راه اندازی برای گوشی های اندروید ساخته شد و بنابراین می توان اپلیکیشن شاد را دانلود کرد و بر روی گوشی اندروید اجرا کرد. بدیهی است که اپلیکیشن موبایلی شاد دارای امکانات بیشتری نسبت به شاد وب بوده و استفاده از آن نیز راحت تر است.
اما برای دانش آموزان، معلمان و سایر کاربران که بنا به هر دلیلی نمی خواهند یا نمی توانند از اپلیکیشن موبایلی شاد بر روی اندروید استفاده کنند، وب شاد گزینه مناسبی است. همانند مراحلی که در قسمت های قبلی نیز ذکر شد، شاد وب برای اندروید نیز از طریق جستجوی نشان اینترنتی web.shad.ir در گوگل و سپس ورود شماره تماس انجام می شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص شاد وب داشتید، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام بله امکان گوش دادن به ویس در شاد وب وجود دارد.