برای مشاوره سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک
برای مشاوره سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک
در سال های گذشته با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از فرم ها، قراردادها و نسخه های پزشکی کاغذی دستخوش تغییرات شده، به طوری که کاربران قادر خواهند بود با انجام چند مرحله ساده تمامی این کارها را از طریق اینترنت و با گوشی های هوشمند خود انجام دهند. این کار هم در وقت و هزینه صرفه جویی کرده و هم از امنیت بالاتری برخوردار می باشد.
با این تفاسیر داشتن امضای دیجیتال برای هر شخص، ایمنی انجام کارها را چند برابر کرده و از سودجویی ها، تقلب ها و جعل و کپی امضا جلوگیری می کند. بدین منظور در تاریخ 12 شهریور ماه 1401 سامانه ای تحت عنوان سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک راه اندازی شد تا هر پزشک امضای مربوط به خود را ثبت نموده و در مواقع لزوم از آن استفاده نماید. در ادامه درباره این سامانه و کاربردهای آن توضیحاتی ارائه خواهد شد.
معرفی سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک
روز شنبه مورخ 12 شهریور ماه 1401 مراسم رونمایی از سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیکی توسط سازمان نظام پزشکی برگزار شد. در راستای اجرایی شدن این طرح، دو استارتاپ دکترنکست و ایران ساین همکاری داشته اند. در صورت پیاده سازی راهکارهای امضای دیجیتال تا آخر سال جاری می توان آن را به عنوان بزرگ ترین پروژه امضای دیجیتال کشور دانست. با استفاده از این سامانه پزشک با ثبت و در دست داشتن امضای دیجیتال خود تا یک سال آینده می تواند فرم، نسخه و یا موارد دیگر را امضا کند.
منظور راه اندازی سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک و انتساب امضای درست به اشخاص، اول باید این مسئله در محیطی واقعی امتحان و بررسی می شد. کمک گرفتن از بیمه گران پایه، راه اندازی یک محیط شبیه سازی شده و یا همکاری با شرکت های خصوصی که کار نسخه های دیجیتال را توسعه داده باشند، از مهم ترین گزینه های بررسی سایت بود.
با داشتن امضای دیجیتال پزشکان، می توان به توانایی ها و میزان تلاش و هویت اصلی آن ها پی برد که شرح این ویژگی ها پس از ثبت نام در سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک امکانپذیر می باشد. پس از بستن قرارداد سامانه و همکاری با دکترنکست، اولین پایه های تاسیس سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیکی گذاشته شد.
نحوه ورود به سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک
امضای دیجیتال این امکان را به پزشک می دهد تا امضا به صورت دیجیتال و sign as a service در اختیار سامانه ها قرار گیرد. بدین گونه که پزشک ابتدا نسخه خود را در سامانه نسخه نویسی مرتبط با بیمه های پایه گر و بخش خصوصی ثبت نموده و سپس می تواند با استفاده از اپلیکیشن امضا دیجیتال تلفن همرا خو،د امضای دیجیتال شخصی خویش را در زیر نسخه ثبت کند.
در سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک، هر پزشک دارای یک نام کاربری و رمز عبور می باشد. در زمان های گذشته و راهکارهای قبل، امکان سودجویی از نام کاربری و رمز عبور پزشکان وجود داشت، اما اکنون پزشکان با وارد شدن به سامانه امضای دیجیتال نسخ همراه خود می توانند تا مقدار چشمگیری از این سوء استفاده ها جلوگیری کنند.
برای ورود به سامانه، پزشک باید وارد سامانه نسخ الکتریکی شده و با به همراه داشتن نام کاربری و رمز عبور وارد پنل شخصی خود گردد و نسخه های مور نظر را امضا نماید. توضیحات تکمیلی بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام در سامانه در همین مقاله به روزرسانی خواهد شد.
دانلود برنامه سامانه امضای دیجیتال همراه
امروزه افراد به دنبال یافتن راه های ساده تر و سریع تر برای انجام کارهای خود می گردند. برای دریافت امضای دیجیتال نیز مطابق با قوانین، نرم افزارها و اپلیکیشن هایی برای کاربران ios و android ساخته شده که با نصب آن ها بر روی تلفن همراه می توان در هر زمان که نیاز بود، درخواست امضای دیجیتال خود را ثبت و دریافت کرد.
البته همانطور که گفته شد، سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیکی به تازگی قرار است کار خود را آغاز کند و اکثر جزییات آن در حال بررسی است. در قسمتی از نشست مسئولان، امکان ساخت اپلیکیشن امضای دیجیتال بر روی گوشی های هوشمند با هر دو سیستم عامل android و ios بررسی گردید.
این طرح با استقبال زیادی نیز روبرو شد زیرا که نظر به تجربه جهانی، نگهداری و دریافت گواهی امضای دیجیتال و فراهم شدن محیطی امن برای استفاده از امضای دیجیتال روی گوشی های همراه میسر خواهد بود. از جزییات اپلیکیشن هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست. به محض کسب اطلاعات بیشتر این مقاله نیز بروزرسانی و لینک دانلود آن قرار داده خواهد شد.
امکانات سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک
سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک که به تازگی رونمایی شده است قرار است تا امکاناتی را در اختیار کاربران خود قرار بدهد. در ادامه مهم ترین امکاناتی که ارائه خواهد شد، مطرح شده است.
ثبت امضای پزشک: مهم ترین ویژگی سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک، امکان ثبت امضای هر پزشک در این سامانه است. به این علت که امکان دارد کار کردن با امضای الکترونیک برای پزشکان پیشکسوت کار سخت و دشواری باشد، ثبت امضا در این سامانه به ساده ترین شکل ممکن و تنها با وارد کردن نام کاربری و یک رمز عبور دو مرحله ای انجام می پذیرد.
تله مدیسین یا دورا پزشکی: از دیگر امکانات سامانه امضای دیجیتال نسخه الکترونیک می توان به گسترش تله مدیسین یا دورا پزشکی اشاره کرد. به این معنا که برخی از بیماری ها که نیاز به معاینات بالینی نداشته و لزومی در مراجعه حضوری بیمار نیست، وی می تواند از طریق همین سامانه با پزشک در ارتباط باشد و در نهایت با امضای الکترونیک پزشک در انتهای نسخه، نسخه الکترونیک را دریافت کند.
علاوه بر آن برای بیمارانی که در کشورهای دیگر نیز اقامت دارند و برنامه پزشکی خود را در ایران پیش می برند نیز امکان دریافت نسخه الکترونیک با امضای پزشک میسر خواهد شد. این امکان بیمار را مطمئن می سازد که نسخه از طرف شخص پزشک صادر شده و کسی از نام پزشک سوء استفاده نمی کند.
پشتیبانی 24 ساعت در 7 هروز هفته: در نهایت به همان اندازه که کار کردن با نسخه های الکترونیک امن تر، ساده تر و به صرفه تر است، امکان حمله های سایبری نیز وجود دارد. بنابراین پشتیبانی 24 ساعت و 7 روز هفته به عنوان یکی از امکانات سایت مطرح شده که در هر لحظه از شبانه روز در صورت هک شدن امضا یا پنل شخصی هر پزشک، امکان رفع مشکل وجود داشته باشد. با اضافه شدن هر مورد جدید و یا کسب اطلاعات و شرح و توضیح بیشتر، این مقاله به روزرسانی خواهد شد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه امضای دیجیتال نسخه های الکترونیک داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام و سپاس از بازخوردتون.