برای مشاوره ورود به سامانه جذب نخبگان
برای مشاوره ورود به سامانه جذب نخبگان
برای ورود مستقیم به سامانه جذب نخبگان کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه جذب نخبگان به نشانی jazb.bmn.ir ارائه شده است .
سازمان بنیاد ملی نخبگان به منظور شناسایی، جذب و حمایت از افراد دارای استعداد و توانایی های برجسته علمی، هنری، فرهنگی و دینی، فراخوان هایی را به سه روش عمده از طریق سایت خود منتشر می کند. بر این اساس، تمامی داوطلبان واجد شرایط می توانند برای انجام مراحل نام نویسی و ارسال مدارک و رزومه خود به سامانه جذب نخبگان به نشانی jazb.bmn.ir مراجعه نمایند.
در این سایت سه بخش اصلی با عنوان جذب هیات علمی، جذب در بخش خصوصی، و جذب در بخش دولتی قرار داده شده است تا کاربر پس از ورود، به مشاهده فراخوان های مربوط به نهاد و حوزه مورد نظر خود بپردازد. همچنین، از طریق ورود به سایت استخدام نخبگان می توان تمامی شیوه نامه ها و آئین نامه های مربوط به استخدام بخش مربوطه را مطالعه و مراحل نام نویسی را انجام داد.
از این رو، توصیه می شود تا متقاضیان گرامی حتما از شرایط عضویت در سامانه استخدام نخبگان مطلع شده و در صورت برخورداری از آن ها اقدام به ثبت نام نمایند. چرا که در غیر این صورت به درخواست آن ها ترتیب اثر داده نخواهد شد. برای آشنایی بیشتر با این موضوع، در ادامه این مقاله نحوه ورود و ثبت نام در جذب هیات علمی، بخش خصوصی و استخدام دولتی سامانه استخدام نخبگان شرح داده خواهد شد.
معرفی سامانه جذب نخبگان jazb.bmn.ir
بنیاد ملی نخبگان که هدف اصلی آن شناسایی، جذب و پشتیبانی از افراد توانمند و برجسته در حوزه های مختلف علمی، هنری، فرهنگی و ... است، به روش های مختلفی سعی در هدایت و به کارگیری این افراد در جهت ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی دارد. در این راستا، پس از استخدام نخبگان، تسهیلاتی را نیز به ایشان عرضه می کند تا انگیزه و تشویقی برای اینگونه افراد باشد.
به همین دلیل هم دانشجویان و فارغ التحصیلان بسیاری علاقه مند به پذیرش در این بنیاد و استفاده از فرصت های شغلی، مالی، و معنوی آن می باشند. برای این منظور، سامانه ای تحت عنوان سامانه جذب بنیاد ملی نخبگان به نشانی jazb.bmn.ir طراحی شد متقاضیان علاقه مند برای استخدام و جذب در این بنیاد اعلام درخواست نمایند.
گفتنی است که در این سامانه سه بخش اعم از "جذب و حمایت از طریق هایت علمی"، "جذب در دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی"، و "جذب در بخش دولتی" در نظر گرفته شده که در واقع اصلی ترین شیوه های استخدام نخبگان به شمار می روند و داوطلبان می توانند به محض اعلام فراخوان از سوی هر کدام از این مراجع، به بخش مربوطه مراجعه نمایند.
گفتنی است که تمامی موارد لازم جهت نام نویسی در فراخوان های هر کدام از بخش های فوق الذکر بواسطه ورود به سایت استخدام نخبگان امکانپذیر بوده و برای داوطلبان، اطلاعاتی همچون جدیدترین شیوه نامه های پذیرش قابل دسترسی خواهد بود.
ورود به سامانه جذب نخبگان
همانطور که گفته شد، ورود به سایت استخدام نخبگان ابتدایی ترین اقدام جهت عضویت و نام نویسی در فراخوان های این سازمان می باشد. قابل ذکر است که نه تنها دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و موسسات علمی، بلکه اساتید راهبر و همچنین برگزیدگان المپیادهای علمی، نفرات برتر کنکور سراسری و مخترعان نیز می توانند در سایت مذکور اقدام به ثبت نام نمایند.
کاربران پس از ورود به صفحه اصلی سامانه جذب هیات علمی بنیاد ملی نخبگان می توانند بسته به نوع فراخوان مورد نظر خود بر روی یکی از گزینه ها کلیک کرده و مراحل نام نویسی را انجام دهند. برای آشنایی بیشتر در ادامه ورود به سایت جذب بنیاد ملی نخبگان به صورت راهنمای تصویری ارائه شده است.
جستجوی آدرس سامانه جذب نخبگان به نشانی jazb.bmn.ir در موتور جستجوگر سایت گوگل در کروم یا فایرفاکس
ورود به صفحه اصلی ورود به سایت استخدام نخبگان
توصیه می شود که کاربران گرامی در زمان ورود به سایت استخدام نخبگان حتما فیلترشکن سیستم خود را خاموش کرده و از مرورگرهای فایر فاکس و کروم استفاده کنند. همچنین، در برخی از بخش ها همچون جذب در بخش دولتی و بخش خصوصی تنها یک سری فراخوان های خاص فعال هستند که غالبا دارای مدت زمان محدود بوده و داوطلب باید حتما در این بازه زمانی مدارک خود را ارسال نماید.
ذکر این نکته ضروری است که نام نویسی و ارسال مدارک در سامانه جذب نخبگان به منزله استخدام نبوده و لازم تا بنیادهای استانی ابتدا بررسی های لازم را انجام داده و سپس در صورت مطابقت اطلاعات متقاضی با شیوه نامه های مربوطه، فهرست نهایی برگزیدگان اعلام می شود.
شرایط عضویت در سامانه استخدام نخبگان
یکی از سوالات بسیار متداولی که برای نخبگان عزیز مطرح می شود این است که چگونه می توان در بنیاد ملی نخبگان ثبت نام کرد. در پاسخ باید گفت که اولین گام در این راستا، ارسال مدارک لازم جهت اعلام آمادگی عضویت در این سازمان می باشد.
نحوه عضویت نیز به صورت اینترنتی بوده و متقاضیان باید در زمان اعلام فراخوان جذب بخش مورد نظر خود، شرایط عضویت در سامانه استخدام نخبگان را مطالعه کرده و مراحل لازم را انجام دهند. پس از آن اطلاعات و مدارک داوطلب مورد بررسی قرار گرفته و در صورت داشتن ملاک های لازم، تحت پوشش این بنیاد قرار می گیرند.
در مورد اینکه شرایط عضویت در سامانه استخدام نخبگان چیست، باید گفت که این شرایط که بر مبنای فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فناورانه، مهارتی، اجتماعی و فرهنگی تعیین می شوند، بسته به موقعیت و زیرگروهی که متقاضی قصد ثبت نام در آن را دارد متفاوت می باشند. اما در مجموع مهم ترین این شرایط را می توان به شرح زیر دانست.
دارندگان رتبه برتر کنکور سراسری: 10 نفر اول رشته ریاضی، 50 نفر اول رشته تجربی، 50 نفر رشته علوم تجربی، و 20 نفر اول رشته هنر
برگزیدگان المپیادهای علمی: نفرات برتر اول تا سوم المپیادهای بین المللی و جهانی، دانش آموزانی که به مرحله نهایی المپیادهای معتبر جهانی راه یافته اند، نفرات برتر اول تا سوم المپیادهای بین المللی دانشجویی، نفرات برتر اول تا سوم المپیادهای علمی دانشجویی کشور، نفرات برتر اول تا سوم المپیادهای معتبر علمی دانش آموزی کشور
مخترعان و مکتشفان: نفرات برگزیده در جشنواره ها و مسابقات علمی معتبر داخلی و خارجی همچون جشنواره بین المللی و یا جوان خوارزمی، برگزیدگان برتر جشنواره علوم پزشکی رازی، و مخترعانی که اختراع آن ها به ثبت رسیده است
فارغ التحصیلان دانشگاه ها: متقاضیانی که در یکی از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری دانشگاه های معتبر کشور دارای مدرک تحصیلی بوده و از امتیاز علمی کافی برخوردارند
برگزیدگان مسابقات قرآنی: نفرات برتر مسابقات قرآن، عترت، نماز و دیگر جشنوارهای معتبر داخلی و بین المللی قرآنی
اعضای هیئت علمی: اساتید راهبر، اساتید نمونه کشوری و مدرسان حوزوی
خالقان آثار برجسته ادبی و هنری: داوطلبانی که آثار آن ها در حوزه ادبیات و هنر بدیع و نو شناخته می شود
نکته: متقاضیان گرامی توجه داشته باشند که شرایط عضویت در سامانه استخدام نخبگان توسط مراجع زیر ربط مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت مورد تائید قرار گرفتن از سوی آن ها، شخص پذیرفته خواهد شد. چنانچه هر کدام از داوطلبان، اطلاعات یا مدارک خلاق واقع ارائه دهند، نه تنها از مزایای جذب نخبگان محروم می شوند، بلکه مجاز به بهره مندی از سایر تسهیلات بنیاد نخواهند بود.
جذب هیات علمی سامانه استخدام نخبگان
بنیاد علمی نخبگان چندی پیش از جذب برگزیدگان این بنیاد به عنوان هیات علمی خبر داد. برای این منظور مقرر شد تا در طول سال در خارج از فراخوان های عمومی و تنها در قالب فراخوان جذب و حمایت هیات علمی نخبگان، پرونده متقاضیانی که در سامانه جذب بنیاد ملی نخبگان ثبت نام نموده اند بررسی شده و در صورت داشتن شرایط لازم به عضویت هیات علمی موسسات علمی و پژوهشی درآیند.
برای این منظور، متقاضیان جذب هیات علمی باید به سامانه استخدام نخبگان مراجعه کرده و برای نام نویسی و ارائه سوابق آموزشی و پژوهشی خود اقدام نمایند. بنابراین، ثبت نام در این نوع استخدام محدودیت زمانی نداشته و داوطلبان می توانند بر اساس راهنمای زیر، در هر موقعی از سال نام نویسی خود را تکمیل نمایند.
وارد شدن به صفحه سامانه استخدام نخبگان و کلیک بر روی گزینه هیات علمی (جذب و حمایت)
انتخاب گزینه " ادامه و ثبت نام"، جهت تکمیل اطلاعات خواسته شده اعم از کد ملی، نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل و شماره تلفن همراه (این شماره باید متعلق به خود داوطلب باشد) برای داوطلبانی که قبلا در این سایت نام نویسی نکرده اند، و در نهایت وارد کردن عبارت امنیتی
پس از انجام مراحل فوق، یک رمز عبور به کاربر تعلق می گیرد که با استفاده از آن می تواند به پنل شخصی خود وارد شود. برای ورود به پنل شخصی می بایست همانند تصویر زیر بر روی گزینه " ورود به سامانه" کلیک کرده و سپس کد ملی و رمز عبور را درج نمود
با ورود به صفحه شخصی می توان موارد درخواستی را تکمیل و آن را برای بررسی اولیه ارسال کرد
قابل توجه است که نتایج بررسی های اولیه مدارک ارسال شده بوسیله پیام نگار یا از طریق سامانه به اطلاع داوطلب خواهد رسید. در صورت تائید، سایر صفحات و فرم های رزومه نیز در دسترس کاربر قرار خواهد گرفت. همچنین، پرونده متقاضیانی که رزومه خود را تکمیل و از طریق انتخاب" کارگروه درخواستی" آن ارسال نهایی می کنند، مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه نهایی به آن ها اعلام می شود.
علاوه بر این، در بخش جذب هیات علمی سامانه استخدام نخبگان، امکاناتی همچون امکان ورود به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند وجود دارد که کاربران برای استفاده از آن باید بر روی گزینه "ورود از طریق دولت من" کلیک نمایند. همچنین، ایجاد حساب کاربری و بازیابی رمز عبور نیز در این بخش امکانپذیر می باشد.
جذب بخش خصوصی سایت استخدام نخبگان
یکی دیگر از راه های استخدام نخبگان، از طریق جذب در بخش خصوصی می باشد. از جمله مهم ترین مزیت های ورود به سایت استخدام نخبگان، آگاهی از جدیدترین فراخوان های استخدام نخبگان در موسسات، شرکت ها و سازمان های خصوصی است. چراکه این سامانه، تمامی فراخوان ها را به تفکیک استان ها در اختیار متقاضیان قرار می دهد.
بنابراین، کافی است که داوطلبان به بخش جذب بخش خصوصی سایت استخدام نخبگان مراجعه کرده و جدیدترین فراخوان ها را بررسی نمایند. این آگهی ها به ترتیب در صفحه اصلی بخش "جذب بخش خصوصی" آورده شده است. همچنین، کاربران می توانند فراخوان ها را بر اساس دسته های استانی نیز مشاهده کرده و از تعداد فراخوان ها جاری هر استان مطلع شوند. برای درک بهتر این موضوع، در ادامه راهنمای ورود به بخش جذب بخش خصوصی سایت استخدام نخبگان آورده شده است.
ورود به سایت استخدام نخبگان به آدرس jazb.bmn.ir و کلیک بر روی گزینه "جذب در بخش خصوصی"
مشاهده فراخوان های فعال بر روی صفحه اصلی و یا انتخاب گزینه "فراخوان ها به تفکیک استان"
انتخاب استان مورد نظر در صورتی که فراخوان فعال داشته باشد
کلیک بر روی فراخوان مورد نظر
هدایت به صفحه ثبت نام و تکمیل اطلاعات خواسته شده
علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از امکانات جذب بخش خصوصی در سایت استخدام نخبگان، ورود به سامانه ثبت نام یعنی سایت سینا که در واقع مخفف سامانه یکپارچه مدیریت نظام و اجتماعات نخبگانی می باشد، است. این سایت برای انجام نام نویسی و ارسال مدارک به سازمان نخبگان کشور طراحی شده است.
استخدام بخش دولتی سامانه جذب نخبگان
علاوه بر بخش خصوصی، نهادهای دولتی هم در جذب نخبگان و افراد برجسته علمی، هنری، فرهنگی، و ... اساسنامه هایی را تنظیم کرده اند که بر طبق آن دانش آموختگان دانشگاه ها و موسسات عالی و همچنین دانشجویان سال آخری که واجد شرایط تعیین شده باشند، از حمایت و تسهیلات بنیاد علمی نخبگان بهره مند خواهند شد.
برای این منظور، علاوه بر امکان مراجعه به سایت سینا، کاربران می توانند به بخش استخدام بخش دولتی در سامانه جذب نخبگان jazb.bmn.ir مراجعه کرده و برای نام نویسی اقدام نمایند. گفتنی است که در این بخش، علاوه بر نهادهای دولتی، فراخوان دستگاه های اجرایی نیز قرار داده می شود.
بدین ترتیب، متقاضیان این امکان را دارند تا در مهلت های تعیین شده جهت ثبت نام، مراحل لازم را انجام داده و مدارک خود را تحویل دهند. به منظور شرکت در استخدام بخش دولتی سایت جذب بنیاد ملی نخبگان بایستی مراحل ذکر شده در زیر به ترتیب طی شود.
ورود به سایت استخدام نخبگان و کلیک بر روی گزینه "جذب بخش دولتی"
در این مرحله لازم است تا ابتدا کاربر با کلیک بر روی گزینه های " دریافت شیوه نامه" و " دریافت فایل آیین نامه" این فایل ها را به صورت پی دی اف دانلود و به دقت مطالعه نمایند
پس از مطالعه شرایط، می توان بر روی گزینه " فراخوان های جذب بخش دولتی" کلیک کرد
انتخاب فراخوان مورد نظر از میان لیست موجود
تکمیل فرم تقاضانامه و انتخاب گزینه " ارسال"
همچنین، لازم است که قبل از انجام فرایند نام نویسی، حتما فایل شیوه نامه و آیین نامه که از طریق بخش استخدام بخش دولتی سامانه جذب نخبگان منتشر می شود، به دقت مطالعه گردد. برای ورود به سامانه سینا نیز کافی است که بر روی گزینه " سامانه سینا" کلیک شود.
جذب نخبگان بدون شرکت در فراخوان
با وجود ایجاد فرصت های بیشتر و روش های گوناگون برای جذب نخبگان، اما متاسفانه ظرفیت های پذیرش در فراخوان های مربوطه محدود بوده و برخی از نخبگان نمی توانند در شغل ها یا موقعیت های کاری مناسب جذب و استخدام شوند. به همین دلیل هم عده ای این سوال را مطرح می کنند که آیا جذب نخبگان بدون شرکت در فراخوان امکانپذیر است یا خیر؟
حقیقت آن است که در حال حاضر اصلی ترین و بهترین راه جذب نخگبان، شرکت در فراخوان های اعلام شده از سوی بخش های دولتی و خصوصی بوده و کاربرانی که در این موارد ثبت نام می کنند، شانس بسیار بیشتری برای استخدام خواهند داشت.
البته اگر شخصی قصد داشته باشد تا بدون نام نویسی در فراخوان ها، جذب بنیاد ملی نخبگان شود می تواند به سامانه سینا بنیاد ملی نخبگان به آدرس sina.bmn.ir مراجعه کرده و با تکمیل اطلاعات و ارسال رزومه، در آنجا ثبت نام نماید. گرچه کاربر با انجام این کار عضو سازمان نخبگان می شود، اما احتمال اینکه از او برای جذب نیرو دعوت به عمل آید بسیار پایین خواهد بود. به همین دلیل توصیه می شود که داوطلبان گرامی حتما با ورود به سایت استخدام نخبگان به نشانی jazb.bmn.ir در فراخوان ها شرکت نمایند.
با این وجود، یک استثنا در مورد جذب هیات علمی نخبگان بدون شرکت در فراخوان وجود دارد. بدین مفهوم که متقاضیان جذب هیات علمی نخبگان مرتبط با وزارت علوم، علاوه بر امکان شرکت در فراخوان های سامانه جذب بنیاد ملی نخبگان، می توانند از طریق مکاتبه یا سایر روش های ارتباطی پیگیر جذب هیات علمی موسسات آموزش عالی و پژوهشی باشند. این موسسات نیز موظفند تا همکاری های لازم را با این عزیزان داشته باشند.
سایر امکانات سامانه جذب نخبگان
در توضیحات فوق به مهم ترین کاربرد و امکانات سامانه جذب نخبگان یعنی همان امکان اطلاع از لیست و شرایط فراخوان های استخدامی و همچنین انجام نام نویسی اشاره شد. با این حال، سایت مذکور دارای یک سری امکانات دیگر نیز هست که آگاهی از آن ها می تواند به استفاده بهتر کاربر در زمان ورود به سایت استخدام نخبگان منجر شود. از جمله این بخش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
فهرست مطالب: در سامانه جذب هیات علمی بنیاد ملی نخبگان، سربرگی با نماد ذره بین قرار دارد که کاربران با کلیک بر روی آن می توانند از آمار افراد جذب شده در دستگاه ها و همچنین لیست تعداد فراخوان استان ها را مشاهده کنند.
ارتباط با پشتیبانی: یکی دیگر از امکانات سایت جذب بنیاد ملی نخبگان، مطرح کردن پرسش و دریافت پاسخ سوالات احتمالی در مورد شرکت در فراخوان ها می باشد. برای این منظور کافی است که کاربران بر روی آیکن " تلفن" که در سربرگ سایت قرار دارد کلیک کرده و پس از وارد کردن نام، نام خانوادگی و آدرس ایمیل، سوال خود را در بخش توضیحات ثبت نمایند.
بازیابی کلمه عبور: اگر کاربری به هر دلیلی رمز عبور به سامانه نخبگان را فراموش کرده باشد، می تواند از طریق ورود به بخشی که با علامت تعجب مشخص شده است، برای بازیابی رمز عبور خود اقدام نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه جذب نخبگان jazb.bmn.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام شرایط عضویت در سامانه استخدام نخبگان بر مبنای فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فناورانه، مهارتی، اجتماعی و فرهنگی تعیین می شوند.
پاسخ مشاور: سلام نشانی اینترنتی سامانه جذب بنیاد ملی نخبگان jazb.bmn.ir می باشد.