اگر در پرداخت قبض آب سوالی دارید
اگر در پرداخت قبض آب سوالی دارید
امروزه پرداخت قبض آب با روش های بسیار متنوع تر و آسان تری نسبت به گذشته انجام می شود و مشترکین دیگر نیازی به ارائه حضوری قبض کاغذی ندارند. از جمله این روش های می توان به پرداخت قبض آب از طریق سامانه خدمات غیر حضوری، سایت قبضینو، برنامه آب، سایت eghabz، شماره اشتراک، و شماره شناسه اشاره کرد.
همچنین، کاربران می توانند با استفاده از کد پستی، کد اشتراک و حتی بدون وارد کردن شماره شناسه، به مشاهده قبض آب پرداخته و یا از آن استعلام بگیرند. برای این منظور، چند وب سایت ها و اپلیکیشن وجود دارد که کار را برای مشرکین بسیار راحت کرده و آن ها را از مراجعه حضوری بی نیاز نموده است.
یکی دیگر از خدمات دولت الکترونیک، دریافت قبض آب با موبایل و از طریق پیامک می باشد. بدین صورت که بایستی اطلاعاتی همچون شناسه قبض، شناسه پرداخت یا شماره پرونده را به سامانه های پیامکی ارسال کرده و قبض خود را دریافت نمود. در ادامه جزئیات بیشتری در مورد روش های پرداخت قبض آب و همچنین دریافت و مشاهده آن داده شده است.
پرداخت قبض آب از طریق سامانه خدمات غیر حضوری آب
در گذشته مردم برای پرداخت قبوض خود مجبور بودند تا به صورت حضوری به بانک ها مراجعه کرده و پس از ارائه کاغذ قبض، مبلغ مربوطه را پرداخت نمایند. اما در سال های اخیر با گسترش دولت الکترونیک، دیگر روش های سنتی منسوخ شده و مشترکین می توانند به شیوه های مختلف قبض خود را به صورت الکترونیکی و آنلاین پرداخت نمایند.
اپلیکیشن ها و سایت های زیادی هستند که از طریق آن ها می توان قبوض خود را به راحتی در خانه یا هر مکانی واریز کرد، که یکی از آن ها سامانه خدمات غیر حضوری آب می باشد. این سامانه به منظور یکپارچه سازی ارائه خدمات الکترونیک به مشترکین آب و فاضلاب طراحی شده و یکی از مهم ترین خدمات آن پرداخت قبض می باشد.
برای آشنایی بیشتر کاربران گرامی در ادامه روش پرداخت قبض آب از طریق سامانه خدمات غیر حضوری آب به صورت مرحله ای و با راهنمای تصویری آورده شده است. کاربران دقت داشته باشند که برای ورود باید حتما آدرس سامانه استان خود را وارد نمایند.
جستجوی سایت خدمات غیر حضوری آب
کلیک بر روی منوی " خدمات پس از واگذاری انشعاب" در صفحه اصلی
انتخاب گزینه " پرداخت صورت حساب"
وارد کردن شناسه قبض و عدد امنیتی نمایش داده شده در کادرهای مربوطه
قابل ذکر است که مشترکین هر استان برای پرداخت قبض آب از طریق سامانه خدمات غیر حضوری آب باید به سامانه ای که استان و شهر آن ها را تحت پوشش قرار می دهد، مراجعه کنند. چراکه این سایت ها یک یا چند استان خاص را پوشش می دهند و تنها مشترکین این مناطق می توانند برای واریز قبض مراجعه نمایند.
پرداخت قبض آب از طریق قبضینو
سایت قبضینو به عنوان یکی از بزرگترین سامانه های پرداخت دوره ای، استعلام و پرداخت تجمیعی انواع قبوض، این امکان را فراهم آورده است تا مشترکین آب در سراسر کشور به صورت آنلاین به استعلام، مشاهده و پرداخت قبض های خود بپردازند. برای این منظور وارد کردن شناسه قبض در محل های خواسته شده الزامی است.
گفتنی است که شناسه قبض هر کدام از مشترکین در تمامی قبوض یکسان بوده و با استعلام اینترنتی یا مشاهده یکی از قبض های کاغذی یکی از قبض ها می توان آن را برای تمامی دوره ها وارد نمود. در زیر مراحل پرداخت قبض آب از طریق قبضینو به صورت تصویری توضیح داده شده است.
جستجوی سایت قبضینو در موتور جستجوگر و یا وارد کردن آدرس اینترنتی آن به نشانی ghabzino.com
انتخاب گزینه " قبض آب"
وارد کردن شناسه قبض در کادر مربوطه
پرداخت بدهی قبض
نکته: کاربرانی که برای بار اول جهت پرداخت قبض آب از طریق قبضینو وارد سایت آن می شوند، می توانند یک حساب کاربری ایجاد کنند و در آن اطلاعات خود را وارد نمایند. پس از این مرحله، کاربران می توانند برای پرداخت دوره های بعدی بدون نیاز به وارد کردن دوباره شناسه قبض، بدهی خود را واریز نمایند.
پرداخت قبض آب از طریق آپ
یکی دیگر از روش های پرداخت های قبض آب، اقدام از طریق برنامه آپ یا همان آسان پرداخت می باشد. آپ در واقع در دو نسخه تحت وب و اپلیکیشن به کاربران این امکان را می دهد تا قبوض خود را به صورت اینترنتی پرداخت نمایند. بدین ترتیب، مشترکین می توانند در صورت تمایل با جستجوی آدرس اینترنتی asanpardakht.ir وارد این وب سایت شده و با وارد کردن شماره شناسه قبض و شناسه پرداخت، بدهی را واریز نمایند.
روش دیگر که بواسطه اپلیکیشن آپ می باشد نیز بسیار راحت بوده، و کافی است که کاربر این برنامه را در گوشی خود نصب کند. در این اپلیکیشن، علاوه پرداخت قبوض، امکان استعلام بدهی نیز وجود دارد. برای آشنایی بیشتر، در ادامه مراحل پرداخت قبض آب از طریق اپلیکیشن آپ به صورت مراحل تصویری شرح داده دشه است.
ورود به بخش " پرداخت قبوض" در منوی اصلی اپلیکیشن آپ
لمس گزینه " پرداخت با شناسه"
پر کردن کادرهای که با علمت فلش نشان داده شده اند
به تایید رساندن اطلاعات و دریافت پیغام موفقیت آمیز بودن فرایند
نکته: پس از پرداخت قبض آب از طریق آپ می توان شناسه قبض را در برنامه ذخیره نمود. در این صورت برای دفعات بعد هیچ نیازی به درج دوباره قبض نبوده و کاربر می توان مدیریت قبوض خود را در اختیار داشته باشد. این امر در مورد سایر انواع قبوض نیز صدق می کند.
پرداخت قبض آب از طریق سایت eghabz
ایقبض سامانه دیگری برای ارائه خدمات اینترنتی در راستای استعلام و پرداخت قبوض می باشد. پرداخت قبض آب از طریق سایت eghabz همانند روش های فوق الذکر نیازمند وارد کردن شناسه قبض است. اگر مشترکی قبض کاغذی جهت مشاهده و ثبت شناسه نداشته باشد، با وارد کردن کد ملی خود می تواند شناسه قبوض را استعلام نماید.
مزیت دیگر سایت ایقبض آن است که کاربر با ذخیره مشخصات قبض خود می توانند برای بارهای بعد تنها با یک کلیک به استعلام یا پرداخت بدهی قبض خود بپردازد. در ادامه راهنمای تصویری پرداخت قبض آب از طریق سایت eghabz ارائه شده است تا انجام این کار بخوبی شرح داده شود.
جستجوی آدرس اینترنتی سایت ایقبض به نشانی eghabz.ir و کلیک بر روی منوی " قبض آب"
کلیک بر روی گزینه " با شناسه و شناسه قبض"
وارد کردن " شماره قبض" و " شناسه پرداخت" و سپس کلیک بر گزینه " استعلام " و انجام مراحل بعد جهت پرداخت
نکته قابل ذکر آن است که در پنل شخصی کاربران سایت ایقبض، سابقه پرداخت به طور خودکار ذخیره می شود و هر زمان که نیاز باشد می توان به آن دسترسی داشت. برای این منظور کافی است که با مراجعه به منوی کناری سایت ایقبض و بر روی گزینه " سوابق پرداخت و چاپ رسید" کلیک نمود.
پرداخت قبض آب با شماره اشتراک
به دنبال حذف طرح قبوض کاغذی آب و فاضلاب، طرحی به اجرا درآمد که از طریق آن مشترکین می توانند شماره اشتراک انشعاب خود را به شماره اعلام شده توسط امور آب و فاضلاب استان ارسال کرده و از آخرین قبض آب خود مطلع شوند. این شماره اشتراک در قبوض آب درج شده و پس ارسال آن به سامانه پیامکی، اطلاعاتی همچون آخرین بدهی دوره و شناسه پرداخت به شماره تلفن مربوطه فرستاده می شود.
پس از آن می توان از طریق دستگاه های خودپرداز یا یکی از پلتفرم های آنلاین، قبض را پرداخت کرد. مشترکین توجه داشته باشند که باید در زمان پرداخت قبض آب با شماره اشتراک دقت کافی را داشته باشند تا از وارد کردن رقم اشتباه و بروز مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آید.
همچنین، با توجه به آنکه برای هر استان یک سامانه پیامکی خاص اختصاص داده شده است، کاربران بایستی حتما باید شماره مختص استان محل سکونت خود را یافته و شماره اشتراک را به آن ارسال نمایند. در غیر این صورت، هیچ گونه پاسخی دریافت نخواهند کرد.
پرداخت قبض آب با شناسه قبض
همانطور که در توضیحات بالا ذکر شد، مهم ترین مشخصات برای استعلام و پرداخت قبض آب از طریق شناسه قبض می باشد. این شناسه برای سایر روش های پرداخت قبض آب اعم از شیوه پیامکی، خط تلفن، کدهای دستوری، اپلیکیشن های موبایل و وب سایت ها ضروری است.
گفتنی است که شناسه قبض شامل 6 تا 13 رقم بوده و در تمام قبوض یک مشترک یکسان است. برای پرداخت قبض آب از طریق سامانه خدمات غیر حضوری آب نیاز به وارد کردن شناسه قبض می باشد. این شناسه از دو طریق قابل دریافت است. در روش اول می توان قبض کاغذی صادر شده از سوی شرکت آب و فاضلاب را مشاهده و شناسه قبض " را یادداشت برداری کرد. در روش دوم نیز می توان شناسه مذکور را از طریق سیستم های استعلام آنلاین دریافت نمود.
نکته مهم در مورد پرداخت قبض آب با شناسه قبض آن است که این شناسه باید حتما به دقت و به درستی وارد شود، چرا که در غیر این صورت ممکن است قبض به صورت اشتباهی پرداخت شود. در چنین شرایطی لازم است تا کاربر به سازمان آب و فاضلاب منطقه خود مراجعه کرده و مورد را پیگیری نماید.
دریافت قبض آب با موبایل
همانطور که برای پرداخت قبض آب می توان به شیوه آنلاین و الکترونیک عمل کرد، دریافت آن نیز به همین روش امکانپذیر است. برای این منظور، در کنار تمام وب سایت ها که هم با لپ تاپ و هم با گوشی همراه می توان از آن ها استفاده کرد، اپلیکیشن ها زیادی نیز وجود دارد که از طریق آن ها دریافت قبض آب با موبایل بسیار آسان خواهد بود.
علاوه بر این، دریافت قبض آب با پیامک قبض آب نیز یکی دیگر از روش هایی است که کار مشترکین را بسیار آسان تر کرده و حتی در صورت عدم دسترسی به اینترنت نیز می توان قبض خود را اخذ نمود. البته هر استان به طور جداگانه یک سامانه پیامکی برای این منظور تعیین می کند و مشترکین می توانند ضمن آگاهی از شماره های مربوطه، از خدمات آن بهره مند شوند.
گفتنی است که برای دریافت قبض آب با پیامک لازم است اطلاعاتی مثل شماره پرونده مندرج در قبض آب، شماره اشتراک، یا شناسه قبض را به شماره سامانه پیامکی استان محل زندگی خود ارسال نمود. همچنین، در صورت تمایل می توان از کدهای دستوری نیز جهت دریافت قبض آب با موبایل اقدام نمود.
مشاهده قبض آب
بسیاری از مشترکین به دلایل گوناگون ممکن است نیاز به مشاهده قبض آب خود داشته باشند. هر قبض دارای اطلاعات و جزئیات مختلفی از قبیل تاریخ قرائت قبض، شماره کنتور، مبلغ بدهی، و ... است. در برخی موارد نیز به پیگیری و استعلام قبض آب دوره های قبلی نیاز است تا پیگیری های لازم انجام شود. برای این امر، روش های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به طور جداگانه توضیح داده شده است.
مشاهده قبض آب با کد پستی: یکی از راه های جالب، مشاهده قبض آب با کد پستی می باشد. مشترکینی که مایل به استفاده از این روش هستند، بایستی از طریق سایت رسمی شرکت آب اقدام نمایند. برای این امر لازم است تا به سایت رسمی آب استان محل زندگی مراجعه و کد پستی در محل های مربوطه ثبت شود.
مشاهده قبض آب با کد اشتراک: برای مشاهده قبض آب با کد اشتراک کافی است که مشترکین شماره اشتراک انشعاب خود را از طریق پیامک به شماره های تعیین شده توسط روابط عمومی شرکت آب استان ها ارسال نمایند. کاربران دقت داشته باشند که اگر تغییر ملک دهند، بایستی شماره اشتراک منزل جدید را به سامانه های مربوطه بفرستند. پس از ارسال این کد، صورت حساب برای صاحب اشتراک فرستاده می شود.
مشاهده قبض آب بدون شناسه پرداخت: همانطور که اشاره شد، در اغلب روش های پرداخت قبض آب، وارد کردن شناسه ضروری است. اما در چه صورت می توان به مشاهده قبض آب بدون شناسه پرداخت؟ آیا این امر امکان پذیر است؟ پاسخ مثبت است. بدین صورت که اگر کاربر برای یک بار شناسه قبض خود را در سامانه یا اپلیکیشن های پرداخت الکترونیک قبض وارد نموده و شناسه خود را ذخیره کنند، در دفعات بعد برای مشاهده قبض هیچ نیازی به درج شناسه نخواهند داشت.
وب سایت ها و برنامه های متعددی در این زمینه وجود دارد، اما اپلیکیشن با من 24 نیز یکی از شناخته شده ترین برنامه های مشاهده قبض آب بدون شناسه پرداخت می باشد. اگر کاربر یک بار شناسه قبض خود را یکبار ذخیره کند، برای استعلام دوره های بعد نیازی به شناسه نیست.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص پرداخت قبض آب داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. روش های مختلفی برای مشاهده قبض آب وجود داره که همه رو در مقاله نوشتیم.
پاسخ مشاور: سلام. بلی.