برای مشاوره درباره دریافت زائر کارت
برای مشاوره درباره دریافت زائر کارت
سالانه افراد زیادی راهی سفرهای زیارتی در کشورهای عربی از جمله عراق می شوند اما گم شدن و سرگردان شدن و یا بروز مشکلاتی پیش بینی نشده از جمله مسائلی است که همواره گریبانگیر زائران بوده است. به این منظور و نیز کمک به تامین هزینه های سفرهای زیارتی راه حلی در نظر گرفته شده است که تحت عنوان زائر کارت یا کارت زائر شناخته می شود. زائرین می توانند برای سفرهای زیارتی کارت زائر که نه تنها مخصوص زائرین عراق بلکه سایر سفرهای زیارتی نیز می شود، را دریافت کنند.
تا سال گذشته مسافران سفرهای زیارتی برای دریافت زائر کارت در سامانه سماح ثبت نام کرده و سپس از طریق سایت "ایران من" اقدام به دریافت این کارت می نمودند. این فرآیند در حال حاضر کمی تفاوت کرده و زائر کارت در قالب یک کارت بانکی شامل qr کد زائر و یک لینک شخصی با اطلاعات ضروری مسافران صادر می شود. با توجه به اهمیت این کارت برای زائران و نیز افرادی که در آینده قصد عزیمت به مقاصد زیارتی دارند، در ادامه این مقاله به توضیحات درباره زائر کارت اربعین و نحوه دریافت کارت زائر پرداخته شده است.
کارت زائر اربعین چیست
تمامی افرادی که قصد سفرهای زیارتی دارند، به منظور جلوگیری از سرگردانی در این سفرها می بایست زائر کارت داشته باشند. اما بسیاری از افراد هنوز نمی دانند زائر کارت چیست و به چه منظوری استفاده می شود؟ در پاسخ به سوال این افراد باید گفت که کارت زائر که پیش از این تنها یک کد Qr زائر بود که افراد می توانستند به صورت گردن آویز در گردن قرار بیاویزند و یا بر روی اشیا و پاسپورت زائرین بچسبانند، از سال جاری به صورت یک کارت بانکی صادر می شود.
زائر کارت با برنامه ریزی جدید در حقیقت حکم یک صندوق ذخیره اربعین داشته که ضمن آن که افراد می توانند از مزایایی چون خرید با تخفیف از مراکز فروش بهر مند شوند، به مرور هزینه سفرهای زیارتی افراد برای مقاصد مختلف زیارتی تامین می شود. زائر کارت خدمات مختلفی به زائرین ارائه می دهد از جمله اینکه در این کارت می توان اطلاعات مرتبط به سه نفر از آشنایان و همراهان در سفرهای زیارتی را ثبت نمود تا در صورت سرگردانی و گم شدن فرد از طریق این کد افراد بتوانند شناسایی شوند.
در هنگام دریافت کارت زائر اربعین، زائرین می توانند بیماری های شخص و داروهای مصرفی به همراه پزشک معالج را وارد کنند تا در مواقع ضروری و بیهوشی استفاده شود. زائرین می توانند در صورت بازگشت خود از شهر به هر مرزی و یا جابجا شدن در شهرهای عراق، در نهایت شهر مقصد را در کارت زائر ثبت و یا ویرایش نمایند. موارد یاد شده بخشی از خدمات این کارت محسوب می شود.
سامانه زائریاب نیز به همت واحد راهنمایی حجاج به منظور امدادرسانی به زائرین راه اندازی و فعال شده است. برای اطلاعات بیشتر، نحوه ثبت نام و امکانات این سامانه پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه کنید.
نحوه دریافت کارت زائر اربعین
افرادی که قصد دریافت زائر کارت و رفتن به سفرهای زیارتی را دارند، می بایست ابتدا در سامانه سماح به نشانی samah.haj.ir شرایط لازم را مطالعه کرده باشند و در صورتی که واجد شرایط لازم بودند اقدام به تکمیل فرم ثبت نام نمایند. داوطلبانی که در این سایت ثبت نام کرده اند می بایست برای دریافت کارت زائر اربعین به برنامه ایران من مراجعه و مطابق راهنمای تصویری زیر اقدام به دریافت زائر کارت نمایند.
در حاضر می توانند از دو طریق سایت و یا اپلیکیشن توبانک بانک گردشگری و نیز همراه پلاس بانک شهر برای دریافت زائر کارت درخواست دهند. به گفته مسئولان تعداد بانک های مشارکت کننده در این طرح در آینده افزایش می یابد.
ابتدا افراد می بایست به سایت ایران من به نشانی myiran.gov.ir وارد شده و شماره همراه ثبت نامی خود در سامانه سماح را در کادر مانند تصویر زیر وارد کرده و روی دکمه ورود کلیک کنند و سپس کد ارسال شده به شماره همراه ثبت نامی خود را وارد کرده و وارد سایت شوند.
در این بخش می بایست روی گزینه "زائرالحسین" که در تصویر زیر نمایش داده شده است، کلیک کرد.
در انتها می بایست روی گزینه "دریافت زائر کارت ویژه زائرین امام حسین" کلیک کرده و کارت را دریافت نمود.
با توجه به اینکه تمامی افراد می بایست برای دریافت کارت زائر همان طور که گفته شد ابتدا در سامانه سماح ثبت نام نمایند، اما ممکن است برخی اطلاع نداشته باشند که ثبت نام در سامانه سماح چگونه است. این دسته از افراد می توانند مقاله زیر را مطالعه کرده نحوه و شرایط ثبت نام در این سامانه مطلع شوند.
اگر بعد از مطالعه این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص کارت زائر اربعین داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: فعلا گردشگری و بانک شهر