برای مشاوره سامانه شفق
برای مشاوره سامانه شفق
از زمانی که بانکداری الکترونیک در ایران در سیاست های نظام بانکی ایران مطرح شد تا کنون شاهد دیجیتالی شدن بسیاری از فرایندهایی بوده ایم که پیش از آن به صورت سنتی انجام می شد. تاکید بر دیجیتالی سازی فرایندها و کاربست فناوری و سامانه توسط شورای پول و اعتبار و حسب مصوبات این شورا شبکه فراگیر قرض الحسنه یا به عبارت دیگر سامانه شفق راه اندازی و اخیرا از آن رونمایی شد.
سامانه شفق امکانات و خدمات پشتیبانی زیادی را برای صندوق های قرض الحسنه فراهم می کند، از جمله قابلیت تعریف و نگهداری دوره های مالی مختلف، مدیریت اعطای انواع وام قرض الحسنه از مرحله درخواست تا تسویه وام، قابلیت نظارت بر عملکرد صندوق ها و فعال و یا غیر فعال نمودن عملکردها و... که در ادامه این مقاله علاوه بر معرفی سایت شفق در خصوص امکانات این سامانه نیز توضیحاتی داده شده است.
معرفی سامانه شفق
شبکه فراگیر قرض الحسنه با نام اختصاری سامانه شفق، یک سیستم بانکی مرکزی، ویژه حساب های قرض الحسنه است. این سیستم به منظور یکپارچه سازی، نظارت بهتر و درک بیشتر شبکه های مالی خارج از سیستم بانک مرکزی ایران راه اندازی شده و به 1800 حساب قرض الحسنه در سطح کشور متصل است. سیستم شفق، همانند سیستم شتاب برای اتصال بانک ها، یک سیستم مرکزی برای ارتباط حساب های قرض الحسنه طراحی و پیاده سازی کرده است.
صندوق های قرض الحسنه در تامین مالی خرد و توسعه عادلانه امکانات پولی کشور تاثیر بالایی دارند، به همین جهت بانک مرکزی در راستای توسعه فعالیت نهادهای قرض الحسنه در چارچوب قوانین و نظارت بیشتر بر روی عملکرد آن ها، سامانه ای را تحت عنوان سامانه شفق راه اندازی کرده است. پیش بینی می شود سامانه شفق با نظارت هوشمند بر این واحد ها، در برقراری انضباط مالی و افزایش کارایی نقش موثری ایفا کند.
تاکید شورای پول و اعتبار به عنوان عالی ترین مرجع در سیستم بانکی بر استفاده از فناوری و سامانه و از طرفی دیگر اهمیت نظارت بر صندوق های قرض الحسنه باعث راه اندازی سامانه شفق شده است. البته لازم به ذکر است که دغدغه این صندوق ها نسبت به تامین نرم افزار و امنیت آن ها و عدم توانایی در اتصال به سامانه های حاکمیتی مزید بر علت شده است تا حوزه فناوری های نوین بانک مرکزی اقدام به طراحی این سامانه بکند.
امکانات سامانه شفق
مشتریان و کاربران شبکه فراگیر قرض الحسنه (شفق) صندوق های قرض الحسنه هستند و برای آشنایی با این سامانه در این قسمت به ویژگی و امکانات این سامانه خواهیم پرداخت. پیش از آن، لازم به ذکر است که این سامانه به منظور ارائه خدمات پشتیبانی و فرآیندهای ساماندهی به صندوق های قرض الحسنه راه اندازی شده است و این خدمات دارای ویژگی هایی می باشد که در ادامه ذکر خواهد شد.
قابلیت نظارت بر عملکرد صندوق ها و فعال و یا غیر فعال نمودن عملکردها
حفظ سوابق تراکنش های مالی و غیر مالی و تاریخچه تغییرات
مدیریت اعطای انواع وام قرض الحسنه از مرحله درخواست تا تسویه وام
تهیه انواع گزارشات مورد نیاز
قابلیت تعریف و سطوح دسترسی برای کاربران سیستم
قابلیت تعریف سرفصل حساب ها بر اساس سرفصل حساب های بانک مرکزی
صدور اسناد حسابداری عملیات مرتبط با صندوق به طور اتوماتیک و ثبت دستی سایر عملیات صندوق مانند حقوق و دستمزد و…
قابلیت تعریف و نگهداری دوره های مالی مختلف
اخذ گزارشات مالی بصورت شعبه ای و تلفیقی
قابلیت Export اطلاعات به فرمت های مختلف
اگر بعد از خواندن این مقاله سوال یا ابهامی در خصوص سامانه شفق شبکه فراگیر قرض الحسنه داشتید، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. خیر، این سامانه به منظور ارتباط حساب های قرض الحسنه طراحی و پیاده سازی شده.