اگر در خصوص تغییر مالکیت سیم کارت همراه سوالی دارید
اگر در خصوص تغییر مالکیت سیم کارت همراه سوالی دارید
عده زیادی از دارندگان سیم کارت های همراه اول در زمان خرید یک سیم کارت جدید و یا دست دوم، اقدامات لازم برای به نام زدن آن را انجام نداده اند. این گونه افراد در آینده ممکن است برای دریافت خدماتی همچون قطع کردن سیم کارت، تعویض آن و یا دریافت لیست مکالمات و غیره با ممانعت مواجه شوند. بنابراین تغییر مالکیت سیم کارت همراه در زمان خرید آن از جمله اقدامات مهم و ضروری برای داشتن اختیارات کامل آن سیم کارت است.
از گذشته تا کنون بسته به شرایط خریدار و فروشنده سیم کارت، راه های مختلفی برای انتقال سند غیر حضوری و تغییر مالکیت سیم کارت همراه ارائه شده است. این روش ها شرایط بخصوصی داشته و در صورت عدم رعایت الزامات، امکان تعویض نام دارنده آن خط همراه وجود ندارد. در این مقاله مهم ترین نکات در رابطه با تغییر مالکیت سیم کارت های همراه اول به روش های غیر حضوری، اینترنتی، با گوشی و همچنین هزینه های لازم برای این کار مورد بررسی قرار گرفته است.
تغییر مالکیت سیم کارت همراه
تغییر مالکیت سیم کارت همراه در زمان هایی که خریدار و فروشنده یا صاحب نام سیم کارت به آسانی در دسترس یکدیگر باشند کار چندان ضروری به نظر نمی رسد. در غیر این صورت در شرایطی که فرد خریدار تمایل داشته باشد که سیم کارت دریافت شده حتما به نام خود او باشد، باید روند به نام زدن سیم کارت خود را به همراه مالک اصلی آن خط در پیش بگیرد.
برخی از دارندگان سیم کارت های دائمی و اعتباری اپراتورهای مختلف همچون همراه اول، اطلاعات کافی در رابطه با فرآیند تغییر مالکیت سیم کارت نداشته و هنگام مواجه شدن با این شرایط به دنبال راه های انجام این درخواست هستند. شاید یکی از مهم ترین فواید این که سیم کارت به نام شخص استفاده کننده آن باشد، این است که فرد می توان در صورت نیاز و با ارائه مدارک لازم، تاریخچه تماس ها یا پیام های ارسالی خود را دریافت کند.
از دیگر فواید به نام بودن سیم کارت این است که دارنده آن می تواند در هنگام افتتاح حساب بانک کشاورزی، شهر، رفاه و... برای دریافت پیامک های مرتبط با حساب خود از شماره تلفن شخصی خود استفاده کند. با توجه به مزایای به نام بودن سیم کارت، عده زیادی حتی پس از خرید سیم کارت دست دوم سریعا به فکر تغییر مالکیت سیم کارت همراه خود می افتند.
در این بخش باید به این نکته اشاره کرد که تغییر یا انتقال مالکیت سیم کارت تنها به صورت حضوری و در دفاتر خدماتی اپراتور مورد نظر امکان پذیر خواهد بود. تنها در برخی شرایط می توان حتی بدون حضور مالک سیم کارت فرآیند تغییر مالکیت را انجام داد که از جمله آن ها می توان به داشتن وکیل یا نماینده قانونی از طرف مالک، مهاجرت کردن مالک به خارج از کشور و یا فوت صاحب اصلی سیم کارت اشاره کرد. در این شرایط می توان بدون حضور دارنده کارت نیز کار انتقال سند غیر حضوری را انجام داد.
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول غیر حضوری
بر اساس اطلاعات ذکر شده در بخش قبل باید گفت که تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول غیر حضوری در حال حاضر امکان پذیر نیست. برای انجام موفقیت آمیز انتقال مالکیت سیم کارت هر دو طرف مالک جدید و قبلی سیم کارت می بایست در یکی از دفاتر خدماتی همراه اول حضور پیدا کنند. این افراد با ارائه مدارک هویتی لازم و همچنین پرداخت هزینه های این فرآیند می توانند تغییر مالکیت سیم کارت را انجام دهند.
در انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول باید به این نکته دقت داشت که مالک جدید تنها در صورتی می تواند صاحب نام سیم کارت شود که مجموع سیم کارت های به نام او بیشتر از 10 سیم کارت نشود. در صورتی که با به نام زدن این سیم کارت جدید، تعداد سیم کارت ها از حد و تعداد 10 خط بیشتر شود به هیچ عنوان امکان تغییر مالکیت وجود نخواهد داشت.
در صورتی که مالکیت یک سیم کارت به فردی که بیش از 10 سیم کارت به نام دارد انتقال پیدا کند، شماره تلفن همراه انتقال داده شده تا زمان تصمیم گیری و تعیین تکلیف خاموش خواهد شد، همچنین فرد امکان خرید سیم کارت های جدید دیگر با کد ملی خود و به نام شخصی را نخواهد داشت.
در حالتی که فردی تمایل به تغییر مالکیت سیم کارتی را داشته باشد که صاحب قبلی آن مهاجرت کرده و یا فوت شده باشد، مجددا امکان انجام این فرآیند به صورت غیر حضوری وجود ندارد، بلکه فرد باید با تهیه مدارک لازم به دفتر پیشخوان نزدیک خود مراجعه نماید. یکی از شرایط اصلی برای انتقال مالکیت بدون حضور مالک قبلی این است که شخص به مدت چند سال از سیم کارت استفاده کرده باشد.
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول با گوشی
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول با گوشی در زمانی لازم خواهد بود که هر دو مالک قبلی و جدید سیم کارت به دفتر پیشخوان مراجعه نموده باشند. از جمله مدارک و اطلاعات اصلی برای این کار می توان به سیم کارت مورد نظر، کارت ملی هر دو طرف، کد پستی و همچنین آدرس محل سکونت اشاره کرد. البته این نکته را باید ذکر کرد در صورتی که یکی از مالکین سیم کارت از نظر سنی صغیر باشد، حضور ولی قهری او یعنی پدر یا پدر اجدادی او الزامی می باشد.
برای انجام مراحل تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول با گوشی، مالکین می بایست به دفتر پیشخوان مراجعه نموده و درخواست انتقال مالکیت را ارائه دهند. در این روش انتقال سند غیر حضوری امکان پذیر نمی باشد، بلکه حضور هر دو طرف و به همراه داشتن سیم کارت مورد نظر روی یک گوشی الزامی است.
با شروع فرآیند تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول، با ثبت این درخواست در سیستم اینترنتی توسط اپراتور دفتر خدماتی، پیام کوتاهی حاوی رمز انتقال سیم کارت به شماره خط مربوطه ارسال می گردد. این کد چند رقمی ارسال شده به گوشی، برای احراز هویت و ادامه این روند ضروری بوده و باید تحویل اپراتور داده شود. در این صورت استعلامات لازم در مورد استعلام سیم کارت اعتباری یا دائمی دریافت خواهد شد.
در شرایطی که سیم کارت دائمی بوده و تا زمان مراجعه به دفتر خدماتی همراه اول در اختیار مالک قبلی بوده باشد، این فرد می بایست بدهی ها و قبض میان دوره خط همراه را پرداخت نماید، در غیر این صورت مالک فعلی می بایست این هزینه و بدهی ها را پرداخت نماید. در این صورت عملیات تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول، انجام گرفته و نهایی خواهد شد.
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول اینترنتی
در بخش های قبل بررسی شد که برای انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول داشتن سیم کارت، کارت ملی، کد پستی و آدرس محل سکونت و ارائه آن ها به اپراتور دفتر خدماتی در هنگام مراجعه حضوری الزامی می باشد. با توجه به این که بسیاری از خدمات همراه اول امروزه به صورت غیر حضوری و اینترنتی قابل انجام است، شاید پرسش بسیاری افراد این باشد که آیا امکان تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول اینترنتی یا آنلاین نیز وجود دارد؟
در پاسخ پرسش مطرح شده باید گفت که در حال حاضر چنین امکانی توسط این اپراتور همراه ارائه نشده است. در صورتی که خدمات به نام زدن سیم کارت به صورت آنلاین برنامه ریزی و در بستر اینترنت پیاده سازی شود، قطعا اطلاعیه های این خدمات جدید در سایت همراه اول به آدرس mci.ir انتشار داده خواهد شد.
بنابراین مراجعه حضوری مالکین سیم کارت و امضای سند نقل و انتقال سیم کارت همراه اول به صورت یک قانون غیر قابل تغییر بوده و تنها در شرایط خاصی حضور مالک جدید به تنهایی کفایت می کند. در صورتی که دارنده یک سیم کارت اعتباری هیچ گونه نام و نشانی از مالک قبلی سیم کارت خود نداشته باشد و مدت طولانی از این سیم کارت استفاده کرده باشد می تواند بدون نیاز به مراجعه مالک قبلی، سیم کارت خود را به نام بزند. البته چنین امکانی برای سیم کارت های دائمی همراه اول وجود ندارد.
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول در دفاتر پیشخوان
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول در دفاتر پیشخوان این اپراتور، تنها روش تنظیم سند قانونی انتقال و به نام زدن سیم کارت است. بر اساس ابلاغیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مالکین سیم کارت های دائمی و اعتباری همراه اول که قصد به نام زدن سیم کارت جدید و یا تغییر مالکیت سیم کارت فعلی خود را دارند جهت رعایت سقف مجاز واگذاری می بایست از تعداد سیم کارت های فعال خود اطلاع حاصل کنند.
مشترکین حقیقی همراه اول تا حداکثر ۱۰ سیم کارت فعال را می توانند به نام خود داشته باشند. بنابراین شرکت ارتباطات سیار ایران در شرایطی که فرد بیش از این تعداد سیم کارت فعال داشته باشند، خط همراه او را غیرفعال خواهد کرد. قبل از مراجعه به دفاتر پیشخوان بهتر است مالک جدید سیم کارت، تعداد خطوط همراه به نام خود را شمارش کند.
در صورتی که فردی تعداد سیم کارت های خود را فراموش کرده باشند می تواند از طریق شماره گیری 9990 با پشتیبانی همراه اول ارتباط گرفته و این موضوع را پرس و جو کند. علاوه بر این، شایان ذکر است که برخی سیم کارت های اعتباری یا دائمی همراه اول به هیچ عنوان شرایط انتقال سند غیر حضوری را ندارند که بهتر است این موضوع نیز از طریق شماره تلفن 9990 پیگیری شود.
پس از اطمینان از موارد گفته شده، مراجعه دو طرف مالکان سیم کارت به دفتر پیشخوان و ارائه درخواست تغییر مالکیت به اپراتور، کد پیگیری ارسال شده به سیم کارت از مالک فعلی دریافت خواهد شد. پس از پرداخت بدهی های سیم کارت توسط مالک فعلی سیم کارت یک سند انتقال تنظیم می گردد. این سند می بایست به امضای هر دو طرف رسیده و اثر انگشت آن ها در آن ثبت شود.
آخرین مرحله از تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول در دفاتر پیشخوان، دریافت یک پیامک تایید و ثبت انتقال مالکیت است. دریافت این پیامک به منزله انجام صحیح مراحل انتقال و انجام روند قانونی آن می باشد. پس از آن سیم کارت به نام مالک جدید خواهد بود و با خیال آسوده می تواند از خدمات اختصاصی همراه اول و یا خدمات دریافت پیامک های حساب بانکی بهره بگیرد.
کد دستوری انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول
بسیاری افراد ممکن است با فرآیند انتقال سند غیر حضوری گوشی های همراه آشنایی کافی داشته باشند. در فرآیند خرید و فروش تلفن های همراه، تغییر مالکیت آن ها با استفاده از کد دستوری #7777* و انتخاب گزینه انتقال مالکیت ممکن است، اما پرسش خریداران و فروشندگان سیم کارت های همراه اول این است که آیا کد دستوری انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول نیز همین کد است؟
در بخش های بررسی شده قبل اطلاعات جامعی در رابطه با تغییر مالکیت سیم کارت همراه به روش های حضوری و یا آنلاین ارائه شد. همانطور که در اطلاعات ارائه شده ذکر گردید، روش انتقال مالکیت سیم کارت بر خلاف تغییر مالکیت گوشی های همراه به صورت کاملا حضوری می باشد. بنابراین هر روش دیگر همچون انتقال سند غیر حضوری سیم کارت به صورت اینترنتی و یا از طریق کدهای دستوری غیر قابل اعتماد بوده و قانونی نمی باشند.
تا کنون هیچ کدی مبنی بر کد دستوری انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول ارائه نشده است و به این ترتیب شماره گیری کدهای دستوری مختلف غیر معتبر برای تغییر نام مالک سیم کارت بی فایده می باشد. در هنگام فروش سیم کارت های همراه اول، خریدار می بایست کارت ملی و اطلاعات محل سکونت خود را به دفاتر پیشخوان ارائه دهند تا سیم کارت به نام شخص او ثبت شود.
در صورت خرید سیم کارت دست دوم از فروشندگان مختلف، برای انتقال مالکیت آن سیم کارت باید هر دو طرف یعنی هم خریدار و هم فروشنده به دفتر پیشخوان مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم و امضای سند انتقال مالکیت، فرآیند به نام زدن سیم کارت را انجام دهند. در نتیجه تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول به صورت آنلاین یا با کد دستوری برای متقاضیان امکان پذیر نیست.
هزینه انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول
متقاضیان تغییر نام مالک سیم کارت می بایست هنگام مراجعه به دفاتر پیشخوان، در اولین قدم شرایط انتقال مالکیت را داشته باشند. در ادامه باید در نظر داشت که برخی مدارک همچون کارت ملی هر دو شخص و سیم کارت مربوطه باید نزد این افراد بوده و به پرسنل مربوطه ارائه گردد. علاوه بر این، هزینه انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول در هنگام تنظیم سند انتقال و ثبت آن باید پرداخت شود. این هزینه برای انواع سیم کارت ها تفاوت جزئی با یکدیگر دارد.
بر اساس گزارش های به دست آمده از اپراتور همراه اول، تعرفه انتقال مالکیت سیم کارت اعتباری و دائمی در جدول زیر ارائه شده است.
نوع انتقال مالکیت | هزینه حدودی انتقال مالکیت |
انتقال مالکیت سیم کارت اعتباری همراه اول |
150،000 ریال |
انتقال مالکیت سیم کارت دائمی همراه اول |
250،000 ریال |
مبالغ ذکر شده در جدول بالا بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده بوده و در هنگام تنظیم سند انتقال از مالک سیم کارت دریافت می شود. این هزینه ها ممکن است در دیگر اپراتورهای ارائه دهنده خدمات همچون ایرانسل، رایتل و غیره متفاوت باشد که بهتر است از طریق وب سایت رسمی آن ها پیگیری شود.
با توجه به این که انتقال مالکیت سیم کارت، هزینه بالایی برای مالکین نخواهد داشت بهتر است دارندگان سیم کارت همراه اول که سیم کارت آن ها به نام خودشان نیست و به مالک قبلی آن دسترسی دارند، برای دریافت خدمات موسسات مختلف دولتی و غیر دولتی یا خدمات بانکی هر چه زودتر عملیات تغییر مالکیت سیم کارت را از طریق دفاتر پیشخوان پیگیری و ثبت کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. برای هر دو سیم کارت امکان انتقال مالکیت فراهم است.